12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Ηλίας Καφούρος
0

ΕΚΘΕΣΗ

Art-Athina

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η Art-Athina Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ετοιμάζει την 21 η διοργάνωσή της στο TaeKwonDo, από τις 26 μέχρι τις 29 Μαΐου. Στο Platforms Project@Art-Athina θα παρουσιαστούν 51 σημαντικές πλατφόρμες και δράσεις καλλιτεχνικών ομάδων από 17 χώρες με περισσότερους από 650 καλλιτέχνες, με σκοπό να προσφέρουν στο κοινό την εκ των έσω ματιά στην καλλιτεχνική δημιουργία.
Περισσότερες πληροφορίες για το παράλληλο πρόγραμμα θα βρείτε στη σελίδα www.art-athina.gr. 26, 27, 29, TaeKwonDo, Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου.

 

ΕΚΘΕΣΗ


Solitude and Village

Στην πρώτη της ατομική έκθεση η Zoë Paul παρουσιάζει οικιακά αντικείμενα με σκοπό να αλλάξει τις αντιλήψεις για τον συμβολισμό, το σώμα, τα αρχαιολογικά αλλά και τα σύγχρονα ευρήματα. Η καλλιτέχνις διερευνά τις έννοιες του χωριού και της μοναχικότητας, εξετάζοντας πως η μία αλληλεπιδρά με την άλλη.
Εγκαίνια: 28/5, 19.00-21.00. Διάρκεια: 28/5-30/6, Τρ.-Σάβ. 12.00-18:00, The Breeder, Ιάσονος 45.

ΠΡΟΒΟΛΗ


Open air προβολή του τελικού Champions League

O 61ος τελικός του Champions League, με τη σκληρή αναμέτρηση της Real Madrid με τη Atletico Madrid, προβάλλεται ζωντανά στην ταράτσα του Bios. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα με κανονικό ήχο, χρησιμοποιώντας τα ακουστικά του Sssh! Silent Sound Show, ή χωρίς ήχο.
28/5, 21:45, Ταράτσα Bios, είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΤΙ


Urban Exotica by Needless

Μια υπαίθρια γιορτή στον πεζόδρομο του Baba Au Rum στο κέντρο της Αθήνας. Dub, tropical, exotic, soul και disco ήχοι από τους residents του Needless, Chevy και Mr.Z. Μαζί τους ο DiscoJuice και o Kissing Strangers.
29/5, 16:00, πεζόδρομος του Baba Au Rum, Κλειτίου 6.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Εncore

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Encore είναι το νέο φεστιβάλ που διοργανώνει το σε όλους του τους χώρους το six d.o.g.s για δύο μέρες. Η μουσική θα καλύψει ευρύ ηχητικό φάσμα με ζωντανές εμφανίσεις και DJ sets από καλλιτέχνες όπως οι Felizol, Theodore, Alex Dimou, Kenny Freq, Rattler Proxy, Rita Mosss, State of Da Boom και πολλά ακόμη ονόματα.
27-28/5, 20:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Laying Dormant

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η νέα έκθεση του Δημήτρη Ιωάννου θα φιλοξενηθεί σε μια πρώην αποθήκη στο στενό της Αβραμιώτου. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζει συλλογές που έχει δημιουργήσει από την ηλικία των 10 ετών με αντικείμενα που είναι τυλιγμένα με διαφανείς μεμβράνες, προκαλώντας την αίσθηση της ασφυξίας. Στο δεύτερο κομμάτι της έκθεσης συγκεντρώνει εικόνες και κυρίως ιστορίες ανθρώπων ηλικίας από 7 έως 77 ετών που περιγράφουν ένα αναντικατάστατο για τους ίδιους αντικείμενο.
Αβραμιώτου 4, Μοναστηράκι, Πέμ.-Παρ. 17:00-20:00, Σάβ. 12:00-18:00, είσοδος ελεύθερη.

ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ & HXHTIKH ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Α' ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Στο πλαίσιο του «Ύπνος Project» η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών διοργανώνει έναν ηχητικό περίπατο και μια ηχητική εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών. Ο εικαστικός Νίκος Αρβανίτης επέλεξε το κυλικείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αφουγκραστούν λέξεις, φράσεις, παύσεις και σιωπές των «ενοίκων» του κοιμητηρίου, ενώ ο μουσικός Δημήτρης Καμαρωτός παρουσιάζει μια διαδρομή πλάι στους κοιμώμενους, όπου το κοινό μπορεί να περιπλανηθεί ανάμεσα σε πολύ σημαντικά έργα τέχνης, αλληλεπιδρώντας με το φυσικό ηχοτοπίο.
28/5-19/6, Α' Κοιμητήριο Αθηνών, Τριβωνιανού 29 & Αναπαύσεως, είσοδος ελεύθερη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε τη σελίδα www.sgt.gr.

ΕΚΘΕΣΗ


Σταύρος Καλαφάτης - «The pig and other stories»

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Μια έκθεση με τη μορφή φωτογραφικής αφήγησης παρουσιάζει στη ο Στράτος Καλαφάτης στην γκαλερί Bernier/Eliades. Ο καλλιτέχνης φωτογραφίζει καθημερινά, σε μορφή ημερολογίου, καταγράφοντας το τοπίο, το θαλάσσιο μέτωπο, τους ανθρώπους και κάθε λεπτομέρεια της ζωής. Στο «Τhe pig and other stories» εκθέτει τις πιο πρόσφατες εικόνες του.
26/5-12/07, Τρ.-Παρ 10:30-18:30, Σάβ. 12:00-16:00, Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


John Carpenter

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο «Lost Themes», ο 67χρονος δημιουργός John Carpenter έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή 27 Μαΐου και παρουσιάζει ζωντανά τη μουσική του στο Pireus 117.
27/5, Pireus 117, Πειραιώς 117, είσοδος: €39-58.

ΕΚΘΕΣΗ


Bhaskar Das, «Aroma of the East»

Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Ινδία, της χώρας όπου έχει γεννηθεί και ζει, παρουσιάζει ο Bhaskar Das στη νέα του έκθεση στην Blank Wall Gallery.
28/5-3/6, Blank Wall Gallery, Υακίνθου 12, Κυψέλη, Δευτ., Τετ., Πέμ. 18:30-21:00, Παρ. 10:00-14:00, Σαβ., Κυρ. 19:00-21:30, είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ


Web of Trust (Ιστός Εμπιστοσύνης)

Το Web of Trust ή, αλλιώς, «Ιστός εμπιστοσύνης» είναι μια δικτυωμένη θεατρική περφόρμανς που φέρνει στο θέατρο το Διαδίκτυο και ειδικότερα μια νέα πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μια ομάδα ανθρώπων, με αφορμή την αυξανόμενη δυσαρέσκειά τους, ενώνονται διαδικτυακά και δημιουργούν μια νέα διαφορετική κοινωνία.

Η παράσταση είναι στα αγγλικά (χωρίς ελληνική μετάφραση). 29-30/5, 21:00, Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, είσοδος: €5-10.

ΕΚΘΕΣΗ


Jean Nouvel, Triptyques

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Έργα του Jean Nouvel φιλοξενεί η γκαλερί Gagosian από τις 26 Μαΐου στην έκθεση με τίτλο «Triptyques». Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται χρωματιστοί καθρέφτες που αποτελούνται από τρία μέρη. Το κεντρικό τμήμα είναι στερεωμένο στον τοίχο, ενώ τα πάνελ που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε να μπορούν να κινούνται. Συνολικά παρουσιάζονται τέσσερις καθρέφτες, διαφορετικοί μεταξύ τους ως προς το χρώμα και την προσέγγιση, αλλά και η υπερμεγέθης εργαλειοθήκη από ανοξείδωτο ατσάλι με τίτλο «Boîte à outils».
26/5-30/7, Δευτ.-Παρ. 11:00-18:00, Σάβ. 11:00-15:00, Gagosian Gallery, Μέρλιν 3, Αθήνα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Beirut

12 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Στο πλαίσιο του Release Athens οι Beirut επιστρέφουν την Αθήνα την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Ο Zach Condon και το συγκρότημά του με τα πνευστά, έγχορδα και κρουστά παίζει ζωντανά γνώριμες indie μελαγχολικές μελωδίες. Μαζί τους θα βρεθούν οι Daughter, Cass McCombs, Irene Skylakaki και Moa Bones.
1/6, 16:00, πλατεία Νερού, Φάληρο, είσοδος: €39.

ΕΚΘΕΣΗ


Δημοσθένης Κοκκινίδης - «Σχέδια και Μνήμες»

Σχέδια των τελευταίων έξι δεκαετιών του Δημοσθένη Κοκκινίδη φιλοξενούνται στο Μέγαρο Εϋνάρδου. Συγκεκριμένα, στην έκθεση με τίτλο «Σχέδια και Μνήμες» παρουσιάζονται για πρώτη φορά έργα του καλλιτέχνη από το 1947 κι έπειτα, μετά τις σπουδές του με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη.
1/6-30/7, Τρ.-Παρ. 10:00-20:00, Σάβ. 11:00-17:00, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Ήθος και ηθική
3η έκδοση της Νύχτας Φιλοσοφίας και Ιδεών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την École Νormale Supérieure, ιδρύτρια των Νυχτών Φιλοσοφίας στο Παρίσι, προτείνει μια εκδήλωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη θεματική«Ήθος και Ηθική». Στο πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνονται ατομικές διαλέξεις σε διάφορους χώρους του Ινστιτούτου, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας στο Auditorium, έκθεση-πώληση βιβλίων και αναγνώσεις φιλοσοφικών και λογοτεχνικών κειμένων. To αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε στη σελίδα www.ifg.gr.
27/5, 19:00-3:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, είσοδος ελεύθερη.

ACTOPOLIS


Η τέχνη της δράσης - Κάλεσμα για δράση

Καλλιτέχνες, πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες και επιστήμονες που ασχολούνται με τον αστικό χώρο και ακτιβιστές από τη Μαρντίν, την Άγκυρα, την Αθήνα και άλλες πόλεις συνεργάζονται με σκοπό την υλοποίηση παρεμβάσεων στον αστικό χώρο. Το πρόγραμμα Actopolis - Αthens με τίτλο «The Soft Power Lectures. Πού πάει η ενέργεια μετά από δω;» επιμελούνται οι θεωρητικοί της τέχνης Ελπίδα Καραμπά και Γλυκερία Σταθοπούλου.

O κύκλος Actopolis - Athens ολοκληρώνεται την Τρίτη 31 Μαΐου. 19:00, Γήπεδο Μπάσκετ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ιππώνακτος 36, Ν. Κόσμος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.