Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό

2

Πριν από το 2005, η ιδέα του brunch ή ακόμα και του πρωινού ως κάτι περισσότερο από έναν καφέ και μια τυρόπιτα στο χέρι ήταν κάτι μακρινό για τους Αθηναίους. Μπορεί τότε στην υπόλοιπη υφήλιο αυτό να ήταν το it thing της στιγμής, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν έφτασε. Τα σπέσιαλ πρωινά συνέβαιναν πάντα κάτι χαράματα Πρωτοχρονιάς στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, κάτι σαν θεραπεία για το hangover της γιορτής, αλλά πιο εξευρωπαϊσμένη, μακριά από το φορτηγάκι με το «βρόμικο», που αργότερα έγινε «food truck».

Βλέπαμε, λοιπόν, στα ξένα περιοδικά τις συνταγές για μάφιν, κανελόψωμα και αφράτα scrabbled eggs, εικόνες από εστιατόρια και καφενεία του εξωτερικού που άλλαζαν τον κατάλογό τους για δύο μέρες για να σερβίρουν brunch στο κοινό με την ελπίδα ότι κάποιος θα ήθελε κι εδώ να μάθει να φτιάχνει αυγά benedict και να τα απολαμβάνει στο σπίτι του μια Κυριακή πρωί, διαβάζοντας ένα βιβλίο, μην κάνοντας απολύτως τίποτα. Ονειρευόμασταν ότι τα τραπέζια με τους σκέτους καφέδες στα μαγαζιά θα γέμιζαν με όλα αυτά τα πολύ ειδικά εδέσματα που επιβάλλει ένα brunch, γλυκά και αλμυρά. Με όλα τα υλικά, αλλά όχι με όλους τους τρόπους μαγειρεμένα, με τα αυγά πρωταγωνιστές αλλά και με όλα τα γλυκά ψωμιά που θα μπορούσες να ονειρευτείς.

Έπρεπε να είχαμε ευχηθεί να κερδίσουμε το λαχείο instead, γιατί όλη η «μόδα» με τα brunches ήρθε στην Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Θα είναι ανακριβής όποιος πει πως στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να βρει ένα αξιοπρεπές μέρος για να απολαύσει ένα σωστό brunch.

Aς τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τι σημαίνει brunch; Πέρα από το γεγονός ότι ο όρος προέρχεται από τη σύζευξη των λέξεων «breakfast» και «lunch», αυτή η φράση σημαίνει πολλά ακόμη. Σημαίνει πως είναι Σαββατοκύριακο. Πως έχεις ελεύθερο χρόνο να σπαταλήσεις, καθισμένος σε σκιερό μέρος της πόλης και χαζεύοντας τους περαστικούς. Στο τραπέζι σου βρίσκονται φαγητά που θα σε σώσουν από τις αμαρτίες της προηγούμενης βραδιάς και θα σε οδηγήσουν απαλά στην επόμενη – ένα πλήρες γεύμα. Σημαίνει ένα πιάτο με αυγά. Benedict ή scrabbled. Φτιαγμένα ιδανικά. Ίσως ένα croque-monsieur, δεν θα 'λεγα όχι και σε ένα σάντουιτς με λιωμένο τυρί που ψήθηκε στο μαντέμι, αλειμμένο με βούτυρο. Μια καυτερή και αρωματική shakshuka θα έκανε, επίσης, τη δουλειά. Αλλά και ένας καγιανάς, για να μη με πεις ψηλομύτη. Σημαίνει, επίσης, και πράγματα γλυκά που μόλις βγήκαν από έναν φούρνο. Cinnamon rolls, blueberry muffins, μπριός, σφολιάτες γεμισμένες με χίλια δύο. Μήλα με κανέλα τον χειμώνα. Κρέμα λεμονιού το καλοκαίρι. Μια αληθινή μπουγάτσα με αφράτη κρέμα και πολλή ζάχαρη. Ένα κέικ καρότο ή μια τάρτα με φράουλες. Αμερικανικά pancakes με maple syrup και τραγανό μπέικον. Σημαίνει επίσης καφέ, ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα κι ένα όμορφο μέρος με καλή μουσική. Brunch σημαίνει, επίσης, ένα καλό Βloody Μary. Ή μια Μimosa. Όλα όσα θα σε απομακρύνουν από τον θόρυβο της καθημερινότητας.

