Α, μπα, δώσε μου μια γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη λύση

Α, μπα, δώσε μου μια γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη λύση Facebook Twitter
25

________________
1.

"Γειά σου Α,μπα,
θα ήθελα να ρωτήξω καταρχάς τι ντύθηκες το Χάλογουιν (chic)
και κατα δεύτερον, αυτούς τους υπότιτλους (double-chic) της στήλης σου π.χ η Α,μπά κάνει το σήμα της ειρήνης κλπ. τους διαλέγεις εσύ;"

Πρώτον, δε μου αρέσει καμία γιορτή που πρέπει να ντυθείς με άλλα ρούχα. Μου αρέσουν τα ρούχα που έχω.

Δεύτερον, εγώ, ως άλλος Καίσαρας.

________________
2.

Τα μαλλιά μου είναι εκ φύσεως ξηρά και σπαστά (κάθε τρίχα έχει τη δική της κατεύθυνση και κίνηση) και είναι ιδιαίτερα δύσκολα στο χτένισμα (ε, δε μπορώ να ξοδεύω κι ένα μπουκάλι μαλακτικό κάθε φορά που τα λούζω). Εσύ που έχεις κατσαρά (ή "μπούκλες"; πώς τα λες;), χτενίζονται εύκολα;- Έχουμε κι εμείς προβλήματα!

Εγώ έχω μια σειρά από προϊόντα για σγουρά μαλλιά που χρησιμοποιώ κυλιόμενα γιατί όταν βάζεις συνέχεια το ίδιο, όσο καλό κι αν είναι, «κρεμάνε» οι μπούκλες. Σαμπουάν ενυδατικό, κοντίσιονερ, μάσκα και στο τέλος κάποιο προϊόν για να τις σχηματίζει, συνήθως σε κρέμα (όταν κρεμάνε, ένα με αλκοόλ μέσα, και ξανά από την αρχή). Όχι πολύ συχνά λούσιμο. Μέτρια θερμοκρασία στο νερό. Προσοχή στη διαδικασία, χωρίς απότομες κινήσεις και τραβήγματα. Πετσέτα για κάποια ώρα, για να απορροφηθεί το πολύ νερό. Σκούπισμα με προσοχή. Ποτέ μα ποτέ πιστολάκι.

Αν δε μπορείς (γιατί δε μπορείς;) να ξοδεύεις όσο μαλακτικό χρειάζεται κάθε φορά που τα λούζεις και περιμένεις να ενυδατωθούν χωρίς να κάνεις τίποτα, η μόνη λύση που μπορώ να προτείνω είναι η λευκή μαγεία. Όταν βρεις το ξόρκι, προσπάθησε να βρεις και μια μπαταρία που φορτίζει από μόνη της: να και το Νόμπελ.

 

________________
3.

"τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών;; τα πάντα όμως;;;
και πως επιλέγεις; υπάρχουν τα χρυσά ποσοστά λογικής και συναισθηματικών λόγων;"- popopikos' hell

Από πού προέκυψε το «τα πάντα»; Κάνεις τις επιλογές σου και μετά πρέπει να αφεθείς στην τυχαιότητα. Ναι, υπάρχουν χρυσά ποσοστά. Πρέπει να συνυπολογίσεις την αβεβαιότητα ενώ είναι αδύνατον να προβλέψεις πόσο επηρεάζουν οι επιλογές σου τις συνολικές ροές γύρω σου. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι σοφό να κάνεις επιλογές που μάλλον δε σε βοηθάνε, απλώς ελπίζοντας.


Αν θέλεις σιγουριά: Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία.

________________
4.

Απο που να το πιάσω και από πού να το αφήσω? Έχετε κάτι να το προτείνετε? -Πελαγωμένη

Να το πιάσετε από την αρχή και να το εγκαταλείψετε όταν δεν σας ωφελεί.

________________
5.

Έχεις δοκιμάσει αυτά τα ταψιά σιλικόνης; Νομίζω κανονικά είναι για γλυκά εγώ όμως το δικό μου το χρησιμοποιώ και για φαγητούλια. Έχω παρατηρήσει ότι καθαρίζεται πολύ δύσκολα (κυρίως λόγω των πτυχώσεων), εσύ; Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων, πώς διάλα καθαρίζονται;

Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά δόξα τω Θεώ έχω πλυντήριο πιάτων.

________________
6.

"Γεια σου ρε Α,μπα !
πονεμένη ιστορία .. και για να μην καταλήξω στα μπουζουκια θέτω την ερώτηση...Πως μαζεύεις δώδεκα χρονια βλακείας και ασυνειδησίας για να ζησεις πια ..ότι πλέον ξέρεις ότι έχασες.. με καινούργιες συνθήκες..!!!"- λαμΠα

Δεν έχεις χάσει αν έχεις βγάλει συμπεράσματα τα οποία θα εφαρμόσεις στο παρόν σου. Αν ζεις χωρίς να καταλαβαίνεις το πώς και το γιατί χάνεις ακόμα και θα καλά σου χρόνια.

________________
7.

" Αγαπητή Α,μπα; ,γιατί κάθε φορά που βάφω τα νύχια μου, όταν περιμένω να στεγνώσουν, έχω την ανάγκη να κάνω κάτι που θα μου τα χαλάσει, όπως να καπνίσω (άρα να στρίψω τσιγάρο) ή να πάω τουαλέτα;
Δηλαδή να έχω έτοιμο τσιγάρο (που το ξεχνάω να στρίψω πιο πρίν) και να κυκλοφορώ γυμνή;"- tsopanaki

Δεν είναι κακή ιδέα, μόνο να θυμάσαι να κλείνεις τις κουρτίνες.

________________

8.

"Πρότεινε ταινιάρα ή-και- βιβλιάρα!
Υ.Γ δεν υπάρχει χρόνος για μέτρια πράματα!"

Α, μπα; Και όταν χαζεύεις στο Facebook τι λες στον εαυτό σου, ότι κάνεις διάλειμμα; Να σου πω ποιός δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η ελληνική κυβέρνηση. Ο Αμαζόνιος. Η αντικαρκινική έρευνα. Εσύ και έχεις, και τον σπαταλάς.

Δεν υπάρχει τρόπος να προσπεράσεις τα εκατό βιβλία που δε θα σε ενθουσιάσουν μέχρι να βρεις αυτό που θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Μετά θα χρειαστεί να διαβάσεις άλλα εκατό βιβλία. Το εκατό είναι ένα παράδειγμα, παλιά για μένα ήταν ένα το χρόνο που με έκανε να ξενυχτάω μερόνυχτα, τώρα που διαβάζω πολλαπλάσια μπορεί να είναι και δύο, και τρία. Αλλά ο κάθε αναγνώστης τραβάει τη δικιά του πορεία που γίνεται μέρος του εαυτού του. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρεις την επόμενη βιβλιάρα: να συνεχίσεις το διάβασμα.

Εσύ πιστεύεις ότι γίνεται να έχεις αφράτες μπούκλες χωρίς να επενδύσεις σε μαλακτικό;

Υ.Γ. Οι "βιβλιάρες" δεν είναι κανένα μυστικό. Οι τίτλοι τους είναι πιο διάσημοι και από τους εφήμερους ποπ σταρ. Τις έχει εξαντλήσει;

________________
9.

To κρατάω χρόνια τώρα αλλά θα σκάσω αν δεν το ρωτήσω σε κάποιον: η Αντζελίνα πιστεύει ότι είναι καλή μάνα που δε φοράει στα παιδιά της άλλα χρώματα από το μαύρο, το γκρι και κάποια απόχρωση του ροζ για να πηγαίνουν ασορτί με τα δικά της ρούχα; τι σκατά μάνα είναι; Κι ο Μπραντ είναι εντελώς κότα;

