5 δίσκοι που περιμένουμε

5 δίσκοι που περιμένουμε Facebook Twitter
1

Αrca - Μutant (mute)

5 δίσκοι που περιμένουμε Facebook Twitter

To 2015 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον Arca. Μετά τη συμπαραγωγή στο «Vurnicura» της Björk και μια μεγαλειώδη εμφάνιση μετα-αποκάλυψης στο Sonar 2015, έρχεται η παραγωγή του στο νέο EP της Kelela και το νέο, δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του «Mutant», που αναμένεται όσο λίγα φετινά. Ήδη έχει προκαλέσει παρατράγουδα με το delete του προφίλ του στο Instagram μετά τη δημοσίευση του artwork για το «Vanity» και το επίσης προκλητικό artwork που συνόδευε το αριστουργηματικό «Washed Clean». Μουσική του 21ου αιώνα από έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Το «Mutant» θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο

Larry Gus - I Need New Eyes (DFA)

5 δίσκοι που περιμένουμε Facebook Twitter

Στις 2 Οκτωβρίου ο Larry Gus κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο του στην DFA με τίτλο «I need new eyes» –από ένα υποτιθέμενο απόσπασμα του Προυστ– και κανονικά τραγούδια, με στίχους πικρούς, όπως το «Don't forget, the success of everyone else always includes failed attempts / but why can't I figure it out for myself» στο «NP-Complet», το κομμάτι-προάγγελο του άλμπουμ που μαζεύει ήδη τα καλύτερα σχόλια παντού (το αγγλικό NME το επέλεξε στα καλύτερα κομμάτια της περασμένης εβδομάδας). Ο Larry συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά και να γίνεται όλο και καλύτερος. Το «I need new eyes» γράφτηκε στο διάστημα που μεσολάβησε από τη γέννηση του γιου του και το ταξίδι στην Ιαπωνία για τη συμμετοχή του στο Red Bull Academy και είναι ένα άλμπουμ που έχει γίνει γεγονός σε όλα τα μουσικά μέσα του κόσμου, πριν ακόμα κυκλοφορήσει.

Στις 2/10

Baby Guru - Sunshine Special EP (Klik)

5 δίσκοι που περιμένουμε Facebook Twitter

Μετά το «Glance» και το νοσταλγικό ταξίδι στην ελληνική ποπ των '60s με το «Ήθελα να σου πω», που ήρθε σαν έκπληξη με ελληνικό στίχο μέσα στο καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί επιτέλους ολόκληρο το EP των Baby Guru με τίτλο «Sunshine Special» στην Klik Records. Έχουν περάσει έξι χρόνια από το «Marilou» και η πρόοδος που έχουν κάνει σε κάθε επίπεδο είναι απίστευτη.

Μέσα στον Σεπτέμβριο

Julia Holter - Have You In My Wilderness (Domino)

5 δίσκοι που περιμένουμε Facebook Twitter

Από τα άλμπουμ του φθινοπώρου. Είναι η πρώτη γυναίκα που της αφιερώνει δεύτερο εξώφυλλο μέσα σε δύο χρόνια το «Wire» και άλλες 6 σελίδες στο τεύχος για το νέο άλμπουμ της «Have you in my wilderness», που είναι το πιο «εύπεπτο» και προσιτό απ' όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Της πήρε καιρό να καταλάβει ότι, παρόλο που δεν ήθελε ποτέ να γίνει τραγουδοποιός, με τα πιο συμβατικά κομμάτια που έχει γράψει ποτέ έκανε επιτέλους ένα καλό ποπ άλμπουμ, που ακούγεται και δεν είναι για ακαδημαϊκή μελέτη. Το πρώτο δείγμα που ανέβασε στο YouTube πριν από μερικές μέρες, το «Feel You», αποδεικνύει ότι τα κατάφερε (να μην πάνε στράφι και οι τόσες δεκάδες χιλιάδες λέξεις που έχουν γραφτεί για να αναλύσουν τις προηγούμενες δουλειές της).

Κυκλοφορεί στις 25/9 από την Domino

Frank Ocean - Boys Don't Cry

5 δίσκοι που περιμένουμε Facebook Twitter

Υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε τον Ιούλιο, αλλά δεν έχει βγει ακόμα, προκαλώντας ένα σωρό σχόλια που μένουν αναπάντητα, γιατί ο Frank Ocean δεν έχει Facebook και το Twitter του δεν το χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό. Το νέο άλμπουμ του φημολογείται ότι ηχογραφήθηκε στα στούντιο της Abbey Road, με συμμετοχές μεγάλων ονομάτων, όπως οι Rick Rubin, James Blake, Lil B, Pharrell, King Krule, Danger Mouse, ακόμη και των Depeche Mode. Το σίγουρο είναι ότι στα κομμάτια παίζει ο Γάλλος πιανίστας Christophe Chassol και ότι υπάρχει ένα κομμάτι με τίτλο «Memrise». Ακόμα και ο τίτλος δεν είναι σίγουρος (λέγεται ότι είναι ένας φόρος τιμής στο «Boys don't cry» των Cure ή στην ομώνυμη ταινία). Φημολογείται επίσης ότι θα κυκλοφορήσει απροειδοποίητα μέσα στον Σεπτέμβρη. Το προηγούμενο άλμπουμ του «Channel Orange» είχε κάνει ρεκόρ βαθμολογίας στο Metacritic, 92 στα 100!

Έρχονται επίσης μέσα στο φθινόπωρο
Dâm-Funk - Invite The Light, Lou Barlow - Brace The Wave, Public Image Ltd. - What the World Needs Now..., The Money Pit The Money Pit, Prince - HITNRUΝ, Beirut - No No No, Micachu & the Shapes - Good Sad Happy Bad, Petite Noir - La Vie Est Belle/Life Is Beautiful, Battles - La Di Da Di, CocoRosie - Heartache City, Duran Duran - Paper Gods, Lana Del Rey - Honeymoon, Mercury Rev - The Light In You, Metric - Pagans In Vega, Chvrches - Every Open Eye, Darkstar - Foam Island, Disclosure - Caracal, Kurt Vile - b'lieve i'm going down, New Order - Music Complete, Peaches - Rub, Joana Newsom - Divers, U.S. Girls - Half Free, Wavves - V, Zombi, Shape Shift, Sharon Jones & the Dap-Kings - It's A Holiday Soul Party, Kode9 - Nothing, Oneohtrix Point Never - Garden Of Delete

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM