ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Λένα Μαντά, ο Morrissey και η αρρώστια του κρέατος

Η Λένα Μαντά, ο Morrissey και η αρρώστια του κρέατος Facebook Twitter
Οι κριτικοί μπορεί να τη σφάζουν, αλλά τα βιβλία, όπως όλα τα προϊόντα εκεί έξω, δεν είναι προορισμένα μόνο να εξυψώνουν το πνεύμα. Τις περισσότερες φορές είναι για να μας καθησυχάζουν και να μας διασκεδάζουν
0

Για τη συνέντευξη των Ελλήνων ακτιβιστών της οργάνωσης για την «Αρρώστια του Κρέατος» στον M. Hulot: «Όλα αυτά προϋποθέτουν τη δραματική μείωση του πληθυσμού των οικόσιτων ζώων σε επίπεδα 90% και κάτω, διότι μόνο έτσι θα απελευθερωθούν οι εκτάσεις που προορίζονται για άλλες χρήσεις (bonus: μείωση ποσοτήτων του μεθανίου). Ποια είναι η μοίρα των μη χρήσιμων για τον άνθρωπο ζώων όμως; Τα γαϊδούρια, από τότε που έγιναν "άχρηστα" για τον άνθρωπο, κινδυνεύουν με εξάλειψη. Ποια νομίζεις ότι θα είναι η μοίρα της κότας ή της αγελάδας εάν πάψει να μας είναι χρήσιμη; Αυτό στο οποίο διαφωνώ με τους πασιφιστές φυσιολάτρες είναι ο τρόπος που λειτουργεί το οικοσύστημα: αλληλεπιδρώντας. Αυτήν τη στιγμή είμαστε οι ρυθμιστές του οικοσυστήματος (με τα γνωστά αποτελέσματα) και όντως πρέπει να ρυθμίσουμε την αλληλεπίδρασή μας, όχι σε πασιφιστικό επίπεδο αλλά σε ρεαλιστικά χρηστικό. Επίσης, δεν υπάρχουν μελέτες σε διάστημα 5-10 γενεών χορτοφάγων ή vegan για να δούμε όχι εάν υπάρχουν άμεσες συνέπειες στην υγεία αλλά κληρονομικές, που θα εκδηλωθούν σε βάθος χρόνου, τι είδους εκφυλισμοί θα υπάρξουν, ποιες ασθένειες θα αυξηθούν, ποιες θα μειωθούν κ.λπ. Π.χ. τώρα αρχίζουν να διαπιστώνουν κληρονομικότητα σε ακραίους κρεατοφάγους. Άραγε τι θα βρουν σε ακραίους χορτοφάγους; Η παρά φύσην αλλαγή της διατροφής (προς οποιοδήποτε άκρο) έχει συνέπειες. Είμαστε παμφάγα όντα και εάν έχεις προσέξει, όποτε έχουμε προσπαθήσει να διορθώσουμε τη φύση, τα κάναμε μούτι, δεν έχουμε καλές στατιστικές επιτυχίας. Πρέπει να ρίξουμε τα επίπεδα κρέατος στη διατροφή μας, αλλά όχι να το εξαλείψουμε». (Σχόλιο του Harlan)

