Γυναικείο γυμνό εναντίον αντρικού στο σημερινό ‘Α, μπα’

Γυναικείο γυμνό εναντίον αντρικού στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
28

________________
1.


Εάν κάποιος γελάει πολύ με τα αστεία των άλλων αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να δημιουργήσει αστεία σχεδόν ποτέ, θεωρείται ότι έχει χιούμορ ή ότι του αρέσει το χιούμορ;


Προσωπικά θα πίστευα ότι δεν καταλαβαίνει τα αστεία και γελάει για να μην το καταλάβει κανείς, κι αυτή είναι η καλή περίπτωση. Στη χειρότερη πρόκειται για εγωκεντρικό άνθρωπο που περιμένει από τους άλλους να τον διασκεδάσουν.


[Αφήνω μια χαραμάδα για τον ντροπαλό που ερευνά τα νερά. Αυτή η δικαιολογία δεν δίνεται εύκολα και δεν κρατάει για πολύ].

________________
2.


"Ρε συ Λένα, πώς διατηρεί κανείς την ψυχραιμία του και την πνευματική του διαύγεια την ώρα εξέτασης μαθήματος;
Έχω εξεταστική, έχω δώσει ήδη δυο μαθήματα κι ενώ τα είχα προετοιμάσει πολύ καλά έχοντας διαβάσει τα πάντα, την ώρα της εξέτασης μπλόκαρα. Νιώθω πολύ απογοητευμένος, ειδικά όταν μετά τα σκέφτομαι με καθαρό μυαλό. Να αρχίσω τα τζιν τόνικ πριν γράφω;"- antibodies


Τα τζιν τόνικ σε κάνουν μεν τολμηρό αλλά κινδυνεύεις να αρχίσεις να γράφεις πράγματα που έβγαλες από το μυαλό σου επειδή σου φαίνονται ακόμη πιο σωστά. Το άγχος των εξετάσεων που δεν είναι όλα ή τίποτα, όπως είναι οι εξεταστικές, δεν φεύγει μεν ποτέ αλλά μετριάζεται με την εξάσκηση. Μήπως να προετοιμαζόσουν λίγο λιγότερο; Μήπως πιστεύεις ότι πρέπει να γράψεις τόσο καλά που στο τέλος θα σε χειροκροτήσουν και θα σε περιφέρουν στην αυλή στους ώμους; Αρχικά το βασικό είναι να περνάς τα μαθήματα. Το να τα περνάς με καλό βαθμό έρχεται δεύτερο.

________________
3.


Μια από τις πολύ καλές μου φίλες πιστεύει πάρα πολύ στο θεό... Στην αρχή (πριν 4 χρόνια) δεν με 'ενοχλούσε' τόσο, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια είναι όλο και πιο εμφανή η επιρροή της πίστης της στις απόψεις της και εκνευρίζομαι, νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί της πια... Δεν της έχω μιλήσει γι'αυτό το θέμα, γιατί νομίζω ότι δεν θα καταλήξει πουθενά παρά σε τσακωμό και δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο να τσακωθώ με κάποιον που πιστεύει τόσο πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν κούρασα! -ροουζ


Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά δε ρωτάς κάτι. Έτσι είναι οι φιλίες, αλλάζουν. Άλλος κλείνεται σπίτι, άλλος κυνηγάει καριέρα, άλλος γίνεται φανατικός ΣΥΡΙΖΑ, άλλος το ρίχνει στη θρησκεία. Τι να της πεις; Ότι δεν σου αρέσει το πώς είναι τώρα; Είσαι σίγουρη ότι θα έπρεπε να τη νοιάζει;


Από την άλλη κι εσύ είσαι απολύτως ελεύθερη να αραιώσεις την παρέα μαζί της. Έτσι είναι τα πράγματα.

______________
4.


συνδεεται η ομιλια με την ψυχολογια μας? εχω παρατηρησει πως οταν νιωθω οτι εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση τεινω να ψευδιζω καπως ή να κανω αρκετα σαρδαμ..- ελα μου ντε..


Φυσικά και συνδέεται. Αν δεν συνδεόταν δε θα υπήρχαν καλοί και κακοί ηθοποιοί. Ή θα ήμασταν όλοι ρομπότς.

________________
5.


Ποια ειναι η αποψη σου για τη Marilyn Monroe? Γιατι πουλαει τοσο?- παρις


Νομίζω ότι πουλάει επειδή παρ' όλο που ξεχείλιζε από σεξουαλικότητα και ομορφιά, είχε μια τραγική προσωπική ιστορία, μοναξιά, αίσθηση κατωτερότητας λόγω έλλειψης μόρφωσης, τέτοια. Οπότε έκανε τους άντρες να την ποθούν, τις γυναίκες να θέλουν να την παρηγορήσουν και όλους μαζί να θέλουν να τη σώσουν, κάτι που κρατάει μέχρι τώρα.

 

H δικά μου άποψη είναι ότι ήταν μια μοναδικά εκτυφλωτική γυναίκα, βλέπω τώρα τις ταινίες της που είναι χαζούλικες αλλά όταν μιλάει μένω με το στόμα ανοιχτό. Τι λάμψη! Γεμίζει η οθόνη.

 

Αν ζούσε τώρα θα είχε μπει σε σικ κλινική αποτοξίνωσης και δεν θα είχε πεθάνει, αλλά θα κινδύνευε να βρεθεί σε κανένα Dancing With the Stars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________
6.


"Αγαπητή ""Α,μπα"",

Η στήλη σου είναι άκρως απολαυστική και πολύ συχνά χαζογελάω μόνη μου με τις απαντήσεις και με τις εικόνες που βάζεις από κάτω! Θα ήθελα να σου απευθύνω 2 κρίσιμα ερωτήματα:

α)Έχεις διαβάσει ποτέ Jorge Bucay; σε μια συγκεκριμένη σειρά βιβλίων του κάνει τον ψυχοθεραπευτή (που όντως είναι δηλαδή :P) και απαντάει κάθε φορά στον ασθενή του με μια ιστορία-παραβολή που τον βάζει (και αυτόν και εμάς!) σε σκέψεις για το πρόβλημά του.

β)Έχεις ψάξει ποτέ να βρεις από που έχουν προκύψει ορισμένες παροιμίες που λέμε ή μόνο εγώ είμαι τόσο καμμένη;!; (το ""όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερετζες της λείπει"", το είχε πει ο πρωθυπουργός Κωλέττης για μια πλούσια Μαριωρή-Ζαφειρούλα -επίθετο δεν θυμάμαι- που ντυνόταν κακόγουστα και εκείνη την ημέρα είχε βάλει και φερετζέ! XD)"- Lymel

Α) Υποπτεύομαι ότι δεν θέλεις να ξέρεις τι πιστεύω για τον Μπουκάι. Αν επιμένεις όμως, έχει αναφερθεί ξανά το όνομά του στο 'Α, μπα'. Επειδή όμως δεν κρατιέμαι, αν ήθελα παραβολές για τα προβλήματά μου θα διάβαζα τα παραμύθια των Γκριμ. Εδώ και δεκαετίες προτιμώ να μου μιλάνε ευθέως.


Β) Ναι, πολύ με ενδιαφέρουν αυτά. Ειδικά αφιερωμένο, σήμερα, το


ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ: Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί. Στην ουσία οι άνθρωποι υπέφεραν από κατάθλιψη και ο παρατηρητικός θεραπευτής (κάποιοι τον χαρακτήριζαν απατεώνα για άλλα που έκανε) συνιστούσε κάτι που μάλλον ενεργοποιούσε την παραγωγή σεροτονίνης. Πρόκειται για έναν νευροδιαβιβαστή, μια χημική ουσία που παράγεται στον εγκέφαλο και δρα αγχολυτικά, δηλαδή επηρεάζει προς το καλύτερο τη διάθεση, τον ύπνο και την όρεξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταθλιπτικοί ασθενείς έχουν μικρότερα ποσά σεροτονίνης.Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως φρούτα, δημητριακά και ζυμαρικά, ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης.


 

________________
7.

"Αγαπητή Α,μπα,

Ξέρεις αν θα εχει καλό καιρό και ασυννέφιαστο ουρανό στη Φινλανδία (ψηλά, lapland, αρκτικός κύκλος και βάλε) στις αρχές του Απρίλη που υπολογίζω να πάω (περίπου 10-15/04/2013 δηλαδή) ετσι ωστε να μπορέσω να δω το Βόρειο Σέλας??
Εσύ έχεις δεί το Βόρειο Σέλας?
Αν σου έλεγε ο καλός σου να πάτε να μείνετε για πάντα σε μέρος οπου το Σελας ειναι ορατό, δεν θα πήγαινες??

ΥΓ: Σε αγαπώ και τις Κυριακές μου λείπεις........"- Βορειοσελιασμένη


Κάτσε να μυρίσω τα νύχια μου.


(Μυρίζω τα νύχια μου: Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ' ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ' αυτό τον τρόπο έπεφταν σ' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα).


Λοιπόν, θα έχει ασυννέφιαστο ουρανό, εκτός από την περίπτωση που δε θα έχει. Στείλε μας φωτογραφία!

________________
8.


"Α, μπα, γιατί έχεις βάλει το Αγαπητή στον τίτλο της στήλης σου? Θεωρείς ότι είναι σωστό να κάνουμε μη σοβαρές ερωτήσεις, όταν άλλοι αναγνώστες σου περιμένουν την γνώμη σου σε σοβαρά για αυτούς θέματα?
Με χαλαρώνεις με τον ρεαλισμό σου!!"- ΤσιΚού


Γιατί να μην έχω το αγαπητή στον τίτλο της στήλης μου; Δεν είμαι αγαπητή;

________________
9.


"Αγαπητή Α μπα,

Είπες στο παρελθόν πως ο καθένας έχει την αγάπη που νομίζει πως αξίζει.

Εγώ που δεν έχω κάνει σοβαρή σχέση ποτέ και είμαι 30 χρονών γαιδούρα είναι γιατί έχω άσχημη ιδέα για τον εαυτό μου και πιστεύω πως δεν είμαι καλή για κανέναν ή γιατί έχω πολύ μεγάλη και κανένας δεν είναι άξιος για μένα.

Πώς μπορώ να μάθω; Πάντως έχω πολύ δυνατές φιλίες και σχέσεις με την οικογένεια μου. Δεν είναι γενικό το φαινόμενο...

Ευχαριστώ "-Ταπεινή χαμομηλάρα

Πέρα του ότι δεν ξέρω τι μπορεί να εννοείς με τον όρο «σοβαρή σχέση», δεν υπάρχει σχεσόμετρο που ορίζει πότε και με ποιά σειρά έρχονται. Μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Μπορεί απλώς να μην έτυχε.

________________
10.


"Αγαπητή Α Μπα,

Έχω κολλητή φίλη (σ.σ. με κατάθλιψη), η οποία προσπαθεί να χωρίσει λόγω έλλειψης επικοινωνίας (δλδ 3 μέρες είναι καλά, τις άλλες 3 τσακώνονται). Εκείνη παραδέχεται ότι πρέπει να χωρίσουν κι έχει μια σχετική επίγνωση της κατάστασης -πραγμα πολύ καλό κατ'εμέ- από την άλλη δεν ξεκόβει μαζί του, σαν να φοβάται να τον χωρίσει αυτή... Τι πιστεύεις; "-Σκουληκομυρμηγκότρυπα


Ότι αν δεν σε ρώτησε κανείς, καλύτερα ασχοληθείς με τα δικά σου προβλήματα.

________________
11.


"Α, μπα νομίζω πως έχω πρόβλημα να μοιραστώ πράγματα, σκέψεις που είναι σημαντικά για εμένα. Νιώθω πως αν τα πω σε κάποιον δε θα είναι πια δικά μου και κυρίως γιατί ξέρω πως δε θα το νιώσουν στο βαθμό που το νιώθω εγώ ούτε θα το καταλάβουν το ίδιο. Πιστεύεις πως αυτό κάνει κακό στις προσωπικές μου σχέσεις; Για αυτό δεν έχω στενές σχέσεις άραγε; Ώρες ώρες καταλαβαίνω τον Dexter(όχι για τη μυστική του απασχόληση φυσικά)!
Άσχετο αλλά άρχισα να βλέπω Dexter και έχω εθιστεί! Μέσα σε μία εβδομάδα έχω δει όλη την 1η σαιζόν! Στην πορεία είναι το ίδιο καλό;"- Λίλυ

Πες τα, μη τα λες, όπως τη βρίσκεις. Το πρόβλημα δεν είναι πώς και αν θα τα πεις. Το πρόβλημα είναι που είσαι σίγουρη ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται να σε ακούσει και αναρωτιέσαι αν θα του κάνεις τη χάρη.

Για να δημιουργήσεις σχέσεις πρέπει να ασχοληθείς με τις σκέψεις του άλλου, μικρή μου πριγκίπισσα.

________________
12.


Καλή μου α,μπα, ήθελα να σε ρωτήσω για ποιο λόγο στις ταινίες το γυμνό γυναικείο σώμα προβάλλεται συνεχώς και σε κάθε δυνατή ευκαιρία, ενώ αντίθετα το αντρικό "κρύβεται" πίσω από βολικές, καλοστημένες σκηνές; Και φυσικά εννοώ τα επιμέρους γεννητικά όργανα του κάθε φύλου. Είναι θέμα ομορφιάς ή αντρικού σωβινισμού; Ευχαριστώ!


Ζήτημα «ομορφιάς» δεν είναι σίγουρα. Οι απόψεις περί ομορφιάς έχουν αλλάξει χίλιες φορές. Κάποτε οι άντρες ήταν το ωραίο φύλο.

Τα αντρικά σώματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα γιατί ως κοινωνία δεν δεχόμαστε να τα επιθυμούν οι γυναίκες (πόσο μάλλον οι άντρες! Αυτό δεν συνυπολογίζεται καν) με μοναδικό στόχο την ευχαρίστηση – πρέπει σώνει και ντε να εκτιμούν τους άντρες και για τον ψυχικό τους κόσμο, αλλιώς είναι ανάξιες λόγου. Η πιο γελοία δικαιολογία του (ανδροκρατούμενου) Χόλιγουντ για την έλλειψη γυμνών αντρών στις ταινίες είναι ότι οι γυναίκες «δεν ενδιαφέρονται για γυμνούς άντρες στην οθόνη», και μετά κάνει διαφήμιση ο Μπέκαμ με μαγιό και γίνεται της τρελής. Μάλλον δεν τις πειράζει και τόσο πολύ.

Ο σεξισμός είναι ένας λόγος, και ο άλλος είναι η ομοφοβία των αντρών με τους γκέι άντρες. Σε όλα τα *χιουμοριστικά* σάιτ οι γυμνές γυναίκες είναι παντού και αν πεις τίποτα είσαι πουριτανός, αλλά οι γυμνοί άντρες εμφανίζονται μόνο όταν η φωτογραφία είναι χιουμοριστική – μεθυσμένοι, κοιμισμένοι, με φωτογραφίες από κινητά, σίγουρα έτσι ώστε να μην είναι επιθυμητοί και για κάποιο λόγο προκλητικοί (;) για τους άλλους άντρες, που μπαίνουν για να δουν γυναίκες. Άλλο παράδειγμα, το Vanity Fair, που έχει βγάλει όλες τις νεαρές ηθοποιούς τσίτσιδες «με γουστόζικο τρόπο», κρύβοντας όλα τα επίμαχα σημεία, και μετά, θεωρώντας ότι είναι και πρωτοπορία, έβγαλε άντρες-κωμικούς με κανονικά σώματα στην ίδια στάση, οι οποίοι φορούσαν ολόσωμες φόρμες στο χρώμα του δέρματος. Δηλαδή γιατί δεν φωτογραφίζει νεαρούς ηθοποιούς τσίτσιδους «με γουστόζικο τρόπο»; Είναι και πιο εύκολο γιατί πρέπει να κρύβουν λιγότερα.


Πόσες γενιές να χρειάζονται ακόμα;

Ας ακούσουμε όλοι μαζί ένα τραγούδι ενός ανθρώπου που έσπασε όλα τα καλούπια κι έφτιαξε το δικό του.
[Αυτό ελπίζω να παίζει!]

