Σεισμός

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ο εαυτός μου κι εγώ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ο εαυτός μου κι εγώ Facebook Twitter
30


________________
1.


οχι να ρωτήσω- να αφιερώσω στη Λένα και στα υπόλοιπα παιδιά που διαβάζουν καθημερινά τη στήλη- και συμμετέχουν, σχολιάζουν και αγαπούν αληθινά!

 

Αχ! Η αγάπη, μάνα μου, πεντάκριβη μανούλα,

χόρτο δεν είναι για να βγει με τόση ευκολία.

Είναι δεντρί βαθύριζο, π' αν θες για να το βγάλεις,

πριχού μονάχο μαραθεί, σ' οργώνει την καρδιά σου, βγαίνει μαζί με την καρδιά.

Είν' η αγάπη βάτος, π' αν τύχει, μάνα, και πιαστείς μέσα στις αγκαθιές του

δεν ξεμπερδεύεις εύκολα, θα φύγεις λαβωμένη.

Είν' η αγάπη θάλασσα που γλυκοκυματίζει,

κι αν τύχει τα γαλάζια της νερά σε ξεγελάσουν, τις ομορφιές της λιμπιστείς κι απλώσεις τα πανιά σου,

δεν είναι, μάνα, βολετό πίσω για να γυρίσεις•

κι αν σε βοηθήσουν οι καιροί, με κίνδυνο μεγάλο στην άλλη άκρη θε να βγεις• αλλιώτικα εχάθης.

Είναι η αγάπη φονικό που ζωντανό σε αφήνει.

Είναι η αγάπη ξενιτιά που παίρνει το παιδί σου, μα κάθε μέρα καρτερεί μη και γυρίσει πίσω.

Είν' η αγάπη χείμαρρος - χυμά και σε συντρίβει.

Είν' η αγάπη όνειρο που θέλεις για να τρέξεις, μα απ' τη γη τα πόδια σου δεν λεν να ξεκολλήσουν.

Αγάπη είναι ν' αγαπάς όποια πληγή σου ανοίγει,

Αγάπη είναι η μοναξιά που πρέπει στον καθένα,

Αγάπη είναι να κοιτάς την πόρτα ολοένα

Αγάπη είναι να μιλάς στα φύλλα και στα δέντρα,

στις πέτρες, στα τριαντάφυλλα, στους τοίχους, στα ταβάνια

Αχ είναι η αγάπη..

Στίχοι: Σπύρος Περεσιάδης- Λένα Κιτσοπούλου

Γκόλφω-

απο τν παράσταση του Ν. Καραθάνου-Gati

 


Όλοι αληθινά αγαπάμε και όλοι ψεύτικα αγαπάμε. Μη λες μεγάλα λόγια, είμαστε πολύ μικροί και ανάξιοι των λέξεων.

________________
2.


Χωρίσαμε γιατί περνούσε δύσκολη φάση -κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων- και η σχέση μας δεν τον έκανε να νιώθει καλύτερα.

Το δέχτηκα σχεδόν με ανακούφιση, γιατί όντως, τον τελευταίο καιρό απ' τα δύο χρόνια της σχέσης μας είχα μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν άρεσε ούτε σε εμένα.

Χωρίσαμε με αυτόν να... δακρύζει στο «τελευταίο αντίο» και με ένα αίσθημα κάπου, κάπως, κάποτε θα τα ξαναπούμε να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.

Έξι μήνες μετά είναι με άλλη και κάνει όσα δεν κάναμε μαζί. Ταξίδια, εκδρομές και εξόδους που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία που έπερνα έπεφτε στο κενό, με τη δικαιολογία της... άλλης φοράς.

Όταν το συνειδητοποίησα, τα έβαλα μαζί του. Όταν κυριάρχησε η ψυχραιμία και η «κρύα» λογική, συνειδητοποίησα ότι κάπου έκανα λάθος εγώ...

Μετά από ώρες ενδοσκόπησης όμως, πέραν της τρελής αδυναμίας που του είχα και της προσκόλλησής μου σε αυτόν σε σημείο αηδίας, δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να με έκανε τόσο λίγη στα μάτια του που η πρόταση για ένα ταξίδι δύο ώρες μακριά απ' την πόλη που μένουμε έμοιαζε τρελή, ενώ τώρα ένα τριήμερο στο Λονδίνο είναι λογικό.

Ξέρω πως η ερώτηση «τι λάθος κάνω» δεν μπορεί να απαντηθεί από σένα, αλλά ενδεχομένως θα δεις κάτι που δεν βλέπω εγώ...

Και η βασική ερώτηση... Είναι υγιές να με στενοχωρεί όλο αυτό, ενώ πλέον τον βλέπω και δεν μου προκαλεί κάτι παραπάνω, πέρα απ' την αναπόληση των ωραίων στιγμών που ζήσαμε;- florann

«Υγιές»; Φυσιολογικό μου φαίνεται, και ως φυσιολογικό μάλλον είναι και μέσα στα πλαίσια της υγείας. Αν εννοείς «βλαβερό», είναι και βλαβερό, αλλά τι να κάνουμε, και τα αρνητικά συναισθήματα μέσα στη ζωή είναι.


Δεν έχω ιδέα γιατί έγινε αυτό που περιγράφεις, ακόμη περισσότερο δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Αυτό που δεν μου φαίνεται υγιές είναι ότι ξέρεις τόσα πολλά για το τι κάνει αυτός έξι μήνες μετά το χωρισμό. Μπορεί να είσαστε σε κοινές παρέες, αλλά και πάλι – δεν.


Αυτό που κυρίως δεν κατάλαβα είναι το πώς γίνεται να χωρίσατε λόγω οικονομικών προβλημάτων και τώρα να πηγαίνει τριήμερο στο Λονδίνο. Το χρηματοδοτεί η καινούρια κοπέλα; Αν ναι, τι αναρωτιέσαι, αναρωτιέμαι. Αν είχες εσύ το οικονομικό πρόβλημα και δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει εκδρομές, ενώ τώρα βρήκε άλλη που μπορεί να συμμετέχει, τι αναρωτιέσαι, αναρωτιέμαι. Αν όντως ήταν το οικονομικό ο κυρίως λόγος που χωρίσατε, κάπως με οικονομικούς όρους δεν θα εξηγείται και η μεγάλη αλλαγή; Πού είναι το μυστήριο, και γιατί νομίζεις ότι πρέπει να ψάξεις στην ψυχοσύνθεση σου - και όχι στα πορτοφόλια;

________________
3.


Αγαπητή α μπα,
είμαστε μαζί 3 μήνες και είναι οι καλύτεροι της ζωής μου!Αυτός δείχνει να με αγαπάει, με φροντίζει και εγώ πετάω στα σύννεφα γενικά. Του δείχνω την αγάπη μου με κάθε τρόπο αλλά κάτι με συγκρατεί. Μου είπε πως στην τελευταία του σχέση έχει απατήσει, κατηγορεί όλες τις πρώην του και λέει πως εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτές. Ωστόσο σκέφτομαι πως όταν τελειώσουν τα πρώτα πυροτεχνήματα της σχέσης μας ίσως με βάλει και μένα στην κατηγορία με τις "τρελές γυναίκες". Τι με συμβουλεύεις να κάνω?Να συνεχίσω έτσι τρελά ενθουσιασμένη ή να κρατάω μια πισινή για να μην φάω αργότερα απότομα τα μούτρα μου?help...- ερωτευμένη

Να είσαι τρελά ενθουσιασμένη και να κρατάς και μια πισινή, όπως σε όλα όσα καλά σου συμβαίνουν στη ζωή σου, όπως αντιστρόφως πρέπει να κάνεις σε όλα τα άσχημα.

