Στο σημερινό ‘Α, μπα’: κι έτσι τους ακούει όλη η γειτονιά

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: κι έτσι τους ακούει όλη η γειτονιά Facebook Twitter
18


________________
1.


Μπορείς να εξηγήσεις γιατί κάποιοι άνθρωποι όταν θέλουν να μιλήσουν στο κινητό τους βγαίνουν στο μπαλκόνι (κι έτσι τους ακούει όλη η γειτονιά);- fedora

Θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσει κάποιος τι πιστεύουν ότι καταφέρνουν όσοι κρύβουν με το χέρι τους το στόμα τους όταν μιλάνε. Εμποδίζουν τη μετάδοση του ήχου στο ένα μέτρο που βρισκόμαστε ή αποτρέπουν αυτούς που διαβάζουν τα χείλια τους από το απέναντι πεζοδρόμιο;


________________
2.


Γεια σου Α,μπα. Μια και ζεις πια στο Big Apple, θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής (ασήμαντο, αλλά με τριβελίζει από καιρό): όταν δείχνουν πλάνα από Νέα Υόρκη σε έργα, πάντα υψώνονται στήλες καπνού (ή ατμού;) ανάμεσα στα κτίρια. Όχι από καπνοδόχους, αλλά από χαμηλά. Μπας και ξέρεις τι είναι αυτό; το βλέπεις κι εσύ που ζεις εκεί, ή φαίνεται μόνο στα πανοραμικά πλάνα που βλέπουμε σε ταινίες και σειρές; -curious cat


Η Con Edison, η επιχείρηση ηλεκτρισμού της Νέας Υόρκης, διοχετεύει ατμό στους πελάτες της στο Μανχάταν, όπως οποιοδήποτε άλλο προϊόν κοινής ωφέλειας (αέριο, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα). Ο ατμός αυτός άλλες φορές είναι προϊόν παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες φορές δημιουργείται σκόπιμα. Ο περισσότερος ατμός χρησιμοποιείται για τη θέρμανση κτιρίων σε αρχαίου τύπου καλοριφέρ που είναι πολύ φασαριόζικα, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Τα αστικά συστήματα ατμού προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα, διότι ένα μεγάλο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο αποτελεσματικό από τον ατομικό λέβητα των κτιρίων.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές υπάρχουν διαρροές, ή ότι ενεργοποιούνται οι βαλβίδες ασφαλείας, ή χρειάζονται επισκευές. Τότε απαιτούνται αυτοί οι ριγέ κύλινδροι που παρατηρούνται συχνά στη Νέα Υόρκη, για να προστατευτούν οι άνθρωποι από τα εγκαύματα και για να μη διαταράσσεται η κυκλοφορία.


________________
3.


Αγαπητή Α,μπα!
Τελικά όταν λέμε συγγνώμη ο άλλος απαντάει ενίοτε δεκτή η συγγνώμη σου, αλλά η έκφραση που κατά κόρον χρησιμοποιείται είναι "ζητάω συγγνώμη". Πώς το εξηγείς εσύ αυτό; Επίσης: αυτό το λόγο μας, όταν τον δίνουμε, πώς γίνεται και να τον κρατήσουμε;- Παραδοξολογίες


Μου θύμισες αυτό, που είναι από τα αγαπημένα μου κλιπ.


________________
4.


Αγαπητή Λένα βλέπω την ζωή να προχωράει και εγώ να μένω πίσω 2 χρόνια τώρα..κολλημένη με τον ίδιο άνθρωπο..ίσως γιατί δεν έχω βρει τόσο καλό άνθρωπο..Τώρα που θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί έφυγε λόγο επαγγελματικών στην Κίνα για ένα χρόνο..πες μου σε παρακαλώ τι κάαανω??- .../..h exartimenh..

Να μη σέρνεις τις λέξεις όταν κάνεις ερωτήσεις. Το άλλο που μπορείς να κάνεις, αν θέλεις να χάσεις άλλα δύο χρόνια ή και περισσότερα, είναι να ξεκινήσεις να σκάβεις έναν λάκκο. Λένε ότι αν το κάνεις αυτό στην Ελλάδα, θα βγεις στην Κίνα.

________________
5.


Αγαπητη Α, μπα...πρωτη φορα σε ανακαλυψα και σε διαβασα και καταενθουσιαστηκα επειδη πολλα αιωνια φιλοσοφικα ερωτηματα (:Ρ) παιρνουν απαντησεις και επειδη ισως μπορει να παρει και το δικο μου!
πως προσελκυεις καποιον μεγαλυτερο σου κατα 4 περιπου χρονια,(δλδ εγω ειμαι 18 και αυτος 24 περιπου),οταν δεν ξερεις αν σε θελει?βασικα σε μπερδευει...δεν μπορεις να καταλαβεις αν οι κινησεις του σημαινουν κατι ή οχι...αν τον ενδιαφερεις..αν ρε παιδι μ θελει και κατι περιστασιακο...δεν πειραζει!εσυ βεβαια στην ελαχιστη επαφη π εχεις μαζι του λογω διαφορων δραστηριοτητων δεν εισαι ''χαζογκομενα'' ας το πουμε γτ δεν σου βγαινει...και δεν εισαι εκδυλωτικη γτ μετα θα φας ρεζιλια απειρα...οποτε τι κανεις?
Υ.Γ
Για να σε προλαβω 2 φορες διαδικτυακα του ζητησα να βγουμε χωρις να υπαινιχτω ο,τι...και αυτος μου εδωσε Χ λογω κουρασης,αυριανης σχολης κ.λ.π...ειχε πει οτι θα το κανονισουμε...αλλα τζιφος...προφανως αν ηθελε δεν θα κανονιζε?μπορει να τον αποθαρινω?- Χρις

Αν του ζήτησες δύο φορές να βγείτε και σου είπε όχι, ενώ δεν έχει πάρει πρωτοβουλία να το κανονίσει ο ίδιος, πού ακριβώς είναι το μπέρδεμα;


Ξέρεις τι είναι μπέρδεμα; Για προσπάθησε να φτιάξεις λαχανοντολμάδες.

________________
6.


Αγαπημένη μας Α, μπα,
Τελικά υπάρχει αμοιβαίος έρωτας ή πάντα ο ένας από τους δύο συμβιβάζεται; Είμαι 29 χρονών και ακόμα δεν τον έχω βρει, αλλά αρνούμαι να συμβιβαστώ και δεν ξεκινάω κάτι αν δεν είμαι ενθουσιασμένη. Όμως στο τέλος μόνο εγώ ερωτεύομαι και φυσικά πληγώνομαι. Υπάρχει ελπίδα ή να αλλάξω πορεία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :* :*- O

Η απάντηση είναι: όχι, δεν είναι απαραίτητο να συμβιβάζεται πάντα ο ένας από τους δύο.


Για σένα υπάρχει ελπίδα, όταν σταματήσεις να συγχέεις τον ενθουσιασμό με τον έρωτα και όταν σταματήσεις να πιστεύεις ότι ο έρωτας είναι εγγύηση για σχέση. Ο ενθουσιασμός είναι δική σου υπόθεση, τον παθαίνεις όταν ακόμα δεν ξέρεις τον άλλον. Αυτό που κάνεις είναι ότι ψάχνεις σημάδια να βρεις ότι ο άλλος σου ταιριάζει πολύ, τα βρίσκεις όπως βρίσκουμε σχήματα στα σύννεφα, και μετά τον παθαίνεις. Στη συνέχεια, αντί να ανοίξεις τα μάτια σου, συνεχίζεις με κλειστά μάτια και λες ότι ερωτεύτηκες.


Για να το πω κι αλλιώς: έχω ενθουσιαστεί με τις τηγανιτές πατάτες με λάδι τρούφας και τριμμένη παρμεζάνα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τις τρώω συχνά για να διατηρήσω τα επίπεδα ενθουσιασμού, ούτε ότι δεν αγαπώ βαθιά τις σκέτες. Αν θέλω όμως να κοιτάξω το μέλλον μου, καλύτερα να κόψω τις τηγανιτές πατάτες.

________________
7.


Γεια σου Λένα! Η μητέρα μου έχει κατάθλιψη, είναι πολύ αφηρημένη, κοιμάται πολλές ώρες, ξεχνάει πολλά πράγματα και αποφεύγει να κάνει δουλειές εκτός σπιτιού. Στην αρχή ήμουν πολύ υποστηρικτική, πηγαίναμε μαζί στον ψυχολόγο γτ ντρεπότανε, τη συνέφερα όταν έκλαιγε και έλεγε πως η ζωή της δεν έχει αξία, προσπαθούσα να τη σώζω από κάθε μαύρη τρύπα που έπεφτε το μυαλό της. Βλέπω ότι η ασθένεια την στραγγίζει από ζωή και τελευταία γίνομαι πολύ απότομη μαζί της.. γιατί..δε ξέρω.. κουράστηκα να είναι σαν παιδί, θέλω να τη δω δυνατή πάλι. Να μπορώ να της λέω κ εγώ τα δικά μου άγχη, που τώρα αποφεύγω να της πω, γτ της γίνεται έμμονη ιδέα το πρόβλημα (έστω κ αν είναι μικρό). Είναι μια εκνευριστική κατάσταση, δε ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις. Ξέχασα πώς τη βοηθούσα.. αισθάνομαι άσχημα γτ δεν είμαι εκεί πλέον. Είμαι μόνο νεύρα.. δυστυχώς.. πολύ δυστυχώς-τικ τακ


