20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό

0

Salon de Bricolage
Μια λέσχη για υψηλού επιπέδου διασκέδαση σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μετρώντας πια οκτώ χρόνια παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας, το Salon de Bricolage, η πλέον εδραιωμένη συνδρομητική λέσχη διασκέδασης της πόλης και σημείο αναφοράς μιας ισχυρής κοινότητας, υποδέχεται τη νέα σεζόν με νέες δράσεις και, φυσικά, exclusive events για τους μυημένους.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του affiliations με εμβληματικά members clubs του εξωτερικού, όπως το ιστορικό και πλέον επίκαιρο «Annabel's» του Λονδίνου, από φέτος το Salon de Bricolage, το μοναδικό σημείο άμεσης σύνδεσης με τις πολιτισμένες χώρες του εξωτερικού, αδελφοποιείται με το Kitzbühel Country Club, το αυθεντικό country club του πιο σημαντικού ski resort της Αυστρίας, με το Spoke Club στο Τορόντο και το Heart House στο Μόναχο, σχηματίζοντας ένα ισχυρό δίκτυο, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται και παρέχει στα μέλη του αποκλειστικές ευκαιρίες.Έτσι, φέτος τα μέλη του μπορούν να παρευρεθούν και πάλι σε σημαντικά art events, όπως το VIP πρόγραμμα των Frieze London και Frieze Masters, αλλά και να συμμετάσχουν σε secret dinners με κορυφαίους σεφ.

Η νέα άφιξη στη λέσχη είναι ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης, ο οποίος προστέθηκε στη διοικούσα επιτροπή, ενώ μια Τρίτη κάθε μήνα θα παραδίδει μαθήματα μαγειρικής στα μέλη, μέσα σε ατμόσφαιρα πάρτι.

Όσο για τους φίλους του κρέατος, κάθε Τετάρτη θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν νέες γευστικές δημιουργίες με βάση το κρέας από τον σεφ του Drakoulis Meat Open Project, Μιχάλη Μερζένη.

Στους τέσσερις εκλεπτυσμένους ορόφους της λέσχης τα μέλη της μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να δοκιμάσουν comfort food που ετοιμάζεται μπροστά τους, αλλά και να μαγειρέψουν οι ίδιοι με τη βοήθεια του σεφ, να κάνουν private καλέσματα και πάρτι και να θαυμάσουν διάφορες εκθέσεις.

Ο πρώτος όροφος με το τζάκι και τη lounge μουσική είναι ιδανικός για δείπνο με επιλογές από το κλασικό Asian Fusion Μenu της λέσχης, ενώ, όσο περνάει η ώρα, η φάση θυμίζει πάρτι, αφού τα βράδια στο Premier Etage έχουν πλέον αποκλειστικό DJ.

Στο Ground Floor φιλοξενούνται σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννα Χατζηνάσιου, παρουσιάσεις βιβλίων και τα πιο hot πάρτι της Αθήνας, ενώ στον τελευταίο όροφο τα μέλη θα συναντήσουν τα Art Apartments, στα οποία έχουν αποκλειστική πρόσβαση ώστε να διαμείνουν και να απολαύσουν τις παροχές της λέσχης.

Αν θες κι εσύ να γίνεις μέλος της πιο exclusive λέσχης στην πόλη και να αποκτήσεις πρόσβαση στα κορυφαία events της Αθήνας και του εξωτερικού, μπορείς να επικοινωνήσεις με το γραφείο της λέσχης στο 210 8925115-7.

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει μια Τρίτη κάθε μήνα με τα μέλη της exclusive λέσχης διασκέδασης στην Αθήνα.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει μια Τρίτη κάθε μήνα με τα μέλη της exclusive λέσχης διασκέδασης στην Αθήνα.

Zambri

All day bar-restaurant σε ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά της Κηφισιάς

Η νέα glam επιλογή και στέκι πολλών επωνύμων στην Κηφισιά ακούει στο όνομα Zambri. All day χώρος που σε ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη χάρη στην ξεχωριστή διακόσμησή του με τα έντονα στοιχεία του πράσινου αλλά και τις ξύλινες λεπτομέρειες, ενώ να σημειωθεί ότι έχει και τη μεγαλύτερη ταράτσα στην περιοχή. Στο παλιό αυτό αρχοντικό μπορείς να περάσεις όμορφα κάθε ώρα της ημέρας, είτε το επιλέξεις πρωί για καφέ και brunch με ελληνική κατεύθυνση είτε για φαγητό ή ποτό και ελαφρύ τσιμπολόγημα με ξεχωριστά πιάτα μέχρι αργά το βράδυ. Στην κουζίνα, ο σεφ Κωνσταντίνος Xρυσοφάκης δημιουργεί εμπνευσμένα πιάτα και πειραματίζεται με ποιοτικά υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας. Από ηπειρώτικη κοτόπιτα, χειροποίητο καβουρμά, κοτόπουλο γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης, χορταστικές σαλάτες, όπως αυτή με τη ρόκα, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος, καρπάτσιο σπαράγγια, ψητά ντοματίνια και τυρί Σαν Μιχάλη μέχρι γιουβέτσι μπολονέζ που μαγειρεύεται υπομονετικά στον ξυλόφουρνο, τα πιάτα του Zambri είναι ένα κι ένα! Και αφού απολαύσετε το γεύμα σας, ανεβείτε στον 1ο όροφο για ποτό με πιο club διάθεση.

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
All day χώρος που σε ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη
All day χώρος που σε ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη.

