Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Hops beer and burgers
0



Στο Κουκάκι, στον χώρο όπου παλαιότερα βρίσκαμε την μπιραρία «Βύνη», άνοιξε το Hops beer and burgers, το καινούργιο μαγαζί που έστησε ο Γιώργος Γεράρδος, συνδυάζοντας το μπέργκερ με την μπιραρία. Τον Γιώργο τον γνωρίσαμε από το εστιατόριό του «Ανθός» και λίγο παλαιότερα από το Μaster Chef, όπου ήταν εμφανές ότι είχε αρχίσει να εγκαταλείπει την παλιά του αγάπη, τη φωτογραφία, για χάρη της καινούργιας, της μαγειρικής. Το επόμενο βήμα του στην εστίαση, το Hops beer and burgers, φιλοδοξεί να συνδυάσει τα υψηλής ποιότητας μπέργκερ με μια σειρά από premium μπίρες. Από την πληθωρική, ξύλινη μπάρα βγαίνουν και εξαιρετικά κοκτέιλ με βάση την μπίρα που ετοιμάζει με τέχνη ο Γιάννης Βλάχος και είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις, χαζεύοντας τον κατάλογο με τις ορεκτικές προτάσεις. Για αρχή, τσιμπολογάς μπουρεκάκια φέτας (€4,80) με τραγανό φύλλο και ωραία γέμιση που συνδυάζεται με διακριτικά γλυκιά σάλτσα από βερίκοκο, ραντισμένο με μαυροκούκι που του πάει. Ακολουθεί μια κλασική Σαλάτα του Καίσαρα (€6,50) με μαρούλι, τραγανό μπέικον, φλοίδες παρμεζάνας, σπιτικά κρουτόν και σος Caesar χειροποίητη που αγκαλιάζει τη σαλάτα και απογειώνει τη γεύση. Αρκετές και λαχταριστές είναι οι προτάσεις με τα μπέργκερ που πλάθονται στο χέρι από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και συνδυάζονται με ψωμάκι μπριός ή πολύσπορο. Πήραμε γεύση από το «The Greek Οne» (€8,30), που το αφράτο μπιφτέκι του αγκάλιαζε καλοφτιαγμένο ψωμί μπριός μαζί με ντομάτα, μαρούλι, ροδέλες κρεμμυδιού, ψητή μελιτζάνα, ελιές και σάλτσα φέτας. Γευστικό το μπέργκερ, χορταστικό, και από δίπλα ένα βουνό χρυσαφένιες φρέσκες τηγανητές πατάτες, ωραία τηγανισμένες και τραγανές. Βαθιά νοστιμιά κατακλύζει τους γευστικούς κάλυκες σε κάθε μπουκιά από το μπέργκερ «The buffalo cheese» (€11,20), που το μπιφτέκι του είναι από ελληνικό βουβάλι από την Κερκίνη και συνδυάζεται με γραβιέρα, ντομάτα, μαρούλι, σπιτική σάλτσα και ωραίο ψωμί πολύσπορο – γεύση πληθωρική. Στο μενού υπάρχουν και προτάσεις κλασικές για να συνοδεύσεις την μπίρα σου, όπως χοιρινό κότσι για δύο άτομα, ποικιλία λουκάνικων που ψήνονται στη σχάρα αλλά και τραγανό χοιρινό σνίτσελ. Η λίστα με τις εμφιαλωμένες μπίρες είναι χρηστική, δίνοντας πληροφορίες για τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της κάθε μπίρας, την καταγωγή και τους αλκοολικούς βαθμούς της ,πράγμα που κάνει εύκολη την επιλογή σου στο ταίριασμα με το μπέργκερ. Το γευστικό παιχνίδι γίνεται σε έναν χώρο άνετο, χαλαρό, με ξύλινα καθίσματα, ενώ τη μία πλευρά της σάλας καλύπτει γκράφιτι με στάχυα, φτιαγμένο με σπρέι, και από την άλλη ένας τεράστιος μαυροπίνακας δίνει ιδέες από το μενού. Στον πεζόδρομο τα τραπεζάκια τιμούν οι παρέες που απολαμβάνουν το φαγητό τους, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με την μπίρα. Θα φύγεις με γλυκιά γεύση από το πληθωρικό φοντάν σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό (€6,50) που ετοιμάζεται τη στιγμή που θα το παραγγείλεις.
☛ Hops beer and burgers, Δράκου 10, Κουκάκι, 211 0136500.

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Kinonό


Το Kinonό είναι ένας ολοκαίνουργιος all day χώρος που μας αρέσει πολύ. Η ιδέα ανήκει στην ιδιοκτήτρια Όλγα Μανέτα που αναζητούσε έναν άνετο χώρο και τον βρήκε στο Κουκάκι. Το Kinonό (Κοινωνώ) θέλει να υπηρετήσει αυτό ακριβώς που δηλώνει με την ονομασία του. Η σάλα του αποπνέει αύρα περασμένων δεκαετιών και το αρχιτεκτονικό δίδυμο Τάσος Γκοβάτσος και Χρυσάνθη Ασπρουλοπούλου (Nullstellen Laboratory), που ανέλαβε τη διακόσμηση, ανέδειξε τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν: το ασπρόμαυρο μωσαϊκό, την πέτρα, το εμφανές μπετόν και όλα τα δομικά στοιχεία σε γκρι τόνους. Τεράστια τζαμένια παράθυρα λούζουν τον χώρο με ήλιο το πρωί, ενώ το βράδυ ο φωτισμός είναι θερμός και δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Η μπάρα, που κυριαρχεί στον χώρο, είναι εκπληκτική. Φτιαγμένη με ξύλο, θυμίζει γλυπτό. Η ιδιοκτήτρια, όταν εκθειάζω το ωραίο στυλ του χώρου και της μπάρας, με καμάρι μου λέει: «Την έφτιαξα μόνη μου. Ασχολούμαι με το ξύλο. Αυτή είναι η δουλειά μου». Την αγάπη της γι' αυτό που κάνει την ανακαλύπτεις και στα καθίσματα, που θυμίζουν τις σχολικές καρέκλες. Εντυπωσιακά μέσα στη λιτότητά τους είναι τα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από την μπάρα. «Είναι κιούρτος που έντυσα με "καρδιά" από φοίνικα» εξηγεί η κ. Μανέτα. Σαν κουκούλια, χαρίζουν ζεστό, απαλό φως στον χώρο αλλά και στα πρόσωπα πίσω από την μπάρα. Δίπλα, πιο απομονωμένη, μια τραπεζαρία-αντίκα είναι για πριβέ δείπνα. Η μουσική από την DJ κρατάει ευχάριστη συντροφιά. Το μενού δίνει ιδέες για πρόγευμα, με κλασική και πάντα αγαπημένη στραπατσάδα (€5), αυγά με ντομάτα, αλλά και λίγο γαλλικό touch με αυγοφέτες, μπριός και σιρόπι σφενδάμου (€6). Η κρύα σούπα Gazpacho (€4,50) με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, σκορδάκι και λίγο ξίδι ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχουν σνακ και τρεις ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως αυτή με πράσινα λαχανικά, κρεμμύδι, αχλάδι και ροκφόρ (€6,50). Από τον κατάλογο με τα aperitivi επέλεξα το κλασικό Αperol Spritz (€6) και μου άρεσε που αντί για φέτα πορτοκάλι, υπήρχε ένα μπουμπούκι από τριαντάφυλλο που του χάριζε αυτήν τη διαφορετική νότα. Στο Kinonό θα περάσεις όμορφα και θα αφήσεις το γοητευτικό περιβάλλον να σε συνεπάρει.
☛ Kinonό, Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι.

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Ouzeri Aegeon


Ο καλοκαιρινός καιρός δίνει ιδέες για μια σύντομη απόδραση μέχρι το Λαγονήσι για τσιμπολόγημα θαλασσινών μεζέδων στο Ouzeri Aegeon στο Grand Resort Lagonissi. Ο σεφ Κώστας Δημόπουλος δημιουργεί πιάτα με αφορμή τη θάλασσα αλλά και πιάτα που εκφράζουν την ελληνική παράδοση. Θα συνοδεύσεις το ούζο ή το τσίπουρο με μια μοντέρνα εκδοχή της καπνιστής μελιτζανοσαλάτας, που το ψητό μανούρι και το γλάσο μπαλσάμικο την απογειώνει. Οι λουκουμάδες φέτας με λιαστή ντομάτα ανοίγουν όμορφα την όρεξη και δίνουν τη σκυτάλη στους μπακαλιαροκεφτέδες. Το χταποδάκι δίνει πάντα το «παρών» στο μενού και δείχνει τον δρόμο για την επιλογή φρέσκων ψαριών. Για όσους κινούνται σε άλλους γευστικούς ρυθμούς, υπάρχουν οι φρέσκες, «πειραγμένες» σαλάτες, όπου ξεχωρίζει η τραγανή σαλάτα με παπαρδέλες λαχανικών, απάκι και παναρισμένο ανθότυρο. Υπάρχουν και εξαιρετικά κρεατικά αλλά και σπαγγέτι για όσους αναζητούν αυτές τις γεύσεις.

☛ Ouzeri Aegeon - Grand Resort Lagonissi, 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 22910 76000

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Πόλλυ


Το γνωρίσαμε σαν γαλλικό μπιστρό και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τώρα, ύστερα από έναν επιτυχημένο κύκλο έξι χρόνων, βάζει την ελληνική του φορεσιά. Ο λόγος για το Polly Maggoo στο Μεταξουργείο, που έγινε «Πόλλυ». «Αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας πορεία, αναζητώντας την έκφραση στις παιδικές και συνάμα τοπικές αναμνήσεις» λέει ο Γιώργος Ηλιού, δημιουργός του επιτυχημένου μπιστρό, και συνεχίζει: «Θα διευρύνουμε το πάντρεμα της γαλλικής τεχνικής με τη μεσογειακή κουζίνα, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην ελληνική μαγειρική παράδοση». Αποστάγματα από όλη την Ελλάδα έρχονται να δώσουν την αψάδα τους σε πιάτα όπως η ντομάτα με βρούβες τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης και νιώτικο ξινοτύρι ή ο γαύρος μαρινάτος με σκόρδο και μπούκοβο. Περισσότερα για τους μεζέδες του Γιώργου, αφού τους τιμήσουμε.
☛ Πόλλυ, Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 524112.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