Τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Weeknd;

Τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Weeknd; Facebook Twitter
O Weeknd με τους φορτισμένους και πρόστυχους στίχους του σχετικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και τα αυτοκαταστροφικά πάρτι, έκανε το R&B ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του 21ού αιώνα.
0

Αρκετά έχουν αλλάξει στη ζωή του 28χρονου Καναδού από τότε που παράτησε το σχολείο στα 17 του για να φτάσει να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους R&B ερμηνευτές της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Weeknd, όμως, δεν έφερε απλώς το R&B ξανά στη μόδα αλλά του έδωσε πιο κυριλέ αισθητική με τους πειραματισμούς και τις προσεγμένες συνεργασίες του. Με τους φορτισμένους και πρόστυχους στίχους του σχετικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και τα αυτοκαταστροφικά πάρτι, το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του 21ού αιώνα.

Το κανονικό του όνομα είναι Abel Makkonen Tesfaye και οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Αιθιοπία. Γεννήθηκε στο Οντάριο το 1990. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά «Μy Dear Melancholy». Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του.

Ο Weeknd, δεν έφερε απλώς το R&B ξανά στη μόδα αλλά του έδωσε πιο κυριλέ αισθητική με τους πειραματισμούς και τις προσεγμένες συνεργασίες του. Με τους φορτισμένους και πρόστυχους στίχους του σχετικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και τα αυτοκαταστροφικά πάρτι, το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του 21ού αιώνα.

2011

Στις αρχές του χρόνου ανεβάζει τα τρία πρώτα κομμάτια που έχει ηχογραφήσει στο YouTube, τα «What you need», «Loft Music» και «The Morning» που έχει υπογράψει με το ψευδώνυμό του και το εμότικον «xo» που έγινε σήμα κατατεθέν του και σημαίνει «ένα φιλί και μια αγκαλιά». Αυτά είναι αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή του Drake, που του ζητάει να συμμετάσχει στο άλμπουμ του «Take Care».

Tην ίδια χρονιά κυκλοφορεί μαζί τα τρία mixtapes του «House of Balloons», «Thursday» και «Εchoes of Silence» με τίτλο «Balloons Trilogy», που κάνουν 8 εκατομμύρια downloads και προσελκύουν μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Υπογράφει με τη Republic Records που ανήκει στη Universal.

 

The Weeknd - Kiss Land 

2012

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του ευρωπαϊκής περιοδείας, τραγουδώντας τη διασκευή του «Dirty Diana» σε μια συναυλία του στο Λονδίνο, εντυπωσιάζει την Katy Perry και τη Florence and the Machine.


Κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ του «Kiss Land», που φτάνει στο Νο2 του Billboard.


Κατακτάει την πρώτη θέση των τσαρτ χάρη στη συνεργασία του με την Ariana Grande στο κομμάτι «Love me harder» και αμέσως περνάει σε ένα πιο ποπ κοινό

2015

To «The Hills» από τον δεύτερο δίσκο του «Beauty behind the madness» είναι το Νο1 στο Billboard.


Τρία ακόμα κομμάτια του διαρρέουν από τον δίσκο, ανάμεσά τους άλλη μια επιτυχία, το «Can't feel my face», που ανεβαίνει επίσης στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ. Το άλμπουμ, τελικά, κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Είναι το πιο πιο streamed άλμπουμ της χρονιάς, με πάνω 60 εκατομμύρια plays.


Τον Σεπτέμβριο σπάει ρεκόρ όταν γίνεται ο πρώτος στην Ιστορία καλλιτέχνης που καλύπτει με δικά του κομμάτια τις τρεις πρώτες θέσεις του Billboard Hot R&B Songs, με τα «Can't feel my face», «Earned It» και «The Hills».

 

The Weeknd - Starboy (official) ft. Daft Punk

2016

Κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ «Starboy», όπου συνεργάζεται με τους Daft Punk και τον Kendrick Lamar. Σε αυτό ακούγεται πιο ποπ και mainstream από ποτέ.


Την ίδια χρονιά συνεργάζεται με την Beyoncé στο «Lemonade» και με τον Kanye West στο «Life of Pablo».


Για τις ανάγκες του άλμπουμ κυκλοφορεί μια ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία του Grant Singer και τίτλο Mania.


Είναι επίσης η χρονιά που αλλάζει το διάσημο κούρεμά του, που φημολογείται ότι ήταν εμπνευσμένο από τον Jean-Michel Basquiat

2017

Συνεχίζει τις σπουδαίες συνεργασίες. Ξεχωρίζει το «Lust for Life» της Lana Del Rey, ενώ κάνει ένα σύντομο αλλά αξιοπρόσεκτο πέρασμα στο βίντεο του χιτ της χρονιάς, το «XO Tour Llif3» του ανερχόμενου ράπερ Lil Uzi Vert.

Τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Weeknd; Facebook Twitter
Το 2017 ο Weeknd συνεργάστηκε με τη Lana Del Rey για το «Lust for Life».

2018

Με ένα ποστ στο Instagram δηλώνει ότι έχει στα σκαριά μια νέα δουλειά. Δύο μέρες μετά, στις 30 Μαρτίου, κυκλοφορεί εντελώς απροειδοποίητα το EP «My Dear Melancholy».


Σε αυτό μιλάει για πρώτη φορά για την προσωπική του ζωή και τραγουδάει για τις αποτυχημένες σχέσεις του με την Bella Hadid και τη Selena Gomez. Για την τελευταία αφήνει υπόνοιες ότι της είχε προτείνει να της δωρήσει το νεφρό του. Η ίδια το αρνείται.


Το άλμπουμ φτάνει στα 29 εκατομμύρια streams τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του και προσγειώνεται στο Νο1 του Billboard.
Τον Απρίλιο το «Call out my name» από το «My Dear Melancholy» ανεβαίνει στην πρώτη θέση των επίσημων ελληνικών τσαρτ και μένει εκεί για δύο εβδομάδες, μέχρι να το ρίξει η Ariana Grande με το «No tears left to cry».

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM