Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός

0

Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου φέρνει μαζί χαλάρωση, διασκέδαση και ζεστές οικογενειακές στιγμές. It's Christmas time επιτέλους και αν είσαι από τους τυχερούς κι έχεις λίγες ακόμα μέρες άδειας, ακόμα καλύτερα, αφού θα έχεις άπλετο χρόνο για βόλτες, καφέδες και ψώνια.

Και ποια η καλύτερη περίοδος για τέτοιες εξορμήσεις στην Αθήνα από τις γιορτές των Χριστουγέννων; Η πόλη, εδώ και πολλές ημέρες, έχει βάλει τα καλά της, οι δρόμοι και οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν φωτιστεί με πολύχρωμα φωτάκια και λαμπερά στολίδια και όλα έχουν μπει σε Christmas mood. Από τον φούρνο της γειτονιάς που μοσχοβολάει κανέλα και γαρίφαλο, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα μπαρ που παίζουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα αμέτρητα πάρτι που παίζουν στον βραδινό χάρτη, μέχρι τα εστιατόρια που στρώνουν το γιορτινό τραπέζι με ξεχωριστές δημιουργίες και μενού για να θυμάσαι μια ολόκληρη χρονιά.

Χρόνο, καλή διάθεση και παρέα να έχεις και οι επιλογές για να δώσεις λίγη λάμψη στα φετινά Χριστούγεννα είναι πολλές και για κάθε πορτοφόλι. Το σίγουρο πάντως είναι πως είτε κάνεις ένα ολιγοήμερο διάλειμμα από τη δουλειά είτε όχι, οι επόμενες μέρες είναι η καλύτερη περίοδος για την Αθήνα κι εσύ δεν έχεις παρά να βγεις έξω όσο μπορείς και να το ευχαριστηθείς.

Μιλώντας για ευχαρίστηση, αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι το φαγητό. Τέτοιες μέρες όμως αξίζει να δοκιμάσεις κάτι πιο εκλεπτυσμένο, γουστόζικο, και να επισκεφθείς τους πιο χριστουγεννιάτικους γαστριμαργικούς προορισμούς στην πόλη.

Ένας απ' αυτούς είναι και το New Taste, στο ξενοδοχείο New Hotel. Ιδανικό για brunch την ημέρα των Χριστουγέννων, αν έχεις όρεξη για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και για να ξεκινήσεις τη χρονιά με ένα απολαυστικό πρωινό σαν βασιλιάς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Πρωτοχρονιά σερβίρει το αγαπημένο New Year's Hangover Breakfast με φρέσκους χυμούς, βασιλόπιτα, σπιτικά ψωμάκια και σφολιάτες και μια ποικιλία από ζεστά πιάτα και γλυκά που θα κάνουν την πρώτη μέρα του νέου έτους ακόμα πιο συναρπαστική!

Κι εσύ που τρελαίνεσαι για γλυκά, αλλά σαν να βαρέθηκες λίγο τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που σε κερνάνε παντού, κάνε μια στάση στο Winter Garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Θα πάθεις πλάκα με το φετινό χριστουγεννιάτικο ντεκόρ από κρυστάλλινα στολίδια και κυρίως από τον πλούσιο εορταστικό μπουφέ γλυκών. Μπορείς να πάρεις και για το σπίτι, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία με γλυκά, σοκολατάκια, κέικ και μακαρόν που επιμελείται ο βραβευμένος Γάλλος pastry chef Arnaud Larher στο concept store GB Corner Gifts & Flavors.

Αν σου έχει κολλήσει να φας πάπια, τράβα προς Χολαργό μεριά. Στο Κουκουνάρι, παραμονή Χριστουγέννων, θα βρεις πάπια κονφί σε πουγκί με άγρια μανιτάρια, κάστανο και κουρκουμά να φιγουράρει στο εορταστικό μενού της ημέρας, παρέα με άλλες γευστικές προτάσεις, όπως ταρτάρ παντζαριού με τσιπς ρέβας σε dressing ροδιού με λευκό βαλσάμικο και ρολό αγριόχοιρου με δαμάσκηνα, φιστίκια Αιγίνης και πατάτες τορνέ.

