Άννα-Μαρία Γκενάντιεβα, πείτε μας ότι δεν υποφέρετε μ' αυτά που κάνετε

Άννα-Μαρία Γκενάντιεβα, πείτε μας ότι δεν υποφέρετε μ' αυτά που κάνετε Facebook Twitter
Είναι μια πολύ ακραία μορφή τέχνης που εντυπωσιάζει πραγματικά με το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινου σώμα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Πώς λέγεται αυτό που κάνεις;

Ακροβατική ευλυγισία. Είναι μια μορφή παραστατικής τέχνης κατά την οποία ο καλλιτέχνης επιδεικνύει ικανότητες υπερβολικής σωματικής ευλυγισίας, οι οποίες φαίνονται απίθανες σε όσους τον παρακολουθούν. Ξεκίνησε από την αρχαιότητα και στην πορεία έγινε γνωστή μέσω του τσίρκου. Είναι μια πολύ ακραία μορφή τέχνης που εντυπωσιάζει πραγματικά με το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινου σώμα.

— Και πώς γίνεται κανείς τόσο ευλύγιστος; Εσύ πού έμαθες;

Οι περισσότεροι ακροβάτες ευλυγισίας είτε έχουν φυσική ευλυγισία είτε έχουν ξεκινήσει να προπονούνται στον τομέα από πολύ μικρή ηλικία. Και στις δύο περιπτώσεις, φυσικά, απαιτείται συστηματική εξάσκηση. Κάποιος ο οποίος δεν είναι από τη φύση του ευλύγιστος θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και, μεγαλώνοντας, οι πιθανότητες είναι όλο και λιγότερες. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος εξάσκησης. Κάποιος ο οποίος δεν έχει γνώσεις μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς στο σώμα του. Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να το δοκιμάσει μόνος του. Όμως εγώ, για να είμαι ειλικρινής, είμαι αυτοδίδακτη.

Μετά από χρόνια εμπειρίας και πειραματισμού άρχισα να ανακαλύπτω τον δικό μου τρόπο έκφρασης μέσω της κίνησης, χωρίς να βάζω κάποιο συγκεκριμένο τίτλο σε αυτό που κάνω.

— Πώς το έκανες δηλαδή;

Έχω ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον χορό από μικρή ηλικία, όπως και με τις παραστατικές τέχνες, αργότερα βέβαια. Μέσα σε αυτά διδάσκεσαι συγκεκριμένες τεχνικές, θεωρίες και κινήσεις στις οποίες συχνά υπάρχουν όρια. Μετά από χρόνια εμπειρίας και πειραματισμού άρχισα να ανακαλύπτω τον δικό μου τρόπο έκφρασης μέσω της κίνησης, χωρίς να βάζω κάποιο συγκεκριμένο τίτλο σε αυτό που κάνω. Όποτε άφηνα τον εαυτό μου και το σώμα μου ελεύθερο να αυτοσχεδιάσει, αυτό που έκανα ήταν ακροβατική ευλυγισία, χωρίς να ξέρω τότε καν τι ακριβώς ήταν! Αργότερα ήρθα σε επαφή με τον χώρο του τσίρκου, απ' όπου εμπνεύστηκα ακόμα περισσότερο, ώστε να το εξελίξω.

Άννα-Μαρία Γκενάντιεβα, πείτε μας ότι δεν υποφέρετε μ' αυτά που κάνετε Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Περίγραψέ μου μια πολύ δύσκολη στάση.

Μία απ' τις πιο δύσκολες είναι η στήριξη στο στήθος: το βάρος του σώματος βρίσκεται στο στήθος, τα πόδια έρχονται πάνω από το κεφάλι, πατάνε στο έδαφος και τοποθετούμε το κεφάλι ανάμεσα στα ποδιά. Για να πετύχει κάνεις αυτήν τη στάση χρειάζεται πολλή ευλυγισία στη μέση και τα ισχία, όπως επίσης και καλή ισορροπία.

— Πόσες ώρες προπονείσαι την ημέρα;

Συνήθως 2-4.

— Βρίσκεσαι εδώ και κάποιες μέρες στην Αθήνα, όμως ζεις μόνιμα στο Βερολίνο. Τι κάνεις εκεί;

Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, καλλιτέχνις και φωτομοντέλο. Κάνω εμφανίσεις ακροβατικής ευλυγισίας με εναέρια ακροβατικά και ταυτόχρονα παραδίδω σεμινάρια και μαθήματα ευλυγισίας.

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Αυτό που φοράω σήμερα είναι από τα κουστούμια της Μαρίας Παπαδάκη, η οποία ειδικεύεται σε κουστούμια και κορμάκια γυμναστικής και χορού. Μου το έκανε δώρο η μοδίστρα με την οποία συνεργάζομαι.

Άννα-Μαρία Γκενάντιεβα, πείτε μας ότι δεν υποφέρετε μ' αυτά που κάνετε Facebook Twitter
Κάνω εμφανίσεις ακροβατικής ευλυγισίας με εναέρια ακροβατικά και ταυτόχρονα παραδίδω σεμινάρια και μαθήματα ευλυγισίας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Άννα-Μαρία Γκενάντιεβα, πείτε μας ότι δεν υποφέρετε μ' αυτά που κάνετε Facebook Twitter
Κάποιος ο οποίος δεν είναι από τη φύση του ευλύγιστος θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και, μεγαλώνοντας, οι πιθανότητες είναι όλο και λιγότερες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Περισσότερα για την Άννα-Μαρία Γκενάντιεβα μπορείτε να δείτε εδώ: amgenadieva.com, Instagram, Facebook

Έχεις Γούστο!
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