Όμορφα που είναι στα Βόρεια

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
0

Avgerinos Cosmetics

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


100% φυσικά καλλυντικά για κάθε γυναίκα που ξέρει να περιποιείται τον εαυτό της. Μας συστήθηκαν πριν από τέσσερις δεκαετίες και όλα αυτά τα χρόνια μάς παρέχουν την καλύτερη φροντίδα για το σώμα και το πρόσωπο. Φτιαγμένα 100% με φυτικά και φυσικά υλικά και με την απαραίτητη φαρμακοτεχνική γνώση, τα καλλυντικά Avgerinos Cosmetics είναι κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος και απολύτως ασφαλή. Η Avgerinos μας παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια συλλογή για όλο το σώμα από ελληνικές πρώτες ύλες και με ντελικάτες μυρωδιές. Πλούσιες κρέμες χεριών και σώματος, φυσικά έλαια, άλατα μπάνιου και κολόνιες με έντονη διάρκεια που θα σας χαρίσουν μια αίσθηση φρεσκάδας όλη την ημέρα. Και επειδή μια γυναίκα ξέρει ότι πρέπει να προλαβαίνει τον χρόνο, η Avgerinos προσφέρει μια πλήρη σειρά αντιγηραντικής φροντίδας και ενυδάτωσης με κρέμες ματιών, προσώπου, και ορό/serum με υαλουρονικό οξύ και άλλα πολύτιμα στοιχεία για την επιδερμίδα. Θα βρείτε, επίσης, προϊόντα peeling/scrub και μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητα σαπούνια.

Ανδρέα Παπανδρέου 22, 210 6820844, www.avgcosmetics.gr, [email protected]

Handromania

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Ο «ναός» της χάντρας και του decoupage ακούει στο όνομα Handromania. Εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μοναδικά κοσμήματα και διακοσμητικά για το σπίτι. Μας συστήθηκε στο Χαλάνδρι και ακολούθως σε Περιστέρι, Γλυφάδα, Χανιά αλλά και στο Γύθειο. Διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία σε χάντρες μεταλλικές, κεραμικές, ξύλινες, κρύσταλλο, γυάλινες και πολυεστερικές, ημιπολύτιμες πέτρες, καθώς και τα κατάλληλα δέρματα, κλωστές, αλυσίδες και σύρματα για να ολοκληρώσετε το κόσμημά σας. Στα Handromania θα βρείτε ποικιλία σε ριζόχαρτα, χαρτοπετσέτες, στένσιλ, κόλλες, ξύλινα και μεταλλικά αντικείμενα, ακρυλικά χρώματα και άλλα υλικά για decoupage, καθώς και νέα χρώματα κιμωλίας TOMMY για παλαίωση διαφόρων αντικειμένων. Zητήστε τους να κάνουν το δικό σας σχέδιο πραγματικότητα σε μέταλλο, ξύλο, πλεξιγκλάς και πλαστικό. Και για όποιον θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, διοργανώνουν εξειδικευμένα εικαστικά σεμινάρια.

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι, 210 6891566, 6944 641364 /
Εθνικής Αντιστάσεως 2, Περιστέρι, 210 5756154 / Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 15 &
Δούσμανη, Γλυφάδα, 210 8944762 / Κυδωνίας 44, Χανιά, 28210 75 662,
www.handromania.gr, facebook.com/Handromania, e-mail: [email protected]

9Β Home Bar

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Τα Χαλάνδρι έχει τα πάντα. Σε δρόμους, στενάκια, εμπορικά κέντρα και ταράτσες μπορείς να βρεις τα πάντα. Στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου ξέρεις ότι θα συναντήσεις κάτι διαφορετικό. Το 9Β Home Bar σας περιμένει να σας καλωσορίσει και να σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας από το πρωί. Στο ζεστό χώρο του μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας (Kudu speciality espresso ή single origin, όχι ό,τι κι ό,τι), να περάσετε τα πρωινά του Σαββατοκύριακου με τους φίλους σας και πολύ νόστιμο brunch ή να βρεθείτε με συναδέλφους για early drinks και φανταστικά tapas που φτιάχνονται κάθε απόγευμα και συνοδεύουν τα ποτά σας αντί ξηρών καρπών. Πίσω από την μπάρα του 9B βρίσκονται ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος (νικητής Αngostura Challenge 2015) και ο Κώστας Λύτρας. Οφείλετε να δοκιμάσετε τα μοναδικά κοκτέιλ που θα σας συναρπάσουν! Πάντα υπό τους ήχους μαύρης, ρoκ και σόουλ μουσικής, ξεκινήστε το βράδυ σας απολαμβάνοντας κάποιο από τα 7 κρασιά σε ποτήρι ή διαλέξτε μία από τις 25 ετικέτες μπίρας.

Θουκυδίδου 9Β & Σωκράτους 12, 210 6801007, facebook.com/9bita.homebar

Penny Lane comfort food

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Η νέα σχετικά άφιξη στο Χαλάνδρι «έσκασε μύτη» το περασμένο καλοκαίρι, έφερε νεοϋορκέζικο αέρα στο πιο hot προάστιο στα βόρεια και επαναπροσδιόρισε το comfort food στην περιοχή. Με όνομα εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles, το Penny Lane σε τραβάει αμέσως με τον άνετο χώρο του και το εντελώς comfort σκηνικό που έχουν δημιουργήσει οι ταλαντούχοι Νοrdeco με mix and match στοιχεία στη διακόσμηση. Ο κατάλογος σε βάζει στο παιχνίδι του comfort food με προτάσεις ορεκτικών από τον ξυλόφουρνο, street food, σαλάτες, λίγα κυρίως πιάτα και γαρνιτούρες επιλογής. Θαυμάσια γεύση, φουλ νοστιμιά και, το σημαντικότερο, όλα μαγειρεύονται μπροστά σας. Το γεύμα σας μπορείτε να το συνδυάσετε με κρασί (κυρίως ελληνικές ετικέτες), μπίρα ή κάποιο από τα αρκετά κοκτέιλ που έχει να σας προτείνει ο κατάλογος. Ανοιχτά από το πρωί για καφέ και brunch από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το croque monsieur με καπνιστό ζαμπόν, έμενταλ, παρμεζάνα και μπεσαμέλ, αλλά και το choco burger με παγωτό βανίλια και σοκολάτα.

Θουκυδίδου 10, 210 6800217, facebook.com/PennyLane

Avant Garde

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Περνώντας απέξω, εύκολα νομίζεις ότι πρόκειται για γαλλικό μπιστρό ή παραδοσιακή ιταλική τρατορία, όμως ειδικότητά τους είναι τα κοκτέιλ αλλά και ο πολύ γευστικός καφές. Αυτή η μικρή bistroteque, που έφερε παριζιάνικο αέρα στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και όχι άδικα. Στον ζεστό χώρο του Avant Garde, με έντονο το γαλλικό στοιχείο στη διακόσμηση, θα πιεις έναν από τους καλύτερους καφέδες στο κοσμοπολίτικο Χάλανδρι, χάρη, φυσικά, στο υπέροχο χαρμάνι που έχουν δημιουργήσει και την εμπειρία στη γνώση της σωστής εκτέλεσης. Και τι καλύτερο από το να συνδυάσεις έναν καλό καφέ με μια γλυκιά λιχουδιά που φτιάχνουν με πολύ μεράκι οι ίδιοι. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει και δίνει τη θέση του σε ψαγμένα κοκτέιλ, πρωτότυπες προτάσεις αλλά και πειραγμένες κλασικές συνταγές με έντονο ενδιαφέρον και, φυσικά, έχοντας την καλύτερη μουσική συντροφιά με ρoκ, σόουλ, φανκ και electronic ακούσματα. Εxtra tip: Ενημερωθείτε για τα live που διοργανώνει συχνά μέσα από τη σελίδα του στο f/b.

Θουκυδίδου 1, 213 0268861, Facebook: Bistro.Avant.Garde

El Rey Alobar

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Δεν είναι απλώς ένα από τα πιο ψαγμένα μπαράκια της περιοχής. Είναι το πρώτο μαγαζί που εγκαινίασε τη δεύτερη εποχή ανόδου του Χαλανδρίου. Η διακόσμηση με τους ξύλινους πάγκους, τα ζεστά χρώματα και τη μεγάλη μπάρα θυμίζει κάτι από τα θρυλικά βερολινέζικα μπαρ. Εκτός από τα ζεστά και κρύα ροφήματα που συνοδεύονται από διάφορες λιχουδιές, όπως το περίφημο chocolate cake,το El Rey δίνει έμφαση στα ψαγμένα κοκτέιλ που φέρουν την υπογραφή των έμπειρων και δημιουργικών bartenders του. Εμπιστευτείτε τις cocktail of the day προτάσεις και θα μας θυμηθείτε. Η ζεστή ατμόσφαιρα και το ωραίο περιβάλλον συμπληρώνονται από καλές μουσικές και δυνατά DJ sets από μερικούς από τους πιο γνωστούς DJs της πόλης. Για το μουσικό πρόγραμμα της εβδομάδας και special events μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του στο f/b. Extra tip: Δοκιμάστε κάθε βδομάδα και μία διαφορετική ποικιλία καφέ, όπως Peru, Colubia κ.λπ.