________________
4.


είμαι φρεσκοπαντρεμένη, ερωτευμένη περναμε καλά με το αγορι μου-αντρα μου !ολα καλα!παω στη δουλεια κι εχω τον διευθυντη μου 25 χρονια μεγαλυτερο να σαλιαριζει με καθε μικρουλα εκτος απο μενα (σημειωτεον εχει ερθει στον γαμο μου με την γυναικα του , γνωριστηκαμε με γονεις ,φιλους κτλ). το εργασιακό περιβάλλον είναι σοβαρο και αυτος μεγαλου επιστημονικού κύρους! Εγώ πάντα σοβαρή και μετρημενη τον έχω σε απόσταση γιατι βλέπω τα σαλιαρίσαματα του κ επειδή ειμαι η πιο στενη βοηθός του τον κραταω σε απόσταση...Να που μου έρχεται τις προάλλες η πρωην βοηθος του (που ειχε το ποστο μου)που εφυγε επειδη παντρευτηκε έναν μεγιατσανα της ηλικιας του και αρχιζουν να αγκαλιάζονται, αυτη να καθεται σχεδον στα ποδια του, να με αγνοει επιδεικτικά και φευγουν μαζι με την αυτοκινητάρα της αφήνοντας με συξυλη να βγαλω ολη τη δουλεια του γραφείου μόνη στη μέση της μέρας χωρίς βοήθεια. κι εμαθα μετα οτι ανοιγουν ενα αλλο ιδωτικο κεντρο μαζι σαν παραρτημα και το ετοιμαζουν και οτι παλια μαλλον τα χαν και οτι στο τελος καθε εργασιακης μερας πηγαιναν μαζι για καφε και φαγητο. και απο τοτε ζηλεψα πολυ , σκυλιασα... και ολο σκεφτομαι...ειναι ωραιοτερη απο μενα και χμ σιγα. αλλα συμπεριφορα απεναντι του δεν αλλαζω μη σου πω τον εχω σουζα περισσοτερο γιατι μου την σπαει. Με τις αλλεσ που σαλιαριζει δεν με νοιαζει αλλα με αυτη τον ειδα να την κοιταει διαφορετικα...σα να μην ειναι κανεισ αλλος μεσα στο γραφειο...τι ειναι ολα αυτα? εμενα γιατι με νοιαζει και με βασανιζει?- ελενα

Διότι βλέπεις τις γυναίκες ως ανταγωνίστριες και τους άντρες ως κανάλια που οδηγούν στην καταξίωση. Τώρα συνάντησες μια που πιστεύεις ότι σε κερδίζει και παίρνει το έπαθλο που σου ανήκει, το οποίο ως τώρα περίμενες να σου πέσει στα χέρια χωρίς να προσπαθήσεις γιατί πάνω απ' όλα είσαι μια ΚΥΡΙΑ.

________________
5.


Γιατί είναι ευκολότερη η ισορροπία σε δίκυκλο εν κινήσει και όχι εν στάσει;- Νεύτων


Νεύτωνα, μήπως το έριξες τελευταία στο candy crush; Αυτά θα έπρεπε να τα παίζεις στα δάχτυλα.


________________
6.


Abba αγαπημενη, εχω μια απορια.
Που εχει παει η ανω τελεια;;;;;;;;;;
Ειχες αντιληφθει ποτε πληρως,την χρηση της?
εκτιμουσες την υπαρξη της;
που εχει παει;
δεν την βλεπω πια σε κανενα κειμενο...
καταργηθηκε σιωπηλα;αποχωρησε, απογοητευμενη;
υπαρχει καποια συνομωσια απο πισω;
υπαρχει καποια διασυνδεση με τις χαμενες καλτσες;- Franny


Επειδή δεν ξέρω πώς μπαίνει, και κάποτε που έμαθα ήταν χοντρή και κατάμαυρη και καθόλου κομψή, την έχω αντικαταστήσει με την παύλα – και είμαι φανατικός οπαδός.


________________
7.


Πώς γίνεται Λένα, να μη χάσει κάποιος τον εαυτό του σε μια σχέση; Είναι ζήτημα του χαρακτήρα του καθενός;- Dexterino


Για να μη χάσεις τον εαυτό σου πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο εαυτός σου. Έχει μαλλιάσει η παλάμη μου να το γράφω αυτό, αλλά τι να κάνω που είναι η απάντηση στα μισά ερωτήματα και βάλε. Μια μέρα θα μαζέψω όλες τις απαντήσεις στο «τι σημαίνει βρίσκω τον εαυτό μου και τελικά πως τον βρίσκω» και θα βγάλω βιβλίο αυτοβοήθειας και θα βγάλω ένα σωρό λεφτά και θα απαντάω μια ερώτηση το εξάμηνο από ένα μπανγκαλόου που θα στηρίζεται σε πασσάλους μέσα στη θάλασσα της Γαλλικής Πολυνησίας.

