Αφύλακτη διάβαση

Αφύλακτη διάβαση Facebook Twitter
Φωτ. Ismo Kajander
0

Αφύλακτη διάβαση

Προσοχή ! Πίσω από ένα τρένο μπορεί να κρύβεται ένα άλλο

Αφύλακτη διάβαση Facebook Twitter
Φωτ. Σπ. Στάβερης

Φωτογραφία του φινλανδού φωτογράφου και "anartist" Ismo Kajander (γενν. το 1939). Συμπεριλαμβάνεται στο λευκωμά του Vintage ( εκδ. Musta Taide, 2015) σε μια σειρά φωτογραφιών από το Παρίσι που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Αφύλακτη διάβαση Facebook Twitter

Στο ίδιο σημείο, και περίπου την ίδια περίοδο (1984), είχα φωτογραφίσει το 1984 τον Μάκη Σολωμό. Ο Μάκης είναι σήμερα μουσικολόγος, από τους πλέον ειδικούς στη σύγχρονη μουσική και φημισμένος αναλυτής του έργου του Ιάννη Ξενάκη. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, και μέλος "junior" (προνομιακή ιδιότητα που εξασφαλίζει μείωση των διδακτικών υποχρεώσεων σε όσους νέους επιστήμονες επιδεικνύουν ένα εξαιρετικό έργο) του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Γαλλίας, zει στο Παρίσι από το 1980. Την εποχή της Χούντας, σε ηλικία 4 ετών, είχε ακολουθήσει τη μητέρα του 'Αννα Σολωμού στην εξορία της Γιάρου.  Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κεφαλονιά, το πατρογονικό νησί, για διακοπές. 

Το λεύκωμα Vintage του Ismo Kajander.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