Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μέσα στο μυαλό μου

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μέσα στο μυαλό μου Facebook Twitter
21


________________
1.


Αγαπητη Α μπα

Νομιζω οτι η ιστορια μου ισως φανει λιγο αστεια για καποιον που αυτη τη στιγμη εχει τα αμετρητα μεταπτυχιακα και ψαχνει το ονειρο του καπου στο εξωτερικο παρολα αυτα θα τη πω γιατι νιωθω τοοοοοσο μα τοοοοσο μπερδεμενη.

Εδω και χρονια (ειχα? εχω ?? δε ξερω) μια πολυ καλη φιλη (κολλητη θα ελεγα) οπου μεγαλωσαμε στην ιδια γειτονια πηγαμε στα ιδια σχολεια κτλ κτλ
τα σπιτια μας ειναι σε πολυ μικρη αποσταση το ενα με το αλλο και το αναφερω αυτο γιατι οοοολα αυτα τα χρονια που καναμε παρεα πηγαινα κυριως εγω στο σπιτι της φιλης.

Ολα τα χρονια δε βγαιναμε πολυ εξω η αληθεια ειναι,παρα μονο με τα αγορια μας ή η μια στο σπιτι της αλλης και κυριως εγω στο σπιτι της φιλης οπως προανεφερα.

Τα χρονια περασαν με τα "πανω μας" "τα κατω μας" τους μικροτσακωμους μας και το τελευταιο καιρο κυριως παραπονα απο τη πλευρα μου.Οποτε ερχομουν σε αντιπαραθεση με τη φιλη ελεγα και ξαναλεγα οτι απο τη στιγμη που δεν εχουμε γινει ακομη μανουλες να βγουμε λιγο εξω σαν φιλεναδες να πουμε τα νεα μας ή εστω να ερθει και αυτη μια φορα σπιτι μου για παρεα εφοσον ειμαστε σε τοσο κοντινηαποσταση.Η φιλη οχι μονο ηταν ανενδοτη αλλα και οποτε μαθαινε οτι εβγαινα με συναδελφους μου η οποιαδηποτε άλλη παρεα αφηνε καταφανως να εννοηθει οτι ενοχληθηκε και ατελειωτα υπονοουμενα οτι το μερος που πηγα εεε δεν ηταν και τοσο καλο ,ηταν
δευτερο,αν ηταν εστιατοριο (εφοσον δε το γνωριζε) δεν ειχα διαλεξει το σωστο με το καλο φαγητο
και αλλα τετοια! Ο καιρος περασε οι απαιτησεις στις δουλειες μας αυξηθηκαν και συνεπως οι σχεσεις μας γιναν πιο τυπικες.Παρολα αυτα δε σταματησα στιγμη να λεω να παμε καποια βολτα να πουμε τα νεα μας (χωρις να γκρινιαζω η να ειμαι απαιτητικη) η απαντηση της φιλης "ναι ναι θα δουμε θα δουμε".Αφου ειχα βαρεθει να το λεω πια τους τελευταιους μηνες αποφασισα να ειμαι λιγο πιο απομακρη , ενα απογευμα μου τηλεφωνει η φιλη μες τη τρελη χαρα "τι κανεις κοριτσαρα μου εισαι καλα?" καθως μιλουσαμε και με αφορμη ενα ασχετο ζητημα μου ξεστομιζει (μουρμουρώντας) οτι εχει φυγει εδω και καιρο πλεον απο το σπιτι της (συνεπως απο τη γειτονια μας) και μενει με το παλικαρι της σε αλλη πολη!Γνωριζα οτι καποια στιγμη θα συνέβαινε αλλα οι συνθηκες κατω απο τις οποιες το εμαθα με εκαναν να νιωσω τοοοοοο μα τοοοοοοοσο μ*λ*κ*ς !!! Φυσικα και δεν εχω την απαιτηση να ζητησει την αδεια μου αλλα εγω τη παρακαλαγα να κανουμε παραπανω παρεα και οχι μονο δε μου εδωσε καμια σημασια αλλα πηρε δρομο και εφυγε χωρις να πει τιποτα!
Το τελικο ζητουμενο ειναι πως : νιωθω σαν να με εχουν εκμεταλευτει ... και οτι τοσα χρονια δε ειχα πραγματικη φιλη αλλα ζουσα στη κοσμαρα μου...
εκτος αν ειμαι drama queen και δε ξερω τι μου γινετε....- Η_Μπερδεμένη"

