Σουβλάκι για πάντα!

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter
Eικονογράφηση: Athenean Sailor/LIFO
0

Meatropoleos 3

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter

Η νοστιμιά της Ελλάδας στο πιάτο. Στο κέντρο της πόλης, εκεί που η βόλτα συναντά την ιστορία, το MEATROPOLEOS 3 θα σας κάνει να θέλετε κι άλλο. Βιομηχανικός σχεδιασμός και όλα στα κάρβουνα. Επιτέλους, σουβλάκια, τυλιχτές πίτες, μπιφτέκια, καλοψημένες μπριζόλες, πατάτες και σαλάτες, όπως παλιά. Δοκιμάστε χοιρινές πανσέτες και τσιγαρίδα, μια λαχταριστή Πυργιώτικη λιχουδιά με παστό χοιρινό και χωριάτικα αυγά στο τηγάνι και δώστε την ευκαιρία στις παραδοσιακές πίτες, τις φρεσκοκομμένες σαλάτες και τις φρέσκες πατάτες, που κόβονται στο χέρι, να σας ταξιδέψουν στη γεύση του χτες. Δοκιμάζοντας τα ριγανάτα μπιφτέκια, η γεύση και το άρωμα που είχατε φυλάξει από παιδιά στο μυαλό σας ξανάρχονται και πάλι, χρόνια μετά. Ντόπια λουκάνικα, ολόφρεσκα λαχανικά, ελληνική φέτα και ανθότυρο Καλομοίρης, παρθένο λαδάκι από ελιές του Ηλειακού κάμπου, κρέατα από τον Πύργο και φυσικά, η νέα νοστιμιά: 5 υπέροχες τυλιχτές πίτες που ήδη έχουν γίνει η απόλυτη γεύση του κέντρου. Επιστροφή στην ποιότητα των πρώτων υλών και τη γεύση, design και απλότητα στο χώρο, αλήθεια στις τιμές. Αυτά, έχουν μετατρέψει το MEATROPOLEOS 3 σε ένα κλασικό στέκι που σερβίρει από το τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Μητροπόλεως 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3243805- 6, www.meatropoleos3.gr, facebook.com/MEATropoleos3

Street Souvlaki

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter


Αναμφίβολα το πιο καινοτόμο σουβλατζίδικο που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, περνώντας στην εποχή των hip & new age ψητοπωλείων. Βρίσκεται στον Πειραιά και στην Αθήνα και η πρωτοπορία του είναι ότι κάνει delivery με roller skates. Το Street Souvlaki είναι ένα μοντέρνο στη διακόσμηση ψητοπωλείο, αλλά συνάμα παραδοσιακό στη γεύση του πιο αγαπημένου γρήγορου φαγητού που λέγεται σουβλάκι. Πέρα από τα κλασικά σουβλάκια με κρέας, θα βρείτε περασμένα σε καλαμάκι ψητά λαχανικά, μανιτάρια αλλά και χαλούμι. Και για εκείνους που θέλουν κάτι ακόμα πιο χορταστικό, θα τα βρουν και τυλιχτά σε πίτα. Θα τα συνοδεύσετε με φρέσκες σαλάτες και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι, όπως άλλωστε παρασκευάζονται και όλα τα εδέσματα του μαγαζιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις πατάτες με τριμμένη φέτα, ένα από τα πιάτα για τα οποία φημίζεται. Στο μενού του θα βρείτε ακόμα μια σειρά από πλούσιες μερίδες κρεατικών στη σχάρα, σε πολύ προσιτές τιμές που δεν ξεπερνούν τα έξι ευρώ. Εκείνο, όμως, για το οποίο έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές στις γειτονιές του Πειραιά και της Αθήνας είναι ο ξεχωριστός τρόπος που κάνει διανομή. Νέα παιδιά, που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα, βάζουν τα roller skates τους και παραδίδουν τα νόστιμα πακέτα. Η ιδέα ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που σκοπό είχε να στείλει ένα μήνυμα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει φυσική άσκηση και εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη, αλλά και να μειώσει τα έξοδα. Κάνει έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους, ενώ έχει καθημερινά και happy hour, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, με έκπτωση 15% για κάθε τηλεφωνική παραγγελία. Extra tip: Με κάθε τηλεφωνική παραγγελία άνω των 10 ευρώ, δώρο δυο κουτάκια Pepsi 330 ml. Ώρες διανομής: 11:30 το πρωί μέχρι 03:00 την νύχτα και Παρασκευή- Σάββατο μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Σωτήρος Διός 37, Πειραιάς, 210 4170866, streetsouvlaki.gr
Aκτή Μιαούλη 63, Πειραιάς, 210 4293001 / Κολωκοτρώνη 30, Αθήνα, 210 3253939

Kalamaki Square
burger•steaks•salad

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter


Είστε λάτρεις του ποιοτικού κρέατος αλλά και των παραδοσιακών μαγειρευτών πιάτων; Προτιμάτε τις χορταστικές μερίδες σε προσιτές τιμές; Εάν ναι, η νέα πρόταση της Αθήνας ακούει στο όνομα Kalamaki Square 2 και βρίσκεται στον Χολαργό. Μετά την επιτυχία του Kalamaki Square στην Αγία Παρασκευή, που καθιερώθηκε ως στέκι «must» για φρέσκα χειροποίητα καλαμάκια, η νέα ντιζαϊνάτη τραπεζαρία στην πλατεία Φανερωμένης άνοιξε τις πόρτες της με ανανεωμένο μενού και μια μεγάλη γκάμα γευστικών μπιφτεκιών και κρεατικών. Εδώ η γεύση έχει την τιμητική της. Στον φιλόξενο χώρο που θυμίζει κάτι από... κρεοπωλείο μπορείτε να απολαύσετε ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια από κλασικό κιμά και κιμά Angus, ελαφρύ, αλλά και νοστιμότατο μπιφτέκι γαλοπούλας και το μοναδικό μπιφτέκι Μagnum (συνταγή του καταστήματος). Η γκάμα των μπιφτεκιών συμπληρώνεται από το βουβαλίσιο μπιφτέκι που είναι ζυμωμένο με φρέσκο βουβαλίσιο γάλα, καθώς επίσης και από το γευστικότατο βουβαλίσιο κεμπάπ. Μοναδική συνταγή και σπεσιαλιτέ του Kalamaki Square 2 αποτελεί το χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα που συνοδεύεται από καραμελωμένα κρεμμύδια. Επιπλέον, στο Kalamaki Square μπορεί κανείς να απολαύσει διαλεχτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος επιλεγμένης προέλευσης όπως: Rib Eye, Onglet (διάφραγμα) και Bavette d' aloyau. Σίγουρα θα πρέπει κανείς να δοκιμάσει τα νοστιμότατα μπέργκερ από φρέσκο κιμά Αngus ή από διαλεχτό κοτόπουλο, με μοναδικές χειροποίητες sauce όπως οι Τhousand Ιsland, καπνιστή bbq και blue cheese sause. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε με συνοδεία από χειροποίητες πίτες Σκοπέλου (τυρόπιτα, παστουρμαδόπιτα, χορτόπιτα), με την καταπληκτική φωλιά πατάτας με αυγά ή ακόμα και με την υπέροχη ομελέτα με βουβαλίσιο καβουρμά και καυτερά αρμένικα κεφτεδάκια. Για τις μεσημεριανές ώρες, προσφέρεται επιλογή από παραδοσιακή κουζίνα για όσους επιθυμούν σπιτικό μαγειρευτό φαγητό. Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι. Τιμές κατ' άτομο από 10 ευρώ.

Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6000919
Ευεργέτη Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Owl meat on a stick

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter


Κρέας σε καλαμάκι, όνομα και πράγμα. Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι λέγεται «Owl Meat on a Stick» και έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον μας.


