Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Σεϋχέλλες
0

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, 211 1834789

Θα πας για να φας τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που θα τα παραγγείλεις. Η εύγευστη ρεβιθάδα που ο σεφ συνδυάζει με χταπόδι και οι ευωδιαστοί γιαουρτοκεφτέδες με μπόλικο δυόσμο είναι δύο μόνο παραδείγματα της διαλεχτής κουζίνας τους. Επίσης, έχει διαλεχτά τυριά από όλη την Ελλάδα.

Αποστακτήριο
Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία, 210 6207126

Νόστιμοι, κλασικοί μεζέδες, με άρωμα ελληνικό και σπιτική φροντίδα. Στην κουζίνα πρωταγωνιστούν πρώτες ύλες από βιολογικές καλλιέργειες αλλά και από το ιδιωτικό μποστάνι της οικογένειας.

Δράμι
Λαοδίκης 22, Γλυφάδα, 210 8944959

Μεγάλες, νόστιμες μερίδες, με πίτα μουσακά, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστή μελιτζάνα, πατάτες τηγανισμένες με τη φλούδα τους. Αν είσαι στην περιοχή, ιδανική οικονομική λύση.

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607

Σε όποιο από τα μαγαζιά της αλυσίδας και αν πας, θα βρεις καλό φαγητό και προσιτό. Κεφτεδάκια µε δυόσµο και πατάτες τηγανητές µε φρέσκο µοσχαρίσιο και χοιρινό κιµά, «ρουµελιώτικο» µαριναρισµένο χοιρινό, ψιλοκοµµένο στα κάρβουνα, µε ψητή ντοµάτα πάνω σε κυπριακή πίτα.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τζίτζικας & Μέρμηγκας

Ριφιφί
Εμμανουήλ Μπενάκη 69, Εξάρχεια, 210 3300237

Με 10 χρόνια ιστορίας, θεωρείται πλέον κλασικό για την περιοχή, έχοντας εστιάσει στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες γεύσεις και παραδοσιακά υλικά, από την Κρήτη μέχρι τις Πρέσπες.

Ροδάκινο
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, 210 3411302

Ένα μικρός χώρος στην περιοχή ανάμεσα σε Γκάζι και Πετράλωνα, που σου δίνει αφορμή να το επισκεφτείς όλες τις ώρες. Σερβίρει από ντολμαδάκια με γιαούρτι μέχρι χοιρινό με λαχανικά και κονιάκ.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Άφθονο τσίπουρο και ρεμπέτικη μουσική συνοδεύουν τους καλοφτιαγμένους μεζέδες. Παστουρμαδοπιτάκια για μερακλήδες και αυγό σαγανάκι με τυριά.

Πλατεία Θεάτρου
Πλατεία Θεάτρου 14, κέντρο

Αύρα παλιάς Αθήνας. Ενδιαφέροντα πιάτα, όπως καγιανάς με αυγό ποσέ, λαχανοντολμάδες με ριζότο αρνιού και αυγολέμονο, φάβα με χοιρινό λουκάνικο, πορτοκάλι και σταμναγκάθι.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, 210 3254184

Ένας παραδοσιακός χώρος που δικαίως υπερηφανεύεται για τους καλοφτιαγμένους μεζέδες του. Απλοί, νόστιμοι, διαθέτουν μια εντυπωσιακή καθαρότητα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μια τηγανιά καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές ή σουτζούκι καραμανλίδικο με αυγά μάτια και, φυσικά, επιλογή από τα θαυμάσια αλλαντικά τους.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα. 

Μπούσουλας
Σάμου 16 & Ζανέττου, Καμίνια, 210 4818171

Η «πυξίδα» στο μενού δείχνει θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες για μερακλήδες σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Παραδοσιακή μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά, σαγανάκι με σουτζούκι πικάντικο, λαδοτύρι και στην κορυφή χρυσαφένιο αυγό μάτι και μαμαδίστικα μπιφτεκάκια ψημένα ιδανικά στη σχάρα με χειροποίητες τραγανές τηγανητές πατάτες.

Ρακαδημία
Αγ. Λαύρας 9 & Αγ. Κων/νου 4, Αιγάλεω, 210 5909809

Κρατάει σταθερή τη συνταγή της επιτυχίας. Σερβίρει χειροποίητο ποντιακό μαντί με γέμιση κιμά, σάλτσα γιαουρτιού και καπνιστή πάπρικα, πανσετάκια Κρήτης καπνιστά στη σχάρα με πατάτες και μπεκρή μεζέ με χοιρινό, αρνί, μοσχάρι στο πήλινο.

Δυόσμος
Λεωφ. Φρεαττύδος 42Α, Πειραιάς, 210 4611335

Φλογέρες γεμισμένες με φέτα της Χήρας, πασπαλισμένες με μέλι και παπαρουνόσπορο, αλλά και κόκορας με χυλοπίτες, σιγομαγειρεμένος στη γάστρα με ντοματένια σάλτσα που σερβίρεται με μυζήθρα σε οικείο περιβάλλον, σαν ήρθατε φιλοξενούμενοι στο αρχοντόσπιτο της θείας σας.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Δυόσμος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μήπως
Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, 210 4616850

Παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που σερβίρει «δυνατό» σαγανάκι τυριών στον φούρνο με αυγό μάτι και σουτζούκι, λαχματζούν πικάντικο. Την παρέλαση πρωτεΐνης ενισχύουν το λαχταριστό βουναλάκι από πανσετάκια ψημένα στην πυρά και στεφανωμένα με καραμελωμένο κρεμμύδι που ακομπανιάρουν ντομάτα και πίτα.

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, 210 9602740

Κρασί και τσίπουρο συνοδεύουν μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων με τυροπιτάρια Μήλου, σύγκλινο με ντομάτα, φέτα και αυγό και αφράτο μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