30

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4 Καλέ αυτό μοιάζει με Μεξικάνικο..για τρολιά το κόβω.#2 Λένα, αυτό που θέλει μάλλον η κοπέλα να πει, είναι γιατί μπαίνουμε σε σύγκριση για την νυν του πρώην μας.Συμφωνώ, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το τί κάνει, αλλά εάν το μάθουμε σίγουρα κάποιοι θα ενοχληθούμε για τα όσα δεν έκανε με εμάς και γιατί τα κάνει με το άλλο άτομο.Κ εκεί αρχίζει το παιχνίδι ανασφάλειας,τί έχει η άλλη και αξίζει περισσότερο.Με μένα πάντα προβλήματα,μ'εκείνη καλοπερνάει,μαζί δεν ήθελε να κάνει τίποτα, τώρα δεν σταματά να την τριγυρνά,ενώ εμένα κρυφή μ'είχε; Δεν με γνώρισε σε γονείς,δεν με είδε σοβαρά,δεν ήθελε να μείνουμε μαζί,δεν μου ζήτησε να τον παντρευτώ,δεν ήταν έτοιμος για σχέση κ τώρα έκανε με άλλη κτλ. Νομίζω είναι όλα όσα θα θέλαμε να είχαμε στη σχέση μας και δεν είχαμε,γι'αυτό και χωρίσαμε..Υπάρχουν πολλά γιατί και πώς για την ζωή του άλλου και για ποιό λόγο κάνει κάθε τι, αλλά δεν υπάρχει "γιατί" για εμάς..δεν πρόκειται να το βρούμε ποτέ.Απλά θα μειώσουμε τον εαυτό μας και ίσως ενοχικά θα ρίξουμε το φταίξιμο σε εμάς.Καλύτερα να μην ξέρεις πολλά για την τωρινή ζωή του άλλου. Delete στο facebook!
#3 Αρχικα βρισκω λιγο ουτοπικο το να βριζεις τις πρωην στην νυν και το να θεωρεις ολες τις γυναικες πλην μια, τρελες. Θα μπορουσε να πει και για σενα το ιδιο μια μερα,ναι.Μπορεις να του εξηγησεις οτι το παρελθον το εχουμε ξεπερασει οταν δεν κραταμε κακιες και οτι,οχι,δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι,ακομα και αν δεν σε συμπεριλαμβανει σε ολο αυτο.
#7 Ευκολα χανεις τον εαυτο σου σε μια σχεση,αλλα αυτο δεν ειναι παντα κακο.Θελω να πω,η συναναστροφη με εναν ερωτικο συντροφο,οπωσδηποτε σε αλλαζει,αλλες φορες σε εξελισσει,αλλες σε παει πισω. Το θεμα ειναι να ξερεις γιατι εχεις επιλεξει να εισαι μαζι με τον συγκεκριμενο ανθρωπο.Οι αξιες σας συγκλινουν?Σεβεται ο ενας τις πεποιθησεις του αλλου κ γενικοτερα το ατομο του?Ας πουμε αν ο αλλος παει να σε χτυπησει,δεν σε σεβεται κ δεν εχει τις ιδιες αρχες με εσενα που δεν το εγκρινεις αυτο.Αν τυφλωθεις απο ερωτα και χασεις τον εαυτο σου αποδεχομενος/η μια τετοια συμπεριφορα, παντα μπορεις να τον ξαναβρεις,συνηθως οταν κατι συμβει που θα σου θυμισει τις μερες που ησουν χαρουμενος/η και οταν θα μπουν στην ζωη σου ανθρωποι στα ματια των οποιων θα αντανακλαται η αποδοχη και ο θαυμασμος,ισως και η αγαπη. Το ιδιο ισχυει και για τις ζηλειες/τα κερατωματα(πως αλλιως να το θεσω ; ) ,τις υπερβολες σε καθε μορφη τους. Ερχεται μια μερα που ξαναβρισκεις τον εαυτο σου γιατι η αποδοχη και ο σεβασμος δεν σου αφηνουν περιθωρια να υπερβαλλεις η να δεχεσαι ακραιες συμπεριφορες που δεν σε εκφραζουν.Και,αν εχεις διπλα σου καποιον που δεν σου ζητα να αλλαξεις με την κακη εννοια,αλλα σε βοηθα να εξελισσεσαι,ποιος ο λογος να χανεις τον εαυτο σου απο ανασφαλεια και μονο και να τον τρελαινεις? Του αξιζει ο σεβασμος απο μερους σου,αρα ξεχνας τις υπερβολες και το ζεις.Για οσο κρατησει και με αξιοπρεπεια.