Beluga
Από τα «κόκκινα φανάρια» ο πιο chic προορισμός στην Τρούμπα

Μας συστήθηκε πριν από μερικούς μήνες στην πάλαι ποτέ πιο κακόφημη συνοικία του Πειραιά και γρήγορα έγινε από μόνο του ένας λόγος για να κατέβεις προς το λιμάνι. Το Beluga, το δημιούργημα των Σπύρου Μητρόπουλου και Σάββα Παντελίδη, έδωσε μια άλλη πνοή στη συνοικία της Τρούμπας με σεβασμό στο παρελθόν της και διακόσμηση που θα σας εντυπωσιάσει. Εδώ έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μουσείο, καθώς απολαμβάνεις το γεύμα σου έχοντας κάτω από τα πόδια σου μέρος των Τειχών του Πειραιά και τριγύρω δεκάδες άλλα έργα τέχνης που κάνουν ξεχωριστή κάθε γωνιά του. ‪Το Beluga είναι ένας artistic πολυχώρος που τα συνδυάζει όλα: ωραίο φαγητό, εμπνευσμένα κοκτέιλ και τακτικά events. Στην εντυπωσιακή σάλα του εστιατορίου με το γυάλινο δάπεδο θα γευτείτε προσεγμένα πιάτα με έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες αλλά και γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα που θα συνδυάσετε άψογα με κάποιο κρασί από την πλούσια λίστα της κάβας του.

2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Συντονιστείτε στη σελίδα του στο fb και ενημερωθείτε για όλα τα events.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Συντονιστείτε στη σελίδα του στο fb και ενημερωθείτε για όλα τα events.

Warehouse
Μια «αποθήκη» speciality γεύσεων στην καρδιά των Εξαρχείων


Κάποιοι λένε πως οι μικρές απολαύσεις της ζωής, όπως ένας καλός καφές, ένα κρασί που θα θυμάσαι για καιρό το άρωμά του ή ένα γευστικό πιάτο, είναι μερικές φορές και οι μεγαλύτερες. Στο Warehouse, αυτή την «αποθήκη» speciality γεύσεων στην καρδιά των Εξαρχείων (ο χώρος παλιά ήταν βιβλιοδετείο), θα βρείτε όλα αυτά και κάθε φορά θα ανακαλύπτετε και κάτι καινούργιο. Εδώ τα πάντα έχουν να κάνουν με τη γεύση, γι' αυτό και οι άνθρωποί του, ο καθένας expert στο είδος του, δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και πάντα έχουν νέες προτάσεις. Από νέες ετικέτες κρασιών και κοκτέιλ μέχρι πιάτα που δεν υπάρχουν στο μενού και νέα χαρμάνια καφέ από τα καλύτερα blends της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, στο Warehouse κάθε επίσκεψη είναι μια νέα εμπειρία γεύσεων.

All day industrial χώρος που σε κερδίζει εύκολα και χαμογελαστοί άνθρωποι, έτοιμοι να σε μυήσουν στα μυστικά του καλού κρασιού και του καφέ. Έτσι εξηγείται που είναι πάντα γεμάτο και, μολονότι μετρά περίπου δύο χρόνια παρουσίας, έχει αποκτήσει πολύ πιστό κοινό. Συχνά θα πετύχετε γευσιγνωσίες και guest εκπαιδεύσεις στο κρασί και αν ανήκετε στους ακόμη πιο απαιτητικούς, το Warehouse σας καλεί να ετοιμάσετε το δικό σας wine menu με τη συνοδεία των κατάλληλων πιάτων.

Στην κάβα, που κάθε εβδομάδα φέρνει και κάτι διαφορετικό, θα βρείτε πάνω από 400 επιλογές κρασιών για αγορά, ενώ στο μενού του φιγουράρουν περισσότερες από 70 ετικέτες σε ποτήρι και 200 σε μπουκάλι από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα.

Είτε είστε λάτρεις του κρασιού είτε προτιμάτε να πειραματίζεστε με γεύσεις κοκτέιλ, στο Warehouse κάθε εβδομάδα σας περιμένουν νέες προτάσεις αλλά και guest premium spirits. Εάν, πάλι, ετοιμάζετε τον δικό σας χώρο στην εστίαση, η έμπειρη ομάδα του Warehouse μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας μυήσει στα μυστικά της.

Μιλάμε με τον Γιώργο Κανόπουλο, έναν από τους ανθρώπους του Warehouse, για το concept του αλλά και για την εμπειρία της γευσιγνωσίας.

— Τι είναι αυτό που κάνει το Warehouse να ξεχωρίζει;

Η οπτική με την οποία προσεγγίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει. Απλοποιημένη εξειδίκευση, οικειότητα, διάθεση για εκπαίδευση του καταναλωτή στη γεύση και στους συνδυασμούς, εμβάθυνση σε όποιο προϊόν προσφέρει, ευελιξία και προσπάθεια για συνεχείς πειραματισμούς και ανανεώσεις. Θέλουμε καθένας να αισθάνεται ότι είναι η κουζίνα του που μαγειρεύει κάτι καινούργιο και το κελάρι του απ' όπου θα διαλέξει το κατάλληλο κρασί για την εκάστοτε στιγμή. Επίσης, θέλουμε να ξέρει ότι εδώ θα δοκιμάσει αναπάντεχους καφέδες δικής μας εισαγωγής, κοκτέιλ και ασυνήθιστα spirits.

— Τι σημαίνει γευσιγνωσία για τον επισκέπτη του Warehouse;

Πείτε μας λίγα πράγματα για τα ειδικά events που διοργανώνετε. Το κρασί και το φαγητό είναι για να τα απολαμβάνει κανείς ταυτόχρονα. Η γεύση είναι κάτι που ενυπάρχει σε όλους μας και είναι ο απόλυτος οδηγός για τον καφέ, το κρασί και το φαγητό. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να πεις αν σου αρέσει κάτι, ούτε εμμονή σε ακρότητες. Ο καφές και το κρασί σε ταξιδεύουν σε μέρη, ανθρώπους και ιστορίες που μαγεύουν το μυαλό και σε βάζουν σε ατραπούς γεύσεων. Η γεύση είναι μια συνολική, ατομική εμπειρία που πρέπει να οδηγείται σε κλιμάκωση, χωρίς να εξαντλεί. Αυτά είναι ένα μέρος της φιλοσοφίας του Warehouse και των διαφόρων events που διοργανώνουμε σε μορφή workshop, όπως private menus με pairing, pairing καφέ με σοκολάτα και spirits, flight tastings κρασιών, bubble wine lists κ.ά.

— Πόσο σημαντική είναι η κατάρτιση για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εστίαση; Τι ακριβώς προσφέρει το Warehouse σε αυτό το κομμάτι;

Σίγουρα, πρώτα έρχεται η αγάπη για τη δουλειά τους και η διάθεση να πάρουν από όποιον χώρο και άτομο βρίσκουν αυτό που έχει να τους δώσει. Η ανάγκη να ευχαριστήσεις τον άνθρωπο που σερβίρεις από οποιονδήποτε τομέα (καφέ, κρασί, ποτό, φαγητό) είναι αυτή που σε ωθεί να εξειδικευτείς σε ό,τι σε τραβάει, να το προσφέρεις με καλύτερο τρόπο, να μάθεις τρόπους παρασκευής, ιστορία, να δώσεις λύσεις σε προβλήματα, να γίνεσαι μεταδοτικός, χωρίς να είσαι απρόσιτος, και να κάνεις τον πελάτη δικό σου σε όλα τα επίπεδα. Η συνεχής γευσιγνωσία, η διαρκής κατάρτιση και η επαφή με ανθρώπους της παραγωγής αλλά και της εστίασης είναι καθημερινότητα για όλη την ομάδα του Warehouse. Αυτό είναι μια καθημερινή πρόκληση στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και στα consulting projects που επιλεγμένα αναλαμβάνουμε, όπως είναι το πρώτο TOMS Flagship Store που άνοιξε στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και έχουμε επιμεληθεί και αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα για εμάς.

Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Αθήνα, 215 5408002

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Δεκάδες ετικέτες κρασιού, ψαγμένα coffee blends και signature cocktails σε έναν χώρο γευσιγνωσίας.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Δεκάδες ετικέτες κρασιού, ψαγμένα coffee blends και signature cocktails σε έναν χώρο γευσιγνωσίας.

Άμπακος
Η αποθέωση του BBQ!

Με όνομα που σε προδιαθέτει ότι θα φας μέχρι... τελικής πτώσεως, ένα είναι σίγουρο, ότι στον Άμπακο θα φάτε καλά. Ένα μοντέρνο εστιατόριο με out of the wood decor και urban πινελιές που θα σας κάνει να νιώσετε οικεία με το που θα περάσετε το κατώφλι του ήρθε να προστεθεί στην ανερχόμενη πιάτσα της θρυλικής Τρούμπας. Κλασικό steakhouse, με extra large μερίδες και γεύσεις που αποθεώνουν τη λέξη BBQ. Πιάστε θέση στους μεγάλους δερμάτινους καναπέδες και ξεφυλλίστε το μενού που θα σας βάλει σε δίλημμα για το τι να διαλέξετε. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα φιλέτα και steaks, όπως αρμόζει σε ένα καλό steakhouse, και θα τα συνοδεύσετε με τέλειες σος, φρέσκες τηγανητές πατάτες και πολλά άλλα. Το μυστικό τους για τα άψογα steaks είναι, πέρα από τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα που προμηθεύονται, οι σύγχρονες τεχνικές οργανικού ψησίματος στον high-end ισπανικό παραδοσιακό φούρνο με ξυλοκάρβουνα Mibrasa, που τους προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού, ενώ παράλληλα θωρακίζει τα αρώματα και τη γεύση τους.

Μεραρχίας 14 & Φίλωνος 66, Πειραιάς, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Κλασικό steakhouse, με extra large μερίδες και γεύσεις που αποθεώνουν τη λέξη BBQ.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Κλασικό steakhouse, με extra large μερίδες και γεύσεις που αποθεώνουν τη λέξη BBQ.

Vinarte
Στο Vinarte θα δοκιμάσετε ορισμένα από τα πιο premium κρασιά του κόσμου

Στο Vinarte θα γνωρίσετε τις πιο απίθανες γηγενείς ποικιλίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέχρι και ορισμένα από τα πιο premium κρασιά του κόσμου. Δοκιμάστε το Chateau Neuf du Pape, τα κρασιά του Λίγηρα, τη μοναδικότητα της Νότιας Αφρικής, τα εκπληκτικά Malbec της Αργεντινής, αυστραλιανά Shiraz αλλά και τους θησαυρούς της Νάουσας, της Νεμέας, της Σαντορίνης κ.λπ.! Μαγικές ποικιλίες, Πρεκνιάρικο, Κυδωνίτσα, Αθήρι, Ρομπόλα, Αυγουστιάτης, Βιδιανό, Μαυροτράγανο, θα πρωταγωνιστήσουν αγέρωχα στο ποτήρι σας. Αποκλειστικά στο Vinarte θα βρείτε τα εξαιρετικά Amarone και Soave της Tenuta Sant Antonio (Verona, Ιταλία) όπως και το Telos, το κρασί χωρίς θειώδη (το συντηρητικό του κρασιού), στο ποτήρι σας. Κάθε μέρα ο sommelier του Vinarte είναι κοντά σας για να σας βοηθήσει στις οινικές περιπλανήσεις, προτείνοντάς σας μοναδικά flights ελληνικού, ιταλικού ή και premium αμπελώνα (4x75ml), συνδυάζοντάς τα με απίθανες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Η γεύση στο Vinarte φέτος απογειώνεται. Η bistecca Fiorentina των 800 γρ. (!) έρχεται να συνοδεύσει εξαιρετικά ένα πλούσιο σε τανίνες ερυθρό κρασί και να απογειώσει την απόλαυσή σας. Νέα προσθήκη στις απίθανες πίτσες με γνήσια ναπολιτάνικη συνταγή είναι η πίτσα με Βrezaola και Gorgonzola αλλά και το φανταστικό cheesecake με κοπανιστή Μυκόνου και μαριναρισμένα σε λευκό μπαλσάμικο ντοματίνια Κρήτης. Wine Wednesdays σταθερά στο Vinarte κάθε Τετάρτη, με θεματικές βραδιές γύρω από το κρασί, παρουσιάσεις παραγωγών διαφόρων ποικιλιών και με δυνατότητα να γευθείτε το αγαπημένο σας κρασί με 30% στη 2η φιάλη. Wine lovers, προσέλθετε!

