Η ιστορία της επιτυχίας στο σημερινό ‘Α, μπα’

Η ιστορία της επιτυχίας στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
8

________________
1.

"πότε ενηλικιωνόμαστε?
είμαι 26 κ περνάω μια φρίκη τελευταία με τα πάντα ενώ αισθάνομαι πώς οι φίλες μου με  "τακτοποιούν"vστο πρόγραμμά τους?(βέβαια κατανοώ το γεγονός πως όλοι έχουν τα τρεχάματά τους και τις προτεραιότητές τους κ τις παρέες τους είμαστε σε μεταβατική περίοδο που γινόμαστε 'γνωστές' )απλά πάντα ήμουν εκεί όταν το ζηταγαν αλλάζοντας τις προτεραιότητές μου πολλές φορές χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο δικός μου χρόνος δεν είναι τόσο πολύτιμος για να "πουλιέται με το σταγονόμετρο""?
Χωράνε εγωισμοί στη φιλία, ή δε λέω να μεγαλώσω Α Μπα μου?
Ή δεν έχω φίλους??

Όταν αλλάζεις τις προτεραιότητές σου για τους άλλους το κάνεις επειδή το θέλεις, όχι για να δημιουργήσεις προηγούμενο και να αναγκάσεις τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Είχες ή δεν είχες «δεύτερη σκέψη;» (παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι ελληνικά).


Ο χρόνος σου είναι δικός σου να τον ορίζεις όπως σου αρέσει. Αν βαριέσαι και πιστεύεις ότι ο σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου, σταμάτα να το κάνεις. Αν περνάς ωραία, τι σημασία έχουν όλα αυτά;

Μη γκρινιάζεις. Πολύ κακό πράγμα η γκρίνια.

________________
2.


"Κι εντάξει, όταν ένας άνθρωπος δεν σε θέλει και στο κάνει εμφανές, ακόμα και δύσκολα, θα φύγεις. Άσχετα με το πότε και πως θα το ξεπεράσεις.
Τι γίνεται όμως ρε συ Α, μπα όταν ο άλλος είναι μια έτσι μια αλλιώς; μισό μήνα θέλει να σε βλέπει να σου μιλάει και τον άλλο μισό παθαίνει τις κλειστές του; Και γιατί ακόμα κι αν είναι προφανές ότι δεν σε θέλει 100% στην ζωή του δεν το παραδέχεται; Θα 'θελα να πιστέψω το αντίθετο μα δεν μου αφήνει άλλες εναλλακτικές η στάση του όσο κι αν θέλω να τις δημιουργήσω από μόνη μου. Και εν τέλει, γιατί δεν σηκωνόμαστε να φύγουμε από τέτοιες αδιέξοδες σχέσεις που είναι τόσο μα τόσο προφανές ότι και θα μας αναλώσουν και δεν θα βγάλουν σε τίποτα;
--θα σε παρακαλούσα να το δεις ως μια ερώτηση :)

 

[i love u ρε παιδί μου], φιλιά!"- το πεύκο

Αυτή η συμπεριφορά είναι ανέντιμη. Χρειάζεται μια παλαιομοδίτικη και αυστηρή λέξη επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Μια μικρή και ασήμαντη παρηγοριά είναι ότι όποιος το κάνει αυτό και διαθέτει έστω και κάποιο ίχνος εντιμότητας το μετανιώνει πολύ πικρά γιατί είναι τεράστια προδοσία του εαυτού. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί τώρα, να σε απασχολήσει μόνο αν βρεθείς σε πειρασμό να φερθείς έτσι σε κάποιον άλλον.
Τώρα αυτό που πρέπει να σε απασχολήσει – και είναι το μόνο, γιατί το γιατί το κάνει ο άλλος, δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει: το κάνει κυρίως επειδή του το επιτρέπεις – είναι το γιατί του το επιτρέπεις. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι πολύ κακός. Ο χειρότερος είναι το να έχεις βάλει ένα σιωπηλό στοίχημα με τον εαυτό σου, ότι τελικά θα καταφέρεις να κάνεις κάποιον να φερθεί όπως θα ήθελες. Είναι τόσο ποταπό αυτό το συναίσθημα, που δεν ξέρω ποιός πρέπει να ντρέπεται περισσότερο για τη συμπεριφορά του, εσύ ή ο άλλος.

