Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θέλω να μου τα ψάλλεις

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θέλω να μου τα ψάλλεις Facebook Twitter
34


________________
1.


Α μπα μου, μετά από χρόνια ήρεμου γάμου με παιδί και με σούπερ επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα σε χώρα της δυτικής Ευρώπης (ναι, και ρωτάω α μπα), μου βγαίνουν παλιοί δαίμονες και έχω παράλληλη σχέση (εν γνώσει του συζύγου, δηλ. έχω ελεύθερο να κάνω ό,τι θέλω, αρκεί να τα βγάζω πέρα με υποχρεώσεις μου, αλλά μου ζήτησε να μην του πω ακριβώς τί κάνω/έχω) με πάρα πολύ δύσκολο και μπλεγμένο άτομο για αντικειμενικούς και ιδιοσυγκρασιακούς λόγους (οικογένεια, πάρα πολύ σοβαρά νομικά προβλήματα, άλλες χώρες, πολύ σύνθετος χαρακτήρας, κλπ, κλπ). Με το άλμα που έχει γίνει στην καριέρα μου και τη δυναμικότητα που δείχνω και την τρομερή ανησυχία που μου βγαίνει, είμαι πιο κοντά στο βεληνεκές αυτού του τρίτου ατόμου απ΄ο,τι στο σύζυγο, που είναι εξαιρετικά αποτραβηγμένος κοινωνικά, επαγγελματικά κλπ. και εξαιρετικά ήρεμος. Σχεδόν χάνω τον έλεγχο με αυτήν την παράλληλη σχέση, είμαι απίστευτα ερωτευμένη, αλλά και μου δίνει δύναμη και ενέργεια για να κάνω ό,τι κάνω στα επαγγελματικά, γιατί η πανεπιστημιακή καριέρα εδώ είναι πολύ απαιτητική και σκληρή. Για αυτόν είμαι σαν εξωγήινη, τόσο διαφορετική από όσους έχει γνωρίσει, είναι εξίσου ερωτευμένος με μένα, τον ελκύει σοβαρά όλο αυτό και έρχεται πολύ σοβαρά κοντά μου. Έχουμε αρχίσει να συζητάμε να είμαστε κανονικά μαζί, αν και πρακτικά προς το παρόν δεν γίνεται καθόλου. Προκειμένου να μπορέσει να μπει σε μια σοβαρή σχέση μαζί μου, θα άρχιζε λέει ανάλυση, για να δουλέψει δηλαδή σοβαρά με όλα αυτά που έχει - λέει. Εμένα με γοητεύει απίστευτα το πώς λειτουργούμε μαζί, έχουμε υλικό προς κοινή εξέλιξη, δεν το φανταζόμουν να είμαι τόσο ουσιαστικά ανοιχτή σε κάποιον σε αυτήν την ηλικία και τόσο ουσιαστικά ανοιχτή στη ζωή ξανά. Να προσπαθήσω βίαια να συνέλθω από όλο αυτό, να περιοριστώ στην οικογένειά μου, στη σχέση με το σύζυγο που αγαπάω και μ'αγαπάει αλλά σε σχέση που δεν εξελίσσεται πια γιατί έχουμε πάρει εντελώς χωριστούς δρόμους και να διοχετεύω την ενέργειά μου στα επαγγελματικά? Ή να αφεθώ σ'αυτή την άλλη σχέση που είναι επικίνδυνη αλλά εκτός από πολύ δυνατή ερωτικά, έχει σοβαρό υλικό που ζητάει να εξελιχτεί?- Π.

Είσαι τυχερή γυναίκα, ε; Έχεις δύο άντρες που ενδιαφέρονται για σένα κι εσύ ενδιαφέρεσαι γι' αυτούς. Ως συνήθως, ο ένας εκπροσωπεί την ήρεμη οικογενειακή ζωή και ο άλλος την τρέλα και την επικοινωνία, αλλά ως επίσης συνήθως, και οι δύο συνοδεύονται από σοβαρά μειονεκτήματα. Καμία επιλογή δεν είναι λάθος, αν την στηρίξεις 100%. Ταυτόχρονα, όταν δεν μπορείς να διαλέξεις μεταξύ δύο, μπορεί να είναι επειδή και οι δύο είναι ακατάλληλοι.


Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να σου πει τι να κάνεις. Νομίζω ότι ρωτάς για να επιβεβαιώσεις αυτό που έχεις ήδη μέσα στο μυαλό σου: ότι για στη μία σχέση «υπάρχει σοβαρό υλικό για να εξελιχθεί» και τα εμπόδια στην επικοινωνία τα περιορίζεις ως «επικίνδυνα», ενώ ο άντρας σου είναι καλός αλλά η σχέση σας δεν εξελίσσεται. Αυτό βλέπω εγώ απ' έξω. Οπότε το ερώτημα είναι: τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να κάνεις την απόφαση πραγματικότητα;

________________
2.


Γειά σου αξιολάτρευτη Α,μπα!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν είναι κακό να πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε όρια στην σεξουαλική μας ζωή (όρια που θέτει ο καθένας για τον εαυτό του) , τα οποία και πρέπει να σεβαστεί όποιος αποφασίσει να μοιραστεί το κρεβάτι μας. Ή αν δεν τα σεβαστεί, να πάμε και οι δυό παρακάτω. Πάντως όχι να πιεστούμε να κάνουμε κάτι που μετά θα μας γεμίσει με απαίσια συναισθήματα για εμάς αλλά και για τον άλλον επειδή το κάναμε. (και αναφέρομαι για τη σεξουαλική ζωή μέσα σε μια σχέση)

Eυχαριστώ που πάντα μου απαντάς! ^_^-Από την πόλη έρχομαι..!

Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω για ποιο λόγο μιλάς λες και η σεξουαλική ζωή είναι κάποιου άλλου είδους ζωή στην οποία δεν χρειάζεται να περιφρουρούμε τα όρια μας. Το σώμα σου είναι μόνο δικό σου και θα το ορίσεις όπως εσύ θέλεις, ποτέ μην αφήσεις κανέναν έστω και να προσπαθήσει να σε πείσει για κάτι άλλο, είτε είναι σύντροφος, εκπομπή ή περιοδικό, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Χωρίς συναίνεση δε λέγεται σεξ, υπάρχουν πιο κατάλληλες λέξεις γι' αυτές τις περιπτώσεις.

________________
3.


Έχω παρατηρήσει πως στην Ελλάδα (δημόσιο) αν και δουλεύουμε αρκετές ώρες η παραγωγικότητα είναι χαμηλή. Κατά την άποψη μου αυτό οφείλεται σε έλλειμμα οργάνωσης και τυποποίησης διαδικασιών και αξιολόγησης τους (των διαδικασιών όχι των υπαλλήλων) . Ποια είναι η γνώμη σου; Με έχουν τοποθετήσει σε 5 διαφορετικές υπηρεσίες μέχρι σήμερα και ισχύει το ίδιο παντού. Το απόλυτο χάος. Δε βρίσκεις τίποτε γραμμένο ή συγκεκριμένο. Όλα προφορικά και όπως βόλευαν τον προηγούμενο. Ο κάθε υπάλληλος κάνει με το δικό του τρόπο την ίδια δουλειά, με το δικό του ρυθμό, με τη σειρά που ο ίδιος κρίνει. Όσες φορές έχω αναφέρει σε συναδέλφους ή προϊσταμένους την πρόταση να οργανωθούμε να εφαρμόσουμε ένα «σύστημα ποιότητας» να θέσουμε κάποιους στόχους με αντιμετωπίζουν ή εχθρικά ή σαν εξωγήινο. Εκεί τι συμβαίνει έχεις ιδέα;- glo

Δεν ξέρω πώς δουλεύει το δημόσιο στην Αμερική γιατί οι επαφές που είχα ως τώρα με το Τέρας ήταν λίγες. Αυτό είναι το πρώτο που θα μου ερχόταν στο μυαλό: ότι η άμεση επαφή πολίτη-υπαλλήλου είναι εξαιρετικά περιορισμένη, για αποφυγή διαφόρων κακών. Κατά τα άλλα, ας μη συζητήσουμε τώρα το θέμα ελληνικό δημόσιο, συστήματα ποιότητας, έλλειψη οργάνωσης και γιατί σε αντιμετωπίζουν εχθρικά ή σαν ούφο. Αυτές οι συζητήσεις χρειάζονται γνώσεις και ένα πλαίσιο, αλλιώς είναι κουβέντες καφενείου. Που είναι πολύ διασκεδαστικές, και είμαστε σε κάτι σαν καφενείο, οπότε ίσως μπορέσουν να γίνουν στα σχόλια.

________________
4.


Το αγόρι μου θέλει να τα ξαναβρούμε αλλά εγώ δεν μπορώ να ξεπεράσω λάθη που έχει κάνει (στην αρχή της σχέσης μας με είχε στο "χαλαρά" λόγω του ότι η γνωριμία μας συνέπεσε με το χωρισμό του - αυτός με ερωτεύτηκε εξαρχής - ενώ το λήξαμε χωρίζοντας πολύ άσχημα με δικιά του πρωτοβουλία πάνω σε μια αντικειμενική δυσκολία που μας έτυχε). Τώρα το έχει μετανιώσει και με θέλει πίσω. Παραδέχτηκε τα λάθη του, εξέφρασε τα αισθήματά του, μου είπε πως καταλαβαίνει και μένα, και επικοινωνεί συνέχεια για να με καταφέρει. Προσπαθεί πάνω από ένα δίμηνο. Αλλά εμένα ο εγωισμός μου έχει καταρρακωθεί, δεν μπορώ να δεχτώ το παρελθόν μας. Είμαι εγωκεντρική και του κάνω πείσματα; Όλοι δεν κάνουμε λάθη; Ή κατόρθωσε να μου καταστρέψει τον έρωτά μου που είχα για αυτόν; Βοήθεια! Τί με συμβουλεύεις να κάνω (μέσα ή εκτός της σχέσης, για μένα, γενικά); Υ.Γ. Θα θελα αν ερχόμουν Νέα Υόρκη ποτέ να πηγαίναμε βόλτα στο Σέντραλ Παρκ, σε εκτιμώ πολύ :)- loser

Νομίζω ότι αυτός που χρειάζεται βοήθεια είναι αυτός, όχι εσύ. Για σένα έχω να πω ότι μπορείς να συγχωρήσεις κάποιον για τα λάθη του, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να τα φτιάξεις μαζί του.