Κανείς δεν μπορεί να σε εκμεταλλευτεί αν δεν το επιτρέψεις. Μόνο εσύ ξέρεις γιατί επέμενες, αλλά μόνη σου λες ότι κάποια στιγμή παραιτήθηκες. Ό,τι έκανες, ήταν δική σου απόφαση και σύμφωνα με τους δικούς σου κανόνες. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να μετανιώνεις.


________________
2.


γεια σου καταπληκτική γλυκήτατη Λενα!
Σου έχω ξαναστήλει ερωτήσεις, για τις οποίς μετανιώνω και φοβάμαι τι θα απαντήσεις...
Νιώθω απίστευτα ηλίθια και ανώρημη, που δεν μπορώ να φτιάξω τη ζωή μου μόνη μου, έπεσα σε μια περίοδο παθητικότητας, με τους στόχους μου (οχι οτι ειχα και ιδιέτερους), και με τους ανθρώπους,χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Σάννα να περιμένω να συμβαίνουν όλα δια
μαγείας. Έχω απίστευτα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οταν είμαι με άλλους, με κατηγορώ συνέχεια οτι ό,τι και να πω είναι ηλίθεο και βαρετό, και καταλήγω να κάθομαι σαν φυτό και να μην λέω τίποτα,να μην έχω πρωτοβουλείες, ή να γελάω σαν χαζή, γιατι δεν ξέρω τι να κάνω (σπουδάζω στο εξωτερικό, οπόταν σκέφτομαι οτι το θέμα της γλώσσας λογικά θα παίζει κάποιο ρόλο). Νιώθω ανασφάλεια, και κλίνομαι πολύ στον εαυτό μου, με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να κάνω φίλους. Το ξέρω ότι όλα τα ζώ στο μυαλό μου, ότι δεν υπάρχει κάποιο πραγματικό πρόβλημα, και νιώθω ακόμα πιο άχρηστη. Είναι δυνατόν να τα κάνω όλα αυτά επειδή με νοιάζει η γνώμη τον άλλων, (η αυτό είναι άλλο θεμα;). Είμαι τόσο στο μυαλό μου και δέν μπορώ να δω από μακριά.
Συγνώμη για το μακροσκελές, και αν είμαι ασαφής. Δεν ξέρω αν σου έδωσα τη σωστή εικόνα.

Π.Σ: μάλλον θα πάω στον ψυχολόγο της σχολής, τι πιστεύεις;
Π.Σ 2: είσαι υπέροχη, και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Το διάλειμμα απ'το διάβασμα είναι πιο ενδιαφέρον με'σένα! –μιαρρ-Gande Gratto

Ναι, να πας στον ψυχολόγο της σχολής, είναι πολύ καλή ιδέα. Όλα θα πάνε καλά.


Π.Σ. Μην ξανασκεφτείς ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι όλα είναι το μυαλό σου. Δεν μας στενοχωρούν μόνο τα σοβαρά προβλήματα. Φυσικά και είναι όλα στο μυαλό σου – τα πάντα, για όλους, μόνο μέσα στο μυαλό τους βρίσκονται. Πού αλλού θα μπορούσαν να είναι; Μόνο το μυαλό μας έχουμε για να επεξεργαζόμαστε τις σκέψεις. Ό,τι υπάρχει εκεί, είναι τόσο πραγματικό όσο το πληκτρολόγιο στο οποίο έγραψες την ερώτηση.

