Στο σημερινό ‘Α, μπα’: δεν είναι το πεπρωμένο

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: δεν είναι το πεπρωμένο Facebook Twitter
26


________________
1.


Γειά σου Λένα! Σου είχα στείλει μια ερώτηση και μου έλεγες πως η ζωή δε βγάζει νικητή και πως όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν. Με βοήθησε αυτή η σκέψη. Με ηρέμησε και αισθάνθηκα αυτό το ποταπό συναίσθημα, για το οποίο σου μιλούσα, να υποχωρεί. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο που να εξηγεί τα πράγματα ας πούμε ή να πιστεύεις οτι ίσως με βοηθήσει; (αυτά του στυλ "Το μυστικό" δεν μου αρέσουν, γτ ακούω συχνά "διάβασε το, διάβασε το").-το πράσινο τερατάκι

Δεν υπάρχει ΤΟ βιβλίο που «εξηγεί τα πράγματα».


Όποιος λέει ότι υπάρχει, εννοεί φυλλάδες που χαϊδεύουν την τεμπελιά και έχουν μήνυμα «είσαι ένα υπέροχο πλάσμα ό,τι και να κάνεις, ό,τι κακό σου συμβαίνει οφείλεται στην κακία των άλλων, τώρα μπορείς να αράξεις.»


Συνήθως τα διαβάζουν άνθρωποι που θεωρούν το διάβασμα χαλαρωτική διαδικασία που γίνεται στην παραλία γιατί τους βοηθάει να «ξεχνιούνται». Το διάβασμα δεν είναι μόνο για να χαλαρώνεις, αν θέλεις χαλάρωση πήγαινε σε spa.


Τα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις είναι τα βιβλία που δεν εξηγούν τίποτα, αλλά σου δίνουν ερεθίσματα για να σκεφτείς μόνη σου.


Θα καταλάβεις ποιο βιβλίο σε βοηθάει αν η ιστορία απαιτεί συμμετοχή από εσένα, αν σε προσβάλλει για θέματα που δεν ήξερες καν ότι πιστεύεις, αν σου λέει κάτι που δεν είχες σκεφτεί, αν σε αναγκάζει να παραδεχτείς ότι έχεις κάνει κι εσύ αυτό το λάθος, αν σε στενοχωρεί, σε ταράζει, ή αν, όπως το έχει πει ο Έσσε, «κάνει την εσωτερική σου πυξίδα προσωρινά να δείχνει αλλού», ή κάπως έτσι.


Έχω φτιάξει στο παρελθόν δύο λίστες, αυτή και αυτή, που είναι εντελώς προσωπικές, αλλά μπορεί να βοηθήσουν για αρχή. Όμως αν δεν διαλέξεις τα βιβλία για μόνιμους συντρόφους, δεν θα καταλάβεις διαφορά. Είναι μια διαδικασία που διαρκεί όσο ζεις, δεν είναι χάπι που διορθώνει τα πάντα.

 

________________
2.


κραταμε επαφη μετα το one night stand?- καθριν


Είναι ερώτηση όπως «με ποιο ποτήρι πίνουμε το κόκκινο κρασί;» Δε νομίζω ότι υπάρχει πρωτόκολλο. Αν είναι «επαφή», δεν λέγεται πια one night stand, αν εννοείς ότι από τη μία βραδιά κατάλαβες ότι θα μπορούσατε να γίνετε φίλοι, κατά πάσα πιθανότητα κάνεις λάθος.