________________
5.


γεια σου Αμπα! Ο λογος που σου γραφω ειναι η σχέση μου με τους γονεις μου. Ειμαι 30 χρονων και εδω και 12 χρονια ζω στο εξωτερικο σε διαφορες χωρες. Εχω αλλα δυο αδερφια τα οποια μενουν με τους δικους μου αλλα πασχουν απο σοβαρα προβλ-ματα υγειας (εξαρτωνται απ'τους δικους μου για την ικανοποιηση και των πιο βασικων αναγκων. Οι γονεις μου απο τοτε που τους θυμαμαι μενουν μαζι οχι απο αγαπη αλλα για να φροντιζουν τα αδερφια μου. Δεν υπαρχουν συναισθηματα μεταξυ τους, τρυφεροτητα, κτλ. Ποτε δεν κανουν κατι μαζι σαν ζευγαρι μονο προσβαλλουν ο ενας τον αλλο και συνεργαζονται στη φροντιδα των παιδιων τους. Αυτο εχει ως αποτελεσμα τη δημιουργια ενος απαισιου κλιματος στο σπιτι. Παντα υπαρξει ενα ειδος πενθους και το σπιτι σφυζει απο νευρα και απωθημενα. Αυτη η ατμοσφαιρα ειναι και ο λογος που δεν επιστρεφω συχνα στο σπιτι (μια φορα ανα δυο τρια χρονια). Μου λειπει οχι η οικογενεια μου, αλλα η ιδεα της οικογενειας ειδικα τωρα που ξεκιναω εγω τη δική μου οικογενεια. Οι δικοι μου ειναι γενικα αποντες, ειτε αφορα οποιουδ-ποτε ειδους βοηθεια ειτε απλα να μοιραστουν τις χαρες μου. Επειδή οι ιδιοι δεν ασχολουνται με τιποτα εκτος απο τα αδερφια μου και δεν κανουν τιποτα για τους ιδιους με θεωρουν επιπολαιη, κριτικαρουν τον τροπο ζωής μου και ειδικα η μ-τερα μου ζηλευει οτιδ-ποτε κανω και βγαζει μια κακια συνεχεια στα σχολια της σε σ-μειο που φοβαμαι πλεον να μοιραστω μαζι τους οτιδηποτε ευχαριστο. Μ'αρεσει να ταξιδευω, να πηγαινω σε συναυλιες, να κανω δραστηριοτητες και γενικα να ξεζουμιζω τη ζωη. Δυστυχως -και για να προλαβω κακεντρεχη σχολια- στο σπιτι δεν μπορω να βοηθησω, η αρουσια μου εκει δε θα αλλαζε τηνκατασταση απλα θα ήμουν μια ανεργη πυρηνική φυσικος σε ενα μικρο χωριο χωρις ενδιαφεροντα κτλ.
πως μπορω να ξεπερασω αυτο το αισθημα οτι κατι λειπει απ'τη ζωή μου; Μπορω να ζήσω χωρις να μου λειπει η ιδεα της οικογενειας;- Lou

Αν είσαι πυρηνική φυσικός, θα έχεις αναλυτικό μυαλό, και θα ξέρεις ότι μια ερώτηση που αφορά ένα θεμελιώδες αίσθημα όπως ότι «κάτι λείπει» που έχει καθοριστεί από ιδιαίτερα γεγονότα, όπως είναι τα σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν μπορεί να απαντηθεί στο πόδι από μια στήλη ενός αγνώστου και δεν λύνεται με γραπτές προκάτ συμβουλές. Είσαι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων και η ανακαλωδίωση γίνεται με προσπάθεια και παίρνει χρόνο. Αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργεί τώρα η ζωή σου, πρέπει να αναζητήσεις βοήθεια.

________________
6.


όχι να ρωτήσω. να με "ψάλλεις". που είμαι κακομαθημένη, εγωπαθής και ανώριμη.
που ενώ είμαι μια χαρά ερωτευμένη, με τον επί 2ετίας σύντροφό μου, και μάλιστα μόλις αρχίσαμε να συμβιώνουμε, εγώ φλερτάρω με έναν συνάδερφο μου. να, πάλι ετοιμάζομαι να σου γράψω τις δικαιολογίες μου: το φλερτ τονώνει μια σχέση (μπούρδες), δεν συναντάω εύκολα ανθρώπους που να συνεννοούμαι με την πρώτη, μόνο μια φορά την εβδομάδα τον συναντώ (εννοείται εντός χώρου εργασίας), 2-3 μαιλ με ένα "γεια σου τι κάνεις", ποιον πειράζουν;
μπούρδες στη νιοστή δηλ, γιατί κ αυτόν νιώθω ότι τον δουλεύω από μια μεριά, και στον φίλο μου είμαι ανειλικρινής, και το δικό μου μυαλό έχει τρελαθεί!
συνειδητοποιώ ότι απλά κολακεύομαι, δν θέλω όμως ούτε αυτό να γίνεται, και θέλω να μου πεις πώς θα βγάλω το δακτυλάκι μου από το προφιτερόλ!
υ.γ/υπενθύμιση: μη με λυπηθείς, χώστα μου
υγ2: ευχαριστώ για την υπομονή να το διαβάσεις.- εγώ

Δεν θα σου τα χώσω γιατί το παράπτωμα είναι πολύ ζενερίκ. Όταν δύο στρέιτ εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου συνεννοηθούν μέσα σε δευτερόλεπτα, το αποτέλεσμα είναι το σχεδόν εκκούσιο φλερτ και όχι η φιλία. Αυτό είναι όλο. Δε συμβαίνει συχνά, αλλά αυτό δε σημαίνει και ότι ταιριάζετε σα ζευγάρι. Περνάς ωραία επειδή δεν χρειάζεται να ζήσεις μαζί του.

________________
7.


Αγαπητή Α μπά, θα ήθελα την άποψή σου..
Οι γονείς μου έφτιαξαν στην αδελφή μου και εμένα ένα οικοδόμημα που μοιάζει με μονοκατοικία από έξω καθώς κατασκευαστικά δεν υπάρχει 100% αυτονομία των κατοικιών, φαντάσου ένα χαμηλοτάβανο ισόγειο και ένα πρώτο όροφο με λοξή σκεπή, να χωρίζονται σε δύο κατοικίες. Κτίσμα που συνηθίζεται στην επαρχία. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι οι αυλές εκ των οποίων η μία είναι η είσοδος και βρίσκεται μπροστά από το ισόγειο και τα υπνοδωμάτια του. Το οικοδόμημα αποπληρώνεται από τους γονείς μόνο. Το ισόγειο ανήκει στα χαρτιά σε εμένα και μένω εκεί με τους γονείς μου. Πρακτικά θα μου ανήκει μετά το γάμο μου. Πως θα έκρινες το γεγονός να πουληθεί ή νοικιαστεί από την αδελφή μου ο 1ος που της ανήκει; Αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να συμβεί είτε πριν (δεν έχω ιδέα ποιος θα καρπωθεί τα χρήματα) είτε μετά την αποπλήρωση είτε μετά θάνατο γονιών. Δυστυχώς θα γίνει, αλλά όχι για λόγους επιβίωσης ή υγείας αλλά μετακόμισης. Πέρα από το ηθικό ζήτημα που τίθεται, υπάρχει άλλο ένα. Καθώς λοιπόν θα έχω στην αυλή μπροστά από το δωμάτιο μου ξένους, το οικοδόμημα πλέον δεν θα είναι οικογενειακό άρα προσωπικά θα έχω πρόβλημα. Το κτίσμα φτιάχτηκε με σκοπό να μείνει σε εμάς τα παιδιά έχοντας μια οικογενειακή χροιά και κατ 'επέκταση κατασκευή. Καθώς τότε ήμουν 13 δεν είχα ιδιαίτερο λόγω στις αποφάσεις γονιών και αδελφής. Πρόκειται να παντρευτώ και εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα για κατοικία. Θα ήταν πάρα πολύ καλό βοήθημα να μην πλήρωνα ενοίκιο τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια του γάμου μου. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη που οι γονείς έχουν φτύσει αίμα και από τη σκοπιά μου βλέπω η αδελφή μου να τους μισοφτύνει γενικά με τις αποφάσεις της ζωής της και να παίρνει και εμένα η μπάλα. Προφανώς και φταίνε σε μεγάλο βαθμό οι γονείς. Καθώς δεν ξέρω αν και πως μπορώ να υπερασπιστώ την αίγλη και την συναισθηματική αξία της περιουσία μου θα ήθελα μια γνώμη. Επίσης, είμαι άραγε ρομαντική και κάθομαι και πενθώ τοίχους; Προσωπικά θα έφτανα στο έσχατο σημείο για να βάλω ξένους μέσα σε αυτό το σπίτι. Όντως μας κουτρουβαλιάζει η αδελφή μου με τις επιλογές της ή τα βλέπω μονόπλευρα; Φοβάμαι μήπως μεροληπτώ, αλλά από την άλλη νιώθω αδικημένη. Με τους γονείς που κουβεντιάζω καμιά φορά δεν βλέπω φως, ελπίζω να το δω σύντομα, να το συζήταγα με ποιον άλλο; Να έβρισκα κανένα σύμβουλο να του έλεγα όλες τις λεπτομέρειες και μετά να έλεγε και αυτός μια άποψη; Mε προβληματίζει πάρα πολύ καιρό όλο αυτό..
Φιλιά –Έλενα

Πρέπει να προσλάβεις έναν αρχιτέκτονα. Όμως να ξέρεις, η υπόθεση απαιτεί έρευνα και δουλειά. Εμπεριστατωμένη και πλήρη απάντηση θα πάρεις μόνο αν πληρώσεις.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
#5Ως μαμά δύο παιδιών, το ένα από τα οποία έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας έχω να σου πω τα εξής:Πρώτον, η σχέση μεταξύ των γονιών σου δεν είναι δική σου υπόθεση. Αν έχουν επιλέξει να είναι μαζί από υποχρέωση απέναντι στα αδέρφια σου, οφείλεις να το δεχτείς, κάτι θα ξέρουν παραπάνω. Ξέρω ότι δε σου αρέσει αλλά c'est la vie, ούτε εκείνοι την ονειρεύονταν έτσι τη ζωή τους αλλά προχωράμε με όσα έχουμε.Έπειτα, θα σε συμβούλευα να δεις έναν ειδικό, θα έπρεπε όλοι σας να παρακολουθείστε εδώ και χρόνια από κάποιον, αν δεν το κάνετε ήδη. Ενημερώσου για το πώς νιώθουν οι γονείς που έχουν παιδιά με προβλήματα υγείας, προσπάθησε να σκεφτείς και τη δική τους πλευρά, επίσης ενημερώσου και για το πώς αισθάνονται τα αδέρφια, γενικά ψάξε λίγο (αν και μου δίνεις την αίσθηση ότι το έχεις κάνει). Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αναλύσει, να σκεφτεί, να θυμώσει, να λυπηθεί, να καταλάβει, να συμπεράνει... αυτές οι διαδικασίες παίρνουν χρόνο (χρόνια, για την ακρίβεια). Προσπάθησε να μην έχεις εσύ "πένθος" όταν πηγαίνεις στο σπίτι σου. Αν εσύ αλλάξεις τη στάση σου, τότε θα δεις ότι κι εκείνοι θα προσαρμοστούν ανάλογα. Όχι αμέσως, είπαμε, θέλει και χρόνο και κόπο.Αυτά να τα κάνεις για σένα, όχι για τους άλλους. Όσο θα μεγαλώνεις κι όταν κάνεις και δικά σου παιδιά, θα αποκτήσεις νέα ελπίδα για τη ζωή σου και πολλές απόψεις σου θα προσαρμοστούν ανάλογα. Στα λέω για να μη στενοχωριέσαι, έχεις μπροστά σου ένα μέλλον να το διαμορφώσεις όπως θέλεις. Έχεις και στις αποσκευές σου ένα δύσκολο παρελθόν που θα σου κάνει και πολύ καλό (εκτός από το να σε λυπεί), κι ας μην τα καταλαβαίνεις ακόμα. Μην "πενθήσεις" μαζί με τους άλλους, απλώς πλησίασέ τους. Κι αυτό μόνο αν το νιώθεις και όποτε το νιώσεις. Τέλος, ως ομοιοπαθούσα με τους γονείς σου, να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους τους, αν νιώθεις παραμελημένη. Είναι άδικο και σκληρό και λυπάμαι πολύ και σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή καλή τύχη.
#1Με προβληματίζει πολύ η περιγραφή της ίδιας της γράφουσας για το τρίτο πρόσωπο, ειδικά το κομμάτι εντός παρένθεσης: «οικογένεια, πάρα πολύ σοβαρά νομικά προβλήματα, άλλες χώρες, πολύ σύνθετος χαρακτήρας, κλπ, κλπ». Κι όταν χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη σχέση, νομίζω ότι κυριολεκτεί. Δίνει την εντύπωση πως πίσω απ΄το κάθε πρόβλημα που απαριθμεί κρύβεται κάτι βαρύτερο που για λόγους συντομίας (ή ντροπής) δεν αναλύει. Αφαιρώ απ΄την εξίσωση το σύζυγο αφού κι η ίδια όπως φαίνεται, αν και όχι τυπικά, τον έχει παραγκωνίσει. Ας φανταστεί τη ζωή της με τα νομικά προβλήματα του τρίτου προσώπου φορτωμένα στην πλάτη της ή τον «πολύ σύνθετο χαρακτήρα» του σε τακτική επαφή με το παιδί της. (Ασε που κάθε φορά που ακούω παρόμοιες περιγραφές πχ σύνθετος, ιδιαίτερος, ιδιόρρυθμος, μυστήριος , μού χτυπάνε καμπανάκια για διαταραχή προσωπικότητας). Ας τα φανταστεί αυτά, τουλάχιστον μια φορά, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση γιατί ο κύριος μού φαίνεται μαύρα μαντάτα.
Εντάξει, με το να πεις ότι είσαι καθηγήτρια πανεπιστημίου στο εξωτερικό, κέρδισες το σεβασμό μου και δε θα σου απαντήσω όπως θα απαντούσα στη Δημητρούλα από το περίπτερο απέναντι.Είσαι μία κλασική περίπτωση εκείνης της ομάδας ανθρώπων που είναι έξυπνοι, ξέρουν ότι είναι έξυπνοι, έχουν ψαρώσει αρκετούς γύρω τους επειδή είναι έξυπνοι, και το εκμεταλλεύονται όσο δεν πάει (για φαντάσου, μάλλον επειδή είστε ΠΟΛΥ έξυπνοι). Το είδος κυκλοφορεί πολύ τελευταία. Άνθρωποι με απίστευτες γνώσεις γύρω από το αντικείμενό τους και όχι μόνο, πολυταξιδεμένοι, με εμπειρίες, που έχουν να διηγούνται ιστορίες και να αποκτούν κοινό να τους χειροκροτεί και να τους αυξάνει (κι άλλο) την αυτοπεποίθηση.Προσοχή, όσους αυλικούς κι αν αποκτήσουν, εκείνοι αγαπάνε μόνο τον εαυτό τους.Αν πραγματικά ήσουν έξυπνη (και υποθέτω και η Λένα τέτοια σε θεωρεί, για να σου απαντάει με τόσο σεβασμό), θα ήξερες πώς να χειριστείς την κατάσταση, θα έβρισκες απαντήσεις μόνη σου, και ενδεχομένως να μην είχες καν παιδί, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Όλοι οι "έξυπνοι" εκεί έξω, χαλαρώστε. Και να μην υποτιμάτε τους ανθρώπους που επιλέγουν να σας ανεχτούν στην καθημερινότητά τους...Αυτά, από μια καθηγήτρια πανεπιστημίου. Στο εξωτερικό. Όπως καταλαβαίνεις, η ερώτηση με "πλήγωσε" γιατί κι εγώ, κι εσύ, και όλοι οι άλλοι που κάνουν αυτή τη δουλειά, ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ξέρουμε πόσους μπορούμε να "Ψαρώσουμε" με τη ζωή μας (και εδώ και εκεί). Η μαγκιά κρύβεται στο να μην πατάς κόσμο όποτε σου δίνεται ευκαιρία μόνο και μόνο επειδή μπορείς. *Διαβάζω τέτοιου είδους ερωτήσεις, και εκτιμάω ακόμα περισσότερο τους φίλους μου. Ναι, κι αυτούς που δεν είναι "καθηγητές πανεπιστημίου".
Πες τα ντε, ειναι προφανές ότι πρόκειται περι μεγάλου ψώνιου. Πιστεύω δε ότι έγραψε το ερώτημα όχι λόγω προβληματισμού, αλλα γιατι εσκαγε να καυχηθει για τις πολύπλευρες επιτυχίες της, κατι που δεν μπορει να κάνει επώνυμα στο περιβάλλον της. Απορώ που ψαρωσε και η 'α μπα'!
Είναι κλασικό παράδειγμα συναισθηματικής "νοημοσύνης" και ενσυναισθησης. Προφανώς θεωρεί οτι μπορει να χειριστεί την κατάσταση με το παιδι πολυ καλα είτε επιλέξει τον έναν σύντροφο, είτε τον άλλο. Μάλλον γιατι ούτως η άλλως δεν το μεγαλώνει η ίδια αλλα καμία νταντα επι 12 ωρου βάσεως μιας και όλες αυτές οι επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις δεν της αφήνουν χρόνο για το παιδι της. ( ναι για να νιώσει τύψεις το έγραψα)
1. ενδιαφέρον πώς το παιδί συμμετέχει σε όλον αυτόν το συλλογισμό μόνο σα μια λεπτομερειούλα στην πρώτη πρόταση ενώ αφιερώνονται γύρω στις 100 λέξεις στο πώς μπορεί να εξελίξει τη σχέση της η μαμά του με τον ψυχοπαθή γκόμενο αφού ο τελευταίος κάνει ανάλυση(!), στάζει ωριμότητα η φάση.
Δες τη ως γυναίκα και όχι ως μαμά (μόνο).Όταν δυο γονείς είναι μαζί για το παιδί, το παιδί μπορεί να νοιώθει πολύ χειρότερα. Κυρίως γιατί καταλαβαίνει ότι το κοροϊδεύουν.
Προσπερνώντας ότι αυτό που λες είναι άτοπο, "μαμά" (όπως και "μπαμπάς") δεν είναι ιδιότητα που την αποποιείσαι έτσι εύκολα εκτός αν είσαι παντελώς τραγελαφικό υποκείμενο:Δεν είπα να μείνει με τον άντρα της καλά και σώνει αλλά δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει γκόμενο με ηλίθια κριτήρια γιατί αυτό που για εκείνη είναι "συναρπαστικό" και ευκαιρία "για εξέλιξη" για το παιδί πολύ πιο ευθέως είναι "η μάνα μου τρελάθηκε και γνωρίζω διαφορετικούς μαλάκες κάθε μήνα". Αυτό όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο το καταλαβαίνουν λίγο πιο πολύ τα παιδιά σε σχέση με το να είναι οι γονείς τους μαζί για χάρη τους, επίσης ενώ τα παιδιά είναι προγραμματισμένα να θέλουν να είναι οι γονείς τους μαζί δεν είναι καθόλου προγραμματισμένα η μάνα τους να παλιμπαιδίζει με καραγκιόζηδες ενώ ο πατέρας τους έχει εξαφανιστεί.