________________
3.


Αγαπητή α, μπα ειμαι 17 χρονων και πριν λίγους μήνες ερωτεύτηκα για πρώτη φορά(ναι ξερω πολυ μελό)

 

Για να μην τα πολυλογώ.. ενώ έκανα τις κινήσεις μου, ως ασχέτως φρόντιζα να συμβουλεύομαι και να λεω τα πάντα στον "κολλητό" μου με τον ποιο και γνωριζομασταν μόλις 2 μήνες αλλα είχαμε τρελή χημεία!! Σημερα μετα απο πολλα γεγονότα ο κολλητός μου τα εχει φτιαξει με αυτήν την κοπελα ενώ 1 μήνα προηγούμενος εχει χαθεί και κρατούσαν κρυφή τη σχεση τους!! Καιρο πριν τον ειχα ρωτήσει αν του αρεσει και εκείνος μετα απο πίεση απάντησε ναι!!
έκανα πισω..δεν ηθελα να χαλασω την φιλια μας και στο τελος άρχισα να καταλαβαίνω τι παιζει(έβλεπα και μάθαινα πολλα)!
τωρα ενώ μου ζήτησε συγνώμη(ενώ για καιρο το έπαιζε σαν να μην συμβαίνει τιποτα)! τους τρώω στη μάπα καθε μερα στο σχολείο μαζι! και ο "κολλητός μου;" θέλει να μείνουμε οπως πριν!!αλλα όλο αυτο με τρώει!! Τι να κανω;! Την θελω! Αυτος παλι ηταν ενα άτομο που εμπιστευομουν..απογοητευτικά!- Τάδες

Δεν είναι εύκολο και φυσικά σε τρώει. Να κάνεις πίσω, να την ξεγράψεις αφού προτιμάει άλλον. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα είσαι η πρώτη επιλογή, και πραγματικά δεν είναι τρομερά σημαντικό. Αφού προτιμάει ο ένας τον άλλον, εσύ δεν θα έπρεπε να την προτιμάς. Έχει απείρως μεγαλύτερη σημασία το τι θα κάνεις τώρα. Όσο πιο ψύχραιμα το δεχτείς και όσο πιο γρήγορα το ξεπεράσεις, τόσο μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση θα αποκτάς, γιατί έτσι θα δεις τον σεβασμό στα μάτια των άλλων. Είναι καλή άσκηση για ενίσχυση του αυτοσεβασμού.


Ο φίλος σε πούλησε ολίγον τι, αλλά το μάθημα που πρέπει να πάρεις σε αυτή την περίπτωση είναι να μην λες «κολλητό» κάποιον που γνωρίζεις μόλις δύο μήνες. Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία γιατί καταλήγουμε να πιστεύουμε αυτά που λέμε.

________________
4.


Αγαπητή Λένα,
θέλω απλά να σε ευχαριστήσω γιατί αν δεν ήσουν εσύ, δεν θα είχα ποτέ ανακαλύψει το seinfeld. Κ γ@μώ το χιούμορ. Ψυχοθεραπεία.
Προτείνω σε όποιον νομίζει ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή ότι ζει ένα μεγάλο δράμα, αντί να κλαίγεται στο ίντερνετ να δει έναν δυο κύκλους. Κάνει καλό και στην διάθεση και οξύνει και τον απαιτούμενο σε όλους αυτοσαρκασμό.

