Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
1.2.2018 | 09:39

Έξι μαγαζιά που αγαπούν το κρέας

Εξαιρετικές κοπές, σωστό ψήσιμο, πάνω απ' όλα πολύ νόστιμο φαγητό!

Barranquilla

Η νέα άφιξη στο Ψυχικό συστήνεται στους meat lovers και είναι πιστή στους κανόνες του fine drinking

Το σημείο, γνωστό στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης, το μέρος όμως εντελώς καινούργιο και αξίζει να το επισκεφθείς άμεσα. Εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το Street 310, ο Τζoν Ασημακόπουλος και ο Γιάννης Πατρινόπουλος ένωσαν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν το Barranquilla. Ζεστό, ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, το νέο bar-restaurant της Κηφισίας φέρνει νέο αέρα στην περιοχή και οι meat lovers της πόλης μόλις απέκτησαν έναν δυνατό γευστικό προορισμό.

Με όνομα που παραπέμπει στο ομώνυμο λιμάνι της Κολομβίας και διακόσμηση που θυμίζει αμερικανικό μπιστρό, με δερμάτινους καναπέδες, ψηλά τραπέζια και μια μεγάλη μπάρα που σε προκαλεί ν' αράξεις για ποτό, το Barranquilla είναι το νέο talk of the town. Ιδανικό για φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ, μια επίσκεψη και μόνο θα σε πείσει πως εδώ θα θες να έρχεσαι ξανά και ξανά.

Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος επιλέγει τα καλύτερα κρέατα και τις καλύτερες πρώτες ύλες στην αγορά και παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μενού που προσανατολίζεται κυρίως στην κρεατοφαγία. Από Black Angus, μπριζόλα Tomahawk, ταρτάρ και καρπάτσιο μέχρι κότσι αρνιού με κριθαράκι και σπαγγέτι ραγού, τα πιάτα του Barranquilla είναι ένα κι ένα!

Φυσικά, απ' τον κατάλογο δεν λείπουν οι ανάλογες γλυκές προτάσεις. Και τι καλύτερο για το τέλος από αφράτους, ζεστούς λουκουμάδες, ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας ή σπιτικό γαλακτομπούρεκο!
Στα συν σημείωσε επίσης την εξαιρετική wine list με πολλές ετικέτες τόσο απ' τον ελληνικό όσο και απ' τον διεθνή αμπελώνα για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το πιάτο σου. Μπορείς πάντα να δοκιμάσεις και στο ποτήρι με την μέθοδο coravin, για να βρεις το ιδανικό κρασί της βραδιάς.

Κι αν δεν είσαι σε φάση για κρασί ή κάποιο ψαγμένο γιαπωνέζικο ουίσκι που θα δεις να φιγουράρει στην μπάρα, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις την ενδιαφέρουσα cocktail list με 12 signature επιλογές για όλα τα γούστα. Εμείς ξεχωρίσαμε το House without key με Zacapa 23, balsamic cream, honey, τζίντζερ, exotic fruits, oil sweet lime και grapefruit bitter, ενώ ανεπιφύλακτα συστήνουμε και το Ranquilla old fashion, μια έμπνευση από Jack Daniels, Fat washed with bacon, amaro Montenegro, chocolate bitters και aromatic bitters.

Όλα αυτά υπό τους ήχους σόουλ, ethnic-world music, nu jazz, funk και slow tempo house έως αυστηρά επιλεγμένων ελληνικών τραγουδιών που κάθε βράδυ προτείνει ένας διαφορετικός DJ, προτείνοντας πάντα uplisting μουσικές.
Το Barranquilla θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά μετά τις 6 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα απ' τις 12 το μεσημέρι.