☛ Για τη συνέντευξη της συγγραφέως Λένας Μαντά στον Αλέξανδρο Διακοσάββα: «Έχω διαβάσει δυο-τρία βιβλία της που έπεσαν στα χέρια μου σε διακοπές. Προτιμώ τη Μαντά από το 85% των Ελλήνων συγγραφέων που γράφουν μια λυρική παπάτζα που ζέχνει ναρκισσισμό και δηθενιά. Τουλάχιστον, στο είδος αυτό που έχει επιλέξει υπηρετεί το κοινό και όχι τη ματαιοδοξία της. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι κάποιος που διαβάζει Μαντά διαβάζει λογοτεχνία. Είναι το αντίστοιχο ενός καλού ριάλιτι ή μιας καλής καθημερινής σειράς. Υπάρχουν κι αυτά, αλλά υπάρχει σαφώς ταβάνι στο πόσα έχεις να πάρεις πνευματικά». (Σχόλιο του/της Neverlander). «Ομολογώ ότι ενώ δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο της, τη σέβομαι ως άνθρωπο ή τουλάχιστον την περσόνα που βγάζει στις συνεντεύξεις. Σου λέει "εγώ προφανώς δεν είμαι για Νόμπελ αλλά έχω δημιουργήσει τρομερό ρεύμα και με διαβάζουν τόσοι αναγνώστες τόσα χρόνια". Οι κριτικοί μπορεί να τη σφάζουν, αλλά τα βιβλία, όπως όλα τα προϊόντα εκεί έξω, δεν είναι προορισμένα μόνο να εξυψώνουν το πνεύμα. Τις περισσότερες φορές είναι για να μας καθησυχάζουν και να μας διασκεδάζουν». (Σχόλιο του/της MagosTouOzz)

☛ Για το «Μήπως είναι κατά βάθος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Morrissey;» του Δημήτρη Πολιτάκη: «Επιτρέψτε μου και μια άλλη οπτική πάνω στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. Είναι συχνό το φαινόμενο ένας ομοφυλόφιλος που για χ ψ λόγους δεν τα βρήκε ποτέ με τον εαυτό του και τη σεξουαλικότητά του να έχει "μαζοχιστικές" απόψεις περί καθωσπρεπισμού, συντηρητισμού, αντίδρασης στο αναμενόμενο κ.λπ. Ο γκέι που κρύβεται απ' την κοινωνία θα βρει τον δρόμο του. Ο γκέι που κρύβεται απ' τον εαυτό του και ντρέπεται (και κατά βάθος θα 'θελε να μην είναι) ξεσπά σπασμωδικά τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους, στην κοινωνία κ.λπ.». (Σχόλιο του tktk)

☛ Για το «Κι αν σας πιάσουν χωρίς εισιτήριο, τι κάνετε;» της Χριστίνας Γαλανοπούλου: «Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια τα έχουν ανακοινώσει από πέρσι, μην πω και πρόπερσι. Γιατί έπρεπε να είναι τόσο ανοργάνωτοι; Δεν μπορούσαν, για παράδειγμα, να εκδώσουν μηδενικού υπολοίπου μηνιαίες κάρτες πολύ πιο πριν και όταν φτάσει η στιγμή να γίνει η προσθήκη των χρημάτων με ένα απλό κλικ; Πρέπει να γίνονται όλα τελευταία στιγμή; Και εφόσον δεν υπάρχουν αρκετά αυτόματα μηχανήματα, γιατί δεν παίρνετε κι άλλα ή, τουλάχιστον, εφόσον έχετε καθυστερήσει έναν χρόνο (από Μάρτιο πήγαμε Νοέμβρη), γιατί δεν δίνατε άλλον ένα μήνα παράταση; Αυτά τα πράγματα, με αυτήν τη γραφειοκρατία και αυτή την ανοργανωσιά, μόνο Ευρώπη δεν θυμίζουν». (Σχόλιο του/της Lumidy)


«Είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να τα αφήνουν όλα την τελευταία στιγμή (πιστεύοντας πάντα στην παράταση) και να χτυπιούνται στις ουρές. Και μετά φταίει το κράτος που μας κάνει ταλιμπάν. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο. Σε διάφορες στάσεις του μετρό υπήρχαν κολλημένες ανακοινώσεις στα ταμεία που έλεγαν ότι "από τώρα (δηλαδή τον Αύγουστο) μπορεί το κοινό να προμηθεύεται τις ηλεκτρονικές κάρτες". Τη δική μου την έβγαλα τον Σεπτέμβριο και περίμενα 5 λεπτά στο ταμείο». (Σχόλιο της Housewife)

Feedback
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