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
#11 "Για να δημιουργήσεις σχέσεις πρέπει να ασχοληθείς με τις σκέψεις του άλλου"... σωστό. Ισχυεί όμως και για τον άλλον και αν εσύ δεν ανταποκρίνεσαι προφανώς και δεν επωφελείται η σχέση
Μόνο εγώ έκανα περίεργες σκέψεις διαβάζοντας για το ''σχεσόμετρο''; 'Ελα, παραδέξου το κι εσύ, σε παρακαλώ. Δε θα παρεξηγηθώ αν λάβω απάντηση: Ρε δε μας σχέσεις;
γιατί κοιτάει με λαγνεία η (απ' τα κόκαλα βγαλμένη, των Αussies τα ιερά) Miranda Kerr τις υποψήφιες πελάτισσες του mango?http://marieclaire.media.ipcdigital.co.uk/11116/000069de5/bd3a_orh100000w427/Miranda-Kerr-Mango-garticle-8.jpghttp://www.designscene.net/wp-content/gallery/022013/miranda-kerr-mango-spring-2013-10.jpg... και σαν πρώτα, φάει καρότα
Για το αντρικό γυμνό: Υποτίθεται ότι η γυναίκα είναι τυφλή, αδιαφορεί για το σέξ, το μόνο που την νοιάζει είναι να είναι ο άντρας καλό παιδί - κι ας είναι συνειδητός κοιλαράς ο οποίος βέβαια απαιτεί η γυναίκα (του) να είναι συλφίδα...Οσο για την Μονρόε, αδυνατώ παρομοίως να αντιληφθώ την αξία μιας "λάμψης" εντελώς κατασκευασμένης. Γιατί υποτίθεται ότι όλη η ανθρωπότητα εμπνέεται απο την επιτηδευμένη της εικόνα; Η φάτσα της έχει καταντήσει κουραστικό στερεότυπο.
Γούστα είναι αυτά. Εγώ πρόσφατα είδα ταινίες της και ενώ επίσης είχα υποστεί το μάρκετινγκ, αισθάνθηκα ότι πραγματικά ήταν διαπεραστική η ομορφιά της. Όταν λέω ομορφιά δεν εννοώ μόνο τη διάταξη του προσώπου, ούτε το μακιγιάζ.
#10. Λάθος διατύπωση! Αυτό που έπρεπε να γράψω είναι τι στάση πρέπει κρατώ σε τέτοιες καταστάσεις, όταν φυσικά διερωτώμαι για κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση αυτή από ένα σημείο και μετά έγινα ακροατής, έμεινα (και παραμένω)στο πλευρό της και τελικά πήρε την απόφαση που πραγματικά ήθελε. Υ.Γ. Τα gifakia σου είναι όλα τα λεφτά! Σκιάχτηκα τόσο όταν είδα την Νικόλ με τις κυράτσες που ένιωσα ότι περνάω από λαϊκό δικαστήριο!
#5 Πέρα από το ταλέντο της, σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει και το μάρκετινγκ (σε όλη μου τη ζωή ακούω ότι η Μέριλιν είχε "λάμψη", κάποια στιγμή το εμπεδώνω), μαλλιά και μακιγιάζ που οι ειδικοί είχαν βρει αυτά που της πήγαιναν. Ειδικά γι'αυτά τα τελευταία, βάλε "Marilyn Monroe no make up" στο google images για να δεις φωτογραφίες όπως αυτή http://25.media.tumblr.com/tumblr_mc7hgaYNDK1reqpaeo1_400.jpgΠιστεύω ότι ήταν μια όμορφη γυναίκα, όπως πολλές άλλες, που στις ταινίες μίλαγε με τέτοιο τρόπο που να κάνει τα το πρόσωπό της και τα χείλη της να φαίνονται πιο σέξυ και φυσικά είχε ιδιαίτερα στρογγυλά χαρακτηριστικά στο πρόσωπό της (μυτο΄λα, μεγάλα στργγυλά μάτια, τεράστια χείλη,έλλειψη γωνιών που δύσκολα αρέσουν) κάτι που μονίμως αποτελεί πρότυπο ομορφιάς γιατί, όπως λένε επιστήμονες εδώ και χρόνια,παραπέμπει σε μωρουδίστικο πρόσωπο άρα έχεις κάποιον με νεανική φάτσα συνέχεια απέναντί σου.Εμένα πάντως μου άρεσε και η μπλαζέ "διαφήμιση" της Louis Vuitton με τη Lindsey Lohan στο τέλος της απάντησης της Λένας!