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, Facebook, www.vinarte.gr

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Η γεύση στο Vinarte φέτος απογειώνεται.
Η γεύση στο Vinarte φέτος απογειώνεται.

Zonars
Η ιστορία αναβιώνει στη γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου

Ο Δημήτρης Ψαθάς το είχε χαρακτηρίσει το πιο πολυτελές ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, της ίδιας κλάσης με τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Βιέννης. Το ιστορικό καφέ-ζαχαροπλαστείο όπου κάποτε σύχναζαν μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, από τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Γκάτσο, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Λεωνίδα Κύρκο, αφού άλλαξε χέρια, από τον Δεκέμβρη του 2015 πήρε ξανά νέα πνοή και θυμίζει αρκετά τις παλιές, δοξασμένες εποχές του.

Με ιστορία που μετρά πάνω από 75 χρόνια το Zonars, χωρίς απόστροφο πια, αφότου πέρασε στην οικογένεια Πανά είναι ένας χώρος που έχει να υπερηφανεύεται για το αρμονικό «πάντρεμα» του χθες και του σήμερα.

Η ιστορικότητα του χώρου αναδύεται όχι μόνο μέσα από τα μωσαϊκά, τις μπουαζερί και τις βελούδινες καρέκλες αλλά και μέσα από τις αυθεντικές συνταγές του τότε και τις συνήθειες. Μπορείς να πιάσεις θέση στα τραπεζάκια επί της Πανεπιστήμιου, χαζεύοντας την περατζάδα σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους του κέντρου, ή να απολαύσεις τον καφέ σου στην πανέμορφη σάλα, ενώ το φως του ήλιου λούζει τα τραπέζια μέσα από τις επιβλητικές του κουρτίνες.

Σήμερα, όμως, το Zonars δεν λειτουργεί μόνο ως καφέ αλλά και ως bar-restaurant όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου και το ποτό σου υπό τους ήχους κλασικής μουσικής και όχι μόνο, σε ένα περιβάλλον που αποπνέει προσιτή πολυτέλεια.

Ο χώρος είναι νοερά χωρισμένος σε τρία κομμάτια, στο lounge που προορίζεται για τσάι, καφέ, γλυκά και σνακ, και στο μπαρ και στο εστιατόριο, που έχει φωτίσει μοναδικά ο διεθνούς φήμης industrial designer Michael Anastassiades.

Η κουζίνα του Zonars αποτελείται επίσης από 3 sections, τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με signature dishes του Νίκου Σκλήρα (executive chef του ομίλου Πανά), το sushi section υπό τη sushi chef Anna Santasetto, και την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, που εντάχθηκε πρόσφατα στο μενού. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε κλασικά ελληνικά πιάτα (όλα σε προσιτές τιμές), όπως τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά, ρύζι και σάλτσα αυγολέμονο, ο μουσακάς, οι λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, τα γεμιστά και άλλες γευστικές προτάσεις της παράδοσης.

Στον κατάλογο φιγουράρουν επίσης επιλογές από τα theatre menus και τα prix fixe menus.

Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, 210 3251430, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Ένας θεσμός στο κέντρο της Αθήνας με νέες προτάσεις και ανανεωμένη διακόσμηση.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Ένας θεσμός στο κέντρο της Αθήνας με νέες προτάσεις και ανανεωμένη διακόσμηση.

Κάππαρη [Πετραλωνα - Θησειο]

Γαστριμαργικό ταξίδι όλο άρωμα και γεύση στις περιοχές της πατρίδας μας!

Μία από τις κορυφαίες επιλογές, η Νεοταβέρνα Κάππαρη (Πετράλωνα και Θησείο) έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν γεύσεις που θυμίζουν έντονα Ελλάδα. Στα Πετράλωνα, σε ένα παρεΐστικο περιβάλλον που φέρνει στον νου εικόνες από την παλιά Αθήνα, και στο Θησείο, σ' έναν χώρο που συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, επιλέξτε από το μενού γεύσεις και πιάτα γεμάτα με το μοναδικό άρωμα φρέσκων μυρωδικών της πατρίδας μας. Οι δημιουργίες του executive chef Μανώλη Θλιβερού θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σας. «Αναμειγνύοντας» αυθεντικά ελληνικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης με εποχικά λαχανικά, κρέατα, πουλερικά, ζυμαρικά αλλά και με θαλασσινά, η Κάππαρη σερβίρει νόστιμα, δημιουργικά και αρωματικά ελληνικά πιάτα με μεσογειακές επιρροές. Ξεκινήστε ένα μοναδικό γαστριμαργικό ταξίδι... όλο άρωμα και γεύση στις διαφορετικές περιοχές της πατρίδας μας, με αφετηρία τα Πετράλωνα ή το Θησείο.

Δωριέων 36, Πετράλωνα, 210 3450288, Ακάμαντος 28, Θησείο, 210 3464285, www.kappari.gr, www.facebook.com/KappariPetralona, www.facebook.com/KappariThisio

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
H Κάππαρη στο Θησείο
 H Κάππαρη στο Θησείο

Καρδερίνα [Τσιπουράδικο]

Γεύσεις & αποστάγματα που κελαηδούν στον ουρανίσκο!