________________
3.


A μπα,
Έχω μια σχέση 3,5 χρόνια με έναν άνθρωπο που έχω ερωτευτεί πολύ. Αλλά έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια! Στην σχέση αυτή δεν είμαστε οι δυό μας. Έιμαστε εγώ, εκείνος, οι φίλοι του η μάνα του και η αδερφή του. Βγαίνουμε μόνο με τους φίλους του, οι κοπέλες των οποίων δεν με συμπαθούν και το δείχνουν. Ότι και να λέμε μεταξύ μας πάει γραμμή σε φίλους, μάνα και αδερφή. Ρουφιανιά κανονική!!Καταναλώνουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε συζητλησεις για τα προσωπικά της αδερφής του ή τα εργασιακά της μάνας του και ποτέ στο να έρθουμε εμείς πιο κοντά και φορτώνω πλέον πολυ άσχημα κ μόνο στο άκουσμά των ονομάτων τους. Έχω κ εγώ οικογένεια και αλλα 2 αδέρφια όμως ποτέ δεν ασχοληθήκαμε μαζί τους και φυσικά όχι σ αυτήν την έκταση. Αντί να αφιερώνουμε το χρόνο μας ο ένας στον άλλον το κάνουμε για τους τρίτους. Έχω σκεφτεί μήπως βαριέται την παρέα μου, τον έχω ρωτήσει γιατί δεν πάμε ποτέ πουθενά χωρίς συνοδεία με υποσχέσεις του τυπου θα αλλάξει και τέλος έχω φτάσει στο σημείο να τα βάζω μαζί τους αντί με κείνον, πράγμα άδικο γιατί ξέρω οτι αυτός φταίει κ εγώ που το επέτρεψα. Πως θα ξεφύγω απο αυτή την κατάσταση? Να αλλάξει κάτι με κάποιο τρόπο γίνεται? Τον αγαπώ πάρα πολύ αυτό τον άνθρωπο. Στιγμές, έρωτας, αναμνήσεις, δύσκολα-έυκολα.Στην αρχή δεν ήταν έτσι η θηλιά αυτή έσφιξε με τον καιρό και έφτασε ως εδώ. Φαντάσου μέχρι να απαντήσεις τι μπορεί να έχει γίνει ακόμη! Και το σεξ θα περνάει απο λαικό δικαστήριο! ήταν καλό? δεν ήταν? Ποίος ποντάρει στο ήταν? εκεί θα φτάσουμε!- ψευτοζευγαρίξ


Οι λαοφιλείς απαντήσεις θα ήταν «συζήτα το μαζί του», «θέσε τα όριά σου», «αφιερώστε μια μέρα την εβδομάδα μόνο σε εσάς τους δύο», αλλά αν έγραφα αυτά, δε θα ήμασταν στο α μπα.


Οι άνθρωποι αλλάζουν πάρα πολύ δύσκολα, και μόνο αν το θέλουν πάρα πολύ και οι ίδιοι. Όταν αλλάζουν για τον άλλον, είναι επιφανειακό και προσωρινό, και το αποτέλεσμα είναι η αντιπάθεια που γίνεται αποστροφή. Εσύ έχεις να προτείνεις κάτι άλλο εκτός από την άρνηση; Έχεις δικούς σου φίλους για να βγείτε; Έχεις να πεις κάτι πιο συναρπαστικό από τα εργασιακά της μαμάς του; Έχεις προσπαθήσει να γίνεις φίλη με τους φίλους του; Γιατί αυτό το «οι κοπέλες τους σε αντιπαθούν» εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο.

________________
4.


Αγαπητή α, μπα,
Καταρχήν συγχαρητήρια για τη στήλη σου την οποία τη διαβάζω ανελλιπώς και είμαι ενθουσιασμένη με τον τρόπο που απαντάς.
Έχω το εξής θέμα κ θέλω μια αντικειμενική άποψη: είμαι με κάποιον εδώ και 4-5 μήνες, με τον οποίο είμαστε αρκετά δεμένοι, περνάμε αρκετό χρόνο μαζί και κοιμόμαστε σχεδόν κάθε μέρα μαζί από τότε που γνωριστήκαμε και γενικά αγαπιόμαστε πολύ.
Ενώ είναι πολύ συντροφικός, δοτικός, ευγενικός, περιποιητικός από την άλλη είναι πάρα πολύ φιλόδοξος το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ (χωρίς να έχει μεγάλη ανάγκη τα χρήματα) και μέχρι στιγμής πιστεύω ότι δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από τη δουλεία του και τις σπουδές του (είναι γιατρός). Να σημειώσω ότι δεν θεωρώ τη φιλοδοξία ελάττωμα, το αντίθετο μάλιστα, αρκεί να συνοδεύεται και από φιλοδοξία και για άλλα πράγματα πέρα από την δουλεία.
Από την άλλη, εγώ εκτός από τη δουλεία μου ασχολούμαι με τη μουσική, το θέατρο, το διάβασμα, τα ταξίδια και γενικά μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα, οτιδήποτε κ αν είναι αυτά, και δεν περιστρέφεται όλη μου η ζωή γύρω από τη δουλεία μου, γιατί μόνο έτσι πιστεύω ότι κάποιος εξελίσσεται σαν άνθρωπος και γίνεται καλύτερος. Μέχρι στιγμής ο φίλος μου είναι ανοιχτός σε ότι του προτείνω και δείχνει ότι έχει όρεξη να γνωρίσει κι καινούρια πράγματα.
Πιστεύεις ότι δύο άνθρωποι με τις δικές μας διαφορές θα μπορούσαν να έχουν κάτι ουσιαστικό μεταξύ τους ή έχω παραπλανηθεί από το γεγονός ότι είμαστε κ οι δύο συντροφικοί?
P.S επίσης να σημειώσω ότι δεν πολυκαταλαβαίνει το χιούμορ μου και αρκετές φορές ενοχλείται ή δεν γελάει, οπότε κ εγώ νιώθω ότι κάθε φορά πρέπει να διευκρινίζω ότι κάνω πλάκα!
Σ' ευχαριστώ!
μικυ μαους

