Οι Thrax Punks ξεκίνησαν λέγοντας τα κάλαντα

Οι Thrax Punks ξεκίνησαν λέγοντας τα κάλαντα Facebook Twitter
Thrax Punks
0

-Είναι αλήθεια ότι η αρχή της μπάντας έγινε κάποια Χριστούγεννα που πήγατε να πείτε τα κάλαντα; Πείτε μου λίγο γι’ αυτή την ιστορία. Βγάλατε καλά λεφτά εκείνη την ημέρα;

Ναι, είχαμε βγάλει πολύ καλά λεφτά! Ήταν μια πολύ αυθεντική στιγμή, αφού είχαμε την ευκαιρία να αναβιώσουμε ένα παλιό έθιμο, το οποίο μας μετέφερε, μαζί με τον κόσμο, σε άλλες εποχές. Κεράσματα και κρασί, κρεμασμένα λουκάνικα στο νταούλι και μεζέδες στα πεζοδρόμια.

-Για έναν μουσικό τι διαφοροποιεί ένα live από ένα live σε πανηγύρι;

Ας αρχίσουμε από τα σουβλάκια, τις καντίνες και τους πάγκους με τα παιχνίδια. Το live είναι η στιγμή που κάποιοι μουσικοί παρουσιάζουν μια οργανωμένη και συγκεκριμένη δουλειά, ενώ στο πανηγύρι η κατάσταση είναι πιο αυθόρμητη και η εξέλιξη απρόβλεπτη. Στο πανηγύρι πρωταγωνιστής είναι ο ακροατής-χορευτής, ενώ στις συναυλίες οι μουσικοί.

-Περιγράψτε μου μερικές εμπειρίες πανηγυριώτικης ψυχεδέλειας που έχετε ζήσει.

Είναι πολλές οι φορές που αφήνουμε τον εαυτό μας σε μια ενδιάμεση κατάσταση χαράς, μέθης, απελευθέρωσης και ικανοποίησης. Παίζεις, ακούς μουσική, κλείνεις τα μάτια και ταξιδεύεις. Εκείνη τη στιγμή χάνεσαι ως ακροατής στη μουσική μαζί με τον κόσμο γύρω σου, ενώ ταυτόχρονα κρατάς το τιμόνι. Είναι η στιγμή που όλοι οι συμμετέχοντες συγχρονιζόμαστε στην ίδια ψυχοσύνθεση. Ένα απροσδόκητο γλέντι στη Σαμοθράκη σε κατάσταση έκστασης στις Πλάκες τον Αύγουστο του 2015 και το live κατά το οποίο πρωτοτζαμάραμε με τον Πάνο στην κιθάρα, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς στην Αλεξανδρούπολη, είναι λίγες απ’ αυτές τις εμπειρίες.

-Πώς είναι η ζωή στην Ορεστιάδα σήμερα;

Η Ορεστιάδα είναι μια μικρή, επαρχιακή πόλη, που δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγαλύτερες εάν δε βρισκόταν τόσο μακριά και η πρόσβαση σε αυτήν ήταν ευκολότερη. Μια πόλη της οποίας οι κάτοικοι ξέρουν να ζουν την κάθε στιγμή, ενώ οι μεζέδες και τα τσίπουρα ξεκινούν από νωρίς το μεσημέρι. Η ζωή κυλά με ήρεμους ρυθμούς, ενώ η ενασχόληση με αγροτικές εργασίες είναι καθημερινότητα

Οι Thrax Punks ξεκίνησαν λέγοντας τα κάλαντα Facebook Twitter

-Τι χαρακτηρίζει, κατά τη γνώμη σας, τη μουσική της Θράκης;

Καταρχάς, είναι μια μουσική βαθιά χαραγμένη μέσα μας, μια και είναι συνδεδεμένη με τα παιδικά μας βιώματα. Είναι μεθυστικά απόκοσμη και παράλληλα γήινα ανθρώπινη. Οι στίχοι περιγράφουν φανταστικούς κόσμους, ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα του παρελθόντος, ανακατεμένες με το υπερφυσικό, καταστάσεις και προβληματισμούς που με έναν τρόπο παραμένουν επίκαιροι.

-Ποιο είναι το punk στοιχείο στην μπάντα και τη μουσική της;

Punk στην ουσία είναι όλες οι παραπάνω ιστορίες, τις οποίες έχουμε επιλέξει να αναπαραγάγουμε ή να δημιουργήσουμε εξαρχής, με μια δική μας αισθητική που ενσωματώνει μια πιο σύγχρονη άποψη σε αυτούς τους διαχρονικούς ανθρώπινους προβληματισμούς.

-Ποια είναι η καλύτερη είδηση που ακούσατε τελευταία;

Μετά από πολλές δυσκολίες και μια έντονη χρονιά, επιτέλους μπαίνουμε στο στούντιο τον Ιανουάριο.

Info: 9/12, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισιτήριο: 10-12 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Small Talk
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