H Καρδερίνα, ένα new entry τσιπουράδικο στην περιοχή των Πετραλώνων, προσφέρει επιλεγμένες ποικιλίες αποσταγμάτων τσίπουρου, μεζεδάκια –δημιουργίες του executive chef Μανώλη Θλιβερού– με γεύσεις ελληνικά ταξιδεμένες από ολόφρεσκα ντόπια προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Στην Καρδερίνα, όποια διάθεση και αν έχετε, φάνκι, classic ή μποέμ, θα βρείτε γωνιές και μεζέδες για όλα τα γούστα, γιατί το τσίπουρο δεν το απολαμβάνεις μόνο του... ούτε μόνος σου, το τσίπουρο θέλει μεζεδάκια, φιλαράκια και τιτιβίσματα... Απολαύστε τους «κελαηδιστούς» μεζέδες της Καρδερίνας και επιλεγμένες ποικιλίες αποσταγμάτων τσίπουρου, μαστιχόμελα, χύμα κρασί, ψημένη ρακή με μέλι και κανέλα (ρακόμελο) ή κρασόμελο, καθημερινά από τις 16:00 μέχρι τις 2:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 π.μ.

Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, 210 34 54000, Facebook, www.karderina-tsipouradiko.gr

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Στην Καρδερίνα θα βρείτε γωνιές και μεζέδες για όλα τα γούστα

Κονιόρδος [Νεομαγειρείο]

Αποκτήστε τον δικό σας προσωπικό chef! Παραδοσιακά μαγειρευτά στην πόρτα σας μ' ένα τηλεφώνημα!

Ο Κονιόρδος είναι άλλη μια νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη των Πετραλώνων. Ένα σύγχρονο Νεομαγειρείο με παραδοσιακά μαγειρευτά που φτάνουν στον εργασιακό χώρο ή το σπίτι σας, αρκεί να είστε σε κοντινή «ακτίνα». Στον Κονιόρδο θα απολαύσετε εγγυημένα μοναδικές γεύσεις, αφού μαγειρεύει καθημερινά για εσάς ο Μανώλης Θλιβερός, executive chef του ομίλου εστιατορίων K resto group [Κάππαρη (Πετράλωνα-Θησείο) και τσιπουράδικο Καρδερίνα]. Αποκτήστε τον δικό σας προσωπικό σεφ και γευθείτε παραδοσιακά ελληνικά μαγειρευτά που φτάνουν στην πόρτα σας με ένα τηλεφώνημα καθημερινά από 10:30 μέχρι και τις 19:30. Εξυπηρετεί το κέντρο, τα Πετράλωνα, τον Βοτανικό, το Γκάζι, τον Ταύρο, το Θησείο, το Κουκάκι, την Καλλιθέα και φτάνει μέχρι τη Νέα Σμύρνη!

Θεσσαλονίκης & Ξενάρχου 13, Πετράλωνα, 210 347 1000, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Στον Κονιόρδο θα απολαύσετε εγγυημένα μοναδικές γεύσεις.

TGI Fridays

Τα αγαπήσαμε για τα πληθωρικά τους μπέργκερ από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, τα λαχταριστά steaks και για το γιορτινό κλίμα τους που κάθε μέρα θυμίζει Παρασκευή. Η έμφαση στη λεπτομέρεια και η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στις πρώτες ύλες είναι που κάνουν τη διαφορά στην εμπειρία του φαγητού στα TGI Fridays. Πιστοί στη φιλοσοφία του καλού φαγητού, οι σεφ ετοιμάζουν καθημερινά μέσα στο εστιατόριο τον διάσημο πουρέ από φρέσκες πατάτες, όλα τα dressings, το homemade guacamole και όλα τα λαχταριστά πιάτα των TGI Fridays, ενώ μας συστήνουν τις Living Well προτάσεις τους, βασισμένες σε πρώτες ύλες, απαραίτητες στη διατροφή μας.

www.fridays.gr

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Η Παρασκευή, με όλες τις έννοιες, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία. Και τα TGI Fridays είναι αναμφίβολα οι πιο θερμοί οπαδοί της!

Italian job @key bar

Κάθε μέρα ιταλικά εδέσματα από τον Antonio!

Κάθε μεσημέρι το Key bar συνεργάζεται με τον Antonio και ταξιδεύει στην Ιταλία. Μπρουσκέτες, καρπάτσιο μόσχου σε κρούστα πιπεριού και κρέμα αβοκάντο, βιτέλο τονάτο, σαλάτες, ζυμαρικά και πιάτα ημέρας, καθώς και πανακότα και άλλα γλυκά θα πλαισιώνουν το μενού από τις 13:00 μέχρι τις 21:00.

Πραξιτέλους 37, Αθήνα, 210 3230380, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
To Key Bar με τη βοήθεια του Αntonio μας ταξιδεύει στην Ιταλία.

Gazi College

Απόλαυση στις λεπτομέρειες!

Σε μια πόλη γεμάτη χώρους που αλλάζουν όνομα και διάθεση μέσα σε μια νύχτα, το Gazi College έχει καταφέρει να θέσει τους δικούς του όρους στην απόλαυση και στη διασκέδαση. Κερδίζοντας το πιο φανατικό κοινό σε Γκάζι, Πειραιά και Γλυφάδα, τρεις παραδοσιακά απαιτητικές πιάτσες, μας υποδέχεται κι αυτό το φθινόπωρο, πιστό στην ολόχρυση συνταγή του!

Όταν το πρώτο Gazi College άνοιξε τις πόρτες του στο Γκάζι, το 2010, έφερε κάτι πραγματικά καινούργιο για τα δεδομένα της πόλης, ένα all-day eatery, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, βασισμένο σε μια ατμόσφαιρα οικειότητας, χαλάρωσης και γλυκιάς νοσταλγίας. Έναν χώρο τόσο cozy και φιλόξενο για όλους –μεγάλες παρέες, ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά– που μας κέρδισε με τα ζεστά του χαμόγελα κι έγινε αμέσως το δεύτερο σπίτι μας. Αυτή ακριβώς είναι η αίσθηση που κυριαρχεί σε κάθε Gazi College και κρύβεται στις λεπτομέρειες. Εξάλλου, σήμα κατατεθέν των Gazi College είναι η τεράστια βιβλιοθήκη, γεμάτη αληθινά βιβλία που καθένας μπορεί να διαβάσει σαν να βρίσκεται στο σαλόνι του. Στους δερμάτινους καναπέδες, στη μεγάλη τραπεζαρία όπου νέες συντροφιές δημιουργούνται καθημερινά, στις σχολικές καρέκλες ή πλάι στην ανοιχτή κουζίνα που θυμίζει παλιό μπακάλικο, καθένας βρίσκει τη δική του αγαπημένη γωνιά!

Καθώς ο κόσμος ανανεώνεται συνεχώς, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα, οι άνθρωποι των Gazi College ετοιμάζουν μπροστά μας συνταγές από το ευφάνταστο μενού των executive chefs Μιχάλη Φανερωμένου και Γιώργου Πρίντεζη. Τα πάντα φτιάχνονται κυριολεκτικά από το μηδέν: ψωμί για μπέργκερ που φουρνίζεται επί τόπου, αλλαντικά που κόβονται μπροστά μας, αληθινά χειροποίητες πατάτες. Όλα μυρίζουν παράδοση και φροντίδα!

Έτσι, κάθε στιγμή της μέρας είναι ιδανική για μια επίσκεψη στα Gazi College. Για καφέ στο χέρι ή πρωινό, για σαλάτα και σνακ, μεσημεριανό ή επαγγελματικά γεύματα, για πίτσα και μπέργκερ με την παρέα, για τα ανεπανάληπτα γλυκά του Δημήτρη Μακρυνιώτη ή τα κοκτέιλ του Διονύση Πολάτου κάτω από έναν ουρανό κρεμαστών μπουκαλιών. Οι DJs φροντίζουν να κάνουν τις βραδιές μας «ταξιδιάρικες», ενώ το θρυλικό πλέον brunch των Gazi College κάθε Σαββατοκύριακο επέστρεψε δυναμικά με νέα, ακόμα πιο λαχταριστά πιάτα!

Όπως κάθε φθινόπωρο, το μενού ανανεώνεται με υπέροχες νέες γεύσεις: Feta Burger με διπλό, ζουμερό μπιφτέκι black angus και σάλτσα αγιολί φέτας ή Mexican Pizza με κοτόπουλο και hot sauce για τους τολμηρούς, σαλάτα Beluga με φακές, γκρέιπφρουτ και αβοκάντο ή Chicken Kinoa Burger με τσάτνεϊ ντομάτας για όσους προσέχουν και, βέβαια, κολασμένο Hot Soft American Cookie με παγωτό και διπλή σος σοκολάτας για όλους ή το νέο Gazi College Devil's Cake... του Weekend Brunch!

Τα Gazi College αποτελούν και φέτος την καλύτερη, value for money επιλογή για τις εξόδους και τις συναντήσεις μας. Με δωρεάν πάρκινγκ στη Γλυφάδα, ανοιχτά όλο το 24ωρο (το Σαββατοκύριακο στο Γκάζι) και με delivery ή take away για όσους θέλουμε τις γεύσεις του Gazi College και στο σπίτι ή στο γραφείο, απολαμβάνουμε μαζί τη ζωή στις λεπτομέρειες!

Περσεφόνης 53, Αθήνα // Γρ. Λαμπράκη 117, Πειραιάς // Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, Facebook, www.gazicollege.gr, Instagram,YouTube

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Kάθε στιγμή της μέρας είναι ιδανική για μια επίσκεψη στα Gazi College.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Kάθε στιγμή της μέρας είναι ιδανική για μια επίσκεψη στα Gazi College.

Chemin

Το πιο γλυκό bistrot στο κέντρο της πόλης

Μικρό, κουκλίστικο café-bistrot, που, αν ακόμα δεν έχετε προσέξει καθώς τριγυρίζετε στα στενά γύρω από την Ερμού, χάνετε! Περνώντας το κατώφλι του Chemin στο στενό που ενώνει την Ερμού με τη Μητροπόλεως, σε κατακλύζουν οι γλυκές μυρωδιές από τα ολόφρεσκα γλυκά του που κάθε μέρα φτιάχνουν με πολύ μεράκι οι οικοδεσπότες του, Δημήτρης, Αργύρης και Όλγα. Ο ζεστός του χώρος, που θυμίζει καφέ σε πόλη του εξωτερικού, είναι ιδανικός για λίγη χαλάρωση και μια στάση στον πιο πολύβουο εμπορικό δρόμο της πόλης, κάθε ώρα της ημέρας. Δυνατό του χαρτί τα γλυκά αλλά και οι χειροποίητες πίτες που φτιάχνονται με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και κλασικές συνταγές. Το τιραμισού του Chemin έρχεται ελαφρύ, αφράτο, κρεμώδες, η τάρτα λεμόνι δροσερή και μεστή, ενώ το banoffee του είναι απλώς εθισμός! Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να τα συνδυάσετε τέλεια με τα ζεστά και κρύα ροφήματα. Τώρα που χειμωνιάζει, ο κατάλογος του τσαγιού ανανεώνεται με ιδιαίτερες ποικιλίες και πετυχημένους αρωματικούς συνδυασμούς με βότανα και μπαχαρικά.

Φωκίωνος 4 & Πετράκη 30, Αθήνα, 211 18 28720, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Το τιραμισού είναι από αυθεντική συνταγή της νότιας Ιταλίας.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Δυνατό του χαρτί τα γλυκά αλλά και οι χειροποίητες πίτες που φτιάχνονται με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και κλασικές συνταγές.

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη

Ένα μαγαζί-σήμα κατατεθέν των Πετραλώνων

Κλασικό στέκι για όσους συχνάζουν στα Πετράλωνα από παλιά, το Τσιπουράδικο του Αποστόλη, με ιστορία που μετρά πλέον 20 χρόνια, έχει αφήσει το στίγμα του στην περιοχή. Από την εποχή που ακόμα ήταν καφενείο-ουζερί μέχρι σήμερα, που ανακαινισμένο και πιο μοντέρνο πέρασε στη δεύτερη γενιά και μαζεύει άτομα κάθε ηλικίας, έχει την ίδια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που εξαρχής το έκανε να αποκτήσει τακτικούς θαμώνες. Γνωστό για τους εκλεκτούς μεζέδες του που θα συνοδεύσετε ιδανικά με τσίπουρο, ούζο ρακόμελο ή οινόμελο και με τιμές πολύ προσιτές για κάθε παρέα. Από φρεσκα ψάρια εποχής και θαλασσινά μέχρι κρεατικά της ώρας, καθημερινά διαφορετικές επιλογές μαγειρευτών. Extra tip: Η δημοφιλής σαλάτα του Αποστόλη.

Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα 210 3479327, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Γνωστό για τους εκλεκτούς μεζέδες του που θα συνοδεύσετε ιδανικά με τσίπουρο.
Γνωστό για τους εκλεκτούς μεζέδες του που θα συνοδεύσετε ιδανικά με τσίπουρο.

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Τέσσερα εστιατόρια, οι ίδιες «άπαιχτες» γεύσεις

Μεζεδοπωλείο απ' αυτά που ανοίγεις το μενού και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Γνωστό εδώ και χρόνια για τους φοβερούς μεζέδες του και την ευχάριστη ατμόσφαιρα, σε όποιο από τα τέσσερα καταστήματα του Τζίτζικα & Μέρμηγκα και αν πάτε θα βρείτε τις ίδιες απαράμιλλες γεύσεις και την ποιότητα που το έκαναν να αποκτήσει πιστό κοινό. Η επιτυχία του βασίζεται στο τρίπτυχο «αγνές πρώτες ύλες - δοκιμασμένος συνδυασμός υλικών - δημιουργικότητα», αφού σε κάθε εστιατόριο ο σεφ προτείνει και τις δικές του, ξεχωριστές δημιουργίες. Πεντανόστιμα πιάτα ημέρας, εμπνευσμένα κυρίως από την ελληνική διατροφική παράδοση, με την ποιότητα να «ξεπερνά» κατά πολύ την τιμή...

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Μητροπόλεως 12-14, 210 3247607, [email protected]
ΚΗΦΙΣΙΑ: Δροσίνη 12, 210 6230080, [email protected]
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, 210 6810529, [email protected]
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ: Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ, Πλατεία Παπαδιαμάντη 4, 210 2232376, [email protected]

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Η επιτυχία του βασίζεται στο τρίπτυχο «αγνές πρώτες ύλες - δοκιμασμένος συνδυασμός υλικών - δημιουργικότητα».
Η επιτυχία του βασίζεται στο τρίπτυχο «αγνές πρώτες ύλες - δοκιμασμένος συνδυασμός υλικών - δημιουργικότητα».

Ραδιουργίες

Αλμυρές «Ραδιουργίες» στα Πετράλωνα

Ακριβώς κάτω από το άλσος της Δεξαμενής σας περιμένει ένα μαγαζί φτιαγμένο από νέους ανθρώπους, με πολλή φροντίδα, αγάπη και μεράκι. Η φιλοσοφία στην οποία στηρίζονται οι Ραδιουργίες είναι απλή: απλά, ολόφρεσκα υλικά και έμπνευση δίχως περιορισμούς. Το αποτέλεσμα; Καλομαγειρεμένο φαγητό και εξαιρετικά μεζεδάκια, από το Chili con Carne και τα φοβερά χοιρινά μπριζολάκια μέχρι τα περίφημα «Συκωτάκια Ραδιουργιών» (με ξίδι μπαλσάμικο και πετιμέζι), το απάκι (καπνιστό χοιρινό με φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο πιπέρι) και το σουφλέ σοκολάτας για την πιο γλυκιά επίγευση.

Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, Facebook, www.radiourgies.gr

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Extra tip: Ρωτήστε για πιάτα ημέρας.

30Something

Η Nο 1 επιλογή σου για πίτσα και κοκτέιλ στο Χαλάνδρι

Όταν μιλάμε για ποιοτική ιταλική κουζίνα στο Χαλάνδρι, μία είναι η επιλογή, το 30Something. Με ντεκόρ που σε ταξιδεύει κάπου στο Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του '30 και μενού που φέρνει αυθεντικές ιταλικές συνταγές στο πιάτο σου, το 30Something είναι ένα all day long cafe-cocktail bar-restaurant που σίγουρα αξίζει μια θέση στην ατζέντα σας. 30Something τόσο στο ηλικιακό γκρουπ των θαμώνων του όσο και στις διαστάσεις της τρομερής πίτσας του, που θα βρείτε σε διάφορες εκδοχές και ποικιλία υλικών που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους. Στο μενού θα βρείτε επίσης λαχταριστά ζυμαρικά και ριζότο, χορταστικές σαλάτες και ποικιλίες με ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Ό,τι και αν επιλέξετε, θα το συνδυάσετε υπέροχα με ένα ποτήρι κρασί ή με ένα από τα ωραία κοκτέιλ της λίστας του, χαλαρώνοντας με chill out και έθνικ μουσικές. Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση μετά τη δουλειά αλλά και για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με καφέ και πρωινό, επιλέγοντας pancakes και βάφλες. Καθημερινά 9:00-3:00.

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 210 6899227, Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
30Something τόσο στο ηλικιακό γκρουπ των θαμώνων του όσο και στις διαστάσεις της τρομερής πίτσας του
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
30Something τόσο στο ηλικιακό γκρουπ των θαμώνων του όσο και στις διαστάσεις της τρομερής πίτσας του.

Citrus Άρωμα Μνήμης

Γλυκιά ιστορία 8 χρόνων!

