17.2.17

PARTY

Στις 17 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης θα γίνει ένα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό 80s πάρτι για τα εγκαίνια, σε συνεργασία με το six d.o.g.s. Δέκα -εξπέρ στα 80s- δισκοθέτες θα εναλλάσσονται στα decks ανά 45 λεπτά, από τις 9 το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα, παίζοντας κυρίως αυθεντικά βινύλια. Θα ακουστούν τα πάντα, από λαϊκά μέχρι new wave, disco και punk – τραγούδια, τα οποία παράχθηκαν στην Ελλάδα από το 1980 μέχρι το 1989. Συμμετέχουν οι: Βουνό, Cult Invaders, Θεοδόσης Μίχος, Mr. Z, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Μάκης Παπασημακόπουλος, Έλενα Φαληρέα, Φανταστικοί Ήχοι, Felizol.


ΑΠΟ 17.2.17

ΟΜΙΛΙΕΣ

Στις 17 Φεβρουαρίου ξεκινάει επίσης μια σειρά από συζητήσεις και ομιλίες για την DJ και club κουλτούρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του '80 που επιμελούνται οι Black Athena και ο Γιώργος Μαρκατάς, με καλεσμένους μελετητές και εμβληματικούς DJs της εποχής και θέματα που κυμαίνονται από την ντίσκο της «Αυτοκίνησης» και φτάνουν μέχρι τα μαζικά κλαμπ στα τέλη της δεκαετίας. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα στηθεί, με βάση μαρτυρίες και φωτογραφίες της εποχής, το θρυλικό DJ booth της ντίσκο Barbarella, όπου θα γίνονται ανάλογα sets. Οι ημερομηνίες των συζητήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στο site της Στέγης.

 

18.2.17

ESCAPE ROOM

Στις 18 Φεβρουαρίου ανοίγει το Escape Room, ένα διασκεδαστικό βιωματικό παιχνίδι που μπορεί κάποιος να απολαύσει μόνος του ή με την παρέα του. Όσοι παίζουν, γυρνούν πίσω στον χρόνο για να ανακαλύψουν ό,τι πιο σημαντικό υπήρχε στα 80s. Είναι για ομάδες 2-5 ατόμων. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 6 έως 7 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.

 

 

 

10.3.17

EUROBASKET 87

Ποιος μπορεί, όμως, να ξεχάσει το 1987 και τον συγκλονιστικό τελικό του Ευρωμπάσκετ; Όλη η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης για να στηρίξει τον δύσκολο αγώνα της Εθνικής του μπάσκετ, που, παρά τις αντιξοότητες, θριάμβευσε. Τριάντα χρόνια μετά, στις 10 Μαρτίου, θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το αξέχαστο αυτό γεγονός, σε συνεργασία με τους Παναγή Παναγιωτόπουλο και Βασίλη Βαμβακά και τη συμμετοχή δημοσιογράφων, αθλητικογράφων και αθλητών (μεταξύ αυτών, ο Αντώνης Πανούτσος, ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και ο Παναγιώτης Μένεγος). Για δηλώσεις συμμετοχής θα υπάρχει μηχανισμός προκράτησης στο site της Στέγης.

 

ΑΠΟ 22.2.17

WORKSHOPS

Στις 22 Φεβρουαρίου είναι η σειρά της ενότητας Retro-Technology Workshops. Οι Ψηφιακές Τετάρτες της Στέγης αφιερώνουν μια θεματική τους στα videogames με τίτλο «Αισθητική και κοινωνία στο ψηφιακό παιχνίδι από τα '80s μέχρι σήμερα». Οι Παύλος Παπαπαύλος, Δημήτρης Τράκας, Ρένια Παπαθανασίου και Χριστίνα Χρυσανθοπούλου θα μιλήσουν για το θέμα της επιρροής των videogames των 80s στη σημερινή αισθητική, κοινωνικοοικονομική και τεχνολογική εξέλιξη της βιομηχανίας παιχνιδιών. Παράλληλα, η Στέγη κάνει τη θεωρία πράξη, διοργανώνοντας ένα πενθήμερο εργαστήριο για το Retro Gaming. Για 5 ημέρες οι ενδιαφερόμενοι, μέσα από ένα εντατικό εργαστήριο, θα σχεδιάσουν και θα φτιάξουν σύγχρονα παιχνίδια με ρετρό αισθητική. Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν μικρές ομάδες για να μάθουν και να εξοικειωθούν με σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης, όπως το Unity, με τελικό σκοπό να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο βιντεοπαιχνίδι. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 10-12 και 18-19 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το event και τη συμμετοχή σε αυτό μπορείτε να βρείτε εδώ.


31.3.17

BINGO NIGHT

Τέλος, η δεκαετία του '80 δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τη νοσταλγία που γεννάει ο κινηματογράφος. Ο Ηλίας Φραγκούλης επιμελείται το «The way they lived» και διαλέγει τις πιο αντιπροσωπευτικές και αγαπημένες αμερικανικές ταινίες που αφορούν κυρίως τον τρόπο ζωής και τα ιδανικά εκείνης της περιόδου. Ο ίδιος όμως κρύβεται και πίσω από ένα διασκεδαστικό Bingo Νight που θα γίνει στις 31 Μαρτίου, αποκλειστικά φτιαγμένο για τη συγκεκριμένη δεκαετία, με ερωτήσεις με θέμα τα '80s και καραόκε με λατρεμένα ρεφρέν.

 

Όλα τα πάρτι και τα events που συνοδεύουν την έκθεση GR80s

 

Οδηγός Διασκέδαση