Δεν είναι απλώς εκνευριστική η κατάσταση, είναι πολύ δύσκολη. Η μαμά σου είναι άρρωστη και μαζί της αρρωσταίνεις κι εσύ. Αν η μαμά σου όμως έχει διαγνωστεί με κατάθλιψη και δεν είπες αυτή τη λέξη ελαφρά, δεν αρκεί ο ψυχολόγος. Πρέπει να πάει σε ψυχίατρο άμεσα, για να δείτε αν πρέπει να πάρει φάρμακα. Δε μπορεί να γιατρέψει τον εαυτό της, δε μπορείς να τη γιατρέψεις εσύ, πρόκειται για ασθένεια.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
#7 Δεν είναι ασθένεια. Να πάει σε έναν καλό ψυχολόγο. Τα φάρμακα δεν είναι η λύση. Θα μπορούσαν να είναι απλά μία διευκόλυνση για δουλειά. Άλλου είδους δουλειά όμως. Ελπίζω σύντομα να θελήσει να αλλάξει η ίδια κάτι. Γιατί αυτό είναι το Α και το Ω.
#1 Το χειρότερο είναι να σου τύχει μέσα σε λεωφορείο.Και εντάξει το αστικό.Λες σε λίγο κατεβαίνω.Σε υπεραστικό δε παλεύεται. Δε κατάλαβα ποτέ γιατί όσοι μιλάνε τόσο δυνατά και τόση ώρα σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο, δε καταλαβαίνουν ότι ενοχλούν. Και στη τελική δεν τους πειράζει ότι ξένοι άνθρωποι ακούν τη συνομιλία τους;
#7 sos!! πρεπει να σου πω οτι εκανα συνδεση μονο για να σου απαντησω!! προσοχη προσοχη. Στασου διπλα στην μητερα σου, χωρις να νευριαζεις και προσπαθησε να την βοηθησεις ετσι ωστε να επισκεφθειτε καποιον ειδικο! μην το αμελήσεις καθόλου! δεν θελω να σε τρομαξω, αλλα δεν ισχυει παντα οτι: " οι γονεις πρεπει να στηριζουν τα παιδια"! ολοι ειμαστε ανθρωποι και για να στηριξουμε καποιον, πρεπει να ειμαστε καλα! οπότε, τωρα πρεπει αν προσφερεις εσυ... για να μπορει να σου προσφερει με την σειρα της επειτα!δεν ειμαι ειδικος, αλλα εζησα αντιστοιχη κατασταση! εχω κανει το λαθος ως παιδι... και τα αποτελεσματα δεν ηταν καθολου καλα! απο οτι καταλαβαινω, η μητερα σου ειναι αρρωστη! ιςως να χρειαζεται φαρμακευτική αγωγη! ψαξτετο μαζι! μην ξεχνας ότι η καταθλιψη ειναι η αςθένεια της βουληςης! εγω αυτο το εμαθα...αφου πλεον ηταν πολυ αργα!μονο στηριξη και βοηθεια χρειάζεται! δεν φταιει σε κατι! το εχει πολυ αναγκη! ευχομαι να πανε ολα καλα, μεσα απτην καρδια μου!
αστέρι και στην ορθογραφία και στα μαθηματικά, σίγουρα αυτός δε σε βλέπει σαν άλλη μία χαζογκόμενα; για ξανασκέψου το. Αν είσαι σίγουρη πάντως πες του το στα ίσα, θες να γίνει τπτ μεταξύ μας, θα μείνει παγώτο αν το ακούσει από μία της ηλικίας σου (αν τα έχεις γράψει σωστά)
#6 Υπάρχει, αλλά δεν το καταλαβαίνεις από το πρώτο δευτερόλεπτο. Γι’ αυτό άλλωστε και εκπίπτουμε σε διάφορες λάθος επιλογές, νομίζοντας ότι ερωτευτήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο.
Όσον αφορά το #5, διαπιστώνω πως τελικά άλλο είναι το ζητούμενο και άλλο μάς απασχολεί. Το πρόβλημα φυσικά και δεν είναι η διαφορά ηλικίας, αλλά το γεγονός πως είπε όχι και τις 2 φορές που του είπες να βγείτε. Και ακόμα και αν δείχνει εμμέσως ότι σε θέλει, δεν σε θέλει τόσο ώστε να το δείξει άμεσα, ζητώντας σου να βγείτε.Εσύ πάντως προσπάθησες.
Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι η διαφορά ηλικίας, αλλά είναι λίγο πρόβλημα να είναι κάποιος 18 και να νομίζει ότι έχει 4 χρόνια διαφορά από έναν 24άρη.
#1 Μπορεί να μην έχουν σήμα μέσα στο σπίτι, να κάνουν φασαρία τα παιδιά, να θέλουν να δείξουν ότι βρίσκονται στο δρόμο... Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν τους πολυνοιάζει αν τους ακούσει η γειτονιά.
#1 Το πρόβλημα δεν είναι το ότι βγαίνουν στο μπαλκόνι,το πρόβλημα είναι πως μιλούν δυνατά.Στο μπαλκόνι βγαίνουν για να μην τους ακούσουν οι μέσα, και αυτό είναι ένα παράδοξο. Επειδή το παθαίνω και εγώ καμιά φορά, διαπίστωσα ότι συμβαίνει επειδή: 1.είναι χαμηλά η ένταση του τηλεφώνου και δεν ακούγεται τίποτα, 2.ο άλλος στην άλλη άκρη της γραμμής για κάποιον λόγο ψιθυρίζει και μη ακούγοντάς τον προσπαθούμε να φωνάξουμε αντανακλαστικά,θεωρώντας ότι ούτε εκείνος μάς ακούει 3.δεν έχει σήμα και φωνάζουμε μήπως και το επαναφέρουμε 4.Είμαστε ενθουσιασμένοι και κάνουμε πλάκα, άρα φωνάζουμε για να ακουστεί καλά(ποτέ δεν ξέρεις με τα τηλέφωνα και τα δίκτυα!).Η όλη διαδικασία έχει πολλή πλάκα, εκτός και αν διαβάζεις/παρακολουθείς τηλεόραση/κοιμάσαι.Τότε βαράς τοίχους ή ρίχνεις νερό με τους κουβάδες(στην περίπτωση του μπαλκονιού που λέγαμε). Και σε λένε και ενοχλητικό :P Αμάν.
Ή επειδή δεν τους πειράζει να ακούσει ο γείτονας, αλλά αυτός που είναι μέσα στο σπίτι κια ξέρει σε ποιούς και σε τι αναφέρεται. Για να βγαίνει στο μπαλκόνι, δε θα οργανώνει και τρομοκρατική ενέργεια...
Τώρα που το λέτε κι εγώ βγαίνω καμια φορά, συνήθως για να μην ενοχλώ τους μέσα που πχ. έχουν σοβαρή συζήτηση ή θέλουν την ησυχία τους και φυσικά για να μην ξυπνήσω τα ''αγγελούδια'' μου, μιας κ είναι τόοσο εύκολα στον ύπνο..!