Είναι αυτός που είναι και είσαι αυτή που είσαι. Αν ο ένας είναι εντάξει με αυτό που είναι ο άλλος και δεν έχει πρόθεση να τον αλλάξει, θα είναι εύκολο να συνεχίσετε να είσαστε μαζί.


Το τι θα πει «ουσιαστικό» είναι κάτι που ορίζει το ζευγάρι και όχι οι αντικειμενικές επιτροπές αγνώστων.


________________
5.


Έχω μία έμφυτη τάση να χαλιέμαι, να κολλάω στον αρνητισμό... να φρικάρω... έχω προσπαθήσει να το περιορίσω, καθώς καταλαβαίνω ότι κάθε άλλο παρά καλό μου κάνει. Σα χαρακτήρας γενικώς είμαι πολύ αγχώδης, αλλά και το οικογενειακό μου περιβάλλον μου μετέδιδε όλον αυτό τον αρνητισμό και την παράλογη ανησυχία και φρίκη...και πιο συγκεκριμένα ο πατέρας μου με τον οποίο έχουμε παρεμφερείς χαρακτήρες και στον οποίο σαν κόρη (και περισσότερο όσο ήμουν μικρή) έχω αδυναμία... Νιώθω σαν να είμαι κάποια αντανάκλαση του αρνητισμού του...και δε μου αρέσει όλο αυτό γιατί πλέον μπαίνω συνέχεια σε νέα περιβάλλοντα, γνωρίζω πολύ κόσμο (ούσα πρωτοετής φοιτήτρια) και βλέπω πολύ πιο έντονα ότι ο κόσμος δεν είναι έτσι... Το έχω περιορίσει γιατί αντιλαμβανόμουν ότι με κώλυε και σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ το παιδί που είμαι σε σχέση τον τελευταίο χρόνο, ο οποίος είναι αισιόδοξος, χαλαρός και έχοντας πεποίθηση στον εαυτό του και σε καταστάσεις πάντα κατάφερνει αυτό που θέλει... και ήταν ένα από τα στοιχεία που με γοήτευσαν και έτσι, άρχισα να προσπαθώ να βλέπω ό,τι καταπιάνομαι λίγο αλλιώς... Ωστόσο, είναι φάσεις που κολλάω υπερβολικά και πέφτει τελείως η ψυχολογία μου και δημιουργώ προβλήματα χωρίς να υπάρχουν, ακριβώς επειδή έχω το μυαλό μου στο αρνητικό που μπορεί να γίνει. Καταλαβαίνω πόσο άσχημο είναι και θέλω να το αποβάλλω... Πρέπει να χαλαρώσω... αλλά πώς? Είμαι στην τσίτα διαρκώς...- eleb

Οι αλλαγές του χαρακτήρα είναι κάτι που γίνεται πολύ δύσκολα, με μεγάλη προσπάθεια και επιμονή, ανοιχτό μυαλό και χωρίς μαγικές συνταγές, δυστυχώς, ειδικά από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν καθόλου. Χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού.

