Η Apple καινοτόμησε ξανά ή απλώς συντηρεί το brand name της;

Η Apple καινοτόμησε ξανά ή απλώς συντηρεί το brand name της; Facebook Twitter
Σίγουρα ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην αγορά των smartphones είναι πάρα πολύ μεγάλος, οπότε όλα όσα ανακοινώνει η Apple τα έχουμε ήδη δει σε ανταγωνιστικές της εταιρείες εδώ και καιρό.
2

 — Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Apple, πες μας, καταρχάς, τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά των μοντέλων.

H Apple ανακοίνωσε τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. Τα δύο πρώτα μοιάζουν σχεδιαστικά με τα iPhone που έχουμε δει από το 2014, όμως η εταιρεία έχει αλλάξει την πλάτη κι έχει προσθέσει γυαλί για να μπορεί να φορτίζει ασύρματα (εφόσον μπορεί πια να το κάνει αυτό). Ακόμα μία διαφορά είναι η οθόνη, που πλέον είναι OLED ή Super Retina (4.7 ίντσες και 5.5 ίντσες, ανάλογα με το μοντέλο) και σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι είναι πιο φωτεινή, έχει καλύτερα χρώματα, φοβερά μαύρα και υποστηρίζει το πρωτόκολλο HDR για να μπορεί να προβάλλει ακόμα καλύτερη εικόνα. Έχουν νέο επεξεργαστή που η Apple έχει ονομάσει A11 Bionic και είναι, όπως είναι λογικό, πιο γρήγορος από αυτόν των προηγούμενων μοντέλων. Η κάμερα του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus είναι στα 12MP, ενώ το δεύτερο στο πίσω μέρος του έχει και μία δεύτερη για να κάνει ζουμ και πλέον, εκτός από το Portrait Μode, μπορεί να υποστηρίξει μια νέα λειτουργία που λέγεται Portrait Lighting, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει τον φωτισμό της φωτογραφίας μετά τη λήψη της. Το iPhone X έχει σχεδόν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το iPhone 8 Plus, όμως ο σχεδιασμός του έχει αλλάξει και πλέον η OLED οθόνη είναι στις 5.8 ίντσες, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μπροστινό μέρος της συσκευής.

 

— Τι ξεχωρίζεις εσύ από όλα αυτά;

Αυτό που κάνει τα νέα iPhone να ξεχωρίζουν είναι η AR (Augmented Reality) δυνατότητα που διαθέτει, που σε συνδυασμό με το AR Kit που υπάρχει στο iOS 11 θα φέρει αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το smartphone τόσο στις καθημερινές χρήσεις όσο και στα video games, αφού θα μπορεί να εμπλουτίζει τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής. Επίσης, το FaceID, βάσει του οποίου μόνο το πρόσωπο του κατόχου μπορεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο, είναι μια πολύπλοκη κι ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

Έχουν νέο επεξεργαστή που η Apple έχει ονομάσει A11 Bionic και είναι, όπως είναι λογικό, πιο γρήγορος από αυτόν των προηγούμενων μοντέλων.

— Αξίζει εν τέλει τα λεφτά του το iPhone X;

Αν σκεφτείς ότι πλέον, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, κουβαλάμε έναν υπολογιστή στην τσέπη μας και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, όπου και αν είμαστε, τότε, ναι. Από την άλλη, σίγουρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, άλλο αν η Apple δεν θέλει να το παραδεχτεί.

— Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Apple δεν μπορεί πια να καινοτομήσει τεχνολογικά (όπως έκανε με το πρώτο iPod και iPhone) και στηρίζεται πλέον στη συντήρηση του brand name της. Τι πιστεύεις εσύ;

Σίγουρα ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην αγορά των smartphones είναι πάρα πολύ μεγάλος, οπότε όλα όσα ανακοινώνει η Apple τα έχουμε ήδη δει σε ανταγωνιστικές της εταιρείες εδώ και καιρό. Αυτό έχει κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι η Apple έχει σταματήσει να καινοτομεί. Από πλευράς hardware, προσπαθεί να διατηρήσει το κοινό της, βελτιώνοντας τις συσκευές της. Εκεί που συνεχίζει να καινοτομεί, κατά τη γνώμη μου, είναι στο software της, με το νέο iOS να μπορεί να προσφέρει δυνατότητες στους developers να αναπτύξουν εφαρμογές AR που για την ώρα μπορεί να μη φαίνεται πολύ σημαντικό, όμως προς τα εκεί θα κινηθούν όλοι οι κατασκευαστές στο μέλλον.

— Πώς βλέπεις να εξελίσσεται η αγορά των smartphones το επόμενο διάστημα;

Αφού πλέον βγήκαν τα πρώτα smartphones με ολόκληρο το μπροστινό τους μέρος να είναι οθόνη, το επόμενο είναι να δούμε τα πρώτα που θα διπλώνουν και, φυσικά, ποιος θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα καινοτομήσει στο κομμάτι της μπαταρίας και της αυτονομίας της συσκευής. Σίγουρα, το επόμενο έτος θα είναι πολύ ενδιαφέρον, με αρκετές ανακοινώσεις.

Αρχείο
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αpple: Το iOS 11 έρχεται σήμερα και αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει

Τech & Science / Αpple: Το iOS 11 έρχεται σήμερα και αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει

Mια σημαντική αλλαγή είναι ότι το iOS 11 παρέχει βελτιστοποιημένη απόδοση για εφαρμογές 64-bit. Όλες οι εφαρμογές 32-bit πρέπει να ενημερωθούν από τους προγραμματιστές τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτήν την νέα έκδοση του iOS.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Apple: Αναλυτικά τα νέα προϊόντα όπως παρουσιάστηκαν χτες στην Καλιφόρνια

Τech & Science / Apple: Αναλυτικά τα νέα προϊόντα όπως παρουσιάστηκαν χτες στην Καλιφόρνια

Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus είναι οι συνεχιστές των iPhone 7 και iPhone 7 Plus και έρχονται με γυάλινη πλάτη, ασύρματη φόρτιση, καλύτερες κάμερες – ενώ το iPhone X έρχεται με μια νέα edge-to-edge 5.8 ιντσών OLED oθόνη και αναγνώριση προσώπου, ως το πιο ασφαλές password που έχει σχεδιαστεί ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Αυτά είναι τα τρία νέα iPhone

Τech & Science / Αυτά είναι τα τρία νέα iPhone

Αυτοί είναι οι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της παρουσίασης που όλοι περίμεναν. Αντίθετα από τις προσδοκίες το νέο iPhone X ήταν ο σταρ της γιορτής και το κινητό που αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας του μέλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπάρχει κάποια καινοτομία καθώς η αναγνώριση πρόσωπο υπάρχει ήδη από το 2015 στο windows hello, το λογισμικό έχει την σταθερή ανανέωση , με βελτιώσεις αλλά όχι κάτι που θα λέγαμε ground breaking, εδώ δεν έχει ακόμα mac book με οθόνη αφής, σε αντίθεση με την surface σουίτα προϊόντων της Microsoft, και η πλήρης οθόνη χωρίς μάσκα υπήρχε ήδη από την Samsung. Και οι τιμές τους είναι αρκετά ανεβασμένες.