Είχα ακριβώς την ίδια άπορια με τον 12 για το γυμνό στο Hollywood, τη προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα το Girls και μου έκανε τεράστια εντύπωση οτι σε όλες τις σκηνές ενώ βλέπεις τις γυναίκες να κυκλοφορούν τσιτσιδες τους άνδρες ποτε δεν μπορείς να τους δεις ... Το γυναικείο σώμα έχει απενοχοποιηθει ενώ το ανδρικό παραμένει ένα μεγάλο taboo
#8.Ασχετο μα σχετικο.Ο Τομ Ρομπινς βρισκει δουλεια το 1962 στη Seattle Times για να πληρωνει τις σπουδες του.Γραφει τους τιτλους για τη στηλη''Αγαπητη μου Άμπι''..απο τοτε δημιουργηθηκε μια εκτιμηση στις συντομες,πνευματωδεις και σοφες συμβουλες της.Καποιος επιμελητης,αλλα και η Αγαπητη Άμπι,διακρινουν κατι μοναδικο στο γραψιμο του..
Δεν φταίει μόνο το ανδροκρατούμενο Χολυγουντ που δεν υπάρχει full front ανδρικό γυμνό.Πέρα από το γεγονός ότι στις περισσότερες αμερικανικές παραγωγές δεν υπάρχει συνήθως ούτε αιδοίο (λόγο του γενικότερου πουριτανισμού), προσωπικά ξέρω ελάχιστες γυναίκες που παραδέχονται ότι τους αρέσει η θέα του γυμνού άντρα, προφανώς για να μην "παρεξηγηθούν".Δεν θέλω να τις κατηγορήσω για υποκρισία, καθώς δεν φταίνε αυτές μόνο για τις κοινωνικές συμβάσεις, η στάση τους είναι όμως αυτή και σίγουρα παίζει ρόλο.Θυμάμαι παλιά είχε κυκλοφορήσει διαφήμηση σε γυναικεία περιοδικά για κάποιο άρωμα, που έδειχνε έναν άντρα ολόγυμνο με το πέος του να φαίνεται κανονικά.Αν βλέπατε τις αντιδράσεις των γυναικών, θα κατανοούσατε αμέσως γιατί δεν επαναλήφθηκε αυτό!
#11: Μοναξιά δεν είναι το να μην έχεις ανθρώπους γύρω σου. Μοναξιά είναι η ανικανότητά σου να επικοινωνήσεις στους άλλους τα πράγματα που είναι σημαντικά για σένα. (Καρλ Γιούνγκ)
1: Κατά την άποψη μου, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δυνατότητα να είναι αστείοι. Άλλοι το έχουν (και σε διάφορους βαθμούς) και άλλοι όχι. Το να αντιλαμβάνεσαι και να απολαμβάνεις ένα αστείο είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από το να είσαι ο δημιουργός του αστείου.Το πρώτο είναι η αίσθηση του χιούμορ, δηλαδή πως αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι είναι αστείο. Το δεύτερο είναι το ίδιο το χιούμορ, δηλαδή να μπορείς να αποδόσεις κάτι με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι συνομιλητές σου (αναγνώστες, ακροατές κτλ) να το βρουν αστείο.Αλλά το θέμα περιπλέκεται ακόμη παραπάνω καθώς το χιούμορ δεν είναι κάτι στατικό, αλλάζει από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή, εξαρτάται από ηλικία, ανατροφή, μόρφωση κτλ.
#12Προφανως εκει στα στουντιος στην αμερική εχουν ψαξει ποσοι/ες θέλουν να βλέπουν πεη και ποσοι/ες θελουν να βλεπουν αιδοία και αντιστοιχα γεμίζουν της ταινίες.Μια και αναφερθηκε στην απαντηση της αμπα:H φωτογραφηση του Vanity fair με Rudd Rogen κλπ ήταν στα πλαίσια αφιερωματος για την νεα γενια (το 2009) κωμικων και δεν ήταν η μόνη. Απλά οποτε αναφερεται κάποιος στο εξωφυλλο με τον Τομ Φορντ μπαινει σφηνα και το spoof του.http://www.vanityfair.com/culture/features/2009/04/comedians-portfolio200904