Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο

Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden
0

Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι εκεί όπου υπήρχε το μπετόν δημιουργούνται πλέον μικροί, πράσινοι κήποι, μποστανάκια που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα αρώματα της γης και της αληθινής γεύσης. Μόνο καλά λόγια έχεις να πεις για την αυλή του 48 Urban Garden: ένα μικρό μποστάνι με λαχανικά και ένας εκπληκτικός βοτανόκηπος που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του street food που ενισχύει αρκετά και η διακόσμηση του χώρου, με την κινητή καντίνα σε περίοπτη θέση και τα τραπεζοκαθίσματα να «παντρεύουν» το σίδερο με το ξύλο. Ο φωτισμός της σάλας είναι χαμηλός, αφήνοντας σε πρώτο πλάνο τον κήπο να αναδεικνύεται. Τα κεριά πάνω στο τραπέζι συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα μια στάλα περισσότερο φως για να χορταίνει πρώτα το βλέμμα μου από τα καλοστημένα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι.

Με όπλο το πάθος του για την κουζίνα, ο Στέφανος φέρνει έναν αέρα ανανέωσης στο μενού. Δοκιμάσαμε μια ποικιλία από ντοματίνια –«Slutty tomato» είναι η ονομασία του πιάτου– με γλιστρίδα και πέστο από ρόκα και chèvre (€12). Ακολούθησε κινόα με πιπεριά Φλωρίνης, ψημένο προσούτο, ανθότυρο, φύλλα βαλεριάνας και μάνγκο (€12). Ένα πιάτο με γεύση ευχάριστη που εντυπωσίασε με την ισορροπία των υλικών. Το ταρτάρ σολομού (€14) ανακηρύχτηκε «πιάτο-φετίχ», καθώς δοκιμάσαμε τον συνδυασμό του με αβοκάντο, μια πινελιά τεριγιάκι σος και κρέμα τυριού με λευκή τρούφα που δημιουργούσε μια γέφυρα ανάμεσα στη χυμώδη σάρκα του σολομού με το αβοκάντο και στην οξύτητα της σος τεριάγιακι. Σε πανεράκι ατμού ήρθαν τα Bao Buns με γέμιση σιγομαγειρεμένο χοιρινό σε μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα adobo, ραντισμένο με σουσάμι και ενισχυμένο με λεπτοτριμμένο καρότο και κρεμμύδι (€12). Τα αφράτα Bao Buns αγκάλιαζαν τρυφερά την προκλητική νοστιμιά του κρέατος. Ξεχάστε τους καλούς τρόπους και φάτε τα με τα χέρια, όπως τους ταιριάζει. Το ίδιο κάναμε και με το μπέργκερ «65 napkins» (€14), με σκορδόψωμο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι που έψησε ο σεφ με μπαχαρικά, διπλό τσένταρ, τραγανό μπέικον, κρέμα τυριού, μεξικάνικο τσίλι και μπάρμπεκιου σκόνη – βόμβα νοστιμιάς. Τα εξωτικά υλικά χαρίζουν μια γευστική προσωπικότητα στην πικάνια με ψημένη γλυκοπατάτα και κρέμα τυριού που αρωματίζεται με τρούφα και συνδυάζεται με γλάσο Japanese Βarbeque (€24).

Ο καλοστημένος κατάλογος κρασιών και το ευγενικό σέρβις μάς έκαναν, φεύγοντας, να πάρουμε μαζί μια πολύ καλή ανάμνηση.

Το 48 Urban Garden κάθε Κυριακή, από τις 12:30, προσφέρει ένα δελεαστικό brunch που συντροφεύουν κοκτέιλ από τον mixologist Σπύρο Δάβιο, με βάση ελληνικούς αφρώδεις οίνους, prosecco και σαμπάνια. Η ατμόσφαιρα ενισχύεται από τις μουσικές επιλογές των διαφορετικών κάθε Κυριακή DJs.

Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden
Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden

☛ 48 Urban Garden, Αρματολών & Κλεφτών 48, 213 0281866

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