Μου αρέσει που έχω επιλογές, και εκτός της περιοχής του κέντρου. Πέρα από τους Έλληνες, οι ξένοι επισκέπτες της Αθήνας έχουν ενημερωθεί ήδη για τα σωστά μέρη και απολαμβάνουν ένα καλό brunch σε μέρη όπως το Estrella και όχι μόνο. Οι Αθηναίοι το αναζητούν και οι μαγαζάτορες έχουν αρχίσει να προσφέρουν εξειδικευμένο μενού που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα brunches του εξωτερικού. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μας μαγαζιά για brunch στην Αθήνα. Ελπίζουμε να απολαύσετε τη νέα μανία του Σ/Κ, έτσι όπως την απολαμβάνουμε κι εμείς.

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Το Philos Athens είναι ουσιαστικά ένα concept store όπου μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου ή και ένα ελαφρύ γεύμα.
Το Philos Athens είναι ουσιαστικά ένα concept store όπου μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου ή και ένα ελαφρύ γεύμα.

Philos Athens
Στάση για brunch και ψώνια σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της πόλης.

Περνώντας απ' τη Σόλωνος, το βλέμμα πέφτει αβίαστα στο Philos Athens. Και μόνο η θέα ενός τόσο όμορφου νεοκλασικού σε προκαλεί να ανοίξεις την πόρτα. Το τριώροφο κτίριο που κάποτε ήταν σπίτι του γνωστού ξυλέμπορου και συλλέκτη έργων τέχνης Ευριπίδη Κουτλίδη έστεκε επιβλητικό, παρ' ότι ερειπωμένο, μέχρι πριν από δύο περίπου χρόνια, οπότε η ομάδα του Philos Athens σκέφτηκε να του ξαναδώσει ζωή. Έτσι, δημιούργησαν έναν πολυχώρο με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου, που «παντρεύει» το κλασικό με το σύγχρονο. Τρεις όροφοι που συνδέονται με μια εντυπωσιακή ξύλινη σκάλα, industrial χαρακτηριστικά στη διακόσμηση που μπλέκονται αρμονικά με πιο vintage κομμάτια και πολλοί ξεχωριστοί χώροι που κάποτε ήταν δωμάτια και αποπνέουν μια παραπάνω ζεστασιά. Το Philos Athens είναι ουσιαστικά ένα concept store όπου μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου ή και ένα ελαφρύ γεύμα. Ένας τόπος συνάντησης που συνδυάζει σχεδιασμό, οικιακά αγαθά, παραδοσιακά χειροποίητα έπιπλα και γκουρμέ κουζίνα με μια σειρά από μοναδικούς χώρους. Ένας από αυτούς είναι και ο χώρος του café/bistrot όπου θα βρείτε ένα πολύ προσεγμένο brunch menu, με εξαιρετικά υλικά που φτάνουν από όλη την Ελλάδα. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα open sandwich με αβοκάντο και αυγό ποσέ, Ρhilos Εgg Benedict και pancakes με mixed berries και δροσιστείτε με μια pink lemonade με φρέσκες φράουλες.

Philos Athens, Σόλωνος 32 Κολωνάκι, 210 3619163, philosathens.com, Facebook

Ώρες λειτουργίας café/bistrot: Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-19:00 & Σάββατο 10:00-19:00

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Το brunch σερβίρεται κάθε μέρα 9:00-19:00 (Κυριακή το καλοκαίρι είναι κλειστά), ενώ κάθε πρωί 9:00-11:00 έχει happy hour με 3-4 προτάσεις για πρωινό σε χαμηλότερες τιμές.
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Το brunch σερβίρεται κάθε μέρα 9:00-19:00 (Κυριακή το καλοκαίρι είναι κλειστά), ενώ κάθε πρωί 9:00-11:00 έχει happy hour με 3-4 προτάσεις για πρωινό σε χαμηλότερες τιμές.

ZAF
Σαν να ήρθαν απ' το «Survivor» καταβροχθίζουν οι Αθηναίοι αυτό το brunch.

Το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας στον Άγιο Δομίνικο πεινάνε δεν φαίνεται να επηρεάζει διόλου τους Αθηναίους, που, χωρίς κανένα αίσθημα συμπόνιας, γεμίζουν το ZAF στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και καταβροχθίζουν το νέο του μενού. Διάπλατα ανοίγουν τα στόματα για να χωρέσουν το Double Bacon Tower με χωριάτικο ψωμί, έναν πύργο από scrabbled eggs, τραγανό κυματιστό μπέικον, ντοματίνια και πέστο. Όμως το θράσος δεν σταματά εκεί. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και γι' αυτούς που παρακολουθούν απ' το σπίτι ή από τις οθόνες των κινητών τους: ένα τηγανητό αυγό ξεκουράζεται πάνω σε ένα στρώμα φρεσκοζυμωμένου μπιφτεκιού, τυλιγμένο με σπιτική σος ZAF και σκέπασμα από βελούδινο ψωμί μπριός. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη γεύση του! Ακολουθούν βάφλες με πραλίνα και παγωτό Μαδαγασκάρης, pancakes αλμυρά και γλυκά με καραμελωμένη πανδαισία καρυδιών (όχι καρύδων). Κανένα έλεος! Και όσοι survivors ζουν ακόμα από το all star party που έγινε στις 26/5 για τα 5 χρόνια ZAF στο οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της πόλης (Εν Λευκώ, Ρepper, Βest, Join), σίγουρα μια πείνα παραπάνω θα την έχουν.

ZAF, Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, 210 3236711, Facebook

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
To brunch του ZAF έχει και αλμυρά pancakes.

TWO GUYS
Ένα γνήσιο αμερικανικό diner στο Μαρούσι.

Είναι απ' τα μαγαζιά που θα σου θυμίσουν κλασική αμερικανιά, απ' αυτές που βλέπεις στις ταινίες, αλλά δεν ήξερες πως μπορεί να υπάρχει κάτι αντίστοιχο κοντά σου. Ζουμερά μπέργκερ, βουναλάκια με pancakes, αυγά με μπέικον και άφθονος καφές φίλτρου πηγαινοέρχονται. Κάπως έτσι είναι η φάση στο Two Guys, το μαγαζί που δημιούργησαν δύο φίλοι που πέρασαν αρκετά χρόνια στην Αμερική και, αφού έμαθαν καλά όλα τα μυστικά του αμερικανικού diner, τα έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα. Στο Μαρούσι, για την ακρίβεια, μέσα σε έναν μικρό, αλλά πολύ cosy χώρο στο εμπορικό κέντρο Αίθριο.
Philly Cheese Steak Sub (φιλέτο κρέατος ή αυγό για τους χορτοφάγους που μπαίνει σε χειροποίητη μπαγκέτα μαζί με μαγιονέζα και τυρί προβολόνε), ζουμερά μπέργκερ που ψήνονται σε ειδικό φούρνο με πέτρα (επιβάλλεται μια γνωριμία με το «Sunrise Burger»), το ξακουστό ήδη στους λάτρεις του american comfort food «Sloppy Joe», χοτ-ντογκ, κολασμένα grilled cheese sandwiches (η αμερικανική εκδοχή του τοστ που ξεροψήνεται με american cream, βούτυρο και τυρί γκούντα έξω από το ψωμάκι), αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς και, φυσικά, pancakes για... γλυκές αμαρτίες φιγουράρουν στον κατάλογο του Two Guys.
Μην κολλάς, όμως, σε αυτά. Εδώ μπορείς να ζητήσεις να σου φτιάξουν ό,τι τραβάει η όρεξή σου, κάνοντας τον συνδυασμό που εσύ θες.

Two Guys, Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι 210 6000879, Facebook

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Καθημερινά brunch menu, όπου με €10 επιλέγεις αυγά σε όποια εκδοχή θες, pancakes και χυμό πορτοκάλι. Plus: Δωρεάν refill στον καφέ φίλτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Καθημερινά brunch menu, όπου με €10 επιλέγεις αυγά σε όποια εκδοχή θες, pancakes και χυμό πορτοκάλι. Plus: Δωρεάν refill στον καφέ φίλτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Estrella Athens
Ο all day προορισμός για brunch με το ξακουστό μπουγατσάν.

