ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά Facebook Twitter
Στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη διασταύρωση με την οδό Βούρβαχη, το φανάρι για τους πεζούς μισοκρύβεται πίσω από την ταμπέλα που δείχνει τον δρόμο για την Ακρόπολη.
4

Ταμπέλες και φανάρια

Στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη διασταύρωση με την οδό Βούρβαχη, το φανάρι για τους πεζούς μισοκρύβεται πίσω από την ταμπέλα που δείχνει τον δρόμο για την Ακρόπολη. Αν είσαι τουρίστας, είσαι τυχερός γιατί ξέρεις ότι βρήκες τον δρόμο σου για το διασημότερο ελληνικό μνημείο. Αν, πάλι, είσαι πεζός και θες απλώς να περάσεις με ασφάλεια τη διάβαση, θα πρέπει να εξασκήσεις λίγο παραπάνω την παρατηρητικότητά σου.

Ποδηλατόδρομος και πεζοί

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά Facebook Twitter
Αν και υπάρχει αρκετός χώρος για τους πεζούς, οι περισσότεροι διαβάτες συνηθίζουν να περπατούν κατά μήκος του.

O μεγάλος ποδηλατόδρομος που οδηγεί από το Γκάζι στο Φάληρο και καταλήγει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ο μοναδικός που υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια. Αν και υπάρχει αρκετός χώρος για τους πεζούς, οι περισσότεροι διαβάτες συνηθίζουν να περπατούν κατά μήκος του, αδιαφορώντας για τους διερχόμενους ποδηλάτες. Και δεν είναι μόνο θέμα έλλειψης σεβασμού απέναντι σε όσους προτιμούν τα δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους στην πόλη αλλά και ζήτημα ασφάλειας.

Κλαδεμένα δέντρα

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά Facebook Twitter
Δευτέρα πρωί, τα σχολεία έχουν ανοίξει και τα κλαδιά βρίσκονται ακόμα εκεί, μπλοκάροντας το πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κι έχοντας διασκορπιστεί.


Οδός Μυκόνου στην Ηλιούπολη, Παρασκευή απόγευμα. Έξω από δημοτικό σχολείο υπάρχουν πεταμένα κλαδιά και φύλλα μετά το κλάδεμα των δέντρων και, όπως είναι δυστυχώς αναμενόμενο, δεν έχει κινητοποιηθεί κανείς από τους αρμόδιους για να τα συλλέξει. Δευτέρα πρωί, τα σχολεία έχουν ανοίξει και τα κλαδιά βρίσκονται ακόμα εκεί, μπλοκάροντας το πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κι έχοντας διασκορπιστεί.

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