Για εκείνους, πάντως, που επιμένουν υγιεινά, η επιλογή είναι το nice'n'easy. Παραμονή Χριστουγέννων στο κατάστημα του Κολωνακίου και της Κηφισιάς ετοιμάζουν μια μοναδική βραδιά με εορταστικό μενού, που περιέχει ευφάνταστα και, όπως πάντα, healthy πιάτα. Θα ζεσταθείς τρώγοντας μια κρέμα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας, αρωματισμένη με ginger και φασκόμηλο, με προσούτο Ευρυτανίας και θα απογειωθείς με τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση, πουρέ σελινόριζας και λαχανάκια Βρυξελλών, πίνοντας ένα κοκτέιλ σαμπάνιας Bellini.

Για το Barrio τα έχουμε ξαναπεί: είναι ένα από τα πιο ωραία bar restaurants στο Γκάζι και όχι μόνο. Παραμονή Χριστουγέννων θα σε καλωσορίσουν με ένα ποτήρι αφρώδη οίνο και θα γευτείς ζεστή σούπα μανιταριών με κάστανο, σπαράγγια με καπνιστές πατάτες και ξινολάπαθο και χοιρινό γάλακτος καρέ.

Πάντως, αν αποφασίσεις να κάνεις πάρτι στο σπίτι και δεν το έχεις και πολύ με τη μαγειρική, λύσεις υπάρχουν. Το Athens Plaza αναλαμβάνει να μαγειρέψει για σένα και τους καλεσμένους σου και να σ' τα φέρει στο σπίτι, προσφέροντας ένα πλούσιο, αλλά όχι δυσπρόσιτο μενού catering. Μπορείς να διαλέξεις τάρτα κολοκύθας και σαλάτα ρόκα με αβοκάντο, κάστανα και μοτσαρέλα και ολόκληρη ψητή γαλοπούλα ή χήνα και όλοι να αναρωτιούνται πώς τα πρόλαβες!

Μέρες που είναι, όμως, αξίζει να κάνεις και μια βόλτα στην Κηφισιά. Λίγο το πράσινο, λίγο τα αρχοντικά κτίρια με το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ, την κάνουν έναν από τους top προορισμούς για βόλτα την περίοδο των γιορτών. Κάνε μια κράτηση και μετά τη βόλτα στα μαγαζιά χαλάρωσε στο Nolita Athens που βρίσκεται στο ισόγειο του Semiramis Hotel. Έχει αυθεντικά ιταλικά πιάτα και εντυπωσιακά κοκτέιλ.

Όσο για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αν δεν θες να κλειστείς στο σπίτι αλλά να ζήσεις μια μαγική βραδιά, φρόντισε να κάνεις μια κράτηση στο ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από το «Above» roof top bar restaurant θα δεις τα πολύχρωμα βεγγαλικά κατά την αλλαγή του χρόνου, ακούγοντας μουσικές από την Εύα Θεοτοκάτου, ενώ θα απολαύσεις ένα εορταστικό μενού 5 πιάτων από τον καταξιωμένο σεφ Κώστα Νάνο.

Εκεί που θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη η γεύση των φετινών γιορτών είναι στα Gazi College! Τo Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στις 16:00, στο Gazi College της Γλυφάδας στήνουν ένα μαγικό σκηνικό με special DJ & live saxophone session που υπόσχεται να σε ταξιδέψει! Την ίδια μέρα και ώρα, στο Gazi College του Πειραιά ξεκινούν με το απόλυτο warm-up party που υπόσχεται να σε ξεσηκώσει για τα καλά! Ακολούθησε τη μουσική και τη διασκέδαση και έλα στην πιο ζωντανή παρέα για να διασκεδάσεις αυτές τις γιορτές! Με τελικό προορισμό, τα ξημερώματα... συνεχίστε με Νew Υear's Βrunch για μια απολαυστική νέα χρονιά και στα τρία Gazi College, σε Αθήνα, Πειραιά και Γλυφάδα.

