Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter
1


 

Η πλατεία Βαρνάβα επιστρέφει νέα και ωραία. Από τον Φεβρουάριο του 2015 βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αποτελούσε η ανάπλαση που μόλις είχε ξεκινήσει στην αγαπημένη τους πλατεία. Προβληματισμός, καχυποψία, αλλά και έκπληξη κυριαρχούσαν σε όλες τις κουβέντες που αφορούσαν το έργο. Η καθυστέρηση, αλλά και η έλλειψη πληροφόρησης ήρθαν να προστεθούν στο «κακό» κλίμα. Όλα αυτά, όμως, φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν, αφού η πλατεία αναμένεται να κερδίσει και πάλι τις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της. Έχοντας φορέσει τα καλά της, σας περιμένει για να γίνει και πάλι στέκι για παρέες, οικογένειες, ζευγαράκια, ηλικιωμένους κ.λπ. Ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, με μαγαζιά για όλα τα γούστα, μα, πάνω απ' όλα, μια γειτονιά γοητευτική για κάθε επισκέπτη της, που έχει επιστρέψει δυναμικά για να μείνει στην καρδιά μας. 

Baba Ghanoush

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Μία από τις σχετικά νέες αφίξεις στην αγαπημένη γειτονιά του Παγκρατίου για τους λάτρεις του φαλάφελ. Το Baba Ghanoush, το μικρό και γουστόζικο μαγαζί που άνοιξαν πριν από έναν χρόνο οι σκηνοθέτες Γιώργος Νούσιας και Χριστίνα Ιωακειμίδη, φτιάχνει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ στην πόλη και το μυστικό έχει διαδοθεί στόμα με στόμα σε πολλούς. Η χαρά των vegetarians και όχι μόνο, αφού στον κατάλογό του υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων σε φαλάφελ σε πιάτο ή πίτα που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Baba Ghanoush, αρκετές σαλάτες καθώς και σπιτικές πατάτες τηγανητές. Το φαλάφελ σε πίτα σερβίρεται σε τρεις φοβερές γεύσεις: με ταχίνι, χαρίσα, μπάμπα γκανούς και σαλάτα, με σος γιαουρτιού, πράσινη σαλάτα, ρόκα, καρότο, χαρίσα, και με τη νέα πρόταση, με χούμους, πολίτικη σαλάτα, ταχίνι και χαρίσα. Αξίζει να δοκιμάσετε και το φαλάφελ σε πιάτο με χούμους, κους κους, χαρίσα και πίτα.

Εμπεδοκλέους 25, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 212 1050351, facebook.com/babaghanoushfalafelshop


Ψητοπωλείο Παλιάκης

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Εδώ η γεύση συναντά την ποιότητα και την παράδοση. Στον Παλιάκη θα φάτε ίσως το καλύτερο σουβλάκι στην ανερχόμενη πλατεία Βαρνάβα, χωρίς υπερβολές. Το κρέας φτάνει ολόφρεσκο στη σχάρα από το δικό τους κρεοπωλείο και ψήνεται μερακλίδικα, για να έρθει στο πιάτο σας σε «γενναίες» μερίδες. Μεγάλη ποικιλία σε ψητά της ώρας, από μπιφτέκι, λουκάνικο και πανσέτα μέχρι τη φοβερή μπριζόλα μόσχου ή τα βουβαλίσια κεμπάπ αλλά και τα κλασικά γευστικότατα καλαμάκια και πίτες.

Πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7010022, facebook.com/paliakis

Μουριές

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στο Παγκράτι, οι Μουριές, εδώ και 40 χρόνια, τιμά την πολυετή παράδοση που έχει στο μαγειρευτό και όχι μόνο. Στο ζεστό και οικογενειακό του περιβάλλον θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία μαγειρευτών και φαγητών της ώρας από λαδερά, ψητά και πιάτα που φτιάχνουν καθημερινά με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες και τις ίδιες κλασικές συνταγές που το έκαναν στέκι για πολλούς. Exra tip: Εδώ θα απολαύσετε την καλύτερη μαγειρίτσα της Αθήνας.

Πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα, Παγκράτι, 210 7016100, facebook.com/Μουριές

Σκαζη café-bar

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Μια σχετικά νέα άφιξη στην πλατεία Βαρνάβα που ήρθε για να αφήσει και αυτή το στίγμα της στην ανανεωμένη πιάτσα. Το Σκάζη είναι ένα all day café-bar με όνομα εμπνευσμένο από ένα άλμπουμ των Stereo Nova, που σημαίνει σκόρπια κομμάτια από ζωντανές ηχογραφήσεις. Στον ζεστό και φιλικό του χώρο θα απολαύσετε από τις 10 το πρωί περιποιημένο καφέ και γλυκό και όσο περνάει η ώρα «καθαρά» ποτά και αποστάγματα, συνοδεία γευστικών μεζέδων. Μουσικά κινείται στα μονοπάτια της ροκ, funk, σόουλ και τζαζ με συχνά live. Extra tip: Τώρα που καλοκαίριασε, προτιμήστε τα τραπεζάκια έξω.