Ως γυναίκα τη θεωρώ ιδιαιτέρως ανώριμη που στο όνομα της περιπέτειας έλκεται από άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και ανίκανο για δέσμευση αλλά τέλος πάντων θα το καταλάβαινα αν ήταν τίποτα έφηβη (αντιλαμβάνομαι ότι ακριβώς το εφηβικό κομμάτι του πράγματος είναι που την ενθουσιάζει, πράγμα που δείχνει ότι δεν πάει καλά). Ως μαμά τη θεωρώ ασυγχώρητη που σκέφτεται να τον βάλει στη ζωή του παιδιού της, ή μάλλον δε σκέφτεται καν ότι θα το κάνει αυτό, that's the point. Η κυνική μου γνώμη είναι ότι η συμπεριφορά της εξηγείται μόνο από τεράστια προβλήματα που έχει η ίδια (κολλάει και με τη μόνιμη τάση της να συνάπτει σχέσεις με γελοίους) ή από πρώιμη κλιμακτήριο. Και στις δύο περιπτώσεις οι προοπτικές της είναι άσχημες.
1. Ούτε την ιδιότητα της 'γυναίκας' μπορείς να αποποιηθείς.2. Το τι έχει δικαίωμα να κάνει είναι δικό της θέμα. Πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι έχει ηλίθια κριτήρια στην επιλογή του 'γκόμενου' και πως είναι καραγκιόζης ο 'γκόμενος';3. Δεν αναφέρει ότι παλιμπαιδίζει με καραγκιόζηδες. Ένας είναι.4. Ψυχολογικά προβλήματα; Είσαι ψυχολόγος; Έστω. Μπορεί να έχει άλλα καλά.5. Πρώιμη κλιματήριος; Είσαι και γυναικολόγος; Έστω. Δεν είναι αυτό το θέμα.Δε λέω αν κάνει καλά ή όχι. Δεν κρίνω. Και φυσικά και είναι και μαμά. Και επαγγελματίας. Και πολλά άλλα ίσως. Προφανώς δεν έχεις βρεθεί στη θέση της και ως 'αναμάρτητη' βάλλεις το λίθο. ΥΓ. Τα παιδιά είναι προγραμματισμένα; Χμ...
Dude: έχει βρει ένα γκόμενο με τον οποίο η σχέση "έχει δυνατότητες εξέλιξης" αφού ο ίδιος ξεπεράσει ότι "χρειάζεται ανάλυση" για να μπει στη διαδικασία.Πες με κυνικό αλλά όταν δυο άτομα βάζουν τόσο πολλή ψευδοεπιστήμη στη σχέση τους είναι ή έφηβοι ή χαμηλοτάτου επιπέδου.
Μήπως ξέρει κανείς ποιανού είναι η ζωγραφια στην τελευταία ερώτηση; Επίσης, πάλι η τελευταία φωτογραφία εδώ: http://www.lifo.gr/team/ampa/40215Κάτι τελευταίο, επειδή άλλαξαν κάποια πράγματα στη Λάιφο, πώς στέλνεις μύνημα στην α,μπα;Ευχαριστώ! :)
#5 Το να έχεις όχι έναν, αλλά δύο ανθρώπους σε ένα σπίτι με σοβαρά προβλήματα υγείας, που να εξαρτώνται από σένα είναι κάτι που μπορεί να κάνει τα νεύρα σμπαράλια ακόμα και στον πιό λογικό και με αγάπη άνθρωπο. Ενώ φυσικά δεν φταίς εσύ, και καλά κάνεις που έχεις φύγει -ειδικότερα δε αν δεν μπορείς να βοηθήσεις-, η συμπεριφορά και το συναίσθημα των γονιών σου είναι κάτι το αναμενόμενο, δεδομένων των συνθηκών. Θα έχεις ακούσει πολλές φορές το "τους γονείς και τα αδέρφια μας δεν τους διαλέγουμε". Ε, έτσι και είναι. Δεν μπορείς να επηρρεάσεις την κατάσταση με κάποιο τρόπο, περισσότερο ακόμα από τη στιγμή που, από όσο κατάλαβα, τα αδέρφια σου δεν έχουν ελπίδα να γίνουν καλά, δεν μπορείς να ηρεμίσεις την κακεντρέχεια των γονιών σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τη δική σου αντίληψη επάνω στο θέμα. (Εδώ ένας ειδικός πάντα βοηθάει, διότι είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να δεις από διαφορετική οπτική γωνία ένα πρόβλημα μέσα στο οποίο ζεις). Πέρα από αυτό, το να δημιουργήσεις, όπως λες, τη δική σου οικογένεια είναι, μέσα σε άλλα, και η προσωπική σου ευκαιρία στη ζωή να αναπληρώσεις στο μέτρο του υγιούς και του δυνατού αυτό που ποτέ δεν είχες, και να αποφύγεις τα λάθη των προγόνων σου. Σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη.
#4Δηλαδή, για να καταλάβω, αν η Λένα σου έλεγε να τα φτιάξεις μαζί του, εσύ θα το κάνες;Αν ναι, μήπως είσαι ήδη έτοιμη να το κάνεις; Γιατί δε νομίζω να τα έφτιαχνες με κάποιον με το ζόρι.Αν όχι, γιατί ρώτησες;
#1 Δίλημμα ζωής λέγεται αυτό και είναι πολύ δύσκολο να δοθεί απάντηση. Φαίνεσαι άνθρωπος με υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης και ορθολογισμού, επομένως μπορείς να αναρωτηθείς για μερικά πράγματα και να ψάξεις σε βάθος μέσα σου για απαντήσεις. Ας πούμε, τι σημαίνει για σένα ο άνδρας σου; Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν; Όχι μόνο τώρα που ανταλλάσσεις ευφυείς συζητήσεις, καβάλα στο άλογο μιας ενδιαφέρουσας καριέρας, αλλά αργότερα στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής. Ποιον φαντάζεσαι δίπλα σου σ' αυτά τα μεγάλα και τα δύσκολα; Είσαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης. Προσπάθησε να φανταστείς τη ζωή σου μ' αυτόν τον άνθρωπο, χωρίς τη φλόγα του έρωτα. Ίσως αυτό σε βοηθήσει. Σου λένε ότι είσαι τυχερή που έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που σε αγαπούν και τους αγαπάς, αλλά μόνο εσύ ξέρεις τι περνάς. Καλό κουράγιο!
#7: Με λίγα λόγια: "Ο Τζάμπας πέθανε", που έλεγε παλιά και ένας γνωστός μου μηχανικός, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί, σε καφέ, σε ποτό, σε φαγητό, σε οτιδήποτε, όλοι ζητούσαν συμβουλές για τα αυθαίρετα και τα οικόπεδά τους, στο πόδι και στο τζάμπα.Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα ότι η πληροφορία στοιχίζει και μάλιστα στοιχίζει ακριβά, δεν είναι "έλα μωρέ πες μου και συ 5 λεπτάκια μια ιδέα, σιγά, πόσο χρόνο και κόπο θα σου πάρει;" και ότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες και ειδικοί του κάθε είδους δεν κάνουν τις σπουδές ή/και την δουλειά τους για την ψυχή της μάνας τους;
Πολύ καλά απάντησε η α,μπα, μόνο σχέδια που δεν έστειλε η δεσποινίς Έλενα.Είναι εύκολο να θέσεις όρια σε θρασείς αγνώστους. Τι γίνεται όμως με τους συγγενείς και τους φίλους; Και δε μιλάω για το στενό κύκλο. Εκεί και προσωπικό χρόνο αφιερώνω (δωρεάν, εννοείται!) και χίλια κομμάτια γίνομαι. Αλλά όταν με παίρνει λόγου χάρη η θειά της μάνας μου ή η συνυφάδα της φίλης μου "απλά να ακούσει μια γνώμη" τρελαίνομαι. Ακόμα δεν έχω βρει αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίζω τέτοιες περιπτώσεις. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Ή να στείλω ερώτηση;
Συμφωνώ με την (ή τον) Sofiana.Δεν μου φάνηκε ότι η κοπέλα ζητά γνώμη για το οίκημα. Μου φαίνεται ότι αυτό που την βασανίζει είναι η σχέση της με την αδελφή της.
Μόνο εγώ πιστεύω πως η αμπά τρολάρει με την απάντησή της; Εντάξει βρε αμπά είπαμε να παραπέμπεις το κοινό σου και σε άλλους επαγγελματίες πέραν των ψυχολόγων αλλά show us mercy.. Πάντως γέλασα πολύ
@1:Πόσο συσχετίζετε την επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα σας στην επιλογή του συντρόφου; Ανεξάρτητα από αυτήν, βλέπετε τα ίδια χαρίσματα και ελαττώματα στον καθέναν από τους δύο, ο οποίος «καθένας» θα συμβάλλει στην προσωπική σας ευτυχία και όχι την επαγγελματική σας επιτυχία; @6: ανάγκη επιβεβαίωσης ότι η πόρτα δεν έκλεισε, λόγω της πρόσφατης συμβίωσης, συμβαίνει πολυυυυυ συχνά!