Για τους foodies αυτής της πόλης το Estrella είναι ένα μαγαζί που δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Πολύς κόσμος ήξερε ήδη γι' αυτό και το περίφημο μπουγατσάν του, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη κι έφτασε στις σελίδες των «New York Times» και της «Guardian», για να αναφέρουμε μόνο κάποια απ' τα κορυφαία διεθνή μέσα που το ανακάλυψαν αρκετά προτού κάνει απόβαση στην Αθήνα, και φυσικά το περίμενε πώς και πώς.
Απ' τον περασμένο Νοέμβριο, λοιπόν, κάτι πολύ νόστιμο παίζει στην οδό Ρόμβης, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι το Estrella Athens, το δίδυμο αδελφάκι, θα έλεγε κανείς, του θεσσαλονικιώτικου brand που έχει κάνει τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για το φημισμένο του brunch.
Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία ως all day brunch προορισμός και προσφέροντας το ίδιο μενού με αυτό της Θεσσαλονίκης, που φέρει την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, του ανθρώπου που σκέφτηκε να βάλει κρέμα μπουγάτσας σε κρουασάν και τρέλανε κόσμο με τη γευστική του πρόταση, η οικογένεια πίσω απ' το Estrella Athens το πήγε ένα βήμα παρακάτω, σερβίροντας και κοκτέιλ.
Εδώ η μέρα ξεκινά κάθε πρωί στις 8, με γευστικές προτάσεις brunch που προσφέρονται μέχρι τις 11 το βράδυ. Κι αυτό είναι σίγουρα ακόμη ένα στοιχείο που κάνει το Estrella ξεχωριστό.
Πέρα απ' το γνωστό μπουγατσάν, ένα γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να φας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, στο Estrella Athens θα βρεις πολλές άλλες επιλογές πιάτων, φτιαγμένων με τις καλύτερες πρώτες ύλες και πολλή φαντασία. Ακόμη και κάτι που από το όνομα μπορεί να σου ακούγεται συνηθισμένο, εδώ έχει εκείνες τις πινελιές που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Από pancakes σε αλμυρές και γλυκές επιλογές και αυγά μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους μέχρι ζουμερά μπέργκερ με «βασιλιά» το φημισμένο πια Ottoman με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, που έρχεται πληθωρικό σε μια πικάντικη κόκκινη σάλτσα.
Πρόσφατα, όμως, προστέθηκαν και κάποιες νέες γεύσεις στο μενού, όπως η βάφλα banoffee με μπανάνα και καραμέλα γάλακτος, η μαύρη βάφλα με καπνιστό σολομό, αλλά και το πεϊνιρλί με ζεστό φοντί τυριών, λουκάνικο και αυγό μάτι που «κολάζει» και τους πιο απαιτητικούς. Μην αγνοήσετε όμως και το νέο κλαμπ σάντουιτς με μπέικον, γραβιέρα, σπιτική μαγιονέζα και τηγανητό αυγό.
Και, για να τα συνοδεύσετε, τι καλύτερο από ένα smoothie από μάνγκο, ανανά, μπανάνα και πορτοκάλι για μια σούπερ δόση ενέργειας ή έναν καλοφτιαγμένο καφέ με το μοναδικό άρωμα και premium ποιότητα της Kudu.
Μετά τις 12 το μεσημέρι μπαίνουν στο παιχνίδι και τα φοβερά signature cocktails που αξίζουν την προσοχή σας.

Estrella Athens, Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 210 3218000, Instagram, Facebook

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Δεν κάνουν κρατήσεις, οπότε φροντίστε, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Δεν κάνουν κρατήσεις, οπότε φροντίστε, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Chez Michel
Το αγαπημένο meeting point του Κολωνακίου σερβίρει και ένα από τα καλύτερα brunches της Αθήνας.
Σημείο αναφοράς για εκείνους που κινούνται στο Κολωνάκι και θέλουν ένα ευχάριστο διάλειμμα απ' τις υποχρεώσεις της ημέρας ή ένα χαλαρωτικό ποτό και φαγητό μετά τη δουλειά, το Chez Michel έχει γίνει το ιδανικό after office στέκι. Με τη μουσική να κινείται κυρίως στα μονοπάτια της τζαζ αλλά και με ένα διαφορετικό live κάθε Παρασκευή, το παιχνίδι ξεκινά από το απόγευμα με signature cocktails και προσεκτικές επιλογές σε κρασιά, ενώ σας περιμένει για τον πρώτο καφέ της ημέρας ανοίγοντας απ' τις 8 το πρωί. Κι αν σας ανοίξει η όρεξη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε από ένα εκλεπτυσμένο μενού με ζυμαρικά, ριζότι, φιλέτα, σαλάτες και προτάσεις κυρίως της μεσογειακής κουζίνας, που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας. Τις Κυριακές, όμως, επιβάλλεται να το επισκεφθείτε για το φημισμένο του brunch, που σερβίρεται απ' τις 11:00 έως τις 17:00. Από τηγανητά αυγά που έρχονται σε ψημένο αφράτο ψωμάκι με μαρμελάδα μπέικον και σαλάτα, αυγά με σπανάκι σοτέ και Croque Madame και ζουμερά μπέργκερ μέχρι τα φοβερά open sandwiches με σολoμό Σκωτίας ή παστράμι γαλοπούλας και τα pancakes με λαχταριστή πραλίνα και φουντούκι ή maple syrup, το σίγουρο είναι ότι προσφέρει brunch επιλογές για όλα τα γούστα.

Chez Michel, Ηροδότου 15 Κολωνάκι, 215 5510090, chezmichel.gr, Facebook

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Τις Κυριακές επιβάλλεται να το επισκεφθείτε για το φημισμένο του brunch, που σερβίρεται απ' τις 11:00 έως τις 17:00.

Café - Bistrot Chez Michel
Ένα παριζιάνικο μπιστρό στην Πανεπιστημίου που φημίζεται για το brunch του.

Πιστό στη φιλοσοφία του πρώτου Chez Michel στο Κολωνάκι, το δίδυμο αδελφάκι του στην οδό Πανεπιστημίου είναι ένας all day χώρος που όσοι δεν έχετε γνωρίσει ακόμα, σπεύσατε. Μοιάζει κι αυτό βγαλμένο από κάποιον δρόμο του Παρισιού και σε προκαλεί να το γνωρίσεις, και μόνο βλέποντας τα τραπεζάκια που έχει έξω και, πολύ περισσότερο, τα πιάτα του. Διεθνής κουζίνα με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, αλλά και ένα δυνατό brunch menu για εκείνους που θέλουν να ζουν εξίσου δυνατές γευστικές εμπειρίες. Από τηγανητά αυγά που έρχονται σε ψημένο αφράτο ψωμάκι με μαρμελάδα μπέικον και σαλάτα, αυγά με σπανάκι σοτέ και Croque Madame μέχρι τα φοβερά open sandwiches με σολoμό Σκωτίας ή παστράμι γαλοπούλας και τα pancakes με λαχταριστή πραλίνα και φουντούκι, μαρμελάδες φρούτων ή maple syrup, το σίγουρο είναι ότι προσφέρει brunch επιλογές για όλα τα γούστα. Υπάρχουν επίσης μπαγκέτες, μπέιγκελ με διάφορα υλικά, μπέργκερ μοσχάρι ή γαλοπούλα, σαλάτες, πίτσες και μπρουσκέτες. Ακόμα, διαθέτει πιάτα ημέρας ανάλογα με την εποχή, όπως κανελόνια με σπανάκι και κοτόπουλο, μοσχάρι ραγού με φρέσκες πατάτες κ.ά.

Café - Bistrot Chez Michel, Πανεπιστημίου 25 Αθήνα, 210 3242953, Facebook, chezmichel.gr/panepistimiou

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Ανοιχτά καθημερινά από τις 6:30 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ για ποτό υπό τους ήχους της τζαζ. Κλειστά την Κυριακή.
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Ανοιχτά καθημερινά από τις 6:30 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ για ποτό υπό τους ήχους της τζαζ. Κλειστά την Κυριακή.

Penny Lane
Ένας χώρος συνώνυμος του comfort food.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να τρως συνέχεια σε ένα μαγαζί; Ο χώρος, η φιλική εξυπηρέτηση, οι προσιτές τιμές και, πάνω απ' όλα, οι γεύσεις του. Γεύσεις που σου μένουν στο μυαλό, όπως αυτές που μας προτείνει το Penny Lane, θυμίζοντάς μας τι θα πει comfort food. Το μαγαζί που μας συστήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια σε έναν απ' τους πιο όμορφους πεζόδρομους του Χαλανδρίου δεν είναι απλώς ένα ακόμη από τα πολλά της γενιάς του αλλά ένας χώρος που αξίζει την προσοχή σας. Ειδικά τώρα που κάνει ζέστη, πιάστε θέση σε ένα απ' τα τραπεζάκια της αυλής που είναι διακοσμημένη με σαφείς επιρροές απ' την Αγγλία, αν δεν θέλετε να καθίσετε μέσα και να βλέπετε να φτιάχνεται το πιάτο σας μπροστά σας στην ανοιχτή κουζίνα. Όσο για το φαγητό, αυτό έχει αμερικανικές επιρροές και το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Χρήστου Κοντομήτρου. Δυνατό του χαρτί το brunch menu που πρόσφατα ανανεώθηκε, παρουσιάζοντας επιλογές για όλα τα γούστα. Αξίζει να δοκιμάσετε το signature Ρenny's Benedict (κρουασάν βουτύρου με αυγά ποσέ, κρέμα hollandaise, καπνιστό ζαμπόν και μπέικον), το Waffle 'n' Chicken, το Jerk ham and eggs, αλλά και τα λαχταριστά pancakes. Μην αγνοήσετε, όμως, ούτε τα μπέργκερ, όπως το Donovan's Burger με κατσικίσιο τυρί και μαύρη τρούφα. Και τι καλύτερο απ' το να τα συνδυάσετε με ένα specialty καφέ που με πολύ μεράκι φτιάχνουν οι barista του Penny Lane ή, αν η ώρα το τραβάει, με ένα δροσερό κοκτέιλ από τη νέα λίστα που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος.

