Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
0

Old Dog
Σάρδεων 6, Nέα Φιλαδέλφεια, ΗΣΑΠ Περισσού

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Ένα «family bar» με όλη τη σημασία της λέξης, που προσφέρει φιλοξενία, ωραίο καφέ, γευστικές μπουκιές, ποιοτικά ποτά και ιδιαίτερα κοκτέιλ, όλα με μια διάθεση πειραματισμού με βάση τα καλύτερα υλικά.


Την οικεία ατμόσφαιρα του Old Dog, που με επιτυχία συνέθεσε η ομάδα του Bartist (Πάνος Δεμοίρος, Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος και Αποστόλης Μπορσοβάνας) μαζί με τον Πάνο Καναβέτα, και ολοκλήρωσαν εικαστικά οι Nine Design, συμπληρώνει η πανέμορφη ταράτσα του, αναδιαμορφωμένη έτσι ώστε να αποτελεί must για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Μια ιδιαιτερότητα που δίνει έναν ακόμα καλό λόγο για να επισκεφθείτε το Old Dog είναι το cocktail menu, εμπνευσμένο από το ήρεμο, στοργικό και πεισματάρικο κυνηγόσκυλο, τον ιχνηλάτη Bloodhound. Ένας κατάλογος cocktail βασισμένος σε αυτόν, με γεύσεις μπαχαρικών, φρούτων και ιδιαίτερων αποσταγμάτων, σε συνδυασμούς που όχι μόνο θα κινήσουν το ενδιαφέρον σας αλλά θα σας κάνουν να λατρέψετε τη γνησιότητα και την ποιότητά τους. Gentle Breed, Pure & Noble, Blanc Du Roi, Stray Scent, Old Druid, Smeller, Talbot και άλλες πολλές ευφάνταστες ονομασίες υπόσχονται να σας ταξιδέψουν στην ιστορία της ξεχωριστής και καθαρόαιμης αυτής ράτσας, προσφέροντας βασιλική συνοδεία στη βραδινή σας έξοδο.


Λένε ότι δεν μπορείς να μάθεις σ' ένα «παλιόσκυλο» νέα κόλπα... Το Old Dog, όμως, ήρθε σίγουρα για να μας δείξει μερικά.

Γυμνάσιο
Ν. Τρυπιά 80, 210 2532708, fb: Gymnasio mezedopolio

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Έναν χρόνο λειτουργίας και κάτι μετρά το «γυμνάσιο» και, απ' ό,τι μαθαίνουμε, συνεχίζει να δίνει καθημερινά μαθήματα μαγειρικής αλλά και διασκέδασης... αποσπώντας πολλούς επαίνους!


Πρόκειται για ένα μαγαζί που από την πρώτη στιγμή κλέβει τις εντυπώσεις, λόγω της ντελικάτης θεματικής διακόσμησης (νομίζεις πραγματικά πως γυρίζεις στα μαθητικά-εφηβικά σου χρόνια), των συναρπαστικών γεύσεων που συναντάς στο μενού αλλά και των ζεστών ανθρώπων που θα σε εξυπηρετήσουν!


Ο κατάλογος του «Γυμνασίου» φόρεσε τα χειμερινά του και από το τραπέζι-θρανίο σας δεν θα πρέπει με τίποτα να παραλείψετε τα καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, τους πατατοκεφτέδες με σύγκλινο και κρέμα τυριού, τα γεμιστά μανιτάρια με κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα λεμονιού αλλά και τα χοιρινά φιλετάκια με πουρέ από γλυκοπατατούλες!
Τα αποστάγματα πολλά και διάφορα, απ' όλες τις μεριές της Ελλάδας, με must επιλογή για τον χειμώνα το χειροποίητο ρακόμελο και οινόμελο...!


Από τις 11 Οκτώβρη ξεκινάνε για δεύτερη συνεχή χρονιά τα μεσημεριανά κυριακάτικα live, που πέρσι κυριολεκτικά ξεσήκωσαν όλη τη Φιλαδέλφεια, και όχι μόνο...

Twist East
Βρυούλων 1, πλ. Πατριάρχου, 210 2583741, fb: Twist East

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Αναζητάτε ένα funky εστιατόριο με σύγχρονο look που να συνδυάζει τη δυτική κουζίνα με αρώματα από την Ανατολή; Είστε στο σωστό μέρος. Είτε στα τραπεζάκια που είναι έξω, στον πολυσύχναστο δρόμο, είτε στην όμορφη αυλή, στο Twist East θα απολαύσετε εξαιρετικό κεμπάπ, ασυναγώνιστο φαλάφελ και άλλα πιάτα, όπως το τζιλβέ, που είναι της ώρας, χοιρινός λαιμός μαριναρισμένος με πολίτικο μιξ μπαχαρικών, ψιλοκομμένος και σερβίρεται μέσα σε αφράτο ψωμάκι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τσεπάκια με τους κεφτέδες! Η οικεία ατμόσφαιρα, το ευγενικό προσωπικό και το καλό φαγητό σίγουρα θα σας κάνουν να ξαναπάτε. Αν μένετε στη γειτονιά, επωφεληθείτε από την υπηρεσία delivery που διαθέτει το μαγαζί!

Agavita
Σμύρνης 55, 210 2510604 , fb: Agavita

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Το Μεξικό τώρα στη Νέα Φιλάδελφεια! Στο Agavita, η μεξικάνικη κουζίνα είναι στα καλύτερά της, με πικάντικα και πληθωρικά πιάτα που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας. Δοκιμάστε fajitas, guacamole, μεξικάνικα μεζεδάκια, τα περίφημα tapas, όπως το huevo ranchero (λουκάνικο με salsa ranchero πάνω σε φωλιά από tortillas και τηγανητό αυγό), burritos αλλά και spicy τάρτα σοκολάτας με πράσινο πιπέρι, παγωτό φιστίκι και σάλτσα γλυκού chili. Θα ξεδιψάσετε με περισσότερες από 30 τεκίλες, λευκές, κίτρινες και παλαιωμένες, και θα πιείτε υπέροχα house cocktails με βάση την τεκίλα αλλά και το ρούμι. Φυσικά, η μεξικάνικη εμπειρία ενισχύεται από τη διακόσμηση αλλά και την αλά mexicana μουσική! Χρήσιμη πληροφορία για τους γονείς: το Agavita διαθέτει και παιδικό μενού, για τους μικρούς μας φίλους!

Nέος Κρίνος
Λεωφ. Δεκελείας 108, 210 2513220, fb: Νέος Κρίνος

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Από το '30, το όνομα του ζαχαροπλαστείου «Κρίνος» είναι γνωστό για τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες στην Αθήνα. Εδώ σερβίρονται φρέσκοι-φρέσκοι, με μέλι, καρύδια, πραλίνα φουντουκιού, μπανάνα, γλυκό του κουταλιού, παγωτό ή ακόμα και σε αλμυρές γεύσεις. Ο Νέος Κρίνος είναι ένα ζαχαροπλαστείο για όλα τα γούστα. Σερβίρει παραδοσιακό, ελληνικό καφέ στη χόβολη με συνοδεία γλυκά του κουταλιού, υποβρύχιο ή ρυζόγαλο αλλά και κρύο ή ζεστό καφέ, frozen yogurts ιταλικής συνταγής από 100% ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και σιρόπια. Δοκιμάστε επίσης τους αλμυρούς λουκουμάδες, ταιριάζουν ιδανικά με ουζάκι και άραγμα στον ήλιο.

Λεμονόκηπος
Αγίας Τριάδας 11, 210 2588611, fb: Ο Λεμονόκηπος

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Το πρόσφατα ανακαινισμένο αρχοντικό του '30 στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας μοιάζει σαν να ξεπήδησε από παλιά ελληνική ταινία. Τα πάντα εδώ αποπνέουν αγάπη για τη λεπτομέρεια και μεράκι, από τις καρέκλες και τα τραπέζια μεχρι τον όμορφο κήπο που «ανοίγει την καταπράσινη αγκαλιά του» και μας υποδέχεται φιλόξενα. Όσο για τη κουζίνα του, οι ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις μεταμορφώνονται από τον σεφ σε «πειραγμένα» ή παραδοσιακά, πεντανόστιμα πιάτα που θα ταιριάξουν ιδανικά με την ελληνική και ξένη ποικιλία κρασιού που προσφέρεται. Ο Λεμονόκηπος μας ταξιδεύει σε παλιούς, αγαπημένους καιρούς.

Εν Αιθρία
Βρυούλων 4, πλ. Πατριάρχου, 210 2582751, fb: En Aithria

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Το ιδανικό μέρος για όλες τις ώρες της ημέρας. Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει πλούσιο πρωινό και φρέσκο καφέ που συντροφεύουν ιδανικά τα διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια. Ευφάνταστα πιάτα, πληθωρικοί μεζέδες και ποικιλίες κρεάτων μαζί με τις καλύτερες μουσικές επιλογές κρατούν το κέφι από το το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Τον Οκτώβρη, το αγαπημένο στέκι γιορτάζει το Oktoberfest, «ντύνεται» βαυβαρικά και προσφέρει την ειδική επετειακή φρέσκια lager της Paulaner που ζυμώνεται για έξι μήνες σε ειδικά, ξύλινα βαρέλια γι' αυτόν το σκοπό και όχι μόνο: διοργανώνει κληρώσεις και προσφέρει συλλεκτικά δώρα σε πολλούς νικητές!

By Ρακί
Ν. Τρυπιά 39-41, 210 2525259, facebook.com/pages/Byράκι-Μεζεδοπωλείο

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Πρόκειται για ένα από τα πιο εναλλακτικά ρακάδικα-μεζεδοπωλεία της περιοχής. Η funky, μοδάτη διακόσμηση και τα έντονα χρώματα σού φτιάχνουν τη διάθεση με το που μπαίνεις στον χώρο. Η κουζίνα σερβίρει μοναδικές σπεσιαλιτέ και παραδοσιακά πιάτα ημέρας, όλα χειροποίητα, όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Από το χειροποίητο τηγανόψωμο και τη δροσερή παντζαροσαλάτα μέχρι το χοιρινό με μέλι και μουστάρδα και το κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και πιπεριές, οι επιλογές είναι πολλές και προσεγμένες. Από Δευτέρα έως Σάββατο το κατάστημα ανοίγει το απόγευμα από τις 19:00 έως τις 2:00. Την Κυριακή ανοίγει στις 13:30 .

Barsol
Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου 4, 210 2529300, facebook.com/barsolcocktailBar

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Η ένταξή του σε κάποια κατηγορία, όπως αυτή του πιο hip cocktail μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας, πιθανότατα αδικεί τον χαρακτήρα του. To Barsol είναι μια κατηγορία από μόνο του, με τα ψαγμένα, ευφάνταστα κοκτέιλ (Horny Peach, Green Apple, Forest Gum, Speedy Gonzalez κ.ά.) που σετάρονται με τα πιο πρωτότυπα ποτήρια μέχρι τις πολύ καλές μουσικές και τα live που θα ακούσεις εκεί. Extra tip: Ανακαινίζεται και ανανεώνεται τη συγκεκριμένη περίοδο, περιμένουμε όλοι να δούμε τον ανανεωμένο χώρο του αλλά και τις πρωτότυπες αλλαγές που ετοιμάζονται.

Άγονη Γραμμή  - μεζεδοπωλείο
Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2511420, fb: agonhgrammh

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Αν πας στην Άγονη Γραμμή, ένα είναι το σίγουρο: θα φας καλά. Όταν η μόδα επιβάλλει «πειραγμένες» ελληνικές κουζίνες, η Άγονη Γραμμή επιμένει να αντιστέκεται με παραδοσιακές νοστιμιές της Ελλάδας και πλούσιες μερίδες, γιατί έτσι τρώμε στην Ελλάδα. Και όλα αυτά στη σωστή τιμή. Μάλιστα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη υπάρχει ειδικό μενού, που όλοι οι μεζέδες κοστίζουν από 3 έως 5 ευρώ.

Mama Goose
Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως 1, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2585878

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter


Mέχρι σήμερα ξέραμε για τη γριά κότα που έχει το ζουμί. Τώρα έρχεται η κοσμογυρισμένη Mama Goose για να μας μάθει ό,τι καλό υπάρχει γύρω από το φαγητό και το ποτό. Στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, στην ενδιαφέρουσα γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, ήρθε να προστεθεί το δημιουργικό μεζεδοπωλείο Mama Goose, που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της κουζίνας της στα απολαυστικά πιάτα και τους μεζέδες που ετοιμάζει με αγνά και βιολογικά υλικά απ' όλη την Ελλάδα αλλά και στα καθαρά αποστάγματα ρακής, ούζου, τσίπουρου και στις δημιουργικές γεύσεις ρακόμελων που διαθέτει. Η μπάρα προσφέρει κάθε είδος αλκοολούχου ποτού και, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική που παίζει κάποια βράδια ή με τα φρέσκα sets που συνθέτουν επιλεγμένοι DJs τα υπόλοιπα, δημιουργείται ένα σκηνικό που εγγυάται μοναδικές βραδιές. Φαίνεται ότι στο Mama Goose κρύβεται το μυστικό της διασκέδασης και σου το προσφέρουν χωρίς να κάνουν την πάπια.

Hot Hot Burger

Νέα Φιλαδέλφεια, Βρυούλων 3, 213 0246631, 6942 271262, facebook.com/hothot.barburger, www.hothot.gr

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter

Η απόλαυση που έγινε θεσμός στο κέντρο της πόλης και εξαπλώθηκε σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις το γιατί βλέποντας τις ουρές τα βράδια έξω από το κατάστημα της πολύβουης Κολοκοτρώνη. Burger bars για όλη την ημέρα και, φυσικά, για τους ξενύχτηδες, σε American Pie αισθητική, με καταπληκτικά burgers, φρέσκες λαχταριστές πατάτες country style και hot-dog σε διάφορες εκδοχές, γρήγορα και σε πολύ προσιτές τιμές.

Με έναν κατάλογο που προτείνει από το Βlue Βacon με τη φοβερή σος από blue cheese, μέχρι το Ηoney Μustard με τη γλυκιά επίγευση, και από το Jack Daniel's μέχρι το συγκλονιστικό Buffalo (με rib-eye από βουβαλίσιο κιμά, μαύρη μουστάρδα και καραμελωμένα κρεμμύδια), το σίγουρο είναι ότι θα προβληματιστείτε σχετικά με το τι θα διαλέξετε.

Συνοδεύστε τα με πατάτες με αυγά μάτια, cheddar bacon, 4 τυριά ή σάλτσα καρμπονάρα. Ανακαλύψτε τον θαυμαστό κόσμο των Hot Hot Burger σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιά και, φυσικά, στο κέντρο. Αν είστε σπιτόγατοι, πάρτε τους τηλέφωνο να σας τα φέρουν στην πόρτα σας.

Ένας μάγος στο Β-Kouti
O Περσέας Αρκομάνης μιλάει για την παράσταση που δίνει στο Β-Κouti καθε Τρίτη βράδυ. Ο «μάγος» παρουσιάζει ένα μοναδικό concept με το όνομα «Table Hopping Magic» σε έναν πραγματικά «μαγικό» χώρο...

Στην ολοζώντανη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter

— Πότε ξεκίνησες την επαγγελματική σου πορεία;
Με τη μαγεία ασχολιόμουν ερασιτεχνικά από πολύ μικρός. Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε το 2005, όταν παράτησα την τότε δουλειά μου ως γραφίστα/εικονογράφου και αποφάσισα να πορευτώ επαγγελματικά μόνο μέσω της μαγείας. Στην αρχή, μια κι εκείνη την εποχή όλοι οι μάγοι χρησιμοποιούσαν αρχαιοελληνικά ονόματα ως ψευδώνυμα, θεωρώντας πως έτσι θα ξεχωρίσω, εμφανιζόμουν με το γαλλίζον ψευδώνυμο «De' Mon». Από ένα σημείο κι έπειτα, βέβαια, κατάλαβα πως ξεχωρίζεις μόνο μέσω της τέχνης σου κι έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιώ το κανονικό μου όνομα.


— Πόσο καιρό είσαι στο Β-Kouti και ποιες μέρες σε βρίσκουμε;
Στο Β-Kouti είμαι εδώ και 3 χρόνια περίπου, κάθε Τρίτη, από τις 22:00.


— Τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο concept;
Αυτό που κάνουμε σε συνεργασία με το Β-Kouti είναι αυτό που παγκοσμίως αναφέρεται ως «Close Up Magic» ή «Table Hopping Magic». Ουσιαστικά, βρίσκομαι στον χώρο κάποιες ώρες, στη διάρκεια των οποίων πηγαίνω σε κάθε παρέα και τραπέζι και παρουσιάζω στους πελάτες την τέχνη της μαγείας από απόσταση αναπνοής. Κάτι σαν mini-show για κάθε παρέα.


— Tι βλέπεις στα πρόσωπα των πελατών έπειτα από ένα κόλπο και ποια η σχέση σου με το κοινό;
Αυτό, φυσικά, εξαρτάται από τον εκάστοτε θεατή. Άλλοι εκλαμβάνουν τη μαγεία ως τέχνη και μέσο έκφρασης που τους κάνει να ταξιδεύουν και να σκέφτονται. Άλλοι την ταυτίζουν με κάποιο γρίφο του οποίου νιώθουν πως πρέπει να βρουν τη λύση και υπάρχουν και κάποιοι που την αντιμετωπίζουν ως κάτι παραφυσικό – ναι, ακόμα και στις μέρες μας. Προσωπικά, προτιμώ την πρώτη αντίληψη, αυτή είναι η δική μου προσέγγιση. Ειδικά τις εποχές που διανύουμε, πιστεύω ακράδαντα πως ο κόσμος έχει ανάγκη το μυστήριο. Έχει ανάγκη λίγη μαγεία για να ξεφύγει από όλα αυτά που ήρθαν και έρχονται...


— Γιατί εδώ, στο Β-Kouti;
Θέλει και ρώτημα; Έχετε πάει στο Β-Kouti; Πέραν του ότι είναι από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας, ο ιδιοκτήτης και φίλος Δημήτρης Κίμωνας είναι από τους πιο ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που γνωρίζω. Τόσο απλά. Αν συνδυάσεις έναν πανέμορφο χώρο κι έναν ανοιχτόμυαλο και έξυπνο ιδιοκτήτη, το φυσικό είναι να προκύπτουν μοναδικά events που εμπεριέχουν φαντασία και μυστήριο, σωστά;


— Έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό για κάποιον διαγωνισμό;
Έχω λάβει μέρος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η IMS (International Magicians Society), στον οποίο κατέκτησα την πρώτη θέση στην κατηγορία «Close Up Magic». Επίσης, με κάλεσαν πέρσι στο Πεκίνο να κάνω μια διάλεξη/σεμινάριο γύρω από τις τεχνικές μου.


— Έχεις γράψει και ένα βιβλίο με τίτλο Η τέχνη της μαγείας. Πες μας δυο λόγια γι' αυτό.
Όσο περίεργο και να ακουστεί, η μαγεία είναι η τέχνη με τη μεγαλύτερη βιβλιογραφία παγκοσμίως σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες (ζωγραφική, μουσική κ.λπ). Το θλιβερό, όμως, είναι πως η ελληνική βιβλιογραφία είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Σε σεμινάρια που έχω παρουσιάσει εδώ πάντα δίνω ως συμβουλή και πηγή γνώσης τα βιβλία. Δυστυχώς, πολλοί μου λένε πως δεν ξέρουν αγγλικά. Έτσι, λοιπόν, έκατσα κι έβαλα όλη μου την εμπειρία και γνώση στην Τέχνη της μαγείας (με το ψευδώνυμο «De' Mon»), η οποία εκδόθηκε από τον Gutenberg και όπου αναλύω θεωρητικά, ψυχολογικά και φιλοσοφικά αυτή την τέχνη που τόσο αγαπώ. Είναι το πρώτο, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.


— Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία στη δουλειά σου;
Θα έλεγα, τεράστιο! Από το να μπορείς μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας να «διαβάσεις» τον εκάστοτε θεατή πριν και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, να μπορείς να μιλήσεις, να κινηθείς και να εκφραστείς σωστά, μέχρι τη χρήση της υποβολής και της ύπνωσης προς όφελος των εφέ σου.


— Αποδέχεσαι τον όρο «ταχυδακτυλουργός» ή προτιμάς τη λέξη «μάγος»;
Σε καμία περίπτωση. Ο όρος «ταχυδακτυλουργία» είναι μια λέξη που δημιουργήθηκε για να δώσει μια πρόχειρη, πιθανή εξήγηση σε αυτά που παρουσιάζουμε εμείς οι μάγοι («εεεε... κάτι γρήγορο έκανε τώρα και δεν το είδαμε»). Παγκοσμίως, όμως, αυτή η τέχνη ονομάζεται «Μαγεία», «Magic», «Magie» κ.λπ. γιατί ακριβώς αυτό είναι το συναίσθημα που μένει στους θεατές όταν τη βιώσουν. Εάν παρακολουθήσετε κάποια από τις παρουσιάσεις μου, θα καταλάβετε.


Β-Kouti, Ν. Τρύπια 33 & Βρυούλων, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2527337

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

EU green deal / Εμμανουέλα Δούση: «Οι σύγχρονες συνήθειες και ανάγκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του περιβάλλοντος»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου; Τι σηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Απαντά η καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και κάτοχος έδρας UNESCO στην κλιματική διπλωματία, Εμμανουέλα Δούση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

EU green deal / «Πρέπει να δράσουμε τώρα»: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία μιλά στη LiFO

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους εξηγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

EU green deal / Ενέργεια και Περιβάλλον: Οι δύσκολες εξισώσεις και οι νέες προκλήσεις για την Ελλάδα

Τα ανοιχτά μέτωπα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το «στοίχημα» για ανταγωνιστικά τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία αλλά και οι πιέσεις στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

EU green deal / Από το αγρόκτημα στο πιάτο: Η ευρωπαϊκή επανάσταση στα συστήματα τροφίμων

Η νέα στρατηγική της Ε.Ε. για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο διατροφικό κύκλο, που θα ωφελεί την υγεία των ανθρώπων, θα ανταμείβει ικανοποιητικά παραγωγούς και εμπόρους, ενώ παράλληλα θα προστατεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ
Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών προασπίζει τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών ενδυναμώνει τη φωνή των ασθενών με ογκολογικά νοσήματα και τους υποστηρίζει εκεί όπου δεν επαρκεί η πολιτεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου / Το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται στον καρκίνο

Κάθε καρκίνος αναλύεται με τις μοντέρνες μοριακές μεθόδους και αναγνωρίζονται οι «αδυναμίες» του, κάτι που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τα λεγόμενα «έξυπνα φάρμακα» ή στοχευμένες θεραπείες.
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΤΗ
Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Τech & Science / Το έξυπνο σπίτι αλλάζει τον τρόπο που ζούμε

Με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας να κυλά ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι το τελευταίο θα άλλαζε και μάλιστα πολύ. Και η αρχή του 2021 μας βρήκε να κατοικούμε στο «Σπίτι 2.0» και την καθημερινότητά μας να μην έχει την παραμικρή σχέση με «πριν».
Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Τech & Science / Η τεχνολογία το 2020: H ψυχαγωγία μας έκανε level up

Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που είχε το 2020, υπήρξαν στιγμές που καταφέραμε να περάσουμε καλά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία η οποία μας χάρισε σπουδαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικές.
ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