Θουκυδίδου 7, 210 6814459, facebook.com: pages/El-Rey-Alobar

Εκτός bar

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Ένα μαγαζί με όνομα που τα λέει όλα. Το Εκτός, στην καρδιά του πολύβουου πια Χαλανδρίου, θα σε βγάλει πραγματικά εκτός από καθετί συνηθισμένο. Ένα μικρό, κλασικό ποτάδικο που θα σε κάνει να νιώσεις οικεία από την πρώτη στιγμή και αξίζει να κάνεις στέκι. Με μουσικές εντός και εκτός εποχής, από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα, και σε ένα ευρύ φάσμα με τζαζ, σόουλ, φανκ και μπλουζ, συχνά DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς αλλά και live με έμφαση στην τζαζ και μπλουζ σκηνή. Στην ενημερωμένη κάβα του θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κλασικά ποτά, επιλεγμένα old time classics και για το τέλος θα σας κεράσουν ιδιαίτερα, παλαιωμένα αποστάγματα. Θα τα συνοδεύσετε με λαχταριστές homemade μους πάνω σε μπρουσκέτες ή ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ανοιχτά καθημερινά μετά τις 17:00 για καφέ και το Σαββατοκύριακο από τις 12 μ.μ. Δευτέρα κλειστά.Extra tip: Ενημερωθείτε για τα events κάθε εβδομάδας μέσα από τη σελίδα του facebook.

Πλ. Ελευθερωτών 8, (κεντρική πλατεία Χαλανδρίου), 210 6858585, Facebook/ektos bar 

Chapeau by Dina Nikolaou

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Μια μικρή γαλλική γωνιά στο κέντρο του Χαλανδρίου με γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν σε παρισινά μπιστρό. Στο Chapeau, το μαγαζί που δημιούργησαν δύο φίλες, θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας, αφού ο χώρος είναι πολύ ζεστός και θα γευθείτε άκρως γαλλικές και σπιτικές γεύσεις. Ανοιχτά από το πρωί για καφέ και μικρές λιχουδιές, μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό ή ποτό και τσιμπολόγημα με εκλεκτά ορεκτικά, εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα. Συντροφιά με την κατάλληλη μουσική, το σκηνικό γίνεται ιδανικό για βραδινή κουβεντούλα με την παρέα. Εδώ έχουν την τιμητική οι λαχταριστές tartines που φτιάχνει με πολύ μεράκι η σεφ Ντίνα Νικολάου. Θα τις βρείτε σε πολλές εκδοχές, πάντα με βάση εξαιρετικής ποιότητας υλικά, και πραγματικά δεν θα ξέρετε τι να διαλέξετε: την πλούσια tartine με κότα λεμονομουσταρδάτη, μανιτάρια σοτέ και κεφαλοτύρι, τη μεσογειακή tartine με προσούτο Ευρυτανίας, σύκα κρασάτα και κατσικίσιο τυρί ή μήπως την tartine με λότζα φυσικής ωρίμανσης, χειμερινά λαχανικά και κασέρι; Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Θα βρείτε ακόμα κοκοράκι στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα αλλά και πάπια κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατάτες.

Σωκράτους 4Α, 210 6845300, www.chapeau.gr

Melouk

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Ένα από τα πλέον ξεχωριστά μαγαζιά του Χαλανδρίου που κέρδισε γρήγορα το στοίχημα, χάρη στο μοναδικό concept πάνω στο οποίο στήθηκε. Λουκουμάδες και κοκτέιλ σε συνδυασμούς που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο σε έναν μικρό, παρεΐστικό χώρο, σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία. Ένας βιομηχανικά σχεδιασμένος all day χώρος με δυνατή μουσική και ατμόσφαιρα που θυμίζει μπαρ όλη την ημέρα στο ισόγειο – αν θέλετε πιο χαλαρές καταστάσεις, υπάρχει ο επάνω χώρος. Εδώ θα δοκιμάσετε 70 διαφορετικές γεύσεις λουκουμάδων σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές που θα έρθουν σε μεταλλικά σκεύη που παραπέμπουν σε τεράστια κοκτέιλ ποτήρια. Ούτε που θα καταλάβετε ότι τους φτιάχνουν μπροστά σας αν κάτσετε στο μπαρ, γιατί ο χώρος έχει πραγματικά καλό εξαερισμό. Είτε επιλέξετε να τους συνδυάσετε με καφέ είτε με ποτό, το σίγουρο είναι ότι αν φάτε μια φορά εδώ, θα το βάλετε στην ατζέντα σας. Ιδανικός συνδυασμός, πάντως, με τα signature coktails που θα σας προτείνουν σε πολλές ελληνικές επιλογές με βάση τη μαστίχα, την τεντούρα, την τσικουδιά και το τσίπουρο.

Κολοκοτρώνη 5, 210 6824600, www.melouk.gr, facebook.com/www.melouk.gr

«Οι γεύσεις της Πηγής»

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Κλασικό μεζεδοπωλείο, απ' αυτά που σε κερδίζουν με την πρώτη... μπουκιά αλλά και με το μοναδικό κλίμα που ξέρουν να δημιουργούν στήνοντας μικρά γλέντια κάθε εβδομάδα. Οι «Γεύσεις της Πηγής» είναι ένας ζεστός χώρος στο Χαλάνδρι, όπου θα γευθείτε παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και εκλεκτούς μεζέδες που φτιάχνουν εκείνη την ώρα, πάντα με έμφαση στην ποιότητα και τις καλύτερες πρώτες ύλες. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ζουμερό του μπιφτέκι και, αν τα πετύχετε, πιάτα σούβλας, που τα κάνουν με πολύ μεράκι. Όλα αυτά και άλλα πολλά μεζεδάκια και, φυσικά, καλό κρασί θα τα απολαύσετε διπλά αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ, αφού εκείνες τις μέρες υπάρχει ζωντανή μουσική σε ρεμπέτικους και νησιώτικους ρυθμούς. Extra tip: Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση, αν το προτιμήσετε τα βράδια με live μουσική, γιατί ο χώρος γεμίζει από νωρίς. Κατάλληλο και για να διοργανώσετε επαγγελματικά γεύματα και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, σε καλές τιμές και με άψογη εξυπηρέτηση.

Ζωοδόχου Πηγής 21, 210 6711888, facebook.com/Οι-Γεύσεις-της-Πηγής

Refan - Αρώματα με ιστορία

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Ένας πραγματικός παράδεισος αρωμάτων στο Χαλάνδρι που έχει γίνει ξακουστός και εκτός συνόρων, με περισσότερα από 400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Με ιστορία και γνώση στην αρωματοποιία που μετρά από το 1991 και εκατοντάδες βραβεία, με πιο πρόσφατο το International European Quality Award Paris 2014, τα αρώματα-τύπου της Refan σίγουρα έχουν κάτι που τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Ντελικάτες, αέρινες αλλά και έντονες μυρωδιές που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις, φτιαγμένες με τις καλύτερες πρώτες ύλες από τη γαλλική Mane Fills, χωρίς πρόσθετα χημικά και στις καλύτερες τιμές της αγοράς, ώστε να είναι προσιτά σε όλους.

Ανδρέα Παπανδρέου 61, 213 0307020, facebook.com/refan.halandri

Funky Grape

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Στην πρώτη wine pub στην Αθήνα θα γευθείς το κρασί με άλλο τρόπο! Στο Funky Grape θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κρασιά από ξένες ετικέτες αλλά και από την Ελλάδα, ψαγμένες μπίρες, ποτά και αποστάγματα, όλα διαλεγμένα με μεράκι και γνώση του αντικειμένου. Θα τα συνδυάσετε ιδανικά με κάποιο από τα ιδιαίτερα πιάτα και τις γευστικές προτάσεις που προσφέρονται και αναδεικνύουν μοναδικά το άρωμα του ποτού που θα επιλέξετε. Στον ζεστό και όμορφα διαμορφωμένο χώρο του με γήινα χαρακτηριστικά θα ακούσετε καλές μουσικές από resident DJs και guests που εναλλάσσονται στα dexx.

Ανδρέα Παπανδρέου 28, 211 0126383, facebook.com/funkygrapewinepub

Solo Gelato

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Θεωρείται ο ναός του παγωτού στα βόρεια προάστια και αυτό γιατί έχει αναγάγει την παρασκευή του σε πραγματική ιεροτελεστία. Γι' αυτό ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογεώργος, τρίτης γενιά «παγωτοποιός», ο οποίος χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, χωρίς έτοιμα μείγματα και με εκλεκτές πρώτες ύλες. Αυτό το μεράκι είναι που του χάρισε πριν από δύο χρόνια την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παγωτού στο Βερολίνο. Στο Solo Gelato θα βρείτε πολλές μοναδικές γεύσεις παγωτών αλλά και παγωτά δίχως ζάχαρη και γλουτένη. Φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φ φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP), καϊμάκι με σαλέπι (παραδοσιακή συνταγή απο το 1951), sorbé σοκολάτα, χωρίς γάλα, με κακάο από Chuao-Βενεζουέλα, χωρίς προσθήκη χρωμάτων και υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά, και παγωτό με καφέ εσπρέσο (100% arabica).

A. Παπανδρέου 44, 210 6813622, www.sologelato.gr

Μαϊμού

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Όσοι την έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά, ξέρουν ότι η Μαϊμού δεν είναι απλώς ακόμα ένα μπαράκι στο Χαλάνδρι. Κλασικό μπαρ με χαρακτήρα και ένας ζεστός χώρος με καλή μουσική που σε ξεσηκώνει να χορέψεις, ακόμα και αν δεν βγήκες με τέτοιο mood. Μουσικά όργανα απ' όλο τον κόσμο, ένα κάδρο του John Coltrane, τεράστιες ξύλινες μάσκες και πολλές μαϊμούδες, που είναι και το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, συνθέτουν το σκηνικό. Θα πιείτε κοκτέιλ και ποτά σε γενναίες ποσότητες και ανάλογα με τη βραδιά θα ακούσετε από τζαζ, σόουλ και φανκ, μέχρι λάτιν, ρέγκε ή ρoκ.

Θουκυδίδου 7Α & Σωκράτους, 210 6843279, facebook.com/maimou.cocktailbar

Crepe Diem

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Η καλύτερη κρεπερί του Χαλανδρίου για πολλούς που ξέρουν τι θα πει πραγματικά καλή κρέπα. Στο Crepe Diem, ένα μαγαζί με όνομα που παραπέμπει στη γνωστή ρήση «Carpe Diem», επιβάλλεται να πάρεις κρέπα, τουλάχιστον γι' αρχή. Πλούσια γεύση σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές και μεγάλη ποικιλία υλικών για να την φτιάξετε όπως τραβάει η όρεξή σου. Θα βρείτε, ακόμα, λαχταριστά μπέργκερ και club sandwich, και θα σας τα φέρουν πολύ γρήγορα στο σπίτι, ακόμα και αν σας έρθει η όρεξη στις 4 τα ξημερώματα. Για το πιο γλυκό κλείσιμο προτείνουμε ανεπιφύλακτα το θεϊκό παγωτό μηχανής που σερβίρουν με extra σοκολάτα bueno, μερέντα, μπισκότο oreo και caprice ή λουκουμάδες με γέμιση bueno.

Σωκράτους 6, 210 6858418, facebook.com/CrepeDiem.xalandri, www.crepediem.gr

Corte

Όμορφα που είναι στα Βόρεια Facebook Twitter


Από τις 8 το πρωί σερβίρει τον καλύτερο εσπρέσο της πόλης, τον οποίο απολαμβάνουμε με λαχταριστά ντόνατς, συντροφιά με την αγαπημένη μας LiFO. Το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν τα homemade sandwiches μαζί με ένα ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη Peroni για να μας χορτάσουν και να συνεχίσουμε τη μέρα μας, ενώ το βράδυ ο νέος κατάλογος ζεστών και κρύων κοκτέιλ, επιμελημένος από τον Νίκο Ζήση, αναλαμβάνει να μας κρατήσει συντροφιά τις χειμωνιάτικες νύχτες σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον που θυμίζει το σαλόνι του σπιτιού μας, υπό τους ήχους των καλύτερων DJs. 

Ηρακλείου 7Β, 213 00289507, Facebook: Corte Cafe Bar

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