Μετά από μια σταθερά ανοδική πορεία 8 ετών, η Citrus απέκτησε και πάλι τον δικό της χώρο στην Αθήνα. Στην ήσυχη γωνιά που δημιουργήσαμε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 62 στο Γκάζι ο επισκέπτης θα βρει όλη την ποικιλία προϊόντων Citrus, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, υποβρύχια, αμυγδαλωτά, πίτες φρούτου, λουκούμια και χυμούς. Ταυτόχρονα, όμως, θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί και επιλεγμένα προϊόντα εκλεκτών παραγωγών. Αν έχετε τον χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε τα προϊόντα και στον κήπο με τις χιώτικες μανταρινιές της Citrus, με συνοδεία κρασιού, τσίπουρου, λικέρ μαστίχας ή μπίρας, ή να δοκιμάσετε έναν ευωδιαστό καφέ στη χόβολη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το πρωινό μας, το οποίο δίνουμε και take away, ενώ στη λίστα με τα απαραίτητα προς δοκιμή είναι όλα τα προϊόντα μας με το ξακουστό χιώτικο μανταρίνι (ποικιλία Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), τα οποία στο σύνολό τους έχουν πλέον βραβευτεί με Great Taste Award.

Κωνσταντινουπόλεως 62, Γκάζι, Αθήνα, 210 3390790, www.citrus-chios.gr, [email protected], Facebook

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Mαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, υποβρύχια, αμυγδαλωτά, πίτες φρούτου, λουκούμια, χυμούς...
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
Mαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, υποβρύχια, αμυγδαλωτά, πίτες φρούτου, λουκούμια, χυμούς...

Belle Amie

Στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, ατενίζοντας τα κατάρτια της μαρίνας Ζέας, δεσπόζει το Belle Amie, ένα φουαγέ απόλαυσης με vintage άρωμα ιστορίας 150 χρόνων, που δίνει σάρκα και οστά στην ηδονιστική προσέγγιση της ζωής. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στην πασαρέλα του Πασαλιμανιού, σε προδιαθέτει να το επισκεφθείς με το που αντικρίζεις το πανέμορφο νεοκλασικό του οποίου το εσωτερικό σε ταξιδεύει σε εποχές που θυμίζουν από Μεσοπόλεμο μέχρι και τα '60s. Γευστικές δημιουργικές προτάσεις από την παραδοσιακή ελληνική σπιτική κουζίνα με έναν έντιμο μοντερνισμό υπό την επιμέλεια του σεφ Χρήστου Τζιέρα φέρνουν αναμνήσεις και συναισθήματα από το παρελθόν, ξυπνώντας τις αισθήσεις. Στο ανανεωμένο μενού του Belle Amie απολαμβάνεις αγαπημένες και ξεχωριστές γεύσεις που απογειώνουν την απόλαυση, όπως χταπόδι με πόρτο και μαύρη φάβα, κεφτεδάκια με τριλογία κιμά, φρέσκο δυόσμο, σαφράν και ντομάτα, λουκάνια τσoρίθo με κρέμα μουστάρδας και τηγανητά κρεμμύδια, κριθαρώτο κακκαβιάς με πεσκανδρίτσα, συνοδευόμενες με εκλεκτές ετικέτες ελληνικών κρασιών και παραδοσιακό αυθεντικό τσίπουρο.Οι γαστρονομικές εκπλήξεις ανανεώνονται καθημερινά με τις προτάσεις ημέρας και μια μεγάλη γκάμα από «μαμαδίστικους» εκλεκτούς μεζέδες. Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και δυόσμο, παραδοσιακή χορτόπιτα, μοσχαράκι γιουβετσάδα, χοιρινό κότσι με πορτοκάλι και μπίρα, μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με πουρέ μελιτζάνας, σαρδέλα παντρεμένη με μυρωδικά και καλαμαράκια γεμιστά συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με value for money, ταξιδεύοντας τις γεύσεις και τις αισθήσεις.

Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4175740, www.belleamie.gr, Facebook, Instagram

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
La vie est belle amie... γιατί η ωραία ζωή έχει γεύση Belle Amie!
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
La vie est belle amie... γιατί η ωραία ζωή έχει γεύση Belle Amie!

Più Verde

O πιο γευστικός προορισμός της Αθήνας

Το Più Verde είναι ο αγαπημένος μας all day παράδεισος μέσα σε πεύκα, λίμνες, πανίδα και χλωρίδα, στην καρδιά του Άλσους Παπάγου. Ένα καταπράσινο τοπίο, σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους εδώ και χρόνια, που σε ταξιδεύει και σε αγκαλιάζει από παντού, με ζεν ατμόσφαιρα. Στο πιο πράσινο καταφύγιο της πόλης μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε από το πρωί ως αργά το βράδυ breakfast, brunch, καφέ και finger food, ενώ για υψηλής ποιότητας γαστρονομικές προτάσεις θα δοκιμάσετε μεσογειακή κουζίνα με έθνικ επιρροές, την οποία επιμελείται ο γνωστός σεφ Χρήστος Τζιέρας. Η αίσθηση στο εστιατόριο είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο tree house με πουλάκια να τιτιβίζουν, ενώ εσύ αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε ξεχωριστές γεύσεις από την ελληνική δημιουργική κουζίνα, όπως η σκοπελίτικη τυρόπιτα με σιρόπι φράουλας και η λαδένια Kιμώλου με πικάντικα κεφτεδάκια, ή το Black Angus σε βραζιλιάνικη μαρινάδα και οι γαρίδες σε ταϊλανδέζικο κίτρινο κάρι με λαχανικά και ρύζι γιασεμιού, συνδυασμένες όλες με μια εκτενή και πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών. Προσθέτοντας και τα ακαταμάχητα γλυκά, όπως η crème brûlée με ποσέ αχλάδια και η lemon pie με σορμπέ βατόμουρο, οι γευστικές προτάσεις του Più Verde συνωμοτούν για να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις στον ουρανίσκο σας. Ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων που πρέπει να δοκιμάσετε!

Στρ. Παπάγου & Πεντέλης - Άλσος Παπάγου, Μετρό Εθνική Άμυνα, 210 6546185, Facebook, Instagram, www.piu-verde.gr

20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
To Più Verde είναι από το 2002 το πιο πράσινο καταφύγιο της πόλης.
20 μαγαζιά στην Αθήνα που ξέρουν από καλό φαγητό Facebook Twitter
To Più Verde είναι από το 2002 το πιο πράσινο καταφύγιο της πόλης.
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