________________
3.


"Γειά σου ""Α, μπα""
Έχεις διαβάσει το ""Outliers: The Story of Success"" του Malcolm Gladwell ; Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσει μια κεντρική ιδεά για τις ""ten thousand hours"". Υποστηρίζει ότι όλοι όσοι υπήρξαν πραγματικά καλοί σε κάποιο επιστητό, το κατέχουν με λίγα λόγια-είτε είναι επιστήμη ή τέχνη ή άθλημα ή οτιδήποτε, αυτό προέκυψε ως ωρίμανση μετά από την συνειδητή αφιέρωση σε αυτό για 10.000 ώρες και πάνω. ΤΙ πιστεύεις ; "

Το διάβασα, αλλά δε λέει ακριβώς αυτό. Λέει ότι ΑΝ κάποιος έχει το ταλέντο, την υπομονή και την φιλοδοξία και ΑΝ βρεθεί στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή, τότε μπορεί να γίνει άριστος σε κάποια τέχνη, αν αφιερώσει σ' αυτή δέκα χιλιάδες ώρες και πάνω.


Τα «αν» είναι πολλά (έχει για παράδειγμα τον Ζούκερμπεργκ, που αφιέρωσε αυτές τις ώρες πριν αναπτύξει το Facebook, αλλά ο Ζούκερμπεργκ επίσης περπάτησε πολλές νύχτες ως παιδί πέρα δώθε για να έχει πρόσβαση σε υπολογιστή και μεγάλωσε σε μια γειτονιά όπου υπήρχε σύλλογος γονέων που αποφάσισε να αγοράσει ένα μηχάνημα με πρόσβαση στο ίντερνετ του τοπικού πανεπιστήμιου, κάτι πανάκριβο και διαστημικό για την εποχή. Ήταν τρομερά αφοσιωμένος και επίμονος, βοήθησε το περιβάλλον, και μετά αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο.


Οπότε υποθέτω ότι ο Gladwell έχει κάποιο δίκιο. Τώρα αν οι ώρες είναι δέκα χιλιάδες ή δεκαπέντε, ποιός ξέρει – το θέμα είναι, και αυτό πρέπει να το σκεφτούμε όλοι μας πριν πούμε «δεν είμαι καλός σ' αυτό», ότι δεν έχουμε προσπαθήσει αρκετά. Το ταλέντο είναι η σπίθα, η ατελείωτη δουλειά είναι αυτή που κάνει μερικούς να ξεχωρίζουν.

______________
4.


"Έχω την εντύπωση ότι ο Παπακαλιάτης μας γλεντάει. Είδα το "Αν" τις προάλλες. Εντάξει το ότι καρακατακλέβει προβλεπόμενο. Το ότι το θηλυκό λυκόσκυλο του κεντρικού ήρωα λέγεται "Μοναξιά" πως να το πάρω; Μάλιστα το λέει και στην συμπρωταγωνίστρια του όταν οι δύο χαρακτήρες γνωρίζονται και καθόλου εντύπωση δεν της κάνει. Εμένα αν μου το λεγε αυτό άνθρωπος, το λιγότερο θα γελούσα.
Νιώθεις κι εσύ ότι μας έχει πάρει ο Πάπι στο ψιλό; "-V

Το έργο του Κρις συνολικά θα το έκρινα ως tragicomix. Στα αγγλικά, που του αρέσουν. Είναι απολαυστικό και ένοχο, σαν το ξύσιμο τσιμπήματος κουνουπιού.