#4Σκέψου να μην ήσουν φρεσκοπαντρεμένη κι ερωτευμένη με τον άντρα σου! Τρομάζω μερικές φορές. Η ακατανίκητη επιθυμία να ασχολούνται όλοι μαζί σου και να είσαι το επίκεντρο της προσοχής απλά.... γιατί έτσι, γιατί βρίσκεις νόημα μόνο μέσα απ' αυτό! Γι αυτό σε απασχολεί και σε βασανίζει... καλή τύχη εύχομαι!
Νομίζω ότι η #4 ενοχλείται γιατί η gold digger δεν κατέκτησε μόνο πράγματα που την γράφουσα δεν την ενδιαφέρουν (δηλ. πλούσιους σιτεμένους που την έχουν στα όπα-όπα), αλλά και επαγγελματικούς στόχους, τους οποίους εκείνη προσπαθεί να κατακτήσει με τη δουλειά της. Ξέρει ότι όσο σκληρά και αν δουλεύει, όσο Κυρία με το Κ κεφαλαίο και αν είναι, το αφεντικό της δεν πρόκειται ποτέ να της αναθέσει παράρτημα του κέντρου του όπως κάνει με την παντρεμένη τύπισσα που σαλιαρίζει ακόμα μαζί του.
#4 Νόμιζα η «Δυναστεία» τελείωσε πριν από καμιά 25αριά χρόνια,πριν ακόμα γεννηθώ,βασικά.Αλέξις,εσύ;#5 Βασικά,όσο χαζό και να ακούγεται, και σήμερα ακόμα ανακαλύπτουν συμπληρωματικά στοιχεία για το τι κάνει ένα δίκυκλο να στέκεται όρθιο και πως στρίβει.Σε τέτοιο βαθμό που η κίνηση των δικύκλων αποτελεί ολόκληρο κομμάτι από μόνο του,στην μηχανική.Τέλος πάντων,η κύρια ιδέα έχει να κάνει με την διατήρηση και ισοκατανομή του κέντρου βάρους του δικύκλου πάνω από τους δύο του τροχούς.Αν δεν είχες και τριβή τα ποδήλατα θα ήταν ικανά με μια σπρωξιά να κινούνται χωρίς αναβάτη,τέτοια φάση.Νεύτωνα,you disappoint me man.Εσύ την ξεκίνησες την φάση,περίμενα να το κρατήσεις αληθινό.#6 Το είχαν ρωτήσει και παλιότερα σε σχόλιο στην lifo(ρε μανία).Cpt. Obvious to the rescue again,λοιπόν,ο συνδυασμός για την άνω τελεία είναι Alt πατημένο και 0183 στο numpad.Ta-da·κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν σεμινάρια για την χρήση του Google.
@4:Αν θα μπορούσες να κάνεις και συ αυτά που κάνει, τότε αξίζει να ζηλέψεις που δεν πέτυχες τον στόχο σου, δηλ. να σχολιάζεσαι, να συναλλάσσεσαι επαγγελματικά και προσωπικά με την ομορφιά και το κορμί σου, με έπαθλο μια αυτοκινητάρα και έναν ραμολή.Αν δεν είσαι από τέτοια πάστα, συμφωνώ με όσα λέει η Λένα plus τσέκαρε μήπως έχεις και το σύνδρομο του «καλού μαθητή» και περιμένεις ο από πάνω σου να επιβραβεύει εσένα και καμία άλλη, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρει καν το είδος του βραβείου, όπως το να σε καθίσει στα γόνατά του.
#7...Και μετα η απαντητικη στερηση των φαν θα σηκωσει τσουναμι ιερης αγανακτησης και πολυνησιακων μεγακυματων και δε θα μεινει θρεμπελο -εδω θα πηγαινε ωραια μια ανω τελεια αλλα ουτε γω ξερω που πεφτει- αλλου οι πασσαλοι αλλου τα λεφτα αλλου η κιτσοπουλου μονο το γατι η α,μπα θα τη βγαλει με καμποση αυτοβοηθεια και θα ναυαγησει στη γαυδο και μετα θα γραφει ενενηνταμια απαντησεις τη μερα για να μας ξαναμαζεψει αλλα που εμεις θα χουμε οριστικα ξενερωσει και απο δω παν κι οι αλλοι και θα μεινει η φαρμακομουνα της #4 με το μαραζι και η αλλη που νογαει που να το δινει με την αυτοκινηταρα και το μεγιστανα και γω τωρα παω να τελειωσω ενα τσιπουρο ανωτερο απο ανθοιαματα μπαχ τριπολιτσιωτικο που αφησαμε στη μεση χτες και ειναι αμαρτια,και ξεχασα και τα κερασια αλλα οσο εγω ροχαλιζα -οχι οτι ροχαλιζω απλα αντιπαθω τους γειτονες - πηγε το μωρο μου και μου τα εφερε.υ.γ..Η ανω τελεια πηγε ολη στο ανω χειλακι της Kate Upton,αμα την ειχε στο κατω θα τη λεγανε Downton και θα ητανε σηριαλ,παντως απογοητευμενη δεν τη λες.
..η γρια η γκρουπι εχει το κουραγιο,εξαλλου οπως ειπε και ο μεγας μαγιστρος θελουμε τον καφε μας βαρυ,το τζιν μας με λεμοναδα φαντα,τους φιλους μας με χιουμορ και τις γυναικες μας με παρελθον.
#6Ασε ρε franny,η συνωμοσία των πυρήνων κατά της στίξης μας έφαγε και την ανω τελεία·οπως μας έφαγε παλαιότερα και την υπογεγραμμένη κάτω απο το ωμέγα·αλλά που θα πάει,η εξάρθρωσή της είναι θέμα χρόνου...*εικάζεται οτι αρχηγός της είναι κάποιος κούρτσιο...*0387 alt+x είναι το συνθηματικό μας.
..η υπογεγραμμενη κατω απ το ωμεγα ηταν ενα τελειο γραμματικο κωλοδαχτυλο για την εξαφανιση του οποιου δηλωνω κατηγορηματικα αθωος,αυτο που θα ηθελα να σβησω με καθε τροπο θα ηταν αυτο το στιγμα της λαγνειας απο το χειλακι της Kate με τη μαγικη μου γομολαστιχα,ξανα και ξανα,μεχρι να κουφαθει απο τα πουτσοσκ@μπιλα δηλαδη..νταξει ρε,δεν ειχα κοσμιωτατη,κοσμια ειχα εκει που ελεγε διαγωγη#not,ειναι αργα για ν'αλλαξω.
Δεν σε πιστεύω...αν η υπογεγραμμένη είναι το τέλειο γραμματικό κωλοδάχτυλο,ο τόνος είναι το τέλειο γραμματικό πουτσοσκάμπιλο,για την απώλεια το οποίου φέρεις τεράστιες ευθύνες...πάρτε τον!
Α, επίσης τώρα βρήκα στον γούγλη ότι μια πολύ αξιοπρεπής άνω τελεία βγαίνει αν πατήσεις Alt+0183 αλλά στο αριθμητικό πληκτρολόγιο, αυτό που συνήθως είναι δεξιά· καλή βγαίνει εδώ, στο word που το δοκίμασα βγαίνει χοντρή, όπως έλεγε η Λένα.
Κάτσε, τι, δηλαδή δεν ήταν trolling το #4; Ο_ο#6 Εγώ τη λατρεύω την άνω τελεία, ειδικά σε προσεγμένα κείμενα, τα οποία συνήθως γράφω στο word, οπότε και τη βρίσκω στα σύμβολα. Υπάρχουν δύο (δεν ξέρω αν προορίζονταν για άλλη χρήση), η μία δεν είναι τόσο χοντρή κι απαίσια. Είναι κρίμα που έχει περάσει σε αχρηστία˙ υπήρχε λόγος που δημιουργήθηκε. Αγγλόφωνοι & γαλλόφωνοι χρησιμοποιούν αρκετά τη δική τους (το δικό μας ερωτηματικό).
Βρε Ίρις μου, ας μάθει πρώτα το franny να γράφει Ελληνικά και μετά ασχολείσαι με τις εξυπνάδες του/της: Στην αρχή της πρότασης ξεκινάμε με κεφαλαίο, το "?" δεν χρησιμοποιείται στην Ελληνική, τέτοια απλά. Που θέλει να μάθει και την άνω τελεία!
Κεφια ειχες σημερα, οι απαντησεις και οι φωτογραφιες ηταν πολυ ωραιες (ανω τελεια) και οι τελευταιες, σκετη απολαυση.Οσο για το 4... Χμ... Σχεδον μπορω να διαβασω την ερωτηση που θα στειλεις στην Α, μπα σε περιπου 2 χρονια απο τωρα.