Μια εξαιρετική πρόταση για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς είναι ο Άμπακος στον Πειραιά. Εκτός του ότι θα φάτε του... σκασμού, θα φάτε και πολύ ωραία, αφού το εορταστικό μενού παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, σούπα βελουτέ με κάστανο και φουντούκια, ριζότο με άγρια μανιτάρια, πουρέ τρούφας και jamon Serrano, αλλά και λαχταριστή μπριζόλα γαλλικής κοπής, μαύρου χοίρου, με πατάτες Νέας Γης και σος Porto. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Για το Beluga έχουμε ξαναμιλήσει επίσης: είναι ένα από τα πιο ωραία μαγαζιά στην ανερχόμενη περιοχή της Τρούμπας. Βράδυ Πρωτοχρονιάς στρώνει τα τραπέζια του εορταστικά και προσφέρει ένα ιδιαίτερο μενού, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει entrecôte από Black Angus beef με baby πατάτες σε κρούστα αρωματικών αλλά και φιλέτο φρέσκου σολομού ελαφρώς μαριναρισμένο με chili garlic και ξύσμα lime, συνοδευόμενο από σπαράγγια.

Στα καλύτερα πάρτι που παίζουν αυτές τις μέρες στην περιοχή του Πειραιά, είναι σίγουρα και αυτά της Madama. Το κατακόκκινο σκηνικό, που θυμίζει παλιές εποχές της Τρούμπας, είναι ιδανικό για να μπεις σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Και η Madama θα σε ανταμείψει με δύο ξεχωριστά πάρτι παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με πολύ ποτό, σαμπάνια (Madama Champagne Party στις 31/12), λάμψη και στυλ, όπως εκείνη ξέρει...

Αν, όμως, προτιμήσεις τη Γλυφάδα, τσέκαρε το Vinarte, ένα από τα πιο ωραία ιταλικά wine restaurants, που ειδικά για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έχει σχεδιάσει δύο ξεχωριστά μενού με βάση το κρέας αλλά και το ψάρι. Θα σου ανοίξουν την όρεξη με σούπα από κάστανο και μανιτάρια porcini και άλλες νοστιμιές, μέχρι να περάσεις στο κυρίως με τόνο σχάρας και πουρέ σελινόριζας ή οssobuco braise με ριζότο «Umbriaco al Barolo». Εδώ το κρασί ρέει άφθονο και σε πολλές, εκλεκτές επιλογές.

Για όσους κάνουν κέφι να ακούσουν ζωντανή ελληνική μουσική, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πλατεία Θεάτρου. Το ολοκαίνουριο μουσικό μεζεδοπωλείο στην ομώνυμη πλατεία του κέντρου έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο και πολύ προσιτό μενού, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα γευτείς σούπα βελουτέ με μπρόκολο και μαστίχα Χίου αλλά και χοιρινό ψαρονέφρι με πατάτες baby και καπνιστή σάλτσα μετσοβόνε με δεντρολίβανο, προτού «σβήσεις» με σοκολατόπιτα και γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
 Πάντως, μετά από ένα ξενύχτι όπως αυτό της Πρωτοχρονιάς, θα συμφωνήσουμε ότι σου αξίζει ένα μεγαλοπρεπές πρωινό. Αν, λοιπόν, σε βρει το ξημέρωμα έξω, κάνε μια στάση στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Εκτός του ότι θα πιεις τον πρώτο καφέ της χρονιάς σε μια σάλα με πανοραμική θέα της Αθήνας, στην πανέμορφα στολισμένη αίθουσα του Olive Garden θα φας ένα από τα καλύτερα και πιο πλούσια πρωτοχρονιάτικα brunches στην πόλη. Στο ειδικό μενού της ημέρας φιγουράρει από roast beef με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνου και σχοινόπρασο, τάρτα με μανιτάρια, γραβιέρα Μυτιλήνης και χοιρινό fouantré, σαλάτα Waldorf με καρύδια, σύγκλινο Σπάρτης και lime, μέχρι σιγομαγειρεμένο ελάφι με αποξηραμένα φρούτα και βασιλομανίταρα και cheese cake με φρούτα του δάσους και δυόσμο για τον πιο γλυκό επίλογο.

ΔΕΊΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Corks & Forks

Μια αυθεντικη wine pub στον Πειραιά

Σε περίπτωση που δεν το έχετε γνωρίσει ήδη, το Corks & Forks στην Ακτή Θεμιστοκλέους είναι ακόμη ένας λόγος για να κατηφορίσετε προς Πειραιά. Η wine pub που έστησαν τέσσερις καλοί φίλοι με αγάπη για το καλό κρασί αλλά και το φαγητό, με μαγευτική θέα στη θάλασσα, είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην περιοχή και όχι μόνο. Ζεστός, μοντέρνος χώρος, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και βαρέλια σε ρόλο τραπεζιού και σκουροπράσινους τοίχους, που αποπνέει οικειότητα με το που περάσεις το κατώφλι του. Ως wine pub έχει να σας προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, καθώς στη λίστα του φιγουράρουν περίπου 100 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, με έμφαση στους μικρούς παραγωγούς. Θα πάρετε και μια ιδέα από πού έρχεται το κρασί που θα επιλέξετε, ρίχνοντας μια ματιά στον μαυροπίνακα που κοσμεί την μπάρα, με τους χάρτες Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας να δίνουν το στίγμα των βασικών ποικιλιών αμπέλου ανά περιοχή. Και αν δεν θέλετε να μείνετε σε μία φιάλη αλλά να δοκιμάσετε περισσότερα κρασιά, θα βρείτε αρκετές επιλογές και σε ποτήρι, που θα συνδυάσετε ιδανικά όχι μόνο με συνοδευτικά πιάτα αλλά και με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις φαγητού. Πιάτα με επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου που ακολουθούν κυρίως την τάση του comfort food και φαγητό με ιδιαίτερη πρώτη ύλη και σπιτική εκτέλεση, όπως ακριβώς θα τα συναντούσατε σε μια παμπ του εξωτερικού. Δοκιμάστε τις χειροποίητες μακαρούνες με σιγοψημένο χοιρινό, το Shepherd's Pie και surf'n'turf. Και για τον πιο γλυκό επίλογο, έχει να σας προτείνει ένα από τα πιο ωραία μπανόφι, που έρχεται πληθωρικό, μέσα σε γυάλα.

Corks & Forks, Ακτή Θεμιστοκλέους 40 & Πάργας 1, Πειραιάς, 215 5159792, Facebook, www.corksandforks.gr

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Ζεστός, μοντέρνος χώρος, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και βαρέλια σε ρόλο τραπεζιού και σκουροπράσινους τοίχους, που αποπνέει οικειότητα με το που περάσεις το κατώφλι του.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Ζεστός, μοντέρνος χώρος, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και βαρέλια σε ρόλο τραπεζιού και σκουροπράσινους τοίχους, που αποπνέει οικειότητα με το που περάσεις το κατώφλι του.

Κουκουνάρι

Παραμονή Χριστουγέννων με εορταστικό μενού στο στέκι του Χολαργού

Αναμφίβολα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό στον Χολαργό, το Κουκουνάρι είναι ένας ζεστός και φιλικός χώρος με minimal αισθητική, όπου νιώθεις οικεία από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Μυστική του συνταγή, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, η επιμονή στην ποιότητα, τα καλομαγειρεμένα πιάτα που έρχονται σε πληθωρικές μερίδες, η φιλική εξυπηρέτηση αλλά και οι συρρικνωμένες τιμές. Στο μενού του φιγουράρουν γεύσεις με γνώμονα την ελληνική κουζίνα, αλλά μέσα από μια μοντέρνα γαστρονομική ματιά. Και αυτά τα Χριστούγεννα το Κουκουνάρι φοράει τα γιορτινά και μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σας καλεί να δοκιμάσετε το ειδικό εορταστικό μενού που έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων. Θα σας ανοίξουν την όρεξη με σούπα βελουτέ κολοκύθας, μους μάραθο και λιαστό βινσάντο, μέχρι να περάσετε στο πουγκί με πάπια κονφί, άγρια μανιτάρια, κάστανο και κουρκουμά. Στη συνέχεια το μενού περιλαμβάνει ταρτάρ παντζαριού με τσιπς ρέβας σε dressing ροδιού με λευκό βαλσάμικο και ρολό αγριόχοιρου με δαμάσκηνα, φιστίκια Αιγίνης και πατάτες τορνέ. Για επιδόρπιο προσφέρει μους σοκολάτας σε τραγανή βάφλα με κρέμα βατόμουρο. *Τιμή μενού: 30 €/άτομο

Κουκουνάρι, Μεσογείων 262, Χολαργός, 210 6540400, koukounari-restaurant.gr, Facebook

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Tο Κουκουνάρι φοράει τα γιορτινά και μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σας καλεί να δοκιμάσετε το ειδικό εορταστικό μενού που έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Tο Κουκουνάρι φοράει τα γιορτινά και μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σας καλεί να δοκιμάσετε το ειδικό εορταστικό μενού που έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στο Vinarte

Ξεχωριστά εορταστικά μενού και live μουσικές για τα ρεβεγιόν

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι μαγικά στο Vinarte. Το αγαπημένο στέκι της Γλυφάδας που έχει αναγάγει το κρασί σε επιστήμη υποδέχεται τις γιορτές με ένα ξεχωριστό concept. Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ετοιμάζει δύο εορταστικά μενού με βάση το κρέας αλλά και το ψάρι, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Έτσι, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, όσοι προτιμήσετε θαλασσινές γεύσεις θα βρείτε κανελόνι γεμιστό με σολομό, μασκαρπόνε και ταρτάρ σολομού με βότκα και lime και στη συνέχεια Paupiette από μυλοκόπι – γαρίδα σε σάλτσα romesco και verde. Όσοι επιλέξετε το μενού με βάση το κρέας, θα γευτείτε ριζότο με παρμεζάνα, κάστανο, prosecco και ρόδι, αγριογούρουνο ρολό με pecorino al pepe nero, κουκουνάρι και mousse αγκινάρας. Και τα δύο μενού ξεκινούν με σούπα από περουβιανή μοβ πατάτα και σπαράγγι με κρέμα di pecorino, προσφέρουν ανάμεικτη σαλάτα με αχλάδι, καρύδια, πορτοκάλι, αβοκάντο και βινεγκρέτ, sorbet lime και για επιδόρπιο Bigne με mousse κάστανου και Chardonnay Passito με ζεστή bitter σοκολάτα (52 €/άτομο). Και όλα αυτά συνοδεία εκλεκτού κρασιού αλλά και live μουσικής σε τζαζ, σουίνγκ και musical ρυθμούς με τους Tina & the Jazzymates, πλαισιωμένους από τις χορεύτριες Μαριάννα Ευελπίδου και Μαριλένα Μπασάρη.

Εξίσου συναρπαστικό προμηνύεται και το σκηνικό για την Πρωτοχρονιά. Το μενού της ημέρας, επίσης, προσφέρει επιλογές σε ψάρι και κρέας, ενώ η Τίνα Αλεξοπούλου και ο Κώστας Μπουγιώτης υπόσχονται μια διαφορετική και άκρως διασκεδαστική αλλαγή χρονιάς, παίζοντας τζαζ μελωδίες.

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες, τόνος σχάρας με πουρέ σελινόριζας για όσους προτιμήσουν ψάρι, και νιόκι πατάτας, αφρός από τυρί γκοργκοντζόλα και εν συνεχεία Ossobuco braisé με ριζότο Umbriaco al Barolo για όσους επιλέξουν κάτι πιο γήινο. Και τα δύο μενού ξεκινούν με σούπα κάστανου και μανιτάρια porcini, προσφέρουν ανάμεικτη σαλάτα με μήλα, κίτρινο ντοματίνι, αποξηραμένα σύκα και crema di pecorino, sorbet μανταρίνι, ενώ για επιδόρπιο σερβίρουν Millefoglie με κρέμα diplomatic, φράουλες και βασιλικό. (54 €/άτομο)

Το Vinarte συνεχίζει και μετά τις γιορτές με τις Wine Wednesdays που θα είναι αφιερωμένες στο κρασί, τις Live Thursdays με live μουσικά σχήματα, ενώ η εβδομάδα θα κλείνει με DJ sets από τους resident DJs του Vinarte την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ. Από το μεσημέρι, βέβαια, θα σας περιμένει το απολαυστικό brunch του Vinarte.

Vinarte, Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, Facebook, www.vinarte.gr

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Το αγαπημένο στέκι της Γλυφάδας που έχει αναγάγει το κρασί σε επιστήμη υποδέχεται τις γιορτές με ένα ξεχωριστό concept.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Το αγαπημένο στέκι της Γλυφάδας που έχει αναγάγει το κρασί σε επιστήμη υποδέχεται τις γιορτές με ένα ξεχωριστό concept.

Hams & Clams
Θαλασσινά και αλλαντικά σε ένα ξεχωριστό oyster & jamon bar

Το Hams & Clams είναι ένα oyster & jamon bar που άνοιξε λίγο πριν από το καλοκαίρι δίπλα στο «αδελφάκι» του Corks & Forks. Μικρός, αλλά πολύ ζεστός και όμορφα διακοσμημένος χώρος που θυμίζει delicatessen που θα συναντούσατε στην Ισπανία και στη Νότια Ιταλία, το Hams & Clams είναι ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να γνωρίσετε. Στην ανοιχτή κουζίνα του μπορείτε να δείτε τηγάνια να φλέγονται, ενώ στον μαρμάρινο πάγκο ακριβώς μπροστά σας κόβονται το jamon και τα τυριά με περισσή προσοχή. Αν είστε φαν περισσότερο των θαλασσινών γεύσεων, στο μενού θα βρείτε ωμά στρείδια, πορφύρες, σφηνάκια αχινού, θαλασσινές μπρουσκέτες με στρείδια, αχνιστούς πετροσωλήνες και γυαλιστερές σε σφηνάκι. Αν, όμως, προτιμάτε πιο γήινες γεύσεις, τότε ρίξτε μια ματιά στα εξαιρετικά jamon και culatelo που έχει στην κουζίνα του, καθώς και σε άλλα πιάτα μεσογειακής προέλευσης. Θα τα συνδυάσετε ιδανικά με κάποιο κρασί ή μπίρα, είτε επιλέγοντας κάποιο κοκτέιλ.

Hams & Clams, Πάργας 2 & Ακτή Θεμιστοκλέους, Πειραιάς, 210 4186683, Facebook

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Μικρός, αλλά πολύ ζεστός και όμορφα διακοσμημένος χώρος που θυμίζει delicatessen που θα συναντούσατε στην Ισπανία και στη Νότια Ιταλία, το Hams & Clams είναι ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να γνωρίσετε.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Μικρός, αλλά πολύ ζεστός και όμορφα διακοσμημένος χώρος που θυμίζει delicatessen που θα συναντούσατε στην Ισπανία και στη Νότια Ιταλία, το Hams & Clams είναι ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να γνωρίσετε.

Πλατεία Θεάτρου

Ένα παραδοσιακό μουσικό μεζεδοπωλείο με ξεχωριστές γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

Ακριβώς πάνω στην ομώνυμη πλατεία, η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο απ' αυτά που πάντα νοσταλγείς και περνάς καλά όταν πας. Η Πλατεία Θεάτρου, που μόλις ξεκίνησε τη νέα της εποχή, αφού η ομάδα πίσω απ' αυτή λειτουργούσε παλιότερα τα Παλιατζίδικα, είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που θυμίζει κάτι απ' τα παλιά. Εδώ, κάθε μέρα, πέρα από τις ξεχωριστές του γεύσεις και τους μερακλίδικους μεζέδες που φτιάχνουν καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στήνεται ένα κανονικό γλέντι. Κάθε μέρα ένα διαφορετικό μουσικό σχήμα (με σταθερό πρόγραμμα ανά εβδομάδα) παίζει ζωντανά ρεμπέτικα, νησιώτικα, ικαριώτικα, σμυρναίικα και λαϊκά τραγούδια. Από την κουζίνα, που έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Κουτσούμπας, βγαίνουν νόστιμες παραδοσιακές γεύσεις με πινελιές δημιουργικότητας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε λαδοτύρι Νάξου σε σαγανάκι με κρούστα δημητριακών και γλυκό κουταλιού από λεμόνι, τη φοβερή του φάβα με ψητό λουκάνικο και σταμναγκάθι, το ψητό χταπόδι με καραμελωμένα κρεμμύδια και τουρσί σελινόριζας αλλά και τους λαχανοντολμάδες. Για τις γιορτές η Πλατεία Θεάτρου ετοιμάζει δύο μοναδικές βραδιές παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με ζωντανή μουσική όπως πάντα αλλά και σπέσιαλ μενού για την περίσταση.

Για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων έχουν ετοιμάσει ατομική σούπα με γλυκιά κολοκύθα και απάκι, σαλάτα ανάμεικτη με ρόδι, ραπανάκι, flakes γραβιέρας και μπαλσάμικο αλλά και ποικιλία ψητών μανιταριών (για 4 άτομα), φιλέτο γαλοπούλας με κουκουνάρι και γλυκιά σάλτσα cranberry, ενώ για επιδόρπιο θα προσφέρουν πορτοκαλόπιτα με παγωτό παρφέ σοκολάτα. (21 €/άτομο χωρίς ποτό)
Εξίσου πλούσιο και το μενού της Πρωτοχρονιάς (ίδια τιμή), το οποίο περιέχει σούπα βελουτέ με μπρόκολο και μαστίχα Χίου, σαλάτα ανάμεικτη με απάκι, κρουτόν και μαρμελάδα εσπεριδοειδών καθώς και ταλαγάνι τηγανητό με σάλτσα πιπεριάς, φτιαγμένη με σκόρδο και δεντρολίβανο (για 4 άτομα). Για κυρίως προσφέρει χοιρινό ψαρονέφρι με πατάτες baby και καπνιστή σάλτσα μετσοβόνε με δεντρολίβανο. Τέλος, για επιδόρπιο προσφέρεται σοκολατόπιτα με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Πλατεία Θεάτρου, Πλατεία Θεάτρου 14, Αθήνα, 6978 504193, Facebook

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Η Πλατεία Θεάτρου, που μόλις ξεκίνησε τη νέα της εποχή, αφού η ομάδα πίσω απ' αυτή λειτουργούσε παλιότερα τα Παλιατζίδικα, είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που θυμίζει κάτι απ' τα παλιά.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Η Πλατεία Θεάτρου, που μόλις ξεκίνησε τη νέα της εποχή, αφού η ομάδα πίσω απ' αυτή λειτουργούσε παλιότερα τα Παλιατζίδικα, είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που θυμίζει κάτι απ' τα παλιά.