Και τι θα ήταν όλοι αυτοί χωρίς τη δημόσια εικόνα τους; Θα υπήρχαν στ' αλήθεια;

________________
10.

Αγαπητή Α,μπα! απολαμβάνω απίστευτα να πίνω τον πρωινό μου καφέ διαβάζοντας τις απαντήσεις σου... ήρθε η ώρα να ρωτήσω κι εγώ.. Μετά από έναν χωρισμό πολύ δύσκολο και επώδυνο με έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ.. και αφού πέρασαν από τότε 9 μήνες κάποιος έκανε ένα μικρό κλικ μέσα μου. Τελικά αυτός ο άνθρωπος μου ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από το τρίτο ραντεβού μας και ένα μήνα συνολικά γνωριμίας θεωρεί μη ηθικό να βγαίνει μαζί μου, ταυτόχρονα με εμένα βγαίνει και με μια άλλη κοπέλα. Μάλλον επέλεξε την άλλη, μπορεί και όχι, μαζί μου ήταν "ειλικρινής", μαζί της μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να μας απογοητεύουν έτσι οι άνθρωποι; μήπως είναι πολύ νωρίς από τα 26 μου να χάνω την πίστη μου στους ανθρώπους;- no_more_romance_please

Δηλαδή τα χάλασες με κάποιον και μετά σου γυάλισε κάποιος που μάλλον διάλεξε άλλη. Είδες πόσο διαφορετικά ακούγονται όλα αν διαλέξεις διαφορετικές λέξεις;

Μην χαϊδολογιέσαι, καλή μου. Στην κλίμακα των απογοητεύσεων δεν έχεις φτάσει ακόμα ούτε στο μηδέν.

________________
11.

Αμπίτο, πες μου σε παρακαλώ με ποια λογική επιλέγουμε το μέγεθος του αμπαζούρ σε σύγκριση με το φωτιστικό; Δηλαδή, πώς το μετράμε αυτο;- El toro

Εννοείς τα βατ της λάμπας που είναι κατάλληλα για κάθε αμπαζούρ; Τα φωτιστικά έχουν αυτοκόλλητα πάνω τους με τα προτεινόμενα και μέγιστα βατ, συνήθως εκεί που βιδώνει η λάμπα.

________________
12.

Θα εκτιμήσουν ποτέ οι έλληνες τα καλά που έκανα για αυτούς ή θα με βρίζουν πάντα οι αχάριστοι?- Γιωργάκης

Γιωργάκη, στείλε μου πρόσκληση για μια από τις ομιλίες που δίνεις ανά τον κόσμο. Μόνο αυτό.

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Λένα κατανοώ το ότι σε εκνευρίζει το "όλα στο πιάτο" και έχεις δίκιο. Πρέπει όμως κι εσύ να δεχτείς πως, κάποιος που δεν γράφει αναλυτικά τί έχει κάνει ή γιατί δεν έχει κάνει κάτι μέχρι τη στιγμή που σε ρωτάει δεν είναι απαραίτητα τεμπελχανάς. Και να σου έλεγε η σγουρομάλλα "έχω κάνει τα πάντα" πάλι θα της ορμούσες: "τα πάντα; τι θα πει τα πάντα; έχεις πλέξει τα μαλλιά σου όπως οι Αφρικανές που κατέληξαν πως δεν υπάρχει σωτηρία;"Η κοπέλα φαντάζομαι θα χρειάζεται κανά 20ευρω/μήνα για λούσιμο.(Κοπελιά, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και λίγο-λίγο πέρασέ το σαν μάσκα. Δεν έχεις να χάσεις κάτι...)Σταμάτα να μας φωνάζεις, εμείς σ'αγαπάμε.
Για χαλαρώστε λίγο όλοι σας γιατί σε μια "άλλη "κοινωνία κανείς δεν έχει νεύρα, γμτ σας!!Πηγαίνετε μια βόλτα στις Μεγάλες Αλήθειες της Τετάρτης και σταθείτε λίγο μπροστά από τη φωτο Νο1 και Νο3-για σένα, Κούρτσιο, προτείνω τη Νο 8.Εγώ θα κάτσω στην Νο4 γιατί με αφορά, νομίζω.
πάντα οι απαντήσεις σου με κανουν να χαμογελαω...αλλα το σημερινό #12 ηταν μια απο τις λίγες φορες που γέλασα τοσο δυνατα με την ερωτηση... πιστεύω σε ξεπέρασε!!!
Κάθε επιλογή που κάνουμε στη ζωή μας πατάει πάνω στα πτώματα των εναλλακτικών της. It's hard but it's true.Όταν η πρώτη μας επιλογή για τον α΄ η β΄ (συνήθως τυχαίο) λόγο στραβοπατάει, τότε έρχεται το φάντασμα της εναλλακτικής της και τη στοιχειώνει. Η ελευθερία της επιλογής είναι βασικό συστατικό της ανθρώπινης φύσης από την εποχή της πτώσης των πρωτοπλάστων. Το μάταιο ταξίδι μας πάνω στη γη οφείλει το ξεκίνημά του σε έναν παράδεισο μακαριότητας που κάποτε αποτέλεσε β΄ επιλογή για ένα περιπετειώδες ζευγάρι.
NOW you talkin.ενα φιδι που μιλουσε εδωσε σε μια τσιτσιδη ενα μηλο.αυτη δεν πολυπειναγε και το φαγανε μισο μισο με τον αντρα της.τοτε ενας απο πανω,ολο τσαντιλα,τους εστειλε να πα να γα...ουνε παρα περα γιατι μεχρι τοτε μονο πεταλουδες κυνηγουσαν,καμια προκοπη.μετα εγινε το Βατικανο.
Ναι, κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα,όπως τα λες! Και τώρα έρχεται η κλασσική -σε τέτοιες πάντα περιπτώσεις- ερώτηση:άξιζε μια νύχτα σεξ όλη αυτήν την ταλαιπωρία;
Κουρτσιο, μη με εκνευρίζεις, κανείς δεν μπορεί να βγάλει το χρυσό "φ" στο σφυρί. Είναι ύβρις. Θα σου πέσει το αμπαζούρ στο κεφάλι την ώρα που χαζεύεις ξαπλωμένος στον καναπέ.Άντε, πες μας για τις μπούκλες τώρα, μην αφήνεις τις Καρυάτιδες της στήλης ξεμαλλιασμένες και απεριποίητες.
ο κουρτσιο δεν χαζευει,απλα ειναι comfortably numb.ο κουρτσιο κραταει σαν επτασφραγιστο μυστικο πως ''κατσαρομαλλης'' γεννιεσαι,δεν γινεσαι.οι Καρυατιδες να μην γλωσσοτρωνε τον κουρτσιο,γιατι ειναι ευαισθητο αγορι και πληγωνεται ευκολα.
το tsopanaki της ερώτησης 7 δε σκουπίζεται;γιατί το να κυκλοφορεί ξεβράκωτη, για να μη χαλάσει τα νύχια της κατεβάζοντας το βρακί της σε περίπτωση που κατουριέται, βοηθάει στη μισή μόνο διαδικασία
Αυτό με τις αφράτες μπούκλες σε απάντηση άσχετης ερώτησης δεν ξέρω αν πρέπει να το εκλάβω ως χιούμορ (που δεν κατάλαβα) ή σαν κάτι άλλο (που δεν κατάλαβα).
Παροιμοίωση νομίζω πως ήταν!Πώς μπορείς να έχεις αφράτες μπούκλες αν δεν επενδύσεις (τα λεφτά σου) σε μεγάλη ποσότητα μαλακτικού? - κατ' αντιστοχία, πώς μπορείς να πετύχεις ένα καταπληκτικό βιβλίο, αν δεν επενδύσεις (το χρόνο σου) στο διάβασμα πολλών βιβλίων? :)