________________
5.


Νομίζω πως αντί μανταρίνι μού πούλησαν satsuma. Το έκαναν επίτηδες ή δεν ξέρουν να το ξεχωρίσουν;- 非農学うつ

________________
6.


Τελικά υπάρχει άντρας που να μην έχει ως πρωταρχικό κριτήριο επιλογής συντρόφου την εξωτερική της εμφάνιση;- ksandra

Ίσως και όχι, αλλά βρε ksandra, βρε ksandra. Σε ποιά ηλικία πρέπει να φτάσεις για να καταλάβεις ότι όλοι σε κάποιον αρέσουν; Η ομορφιά απλώς βρίσκεται στα νιάτα. Βιάσου.

________________
7.


"Α, μπ-έλι,
πιστεύεις ότι ο άνθρωπος είναι το πιο βρωμερό ζώο έβερ;"- ew

Μεταφορικά εννοείς; Γιατί κυριολεκτικά πιστεύω το αντίθετο.

________________
8.


"Αγαπητή Α,μπα. Κατ'αρχας εισαι φοβερη αλλα θα βαρέθηκες να το ακους (η και οχι).
Πως γίνεται να μην μπορω να ερωτευτω? παλαιότερα δεν το ειχα αναγκη. Ετσι ελεγα. Μια χαρα μπορω μονη μου δεν χρειαζομαι κανεναν. Εχω φτασει 21 και νιωθω απιστευτα μονη μου πλεον και το χειροτερο ειναι οτι δυσκολευομαι να αφεθω σε καποιον αφου παντα το ενα μου βρωμαει το αλλο μου ξυνιζει. Πολυ πιθανο να φοβάμαι. Μην πληγωθω, μην αλαξω γνωμη και πληγωσω, μην κριθω.Ολα.
Πως μπορουν να το κανουν ολοι τοσο ευκολα εκτος απο 'μενα. Και το κυριοτερο. Πως ΞΕΚΟΛΑΣ απο αυτο το προβλημα; Πως μπορεις να αφεθεις πιο ευκολα;
Ποτε δεν μου αρεσε να γκρινιαζω, η να χαζογκομενιζω. Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν σε ρωταω επειδη κωλοβαραω και δεν βρηκα αλλη ασχολια. Σ'ευχαριστω εκ των προτερων. -Α "-Anas

«Έχεις φτάσει τα 21;» Και πότε σκοπεύεις να γράψεις τα απομνημονεύματά σου;


Κοίτα να δεις. Πρόσφατα βγήκες από την εφηβεία. Αν και εξηγείται από την ηλικία σου, μην παρατηρείς τον εαυτό σου με τόση εμμονή. Δες τον όπως βλέπεις μια ταινία, με ενδιαφέρον και συμπάθεια.


Δεν έχεις ερωτευτεί ακόμα. Μη μιλάς σαν μεσήλικας.

________________
9.


"Πιστεύεις ότι κάποια/ος μπορεί να ερωτευτεί έναν άγνωστο; χωρίς να τον έχει δει εμφανισιακά, διαβάζοντας μόνο γραπτά του και ακούγοντας τηλεφωνικώς την φωνή του;(έχοντας ανταλλάξει απόψεις για πάρα πολλά θέματα)


Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!"- Β.Κ

Μπορεί, αλλά όπως συμβαίνει με τον έρωτα, αυτό που έχεις ερωτευτεί είναι μια ιδέα που σχημάτισες στο μυαλό σου. Σπάνια αυτή η ιδέα έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά καταλαβαίνεις ότι αν δεν έχεις δει ποτέ τον άλλον, η πιθανότητες φτάνουν πολύ κοντά στο μηδέν.


Δε θα έλεγα να λογοκρίνεις τον εαυτό σου. Μπορείς να χαρείς αυτό που συμβαίνει, φτάνει να απαγορέψεις στον εαυτό σου να πει μετά «τι χαζή που ήμουν». Κάντο, αλλά με επίγνωση.

________________
10.


"Ερώτηση:
Όλες αυτές τις φωτογραφίες ανά στήλη πόση ώρα σου παίρνει να τις βρεις;
Πέρα από τις απαντήσεις μου φαίνεται κουραστικό ρε παιδί μου."- Jean Pierre

Θα προτιμούσες να μην κουράζομαι τόσο;

________________
11.


"Αγαπητή Α, μπα.

Σήμερα κατέβασα τις κουρτίνες για πλύσιμο και πρόσεχα ότι στο δωμάτιο κάνει ηχώ. Γιατί άραγε ;"- Παστρικοθόδωρος.

Αν δεν είναι προφανής η απάντηση, θα έρθω σπίτι σου να εξετάσω πόσο καθαρά είναι πίσω από το ψυγείο σου.

________________
12.

"φιλτατη α,μπα,
προκλητικες βαλιτσες παντου....να φυγω η να κατσω εδω που καθομαι?"- αυτη που ειμαι

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
#2 οι εσωτερικες διαδικασιες για καποιους απο μας ειναι χρονοβορες. η περιστασιακη επιβραβευση προκαλει εθισμο και τις κανει ακομα πιο αργες ειδικα αν δεν παταμε γερα στα ποδια μας. οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι πολυπλοκες. αρκετος κοσμος παραξενος και κουβαλα δοαφορα τρελλα και μη. καμια δικαιολογια δεν κανει σωστη αυτη τη συμπεριφορα αλλα η ευθυνη για την προστασια του εαυτου
#1 Είναι κάτι που όλοι το περνάμε κατά περιόδους.Δες το θετικά και σαν μια ευκαιρία να ξεσκαρτάρεις - επαναπροσδιορίσεις κάποιους ανθρώπους. Μια κουβέντα εφ όλης της ύλης πάντα ξεκαθαρίζει το τοπίο. Πάντως για να μη παιδεύεσαι μια ζωή βάλε καλά στο μυαλό σου πως ο μόνος αληθινός σου φίλος είναι ο εαυτός σου και με αυτόν θα πρέπει να τα χεις πάντα καλά. 2# Από πικρή μου πείρα θα σου λεγα να μη ποντάρεις και πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Όποιος σε θέλει σε θέλει. Τέλος. Είναι δεν είναι καλά. Τα υπόλοιπα είναι για να τ ακούν τ αφτιά μας. Οι άνδρες είναι ξεκάθαροι απλά εμείς φτιάχνουμε ιστορίες και δικαιολογούμαι τα πάντα! Το να ξέρεις πως χτυπάς σε τοίχο αλλά δεν μπορείς να φύγεις είναι θέμα καρδιάς και δυστυχώς υπάρχουν στιγμές που αυτή η πτανα η καρδιά μας παιδεύει. Ζήστο και ας σε παιδέψει αλλά να ξέρεις πως οι ουλές θα ναι μεγάλες. Τουλάχιστον θα ξέρεις πως το προσπάθησες. Καλή τύχη, από καρδιάς :)
Συμφωνώ, ειδικά με το ''Οι άνδρες είναι ξεκάθαροι απλά εμείς φτιάχνουμε ιστορίες και δικαιολογούμε τα πάντα!'' Επίσης με την Α,μπα; στο οτι ''το κάνει κυρίως επειδή του το επιτρέπεις''. Δυστυχώς οι άνθρωποι δύσκολα και μετά από αρκετά στραπάτσα μαθαίνουμε να εκτιμούμε πράγματα και πρόσωπα, ειδικά εάν τα θεωρούμε δεδομένα..
Σχετικά με τη 2η ερώτηση, μου θυμίζει όταν είχα πάει το αμάξι στο μάστορα επειδή είχε πρόβλημα το φως. Καιρωτάει"χάλασε;" , του λέω "όχι δε χάλασε, απλά μερικές φορές ανάβει, μερικές όχι". Μου λέει"τότε χάλασε".Θέλω να πω δε μπορείς να κάνεις δουλειά με το μερικές φορές ναι , μερικές όχι.