Εμπεδοκλέους 28-30, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 216 7005887, facebook.com/cafeskazi

Superfly Café

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Μαγαζί από εκείνα που σε μεταφέρουν πίσω στον χρόνο και σε αναμνήσεις με πολύ παιχνίδι! Στο Superfly Café θα βρεις παιχνίδια, περιοδικά και κόμικς των '80s και των '90s σε έναν χώρο με αρκετά ρετρό χαρακτηριστικά και vintage έπιπλα. Ζεστό περιβάλλον με συχνά events, καλός καφές και «καθαρά» ποτά μέχρι αργά το βράδυ και ακούσματα τζαζ, σόουλ, funky και disco είναι αυτά που έκαναν το Superfly ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του Παγκρατίου.

Εμπεδοκλέους 28-30, Παγκράτι, 211 4046076, facebook.com/superflycafebar

Πιάτσα Τσιπουράκι

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Βαρνάβα, αυτό το μικρό καφενεδάκι είναι το στέκι της λιακάδας και του μεζέ. Αδελφάκι με τις Μουριές ακριβώς δίπλα, γεγονός που του επιτρέπει να σερβίρει τα πάντα με μεγάλη ευκολία. Εκλεκτοί μεζέδες που έρχονται σε μικρά πιατάκια για να τους απολαύσεις πίνοντας κρύα μπίρα, ούζο ή τσιπουράκι με θέα την ανανεωμένη πια πλατεία. Must επιλογές, για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι τσίπουρο, τα ρεβίθια, οι γίγαντες και η φοβερή μελιτζανοσαλάτα που φτιάχνουν.

Πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7016100, facebook.com/piatsatsipouraki.gr

Τ & Toggs

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter

Ένα από τα πιο καινούργια στέκια στην ανανεωμένη πλατεία Βαρνάβα, το Τ & Toggs είναι ένα all day café-bar με άκρως παρεΐστική ατμόσφαιρα που σίγουρα αξίζει να μπει στην ατζέντα σας. Ανοιχτό από τις 7:30 το πρωί με έναν από τους καλύτερους καφέδες στην πόλη, σπιτική λεμονάδα και χορταστικά σνακ μέχρι αργά το βράδυ, με ροκ μουσικές, ποτά και ρακόμελα. Extra tip: Κάθε Σαββατοκύριακο, μαζί με τον καφέ, θα σας κεράσουν σπιτικά γλυκά!

Εμπεδοκλέους 25 (πλ. Βαρνάβα), Παγκράτι, 210 7564967, facebook.com/pages/T-Toggs


Βαρναβα Café

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Κλασικό meeting point στο Παγκράτι. Ειδικά τώρα, που έβγαλαν και τραπεζάκια έξω για να υποδεχθούν το καλοκαίρι, αν δεν το έχετε γνωρίσει ήδη, σπεύσατε. Ο σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος του δεν έχει χάσει καθόλου από τη μαγεία του παραδοσιακού καφενείου που θυμίζει την παλιά Αθήνα και μετρά 20 χρόνια περίπου στην πλατεία. Ανοιχτά από νωρίς το πρωί με καφέ και σπιτικά γλυκά, μέχρι αργά το βράδυ για ποτό και αποστάγματα σε σούπερ φιλικές τιμές.

Πλατεία Βαρνάβα 1, Παγκράτι, 210 7017008, facebook.com/Βαρναβα-CAFE

Μουσική στην πλατεία!
Γιορτh Μουσικhς 2016

Στην πλατεία Βαρνάβα θα βρεις ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης Facebook Twitter


Μαζί με την ανανεωμένη πλατεία επιστρέφει και η καθιερωμένη Γιορτή Μουσικής της πλατείας Βαρνάβα. Το ραντεβού δίνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά, με τη Γιορτή Μουσικής να αποτελεί πλέον θεσμό για τους κατοίκους της περιοχής. Μουσικά σχήματα για όλα τα γούστα αναμένεται να πλημμυρίσουν με μουσική την ευρύτερη περιοχή της πλατείας το τριήμερο 18-20 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής).


Αποκορύφωμα της γιορτής είναι η ανοιχτή συναυλία που θα διοργανωθεί στην πλατεία με την αρωγή και ενίσχυση όλων των καταστημάτων της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, που ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί, στο facebook.com/giortimousikisbarnaba.

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