________________
6.


Είμαι σε μία σχέση ένα χρόνο... όλα πάνε απλά υπέροχα. Υπάρχει αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη... έχουμε χτίσει κάτι πολύ όμορφο... φαντάσου περάσαμε μαζί και τη θητεία του στο στρατό. Είμαστε ένα χρόνο μαζί και μου έχει φανεί λες και αποφασίσαμε πως θα είμαστε μαζί χθες... και εξαρχής η χημεία μας ήταν τρομερή... αν και δεν είχα κάνει πάλι πολύ μεγάλη σχέση, ένιωθα ότι θα κρατήσει από την αρχή... Νιώθω απερίγραπτα γι' αυτό το άτομο, δεν τον χορταίνω! ΄Ομως, δεν ξέρω -είναι χαζή η σκέψη μου- πιστεύω πως αν μου τύχαινε αυτή η σχέση σ 6 7 χρόνια (δηλαδή στα 25 26) θα μπορούσα να τη διαχειριστώ πιο ώριμα και να την εκτιμήσω περισσότερο, σε αντίθεση με τώρα που είμαστε εγώ 19 κι εκείνος 20.. Είμαστε νέοι, μπορεί να κάνουμε λάθη... Προσπαθώ να εκφράσω το γεγονός ότι αν τον είχα αυτόν τον άνθρωπο με το συγκεκριμένο χαρακτήρα και αυτήν την ποιότητα πιο μετά στη ζωή μου, τότε που ίσως ξεκινάς να σκεφτείς κάπως πιο σοβαρά, θα ένιωθα τρομερή ασφάλεια, γιατί θα είχα αυτόν δίπλα μου να με αγαπάει... Πιστεύω ότι αν μου έλεγε κάποιος παράτησε τα πάντα για να ζήσεις μαζί του και σου εγγυώμαι να είστε πάντα έτσι και να έχεις όλη αυτή την αγάπη (με ό,τι αυτή συνεπάγεται), θα το έκανα! Αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο... οπότε... μάλλον πρέπει να ζήσω το τώρα... και να αφήσω το χρόνο να δείξει... από την άλλη, ωστόσο, γίνεται να είμαστε από αυτή την ηλικία μαζί; εννόω είναι σπάνιο.. σκέφτομαι πολύ ε... και τον θέλω πολύ...

Η σκέψη σου είναι κάπως χαζή, πράγματι, γιατί αν τον γνώριζες σε 6-7 χρόνια δεν ξέρουμε αν θα σου έκανε αυτός ο άνθρωπος γιατί στα 25 θα ήσουν κάποια άλλη. Τώρα που τον γνώρισες, τώρα σου κάνει, μπράβο, κάπου εδώ πρέπει να μπει μια τελεία όμως γιατί είσαι 19 και σκέφτεσαι τη σύνταξη. Την ασφάλεια που ζητάς δεν θα σου τη δώσει κανένας άντρας, κι αυτό ελπίζω να το μάθεις με τον πιο ήπιο τρόπο που υπάρχει.

________________
7.


Γεια σου Α,μπα και από εμένα...
Ηθελα να σε ρωτήσω ποια η άποψη σου για την τύχη, πιστεύεις ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται τυχεροί κ κάποιοι άλλοι όχι; Δηλαδή όσο κι αν ΔΕΝ θέλω να το πιστέψω αυτό, η ζωή μου αποδεικνύει το αντίθετο. Παντα βρισκόμουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δίπλα σε λάθος ανθρώπους. Ενώ άλλοι βγαίνουν απ το σπίτι τους κ πέφτουν πάνω σε κάτι καλό που τους αλλάζει τη ζωή! Βέβαια είναι κ άλλοι που βγαίνουν απ το σπίτι τους και πέφτει πάνω τους ένα ντουβάρι κ πεθαίνουν, αυτό είναι ατυχία. Οπότε, μπορώ να πω πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξα άτυχη, αλλά ούτε και τυχερή. Είναι, βρε παιδί μου, κάποιοι άνθρωποι που είναι γεννημένοι για να τους συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και άλλοι για να ζουν μια συμβατική ζωή.
Θα θελα ν' ακούσω την άποψή σου επί του θέματος.- μέτρια

Ρώτα έναν που γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από λευκούς γονείς μέσης τάξης κι έναν που γεννήθηκε στη Γάζα, να δούμε τι συμπέρασμα θα βγάλεις.


Αν οι παρατηρήσεις σου για τη ζωή περιορίζονται στους δέκα ανθρώπους που ξέρεις, μπορώ με αρκετή σιγουριά να σου πω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Για να βοηθήσω, κάθε φορά που εξηγείς ένα φαινόμενο που αφορά πολλούς ανθρώπους με τη λέξη «τύχη», «μοίρα» και «ζώδιο», έχεις βγάλει ένα λάθος συμπέρασμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν θέλεις να συμπεριλάβεις, οι οποίοι ονομάζονται «ευφυΐα», «αυτοπεποίθηση», «κοινωνικοποίηση», «γοητεία», «ομορφιά», «θράσος», «θάρρος», «κοινωνική θέση», «μόρφωση», και πολλά άλλα δυσάρεστα που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην αξιολόγηση του εαυτού μας.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Φυσικα και η τυχη ειναι σημαντικος παραγοντας.... απλο παραδειγμα : καποιος μεγαλωνει σε ορφανοτροφειο και καποιος αλλος ειναι γονος καθηγητων πανεπιστημιου. Οι πρωτοβουλιες μας και ο τροπος δρασης μας ελεγχουν φυσικα ενα μεγαλο μερος των καταστασεων που ζουμε αλλα οχι δεν ελεγχονται τα παντα απο εμας ( π.χ. αρρωστιες)
#7 Πολλές φορές οι φίλοι και γνωστοί με θεωρούν τυχερή,εγώ όμως πιστεύω ότι δεν είναι θέμα τύχης,είναι θέμα αντιμετωπισης και στάση ζωής. Αν κάθεσαι και μεμψιμοιρίζεις το καθε στραβό που γίνεται θα ακούς από τους άλλους:"αχ,τι άτυχη που είσαι!". Αν όμως τα προσπερνάς και τα αντιμετωπίζεις όλα με αισιοδοξία και όχι και τόσο σοβαρά και επικεντρώνεσαι στα θετικά τότε αλλάζει και η αντιμετώπιση των γύρω σου. Όχι λοιπόν,δεν υπάρχει θέμα τύχης ή ατυχίας αλλά θέμα προοπτικής.
#6 Για να καταλάβω, εσύ ήθελες μέχρι τα 25,26,27 σου να ζεις την ζωή σου και μόλις αποφάσιζες να σοβαρευτείς να ερχόταν ο μεγάλος και ταιριαστός έρωτας ο οποίος ήρθε πιο νωρίς του αναμενόμενου;; Αυτά γίνονται μόνο στα έργα και σε αυτούς που έχουν ευφυΐα, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, γοητεία, ομορφιά, θράσος, θάρρος, κοινωνική θέση, μόρφωση, και πολλά άλλα. Σε καταλαβαίνω παντως
#4 - Εγώ δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στην ερώτηση αυτή, πόσο μάλλον οι 4-5 μήνες γνωριμίας που είναι μικρό διάστημα για να διαγνώσεις "πρόβλημα". Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι γιατρός δικαιολογεί την αφοσίωσή του σ' αυτό που κάνει - είναι μια επιστήμη ανεξάντλητη που απαιτεί διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση, και πολλή δουλειά είτε είναι πάνω στην έρευνα είτε στην περίθαλψη. Άσε που το ότι δεν δουλεύει αποκλειστικά για τα λεφτά στο συγκεκριμένο χώρο είναι ακόμα πιο θετικό. Το ότι κι εσύ έχεις τα δικά σου ενδιαφέροντα για να γεμίζεις τον χρόνο σου συν το γεγονός ότι είστε αγαπημένοι, δεν βρίσκω το λόγο να αναζητούμε το "πρόβλημα" από τόσο νωρίς ή να προκαταλαμβανόμαστε. Δεν έχει αίσθηση του χιούμορ; Ε... δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αφού το έχεις καταλάβει και αναγνωρίσει, κάνε ένα χιούμορ που να το καταλαβαίνει ή μην είσαι πολύ πειραχτήρι... τι να πω...
Ναι, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστώσει ότι αν δεν έχει κανείς χιούμορ δεν τον σώζει ούτε η επιστήμη. Εκτός αν το έτερον ήμισυ λέγετε Καραγκιοζίδου, τότε θα φτάνει και για τους δύο.
Νιώθω τυχερός που βρέθηκε μπροστά μου η στήλη της Α-μπα. Μέχρι προχθές αγνοούσα την ύπαρξή της, τώρα την έμαθα για τα καλά. Και δεν είναι μόνο η Λένα που κάνει την διαφορά, υπάρχουν και άλλα άτομα εδώ πέρα που είναι εξίσου ενδιαφέροντα και σκεπτόμενα όπως ο de la net ας πούμε και άλλοι. Τελικά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους
DelusionsEnd, να'σαι καλα..αλλα για σπαστο και ξαναριχτο γιατι μολις ξυπνησα,τι επαγγελματικα και τετοια,θα γυρισουμε κανα θριλερ;bagle,μερσι,με τιμουν και τα δυο εξισου,θα γυρισουμε κανα sequel;..το βλεπω ηδη φωτισμενο με νεον ''μια σταλα οπιο για μια παθιασμενη τσιγκολελετα''.καφεεεεεεεεέ..!
Όχι θρίλερ ρε φίλε.Εκτός και αν μιλάμε για κάτι σαν το shaun of the dead,το return of the living dead ή το the evil dead.Ψήνεις για σκηνοθέτης ή σεναριογράφος;(Προφανώς αστειεύομαι,είσαι και αγουροξυπνημένος.Η πρώτη σου δουλειά να μπεις στην Lifo είναι;Καραδοκούν και ατυχήματα)
Οντως ο Κουρτσιο είναι το κάτι άλλο. Εδώ και λίγες μέρες που ''συνάντησα'' τη στήλη αυτή την παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, οι απαντήσεις της Λένας συνήθως άψογες και με μερικές έχω γελάσει μέχρι δακρύων για την τρελή τους ειλικρίνεια.
Rust Cohle, για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους η πραγματικη σουπερσταρ εδω μεσα ειναι η α,μπα και μπραβο της και δεν ειναι ψευτομετριοφροσυνη αυτο,εμεις οι υπολοιποι πες ειμαστε κατι σαν προστιθεμενη αξια..αν υποθεσουμε οτι εχει καποια αξια το να γραφουμε τη γνωμη μας ή να ριχνουμε κανα κραξιμο για να σκοτωνουμε την ωρα μας ή να σκαλιζουμε λιγο μεσα στα μυαλα των ανθρωπων να παιρνουν φρεσκο αερα..
Κουρτσιο,καταρχάς χαίρομαι που ένας σούπερσταρ, που η φήμη του προηγείται μου απηύθυνε τον λόγο. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα, ειδικά για το σκάλισμα. α,μπα θεα
Η ουσία της απάντησης βρίσκεται σε αυτό "και πολλά άλλα δυσάρεστα που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην αξιολόγηση του εαυτού μας"...Διαβάζοντας αυτό "Δηλαδή όσο κι αν ΔΕΝ θέλω να το πιστέψω αυτό, η ζωή μου αποδεικνύει το αντίθετο. Παντα βρισκόμουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δίπλα σε λάθος ανθρώπους." αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η 'μέτρια' της ερώτησης 7 θεωρεί ότι για όλα τα άσχημα που έχει ζήσει, πάντα φταίει ο τόπος, ο χρόνος, οι άνθρωποι που βρέθηκαν γύρω της... όλα τα άλλα εκτός από την ίδια. Οπότε η 'μέτρια' αντί να κρίνει τον εαυτό της και τις επιλογές της, αρκείται στο βολικό 'άτυχη'.
Δεν διαφώνησα μαζί σου(βασικά δεν διαφώνησα με κανέναν).Απλά είπα πως ορισμένες φορές η αξιολόγηση ενός προβλήματος δεν είναι πάντα θέμα οπτικής.Έτσι μου φάνηκε πως το εννοούσες με τον τρόπο που το διατύπωσες.Σαφώς και για να αντιμετωπίσεις το κάθε πρόβλημα πρώτα η λύση ξεκινάει από σένα αφού εσύ καλείσαι να το αντιμετωπίσεις.Βασικά...γιατί έχω την εντύπωση πως εσύ και η α μπα λέτε ακριβώς τα ίδια;Τώρα,δεν νομίζω να έχει υπεροπτικό στυλάκι.Έχω διαφωνήσει κι εγώ μαζί της(πρόσφατα κιόλας lol).Έχουν διαφωνήσει και άλλοι σε κάποιες περιπτώσεις.Υπεροπτικό από μέρους της θα ήταν να απαντά με φράσεις όπως «δεν ξέρετε τι σας γίνεται,εγώ ξέρω καλύτερα από εσάς γιατί αυτό και αυτό και αυτό».Οι απαντήσεις που δίνει δεν μου έχουν αφήσει αυτήν την εντύπωση.Κυμαίνονται στο «απάντησα έτσι για τον τάδε ή τον δείνα λόγο» ή «κατά την άποψη μου αυτό αποτελούσε σωστή απάντηση».Δεν θυμάμαι να ακύρωσε την άποψη κανενός άλλου-αυτό θα ήταν υπεροπτικό.Μπορεί και να έχω καταλάβει ή να θυμάμαι λάθος βέβαια,εδώ είμαι,ας με διορθώσει κάποιος.