Penny Lane, Θουκυδίδου 10 Χαλάνδρι, 210 6800217, Facebook

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Tο φαγητό στο Penny Lane έχει αμερικανικές επιρροές και το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Χρήστου Κοντομήτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tο φαγητό στο Penny Lane έχει αμερικανικές επιρροές και το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Χρήστου Κοντομήτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Momo
Το μαγαζί στην Καλλιθέα που ξέρει τι θα πει αμερικανικό brunch.

Οι απανταχού brunch lovers της πόλης γνωρίζουν ήδη για το ΜΟΜΟ στην Καλλιθέα, που κάθε Κυριακή σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunches και αξίζει να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά. Βρίσκεται στην καρδιά της Καλλιθέας κι έχει αμερικανικό στυλ τόσο στη διακόσμηση, που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, όσο και στο μενού, το οποίο επιμελείται ο σεφ Κώστας Βασιλόπουλος. Τώρα που καλοκαίριασε, όμως, επιβάλλεται να πιάσετε τραπεζάκι στην καταπράσινη αυλή του ή στο αίθριο και να αφεθείτε στις νοστιμιές που θα δείτε να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα. Στο brunch θα γευτείτε αυγά ποσέ florentine (με σπανάκι), αυγά ποσέ benedict (με ζαμπόν μελιού), αλμυρό κέικ γεμιστό με βραστό αυγό, roast beef με σάλτσα lemon-mayo και αυγό ποσέ, χειροποίητη quiche με μπρόκολο και πράσο, ομελέτα φούρνου και πολλά άλλα. Στο κυρίως μενού του ΜΟΜΟ φιγουράρουν ζουμερά μπέργκερ, με κορυφαίο ίσως το maple & smoked cheese chicken που περιλαμβάνει φιλετάκια κοτόπουλο, maple sauce & καπνιστό τυρί και είναι η τέλεια επιλογή για πρώτη φορά. Πλάι σε αυτά θα βρείτε hot dogs, τα φοβερά και τρομερά melt cheese sandwiches αλλά και χορταστικές σαλάτες. Κι αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, μην ανησυχείτε. Πέρα από τα pancakes που συνοδεύονται με σιρόπι σφενδάμου (maple sauce), πραλίνα και μαρμελάδα φράουλα και το Sunday Brunch Cake, μπορείτε να επιλέξετε από μια κάρτα με πληθωρικά γλυκά που έχει επιμεληθεί ο pastry chef Αλέξανδρος Κόκκινος: μιλφέιγ σε ποτήρι με καραμέλα, τάρτες, προφιτερόλ, σουφλέ σοκολάτας και πολλά άλλα. Μαζί με το brunch θα σας κεράσουν γευστικότατο καφέ φίλτρου, εκτός αν θέλετε να απολαύσετε έναν εσπρέσο Sant-Eustachio από το διασημότερο καφεκοπτείο της Ρώμης ή ένα κοκτέιλ Βloody Μary. Το βράδυ, φυσικά, προσφέρεται μια πλούσια λίστα από κοκτέιλ, την οποία επιμελείται ο bartender Γιώργος Δραγάζης.

Momo, Σαπφούς 95, Καλλιθέα, 210 9562300, Facebook

Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
To Momo κάθε Κυριακή σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunches και αξίζει να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Brunch: Ο βασιλιάς του Σαββατοκύριακου μέσα από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
To Momo κάθε Κυριακή σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunches και αξίζει να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