Να σαι καλά!- εγώ

________________
5.


Γεια σου Α' μπα.. !! Ηθελα καιρο να σου γράψω και να που το κάνω τελικα... Τι θα γίνει πλέον με τους άντρες τυπου «χαριζω καλο σεξ κοριτσια ελατε και παρτε το καλό το πραμα τζαμπα , αλλα μη με ερωτευτειτε μετα (ε? όχι μαλακιες τωρα) κοριτσαρες μη ζητατε τιποτα παραπανω ,δεν εχω..εδώ Γιώργος λιμάνι κ αμα σας αρέσει μωράκια» και τι εννοω με αυτο .. "οτι σκεφτεσαι το ελκυεις" ελεγε " Το Μυστικό" και ερχομαι εγω να του πω πως "ΟΧΙ ΦΙΛΕΕΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ " το τελευταιο καιρο σκασαν στη ζωη μου δυο γκομενακια σε διαφορετικα χρονικα διαστηματα που πιστευα ή έστω αυτό είχα ανάγκη να πιστεύω (τις πρωτες 2 ωρες) οτι ήταν τουλαχιστον ο πριγκιπας με το αλογο ..δε ξέρω γιατί έτσι μου βγηκε .. μου χε λείψει η συντροφικότητα με ότι τη συμπεριλαμβάνει αυτό .. και με τους 2 τυπους ακολουθει η ιδια πολυακουσμενη ιστορια "γνωριμία-σεξ - καλό σεξ-πολυ καλο σεξ- παρεα μετα το σεξ- καφες και σεξ-επικοινωνια" και ρε παιδι μου εκει που λες και βλεπεις και μια χ,ψ εξελιξη πάνω στο μήνα κ αρχίζει να πετάει και καμιά πεταλούδα στο στομάχι ... σου σκανε το "παραμυθι" ξαφνικα : -- εε πηγα με αλλη μωρέ ...πολύ καλό το μωράκι και παιζει να κανω σχεση»... Ορίστε;;Κι μ'εμενα μανα μου τι κανεις;;;; ΠΟυ ηταν αυτη "η σχεση" τοσο καιρο ;; Εγω ημουν μονο σεξ και παρεα; Τι φάση;; Και εκει που σε εχουν αφησει χαζη και πατας και μια υστερια με ολα σου τα δικια και περναει ο καιρος και εχει σβησει ..τσουπ παλι νατος και σου λεει από το πουθενά -- θελω να σε βλεπω κρυφα γιατι εχω γκομενα τωρα να "ταμ τι ρι ριμ " να εκτονώνομαι να ηρεμω" Τι λες μάνα μου;;;; ΠΟΥ τα χεις δει αυτα;; Δηλαδη ειλικρινα .. τι πιστευουν; πως το εχουν στο μυαλο τους; Σου χει τυχει; Ολα πλεον ειναι σεξ; Να με πιασουν τα υπαρξιακα μου σε φάση " τι εντυπωση δινω πλεον στο αλλο φυλο , γιατί έτσι; ετυχε ; ή κατι δε παει καλά με εμένα; τι θέλω τελικα και κάνω αυτες τις επιλογες;" Φώτισε λίγο τη κατάσταση αν μπορεις

Σε φιλώ και σε ευχαριστώ είτε απαντήσεις είτε όχι !- Μ.Ν.

Δεν είναι όλα σεξ, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ένας έκανε σχέση με κάποια, απλώς αυτή η κάποια δεν είσαι εσύ.


Τι θέλεις τελικά και κάνεις αυτές τις επιλογές; Θέλεις πάρα πολύ να τα φτιάξεις με κάποιον επειδή σου λείπει η συντροφικότητα κι έτσι τους βλέπεις όλους σαν τους ιππότες με το άλογο. Η πλάκα είναι ότι αυτά είναι τα δικά σου λόγια, όχι τα δικά μου. Έχεις ήδη δώσει την απάντηση. 


Το Μυστικό μην το αναφέρεις ξανά σε ανθρώπους που δεν ξέρεις γιατί αυτοσαμποτάρεσαι. Ούτε για πλάκα.

________________
6.


Αγαπητή α,μπα
Στην ουσία δεν έχουμε ''ξανασυστηθεί'' ποτέ! Ομως ξέρω ποιός είναι, ξέρει ποιά είμαι. Θα απευθυνθεί με ένα καλησπέρα ή ένα γειά στην ομήγυρη, πότε σε μένα ονομαστικά και θα ρωτάει στον πληθυντικό : θέλετε; κλπ κλπ .Με κοιτά έντονα και απλά αναρωτιέμαι γιατί με αποφεύγει ή με αγνοεί; Έχει τύχει να συναναστραφώ με την κοπέλα του (αυτός απών) αλλά εκεί κοιτά και δεν μιλά! Κοινώς πέρα από τα βλέμματα, προσωπική επαφή δεν έχει υπάρξει δλδ να μου πει τι κάνεις ρε παιδί μου, πώς το βλέπεις θα βρέξει σήμερα; Είναι λίγο άβολο... Φαντάζομαι διάφορα! Ευχαριστώ ;)- Α.

Κάποιος αναρωτιέται και κάνει υποθέσεις γύρω από την ανυπαρξία κάποιας δραστηριότητας. Νομίζω ότι με αυτή την ερώτηση το 'α μπα' πέρασε στο meta επίπεδο.


________________
7.


καλημέρα Λενάκι,
είναι μια κοπέλα από τη σχολή κάνουμε παρέα από το πρώτο έτος. έβλεπα από την αρχή κάποιες συμπεριφορές που με κούραζαν αλλά δεν έδινα σημασία, τα παρέβλεπα με τη λογική πως όλοι είμαστε κουραστικοί για τους άλλους κάποιες φορές. όμως κάναμε καθημερινή παρέα έβλεπα πιο πολλά και πια δεν την αντέχω. κάνουμε παρέα με άλλη μια κοπέλα και τόσο οι δικές μου φίλες όσο και αυτές της τρίτης δεν τη συμπαθούν καθόλου. κλασικό μοναχοπαίδι. πλέον δε δεχεται σχόλια για τη συμπεριφορά της, κρίνει συνέχεια και κράζει για τα πιο ασήμαντα πράγματα τα οποία κάνει και η ίδια μετά. τελευταία πχ παραπονιέται συνεχώς πως ξεχνω τους φίλους μου για το αίσθημα και είναι η μόνη που παραπονιέται η κράζει για τις δραστηριότητες μας πχ είπε οτι ανέχτηκε στην εξεταστική π διάβαζα να μη βγαίνουμε γ ξενύχτι..το δημοτικό..θέλω να τη χτυπήσω. πλέον δε θέλω να κάνω παρέα μαζί της. να ξεκόψω ή να της πω πρώτα ότι φέρεται απαίσια και είναι πολύ κακομαθημένη μήπως συνέλθει λίγο;;- ο καθενας το μακρυ και το κοντό του.

Μπορείς να ξεκόβεις με όποιον θέλεις για όποιον λόγο θέλεις. Αν της τα πεις όλα όπως τα λες εδώ δεν θα συνέλθει, μόνο θα πληγωθεί. Κάνε με αυτή την πληροφορία ό,τι νομίζεις.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
#6 Δεδομένου ότι η συσχέτιση μεταξύ κοιτάγματος και επιθυμίας (με κοιτάει άρα με θέλει, με ξανακοιτάει άρα με θέλει περισσότερο), συνήθως σταματά να έχει ισχύ μετά την ηλικία των 15 (και πολύ λέω), θα σου ευχηθώ καλή σχολική χρόνια!!!
Παιδια καλημερα. Εγω γενικα ειχα την εξης απορια. Οι περισσοτερες ερωτησεις ειναι πανω κατω η ιδια ιστορια, δεν με θελει, με γραφει, με αφησε, με θελει μονο για σεξ, τι να κανω.. Καταλαβαινω πως αυτο ειναι ενα κομματι της καθημερινοτητας ολων μας, αλλα γιατι δεν προσπαθουμε να κανουμε αυτη την στηλη πιο δημιουργικη με τις ερωτησεις μας, να γινεται συζητηση η οποια να συμβαλει στην αναπτυξη του εγκεφαλου, να διευρυνονται οι οριζοντες. Ας μην επαναλαμβανεται η ιδια συζητηση. Μια προταση κανω μονο. Ευχαριστω.
#2 Κατα την αποψη μου το μυστικο ειναι να παιρνεις μια βαθια ανασα και να νιωθεις ανετα. Σκεψου οτι και οι γυρω σου ανθρωποι σαν και εσενα ειναι και στην ουσια δεν διαφερετε και τοσο πολυ!Τι και αν χασμουρηθεις,τι και αν πεις εκεινο το μαργαριταρι που σου ηρθε στο μυαλο; Το πολυ πολυ να σε κοροιδεψουν λιγο και να καταληξετε φιλαρακια.Ενα αλλο που πρεπει να θυμασαι ειναι οτι ο καλυτερος σου φιλος οφειλεις να εισαι εσυ. Πολυ απλα γιατι κανενας αλλος δεν θα σε συνοδευει για τοσο μεγαλο διαστημα,απο την γεννηση σου ως(χτυπα ξυλο)το τελος σου. Θες καποιον που σου απευθυνεται με ασχημο τροπο και ολο γκρινιαζει για παρεα; Δεν το νομιζω. Εγω πιστευω πως μπορεις να κανεις φιλους και μαλιστα πολλους.Αλλα σημασια εχει να το πιστεψεις και εσυ. :)
#1 Την φιλη σου και τις παραξενιες της τις ηξερες εξ αρχης.Το οτι αυτην την συγκεκριμενη συμπεριφορα δεν ηθελε να την αλλαξει το γνωριζες. Αντι να επιμενεις να την φερεις στα μετρα σου,στο σημειο αυτο αναρωτιεσαι:"Αξιζουν ολα τα θετικα που διαθετει να υπομεινω αυτο το δεινο;Και,εαν αυτη η συμπεριφορα με επηρεαζει προσωπικα,μπορω με τον τροπο μου να 'περασω και το δικο μου' καποιες φορες χωρις πιεση,τσακωμους και απομακρυνσεις;". Η φιλη σου ενιωσε οτι την πιεσες,γι αυτο και απομακρυνθηκε.Δεν λεω οτι εχεις αδικο στην παρουσα φαση,απλα η κατασταση αυτη δεν αποδεικνυει ποσο φιλη σου ειναι η φιλη σου. Αν σου εχει σταθει στα δυσκολα,σε εχει αποδεχθει,εχετε γελασει,εχετε συμφωνησει και διαφωνησει και ομως αντεξατε στον χρονο,τι σημασια εχει το που πινετε τον καφε σας;Εγω ακομα τρεχω στο σπιτι της παιδικης μου φιλης γιατι ειναι σπιτογατα,τι να την κανω. Αλλα δεν αμφισβητειται η φιλια μας γιατι την βαζω να μου φτιαχνει παστιτσιο(εχμ,συγγνωμη,γιατι μου στεκεται στα δυσκολα ηθελα να πω :-P ). Εφοσον απομακρυνθηκατε,ειχε καθε λογο να μην στο πει. Πηγαινε για εναν καφε στο νεο της σπιτι και μεταξυ σοβαρου και αστειου ανοιξε ειλικρινη διαλογο για την αιτια που την κρατουσε τοσο καιρο μεσα.Μπορει να ειναι πιο σοβαρη απο οτι πιστευες!