Barranquilla, Κηφισίας 310, Ν. Ψυχικό, 210 6710688, www.barranquilla.gr, facebook

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Συντονιστείτε στη σελίδα του στο fb και ενημερωθείτε για όλα τα events. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Συντονιστείτε στη σελίδα του στο fb και ενημερωθείτε για όλα τα events. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Συντονιστείτε στη σελίδα του στο fb και ενημερωθείτε για όλα τα events. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Bishop

Καινούργια άφιξη για τους εραστές του κρέατος στη Γλυφάδα

Λίγο πριν φύγει το 2017 μας έκανε δώρο το Bishop, έναν κρεατοφαγικό παράδεισο στα νότια προάστια, φτιαγμένο από μια δυνατή ομάδα νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παππάς, ο σεφ Γιάννης Ντουμάκης, ο food & beverage manager Αλέξανδρος Παναγόπουλος και ο bar manager Νάσος Καρανίκας, φέρνοντας μαζί τους την εμπειρία από τα εστιατόρια της Μυκόνου και φρέσκες ιδέες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα μενού-ύμνο στο καλό φαγητό και, φυσικά, στο κρέας. Ο Γιάννης Ντουμάκης, με την καθοδήγηση του executive chef Alsi Sinana και με τα εκλεκτότερα και πάντα φρέσκα προϊόντα, καθημερινά ετοιμάζει ξεχωριστά πιάτα για να μας ικανοποιήσει.

Μοσχαρίσια πλευρά Αμερικής, τραγανό γουρουνόπουλο αλλά και υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες, χειροποίητα ζυμαρικά και απολαυστικά επιδόρπια συνθέτουν το μενού. Για τη συνοδεία του πιάτου σας ο Νάσος Καρανίκας έχει ετοιμάσει μια λίστα με εξαιρετικά κοκτέιλ, ενώ ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος έχει φροντίσει να υπάρχουν οι καλύτερες προτάσεις σε κρασιά, οι οποίες δένουν άψογα με τα κρέατα του μενού. Και το καλύτερο όλων; Στο Bishop το value for money αποκτά άλλη έννοια, με τιμές που ξεκινάνε από τα 5 ευρώ για τα ορεκτικά και τα 9 για τα κυρίως πιάτα, και με μερίδες κάτι παραπάνω από χορταστικές, θα γίνει το αγαπημένο μέρος των απανταχού κρεατοφάγων και όχι μόνο.

Bishop, Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, 210 8941507, facebook, Instagram

 
 Δοκιμάστε το γεμιστό μπιφτέκι (600 γρ.) με γκούντα και τσένταρ, είναι η απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.
Δοκιμάστε το γεμιστό μπιφτέκι (600 γρ.) με γκούντα και τσένταρ, είναι η απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.
 

Δοκιμάστε το γεμιστό μπιφτέκι (600 γρ.) με γκούντα και τσένταρ, είναι η απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.

De Sxara

Ένα steak station στην Κηφισιά με τον αέρα του διάσημου σεφ Salt Bae

Οι ψαγμένοι meat lovers γνωρίζουν ήδη πως το De Sxara είναι ο απόλυτος προορισμός για να απολαύσουν καλοφτιαγμένο κρέας. Σε μια όμορφη σάλα με περίτεχνους θόλους από σχοινιά στην οροφή κι ένα ανοιχτό κελάρι όπου βρίσκονται πάνω από 50 ετικέτες κρασιού, κυρίως ελληνικού, θα δοκιμάσεις άριστης ποιότητας κρέας με εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης.

T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σου, Rib Eye αλλά και γιαπωνέζικο Wagyu, το καλύτερο κρέας στον κόσμο για πολλούς, είναι μερικά από τα εκλεκτά πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις. Το μεράκι με το οποίο στήθηκε το μαγαζί φαίνεται εξάλλου και από την ειδική σχάρα που χρησιμοποιούν και μπορεί να προσδώσει ακόμα και τη γεύση του καπνιστού στο κρέας. Αλλά επειδή το κρέας θέλει και το συνοδευτικό του, στο μενού υπάρχουν ενδιαφέρουσες φρέσκες σαλάτες αλλά και εξαιρετικά ορεκτικά, όπως ο πύργος πατάτας από φρέσκα τσιπς με διάφορα ελληνικά τυριά και σος.

Για όσους πάλι θέλουν λίγο μαμαδίστικο φαγητό, το De Sxara σερβίρει καθημερινά και μέχρι τις 6 το απόγευμα μαγειρευτά με γεύσεις απ' όλη την Ελλάδα και πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Και για να κλείσει γλυκά το γεύμα επιλέξτε το εξαίσιο τσουρέκι με γέμιση πραλίνας και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.

De Sxara, Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647, facebook, Instagram

Extra tip: Δοκιμάστε το ξεχωριστό αλμυρό παγωτό χωνάκι σε σφολιάτα παγωτού και γέμιση από τσένταρ, ριγκατόνι, τσιπς πατάτας και κιμά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra tip: Δοκιμάστε το ξεχωριστό αλμυρό παγωτό χωνάκι σε σφολιάτα παγωτού και γέμιση από τσένταρ, ριγκατόνι, τσιπς πατάτας και κιμά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Δοκιμάστε το ξεχωριστό αλμυρό παγωτό χωνάκι σε σφολιάτα παγωτού και γέμιση από τσένταρ, ριγκατόνι, τσιπς πατάτας και κιμά.

Dos Hermanos

Λάτιν γεύσεις και ρυθμοί στο πιο ξέφρενο πάρτι της Τσικνοπέμπτης

Το Dos Hermanos είναι το στέκι που εδώ και 25 χρόνια έχει γίνει λατρεία, μυώντας μας στη μεξικάνικη κουζίνα και στη λάτιν κουλτούρα. Ένα έθνικ εστιατόριο με κομψές ταπετσαρίες και σκαλιστούς καθρέφτες που μας ταξιδεύει σε άλλες χώρες, με τον chef-patron Πήτερ Μαραγκό στο τιμόνι της κουζίνας να μας προσφέρει υπέροχα quesadillas, enchiladas, chimichangas και άλλα πεντανόστιμα μεξικάνικα πιάτα και την παγωμένη Margarita του πάντα μας ξεδιψάει. Αυτή την Τσικνοπέμπτη το Dos Hermanos βάζει τα αποκριάτικά του και μας περιμένει για μια αξέχαστη, κεφάτη βραδιά, γεμάτη γεύση και μουσική.

Απολαυστικά fajitas που σιγοψήνονται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος, ζουμερά κρεατικά στη σχάρα και special mix grill platter αλλά και δροσερές σαλάτες και πεντανόστιμοι μεξικάνικοι μεζέδες συνθέτουν το μενού που θα μας περιμένει. Φυσικά, δεν θα λείπει και η φημισμένη Margarita του μαγαζιού, που πολλοί ορκίζονται ότι είναι η καλύτερη της πόλης και θα ρέει άφθονη.

Και επειδή Τσικνοπέμπτη χωρίς χορό δεν γίνεται, Κουβανοί μουσικοί θα μας τραγουδήσουν όλες τις γνωστές λάτιν επιτυχίες, ενώ οι χορευτές θα μας ξεσηκώσουν στους ρυθμούς της salsa και θα μας βάλουν για τα καλά σε αποκριάτικη διάθεση!

Dos Hermanos, λοιπόν, γιατί η Τσικνοπέμπτη θέλει πολύ φαγητό, άφθονο ποτό και ατελείωτο χορό μέχρι το ξημέρωμα.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.gr, facebook

Μη ξεχνάτε τις Live Latin & Salsa βραδιές που ετοιμάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Dos Hermanos για μας, με Λατινοαμερικανούς τραγουδιστές και χορευτές.
Μη ξεχνάτε τις Live Latin & Salsa βραδιές που ετοιμάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Dos Hermanos για μας, με Λατινοαμερικανούς τραγουδιστές και χορευτές.
 
 

Μη ξεχνάτε τις Live Latin & Salsa βραδιές που ετοιμάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Dos Hermanos για μας, με Λατινοαμερικανούς τραγουδιστές και χορευτές.

Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου

Οι πίτες που θα σε κάνουν να... λυγίσεις!

Μετρώντας πια κάτι παραπάνω από τρία χρόνια στην πιάτσα της Πανόρμου, το Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και είναι το απόλυτο σημείο για ένα γρήγορο και ποιοτικό γεύμα. Οι ιδιοκτήτες Θόδωρος και Λίνα Ζουμπουλίδη δημιούργησαν έναν ζεστό και μοντέρνο χώρο όπου σερβίρουν νόστιμα κρεατικά στη σχάρα σε μεγάλες, χορταστικές μερίδες που κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς.

Με έμφαση στην ποιότητα και πολύ μεράκι σε ό,τι βγαίνει απ' την κουζίνα, το Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου έχει ένα μεγάλο μενού και φημίζεται για τις τέλειες σος του. Εδώ θα βρεις από κλασικά καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινά μέχρι μοσχαρίσια από Black Angus, τυλιχτά σε extra large μέγεθος για απόλαυση στο μάξιμουμ, αυθεντικό αρμένικο κεμπάπ, γιαουρτλού, μπριζόλες T-bone, μέχρι και πεϊνιρλί. Θα τα συνοδεύσεις ιδανικά με φρέσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι αλλά και φρεσκοκομμένες σαλάτες.

Στο τέλος θα σε κεράσουν πάντα ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού ή ένα οινόμελο. Μία φορά και μόνο είναι αρκετή για να το βάλεις στη λίστα με τα αγαπημένα σου. Θα το βρεις λίγα μόλις βήματα απ' το μετρό της Πανόρμου και σημείωσε πως Παρασκευή και Σάββατο μένει ανοιχτό μέχρι τις 2 το βράδυ. Ό,τι πρέπει δηλαδή για κάτι γρήγορο, νόστιμο και ποιοτικό, ακόμη και μετά από μια βόλτα για ποτό.

Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου, Λαρίσης 33, Αθήνα, Αμπελόκηποι, 213 0500900 / 6986 565870, http://piatsakalamakipanormou.gr

Μία φορά και μόνο είναι αρκετή για να το βάλεις στη λίστα με τα αγαπημένα σου. Θα το βρεις λίγα μόλις βήματα απ' το μετρό της Πανόρμου και σημείωσε πως Παρασκευή και Σάββατο μένει ανοιχτό μέχρι τις 2 το βράδυ.
Μία φορά και μόνο είναι αρκετή για να το βάλεις στη λίστα με τα αγαπημένα σου. Θα το βρεις λίγα μόλις βήματα απ' το μετρό της Πανόρμου και σημείωσε πως Παρασκευή και Σάββατο μένει ανοιχτό μέχρι τις 2 το βράδυ.
 
 

Μία φορά και μόνο είναι αρκετή για να το βάλεις στη λίστα με τα αγαπημένα σου. Θα το βρεις λίγα μόλις βήματα απ' το μετρό της Πανόρμου και σημείωσε πως Παρασκευή και Σάββατο μένει ανοιχτό μέχρι τις 2 το βράδυ.

A-Farm

Η Γλυφάδα έχει πλέον τη δική της «φάρμα» με βιολογικό κρέας

Δύο παιδικοί φίλοι επιχειρηματίες, αφού έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και δημιούργησαν το 2001 την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα και το κρεοπωλείο στην Τρίπολη, σκέφτηκαν κι εμάς τους Αθηναίους και την ανάγκη μας να έχουμε επιτέλους αγνό ελληνικό κρέας και δημιούργησαν ένα παραδοσιακό, βιολογικό κρεοπωλείο στη Γλυφάδα. Εκεί μπορεί να βρει κανείς άριστο βιολογικό κρέας αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά προϊόντα, τυροκομικά και αλλαντικά για να ετοιμάσει τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα για τους δικούς του.

Τα προϊόντα προέρχονται από τη φάρμα και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Εξάλλου, όλα τα ζώα έχουν ελληνικές ρίζες, πιστοποιημένες από τον ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων). Μεγαλώνουν σε φυσικό περιβάλλον, σε έκταση 25.000 στρεμμάτων σε ένα αρκαδικό χωριό λίγο έξω από την Τρίπολη, τις Κολλίνες, και σιτίζονται με βιολογικές φυτικές τροφές που καλλιεργούνται στα βοσκοτόπια καθώς και με ένα μείγμα από βιολογικό σιτάρι, κριθάρι, πίτουρο, κουκί και καλαμπόκι.

Οι ιδιοκτήτες φροντίζουν με μεράκι τη φάρμα και όλα τα ζώα ώστε να μας προσφέρουν τα καλύτερα, υγιεινότερα και γευστικότερα προϊόντα. Αν θέλετε, λοιπόν, να γευτείτε κάτι πραγματικά νόστιμο και να είστε σίγουροι για την ποιότητά του δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το βιολογικό κρεοπωλείο Α-Farm.

A-Farm, Δημ. Γούναρη 196, Γλυφάδα, 210 9646765 / Λεωφ. ΟΗΕ 42, Τρίπολη, 2710 227424
http://a-farm.gr

Αν η Γλυφάδα σάς πέφτει κάπως μακριά, επιλέξτε την υπηρεσία delivery που διαθέτει το κατάστημα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο σε όλη την Αττική.
Αν η Γλυφάδα σάς πέφτει κάπως μακριά, επιλέξτε την υπηρεσία delivery που διαθέτει το κατάστημα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο σε όλη την Αττική.
 
 

Αν η Γλυφάδα σάς πέφτει κάπως μακριά, επιλέξτε την υπηρεσία delivery που διαθέτει το κατάστημα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο σε όλη την Αττική.

(+)

Νέα μπάρμπεκιου σος από την Κύκνος

Μια νότα νοστιμιάς για να απογειώσετε το κρέας

Η μαγειρική είναι πρωτίστως η αγάπη για το καλό φαγητό. Είναι και μία από τις καθημερινές πράξεις αγάπης για τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι η φροντίδα του γονιού για το παιδί, το δείπνο για να εντυπωσιάσεις το άλλο σου μισό –ο έρωτας περνάει από το στομάχι, όπως λένε–, είναι οι στιγμές που θα βρεθείς με την παρέα σου και θα τους κάνεις το τραπέζι.

Αυτή ακριβώς η αγάπη εμπνέει και την Κύκνος κι έτσι δημιούργησε για μας μια νέα γεύση. Άλλωστε στην Κύκνος, μια εταιρεία που εδώ κι έναν αιώνα παραμένει ελληνική και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, διαλέγουν 100% ελληνικές ντομάτες και τα καλύτερα υλικά που συνδυάζουν δημιουργικά για να προσφέρουν σε μας και αυτούς που αγαπάμε τα καλύτερα και γευστικότερα προϊόντα.

Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Καλό κρέας, την κατάλληλη παρέα και διάθεση, ίσως μερικές μπίρες ή κρασί και σίγουρα τη νέα μπάρμπεκιου σος που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους μας. Με ελληνικές πρώτες ύλες, στο εργοστάσιο της Πελοποννήσου η Κύκνος δημιούργησε την ελληνική εκδοχή της μπάρμπεκιου σος. Με απίθανη καπνιστή γεύση και χωρίς γλουτένη και συντηρητικά θα γίνει το αγαπημένο μας συνοδευτικό για το κρέας και θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές χαράς γύρω από το τραπέζι, με την οικογένεια ή τους φίλους.

info: http://kyknoscanning.com/el/FB: KyknosTomato

Με ελληνικές πρώτες ύλες, στο εργοστάσιο της Πελοποννήσου η Κύκνος δημιούργησε την ελληνική εκδοχή της μπάρμπεκιου σος. Με απίθανη καπνιστή γεύση και χωρίς γλουτένη και συντηρητικά θα γίνει το αγαπημένο μας συνοδευτικό για το κρέας.
Με ελληνικές πρώτες ύλες, στο εργοστάσιο της Πελοποννήσου η Κύκνος δημιούργησε την ελληνική εκδοχή της μπάρμπεκιου σος. Με απίθανη καπνιστή γεύση και χωρίς γλουτένη και συντηρητικά θα γίνει το αγαπημένο μας συνοδευτικό για το κρέας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