Κάππαρη

Γιορτάστε μαγικά γαστριμαργικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τις δημιουργίες του σεφ μας

Τα εστιατόρια Κάππαρη στα Πετράλωνα και στο Θησείο και ο executive chef Μανώλης Θλιβερός δίνουν έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας υλικά, στη δημιουργική μαγειρική και στις ελαφριές και φυσικές γεύσεις. Αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σάς προσφέρουν και τη δυνατότητα του take out menu, ενός μενού που μπορείτε να πάρετε για να το απολαύσετε στο σπίτι σας, είτε ολόκληρο είτε μεμονωμένα, ανά πιάτο. Επιλέξτε μεταξύ του σταθερού μενού και των εορταστικών μας προτάσεων και γιορτάστε μαγικά γαστριμαργικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τις δημιουργίες του σεφ μας!

Κάππαρη - Πετράλωνα & Θησείο: • Καροτόσουπα με τζίντζερ, μανταρίνι & φιλέ αμυγδάλου • Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με λωτό, ανθότυρο, ρόδι, ξηρούς καρπούς & βινεγκρέτ μανταρινιού • Αγριογούρουνο με κάστανο και κόκκινο κρασί • Γαλοπούλα γεμιστή με τη δημιουργική πινελιά του executive chef μας Μανώλη Θλιβερού • Κοτοπιτάκια με κάσιους & μαρμελάδα τομάτας • Σοφρίτο κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό

Μόνο στην Κάππαρη - Πετράλωνα: • Χοιρινό με δαμάσκηνα • Αρνί σούβλας • Γουρουνόπουλο σούβλας • Κοκορέτσι

Κάππαρη, Δωριέων 36, Πετράλωνα, 210 3450 288 / Ακάμαντος 28, Θησείο, 210 3464 285, www.kappari.gr

www.facebook.com/KappariPetralona

www.facebook.com/KappariThisio

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η Κάππαρη σε Πετράλωνα και Θησείο σας προσφέρουν τη δυνατότητα του take out menu.

Κονιόρδος Νεομαγειρείο

Αυτές τις γιορτές παραγγείλτε το εορταστικό γεύμα ή δείπνο από τον... προσωπικό σας σεφ!

Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο, αλλά θέλετε να προσφέρετε ένα ξεχωριστό γεύμα στα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις γιορτές, σας δίνουμε τη λύση. Καλέστε μας, παραγγείλτε το εορταστικό γεύμα κι εμείς θα σας το παραδώσουμε στην πόρτα σας. Οι επιλογές του Κονιόρδου στο catering καλύπτουν κάθε περίσταση για να βρείτε αυτήν που ταιριάζει στο δικό σας στυλ, από ένα φιλικό απλό τραπέζι μέχρι το εορταστικό γεύμα ή δείπνο με προτάσεις υψηλής γαστρονομίας. Για την περίοδο των Χριστουγέννων ο executive chef των εστιατορίων μας Μανώλης Θλιβερός έχει δημιουργήσει πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Επιλέξτε γεύσεις μέσα από τον κατάλογό μας ή από το εορταστικό μενού που περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως και επιδόρπιο. Kάντε εγκαίρως την παραγγελία σας σε ένα από τα εστιατόρια της K resto group (Κάππαρη στα Πετράλωνα και στο Θησείο ή στο Νεομαγειρείο Κονιόρδος) και απολαύστε ξεκούραστες γιορτές!

Κονιόρδος, Θεσσαλονίκης & Ξενάρχου 13, Πετράλωνα, 210 3471000, Facebook

Χριστούγεννα στην Αθήνα: ο οδηγός Facebook Twitter
Καλέστε μας, παραγγείλτε το εορταστικό γεύμα κι εμείς θα σας το παραδώσουμε στην πόρτα σας.
Καλέστε μας, παραγγείλτε το εορταστικό γεύμα κι εμείς θα σας το παραδώσουμε στην πόρτα σας.
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