#5 Λες απλα ενα αμεσο,κομψο και ολοκαθαρο ΟΧΙ. Θελω σχεση φιλε μου,παρε δρομο,να πας στην επισημη σχεση σου για να #*#*#*#* ! Οπως εκει εξω βρισκεις και μηλα και αχλαδια,ετσι συναντας και τους τυπους που σε θελουν μονο για σεξ και εκεινους που θελουν ο,τι και εσυ!Δουλεια σου ειναι να κανεις το ξεσκαρταρισμα!Δηλαδη,οταν δεν σ‘ αρεσουν τα μηλα τα κανεις στην ακρη και επιλεγεις οποιο φρουτο θες.Αν τα διαλεξεις,θα σου ξινισουν. Αλλα δεν πειραζει,και οι ξινιλες το μαθηματακι μας μας το δινουν! Εκτος και αν θες το ιδιο με τους τυπους,εκει παω πασο. Οσο για τις φοβιες και το τι εκπεμπεις,θεωρω οτι καλυτερο απ το να εκπεμπεις οταν δεν θες κατι,ειναι το "ευχαριστω δεν θα παρω,αντιο σου τωρα". so simple.
#3 Συμφωνώ με την απάντηση. Σχετικά με το φίλο, σιγά τον κολλητό. Καταρχάς, αφού σου την έκανε μια φορά, αν ποτέ ξαναέχει την ευκαιρία πολύ πιθανόν να στην ξανακάνει. Συν ότι θα έπρεπε να σε προβληματίζει το ότι βάζει πάνω από το "κολλητιλίκι"σας μια τυχαία γκόμενα. Τι να σου πω. Μάλλον υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν περισσότερο τη φιλία σου από αυτόν. Αν πάλι είναι τόσο γαμάτος,δεν ξέρω.. Περί ορέξεως.. Η γνώμη μου πάντως, μακρυά!
5/ Ίσως να είσαι τόσο καλή στο σεξ που ο άλλος να νομίζει ότι δε θέλεις κάτι άλλο. Ίσως γι'αυτό άλλωστε ξαναγυρνά...για το καλό σεξ που δεν το βρίσκει αλλού. Επίσης, έχεις δοκιμάσει να δείξεις (ή και να πεις ξεκάθαρα) ότι θέλεις σχέση;
Έχω πάθει την ιδια φάση με τη διαφορά οτι ο τυπας δεν ξςφτιλιστηκε τόσο ώστε να πάει να κανει σχέση με άλλη.Συμφωνώ με σένα I boson.Σε μένα ηταν ξεκάθαρος πως.σχέση...γιοκ!Αλλα ζητούσε να ξαναγυρίσει επί 6 μήνες προφανώς λόγω ωραίας χημείας.Το θέμα με την κοπέλα στο #5 ειναι οτι η "σχέση" που έκανε με την άλλη ο τυπας προφανώς και δεν ειναι προκοπή, ειδάλλως δε θα ζητούσε να συνεχίσει τη φάση με το σεξ.Ο τύπος βαράει από μακρυά οτι ειναι παρτακιας και τα θελει ολα δικά του..Γνώμη μου?Σήκω φύγε πριν κλαταρεις από πεταλουδισμο στομάχου.Γιατι ακομα και σχέση να κάνετε, δεν εχει δείξει και τα θετικοτερα σημάδια οτι θα ειναι μόνο μαζί σου.Υ.Γ : Πολλοί άνθρωποι εχουν την αίσθηση οτι μπορούν να αλλάξουν τα συναισθήματα του αλλου..Αν εχεις το κουράγιο να το πιστεύεις οτι μπορείς..καλη τύχη γιατι αυτα συμβαίνουν κυρίως στις ταινίες!Αλλιώς αν είσαι συναισθήματικη, έχεις φύγει ΗΔΗ!
H 7 story of my life... Θα μπορουσα να την εχω στειλει κι εγω! Αναλογως με το ποσο σε νοιαζει και το ποσο την νοιαζεις παει και ο τροπος χειρισμου. Αν πραγματικα δεν θελεις να την εχεις στη ζωη σου απλα ξεκοβεις σιγα σιγα (μην μπεις στον κοπο να κανεις κουβεντα για την κουβεντα, μονο για να βγαλεις τα αποθημενα σου). Αν θελεις να συνεχισετε κανε μια προσπαθεια με προσοχη (καλα σιγουρα θα υπαρξει ενταση να το ξερεις!) αλλα μπορει να πεσεις σε τοιχο -οποτε γυρνας στην προηγουμενη λυση. Αμα θελει κι αυτη να μεινει φιλη σου θα φωναξετε, θα διαφωνησετε, θα τσακωθειτε αλλα στο τελος θα τα καταφερετε... τα εχω δει να συμβαινουν και τα 3
