Η superstar Tommy Genesis που έρχεται στην Αθήνα, μάς λέει ότι τα πόδια της μοιάζουν με χοτ-ντογκ Facebook Twitter
Δεν προσεγγίζω εσκεμμένα τη σεξουαλικότητα στα κομμάτια μου. Είμαι απλώς ο εαυτός μου και τίποτα δεν γίνεται από πρόθεση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω και αυτογνωσία.

Η superstar Tommy Genesis που έρχεται στην Αθήνα, μάς λέει ότι τα πόδια της μοιάζουν με χοτ-ντογκ

0

Η Tommy Genesis εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε παγκοσμίως μία από τις σημαντικότερες μουσικούς κάτω των 25. Με εμφάνιση μοντέλου –μοιάζει σαν να βγήκε από τις σελίδες κάποιου περιοδικού μόδας–, συχνά συζητιέται περισσότερο για το στυλ της παρά για τη μουσική της: ένα crossover αθώας μαθήτριας και σέξι back-up χορεύτριας. Ο ήχος των κομματιών της είναι πειραγμένη ραπ με trap στοιχεία και αρκετό θόρυβο.


Ανήκει στη νέα γενιά των θηλυκών ράπερ που προτιμά να κινείται σε πιο underground μονοπάτια, υιοθετώντας μια προκλητική πολεμική που σχετίζεται με την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα και τα γυναικεία δικαιώματα – τελευταία είναι της μόδας το κοριτσίστικο χιπ-χοπ, όπου πρωτοστατούν η Princess Nokia και η «άτακτη» Azealia Banks. Η Tommy βάφτισε το είδος της μουσικής που παίζει «φετιχιστικό ραπ». «Απλώς ήταν κάτι που μου βγήκε από το πρώτο τραγούδι που έγραψα. Δεν με πειράζει όμως, όπου και να με ταξινομήσουν». Από τις απαντήσεις της καταλαβαίνεις ότι έχει αέρα και τσαμπουκά σταρ. Και είναι μόνο στην αρχή. Οι συναυλίες της είναι όλες sold-out, όπου και αν εμφανιστεί, και όλοι παραμιλούν με την τεράστια ενέργεια που βγάζει στη σκηνή.

Κατά την άποψη μου, ο αληθινός φεμινισμός δεν πρέπει να λέγεται φεμινισμός αλλά ισότητα. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τη λέξη φεμινισμός. Δεν εστιάζω στο φύλο. Μου φαίνεται αντιπαραγωγικό να επισημαίνονται συνέχεια οι ανατομικές διαφορές. Αυτό δεν είναι ισότητα


Στο κομμάτι «Angelina» ραπάρει: «She tell me he gon' flip me like he flip his cousins back South/ But she don't know that I went from cunt to dick early this month» και καταλαβαίνεις για ποιον λόγο γράφονται τόσα γι' αυτήν. Οι στίχοι της είναι επιθετικοί, με έντονες σεξουαλικές αναφορές, διφορούμενοι, προκλητικοί. Όταν τη ρωτάω ποια είναι θέση της σχετικά με τον φεμινισμό, απαντάει ότι καμιά φορά προτιμάει να μην παίρνει θέση. Αμέσως μετά, όμως, συμπληρώνει: «Κατά την άποψη μου, ο αληθινός φεμινισμός δεν πρέπει να λέγεται φεμινισμός αλλά ισότητα. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τη λέξη φεμινισμός. Δεν εστιάζω στο φύλο. Μου φαίνεται αντιπαραγωγικό να επισημαίνονται συνέχεια οι ανατομικές διαφορές. Αυτό δεν είναι ισότητα».

Η superstar Tommy Genesis που έρχεται στην Αθήνα, μάς λέει ότι τα πόδια της μοιάζουν με χοτ-ντογκ Facebook Twitter
«Άρχισα να χτίζω την καριέρα μου από τo SoundCloud. Είναι κάτι καταπληκτικό. Λειτουργεί ως μια κυβερνο-πλατφόρμα που σου ανοίγει τα μάτια, αν και μελλοντικά βλέπω πως η μουσική δεν θα διαφέρει από το παρελθόν. Θα περνάει από φάσεις και κύματα». Φωτο: Stephane Wafer


«Οι στίχοι σου όμως είναι πολύ τολμηροί. Τι είναι αυτό που θέλεις να προκαλέσεις με τις αναφορές στη σεξουαλικότητα;». «Δεν προσεγγίζω εσκεμμένα τη σεξουαλικότητα στα κομμάτια μου. Είμαι απλώς ο εαυτός μου και τίποτα δεν γίνεται από πρόθεση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω και αυτογνωσία. Είμαι Καναδή. Είμαι γυναίκα. Είναι άνθρωπος και κάνω τέχνη. Μου αρέσει να κοιμάμαι, να τραγουδάω, να ζωγραφίζω και να είμαι κοντά στους ανθρώπους που αγαπώ. Μου αρέσει επίσης να μένω μόνη μου και να βρίσκομαι κοντά στα ζώα. Μου αρέσουν τα μακαρόνια. Δεν ξέρω αν μου αρέσει να προκαλώ. Ξέρω π.χ. ότι η μουσική μου δεν είναι για όλους επειδή είναι πολύ underground».


Τώρα, βέβαια, πόσο underground είσαι όταν έχεις υπογράψει στην Interscope Records; Ας είναι καλά η Μαντόνα που έκανε το σεξ στη μουσική mainstream.


Πριν υπογράψει στην Interscope, η νεαρή Καναδή, που γεννήθηκε στη Μελβούρνη από Ινδό πατέρα και Σκανδιναβή μητέρα, ανήκε στο δυναμικό της Awful Records της Ατλάντα. Η Awful Records είναι η αγαπημένη εταιρεία του Drake και είναι το «σπίτι» όλης αυτής της περίεργης ραπ που βγαίνει από την Αμερική. Το αστέρι της αυτήν τη στιγμή είναι η Abra. Σε αυτό το ποικιλόμορφο περιβάλλον η Tommy κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 2015 με τίτλο «World Vision». Φέτος, οι φαν της περιμένουν τη δεύτερη κυκλοφορία της που θα έχει τίτλο «World Vision 2». Σκοπεύει να φτιάξει τριλογία.

 
Από μικρή είχε μια έμφυτη κλίση στις τέχνες. Σπούδασε γλυπτική και δούλεψε σε γκαλερί πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική. Σκηνοθετεί όλα τα βίντεο μόνη της και θεωρεί τον εαυτό της πρώτα καλλιτέχνη. «Οι μουσικοί είναι καλλιτέχνες, έτσι θεωρώ ότι είμαι καλλιτέχνις» λέει.

Η superstar Tommy Genesis που έρχεται στην Αθήνα, μάς λέει ότι τα πόδια της μοιάζουν με χοτ-ντογκ Facebook Twitter
Φωτο: Stephane Wafer


«Πώς αισθάνεσαι που σε αποκαλούν διαδικτυακή βασίλισσα της ραπ;». «Δεν γίνεται να μην έχει επηρεάσει το Ίντερνετ την μουσική» απαντάει. «Άρχισα να χτίζω την καριέρα μου από τo SoundCloud. Είναι κάτι καταπληκτικό. Λειτουργεί ως μια κυβερνο-πλατφόρμα που σου ανοίγει τα μάτια, αν και μελλοντικά βλέπω πως η μουσική δεν θα διαφέρει από το παρελθόν. Θα περνάει από φάσεις και κύματα».
«Και η πολιτική; Σε ενδιαφέρει; Παρακολουθείς τις ειδήσεις;». «Ναι, βλέπω τι γίνεται, αλλά δυστυχώς η γνώμη μου δεν αφορά κανέναν».


Είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα και είναι ενθουσιασμένη. «Θέλω να συναντήσω όλα τα όμορφα πρόσωπά σας από κοντά» λέει. «Όμως, Tommy, γιατί ο κόσμος έχει πάθει εμμονή με τις κοντές φούστες που φοράς;». «Αυτή είναι μια χαριτωμένη ερώτηση. Δεν είμαι σίγουρη. Ίσως επειδή τα πόδια μου μοιάζουν με χοτ-ντογκ;».

 

TOMMY GENESIS - ANGELINA 

Η Tommy Genesis θα εμφανιστεί το Σάββατο 27 Μαΐου στο six d.o.g.s, (Αβραμιώτου 3-5), €12-15.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