Στον μοντέρνο και ζεστό του χώρο, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα κρεατικά περασμένα σε καλαμάκι και όχι μόνο, πηγαίνοντας ακόμα ένα βήμα παραπέρα τη φιλοσοφία των street food restos.
Πέρα από τις κλασικές επιλογές, θα βρείτε σε καλαμάκι κεφτεδάκια, χοιρινή πανσέτα και παϊδάκια αλλά και κοτόπουλο, ενώ τις ίδιες γεύσεις μπορείτε να δοκιμάσετε και σε σάντουιτς.


Θα σας τα σερβίρουν σε ξύλο κοπής και θα τα συνδυάσετε με ζεστές πατάτες, κομμένες στο χέρι, και με διάφορες σος, όπως μπάρμπεκιου, τσίλι, γλυκόξινη ή γιαουρτιού.


Το μενού, φυσικά, δίνει έμφαση στο κρέας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε τα κατάλληλα ορεκτικά, όπως σουβλάκι με ψητά μανιτάρια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε καλαμπόκι με βούτυρο, πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι, και διάφορες φρεσκοκομμένες σαλάτες για να τα συνοδεύσετε.


Όλα αυτά σε τιμές value for money, αφού η μερίδα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 4,5 ευρώ η μερίδα. Στο τέλος θα γλυκαθείτε με τρουφάκια σε καλαμάκι ή με μπανάνα με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι.
Tip: Έχει και πολύ ωραία hot dogs. Σε λίγες μέρες θα κάνουν και delivery.

Γρηγορίου Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι, 210 6894316, Facebook/owl.com.gr

Νεοκλασσικό

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης μέρα-νύχτα, υπάρχει αυτή η νόστιμη γωνιά για όλους αυτούς που κινούνται στο κέντρο και ξέρουν να επιλέγουν το καλό φαγητό ανεξαρτήτως ώρας. Στο παραδοσιακό ψητοπωλείο Νεοκλασσικό θα βρείτε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα μια μεγάλη ποικιλία σε ψητά της ώρας, για να καθίσετε με την παρέα σας, αλλά και σουβλάκια, αν θέλετε να κάνετε μια γρήγορη στάση για φαγητό, πολύ γευστικά και σε σούπερ τιμές. Φημίζεται για το καλό του κεμπάπ αλλά και το σουτζούκι, που φτιάχνονται με βάση συνταγή 40 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνετε μόνο σε αυτά. Στη σχάρα του φτάνουν μόνο φρέσκα ελληνικά κρέατα και οι άνθρωποί του φτιάχνουν καθημερινά χειροποίητο κοντοσούβλι και κοκορέτσι. Αξίζει να δοκιμάσετε το γιαουρτλού, που το φτιάχνουν σε τσίγκινο σκεύος και το ψήνουν στα κάρβουνα, αλλά και την ποικιλία κρεατικών με κόκκινη σάλτσα που θα φτάσει στο τραπέζι σας σε πήλινο σκεύος κατευθείαν από τα κάρβουνα. Στο μενού του θα βρείτε ακόμα δροσερές σαλάτες και μια σειρά από ορεκτικά που παρασκευάζονται επίσης εκεί, όπως η κοπανιστή Μυκόνου. Στο τέλος, θα σας κεράσουν και ένα σφηνάκι μαστίχα, έτσι, για να σας αφήσουν μια γλυκιά επίγευση. Και αν σας έρθει η όρεξη στο σπίτι, θα σας τα φέρουν στην πόρτα σας, καθημερινά μέχρι τις 12 το βράδυ. Extra tip: Κάθε Κυριακή βράδυ, στον τρίτο όροφο του όμορφα ανακαινισμένου νεοκλασσικού, διοργανώνουν live με ρεμπετολαϊκά.


*Η ίδια ποιότητα και προσιτές τιμές χαρακτηρίζουν και το «αδελφάκι» του στη Μύκονο, το Κλασσικό, μόλις 1 χλμ. έξω από τη Χώρα στον κεντρικό δρόμο.

Καραγιώργη Σερβίας 20 & Λέκκα, 210 3318810- 210 3318811, facebook: Neoklassiko
Ευαγγελιστράκι - Περιφεριακός, Μύκονος, 22890 24500-10, facebook: Klassiko tis Mykonou

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