#5 Αυτό που δε λέει "Το μυστικό" είναι ότι δεν ελκύεις μόνο όσα σκέφτεσαι και θέλεις, αλλά και όσα φοβάσαι (γιατί όλα τα συναισθήματα, όχι μόνο τα ευχάριστα δίνουν μήνυμα στον απέναντί μας). Αν, ας πούμε, εσύ φοβάσαι να μείνεις μόνη σου, ή φοβάσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλή για να θέλει ο άλλος να μείνει μαζί σου, ή φοβάσαι ότι οι άντρες είναι κακοί, αυτό το δείχνεις στον άλλο. Όχι απαραίτητα με έναν μυστηριώδη συμπαντικο-ενεργειακό τρόπο, (αν και δεν αποκλείεται κιόλας :P), αλλά κυρίως με τον τρόπο που μιλάς, τον τρόπο που κινείσαι, τους ανθρώπους που επιλέγεις. Έτσι, γιατί ο άλλος να διαλέξει να κάνει σχέση μαζί σου από τη στιγμή που "ακούει" ένα υποσυνείδητο "δεν θα με αφήνει σε ησυχία" ή "δεν είναι και η καλύτερη" ή ακόμα χειρότερα, "με βρίσκει κακό που θέλω να κάνω σεξ μαζί της"; Θα σου πρότεινα να αρχίσεις παραδεχόμενη στον εαυτό σου τους βαθύτερους φόβους σου επάνω στο θέμα, και να δεις κατά πόσο έχουνε βάση ή όχι. Η εντύπωση που δίνεις θα αλλάξει, τι αστείο, "μαγικά" όταν καταλάβεις τι είναι αυτό που φοβάσαι, και τι είναι αυτό που θέλεις, διότι πλέον, θα μπορείς να το πεις στον άλλο, και θα είναι και κάτι το πολύ πραγματικό.
Έτυχε να μου κάνουν δώρο το συγκεκριμένο βιβλίο χωρίς να γνωρίζω περί τίνος πρόκειται.Το διάβασα στα πεταχτά και δεν βρήκα τα εξωφρενικά που γενικά περιγράφονται.Σίγουρα είναι αφελές , απευθύνεται σε κατοίκους του δυτικού κόσμου και έχει το ίδιο στιλ με όλα αυτά τα αμερικανοφερτα συμβουλευτικά χαζοχαρουμενα αναγνώσματα.Υπάρχει όμως κόσμος που τα έχει ανάγκη,είτε γιατί πνίγεται από τη γείωση της πραγματικότητας,είτε γιατί δεν έχει την υπομονή να ανακάλυψει σε άλλα βιβλία το νόημα της ζωής.Και σίγουρα κάποιος που δεν είναι μυημενος στη λογοτεχνία,δεν θα την αγαπήσει διαβάζοντας το εκκρεμές του Φουκο.
#6: Μπήκα στο λεωφορείο σήμερα. Ο οδηγός με κοίταξε, πήρε τα λεφτά και το μόνο που έκανε ήταν να μου δώσει εισιτήριο. Χωρίς να πει κουβέντα. Γιατί;
#6 Εχει κοπελα ο ανθρωπος. Αυτο και μονο θα επρεπε να σε κανει να στρεψεις εσυ την προσοχη σου αλλου. Θα σου αρεσε καποια να εκανε την ιδια ερωτηση για το δικο σου αγορι? Συναναστρεφεσαι και με την κοπελα του λες..Ηθικοτατη σε βρισκω!
i-Boson δεν με αφηνει να απαντησω σε εσενα, οποτε απανταω σε εμενα. Ναι συμφωνω, σχετικα ειναι τα ορια ηθικης του καθενα, οπως αλλωστε και της λογικης. Δεν χρειαζεται να εισαι τερας λογικης για να καταλαβεις οτι αν καποιος εχει κοπελα και δεν σου μιλαει, το πιο πιθανον ειναι να αδιαφορει. Η κοπελιτσα, προφανως περιμενε να ακουσει για απαντηση οτι "καλεε τι λες, εσενα θελει απλα δεν μπορει να το δειξει επειδη ειναι η κοπελα του μπροστα". Το επιχειρημα σου στο κατω κατω δεν ειναι και παντρεμενος δεν με καλυπτει, δηλαδη αν αυτος φορουσε βερα, η δεσποινις που εκανε την ερωτηση θα αποκτουσε ξαφνικα ηθικη? Και για την ιδια δηλαδη θα ηταν καλυτερο να στρεψει την προσοχη της καπου που η κατασταση δεν θα ειναι μπλεγμενη. Ολες εσεις που το παιζετε υπερανω να δω τι θα κανατε αν μυριζοσασταν οτι καποια οχι μονο απευθυνει σε αλλον ερωτηση με κεντρικο θεμα το αγορι σας, αλλα κοιταει πως να σας τον φαει κιολας.