Η Ινώ Μέη σχεδιάζει, φοράει (και πιστεύει στα) κιμονό και έχει τις ωραιότερες συμβουλές για μακριά μαλλιά

Η Ινώ Μέη σχεδιάζει, φοράει (και πιστεύει στα) κιμονό και έχει τις ωραιότερες συμβουλές για μακριά μαλλιά Facebook Twitter
0

— Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήρθες στα γραφεία της LiFO;

Έχω να έρθω αρκετά χρόνια, τόσα, που δεν θυμάμαι με σιγουριά την τελευταία φορά.

— Γιατί φοράς κιμονό;

Το βρίσκω πολύ κομψό, άσε που είναι και πολύ άνετο. Επίσης, είναι ένα ρούχο που μπορεί να μεταμορφώσει το πιο απλό ντύσιμο σε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το συγκεκριμένο είναι ένα μεταμοντέρνο κιμονό.

— Ποια είναι η ιστορία του;

Είναι το πρώτο κιμονό μας και το αγαπώ πολύ. Είναι εμπνευσμένο από την Ιαπωνία και φέρει παραδοσιακά, χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα μοτίβα: άνθη κερασιάς και βεντάλιες φονταρισμένα σε χρυσά κυματάκια πάνω σε μαύρο βελούδο που πλαισιώνεται από πληθωρικά κρόσσια, το χρώμα των οποίων θυμίζει ασημί του πάγου.

— Ποιο ήταν το τελευταίο τατουάζ που έκανες;

Είναι τα δύο άνθη κερασιάς (cherry blossoms/sakura) που κοσμούν τον αριστερό μου καρπό. Είναι σε traditional Japanese tattoo style και μου τα «χτύπησε» το 2014 στο Λονδίνο ένας εκ των κορυφαίων tattoo artists στον κόσμο, ο Filip Leu.

— Έχεις κάποιο μυστικό για τα τόσο μακριά και ωραία μαλλιά σου;

Δεν τα βάφω, παρά μόνο τη ρίζα. Αποφεύγω να τα στεγνώνω με σεσουάρ. Ενίοτε επιδίδομαι σε headbanging.

— Δώσε μου κάποιες πληροφορίες για τη σειρά των ρούχων που σχεδιάζεις...

Εμπνέομαι από την τέχνη του τατουάζ και την ιερή γεωμετρία. Μέσα από το HeartbeatInk Apparel εκφράζομαι αισθητικά, δημιουργώντας ρούχα τα οποία παράγονται με ηθικό τρόπο στην Ελλάδα.


— Με ποιο κομμάτι έχεις κολλήσει τελευταία;

Με το ασπρόμαυρο κολάν από τη «Geometry Series» μας, που είναι εμπνευσμένο από το arabesque. Θεωρώ ότι αντανακλά υπέροχα το χειμωνιάτικο φως.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Χειροποίητο βελούδινο κιμονό με κρόσσια από το HeartbeatInk Apparel, στα 85 ευρώ. Basic μαύρο φόρεμα στα 15 ευρώ, από γνωστή πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων την οποία δεν θα κατονομάσω. Μαύρο καλσόν στα 4-5 ευρώ και δερμάτινες μπότες Stuart Weitzman, τις οποίες έχω πάνω από έξι χρόνια και η εξαιρετική τους ποιότητα άξιζε με το παραπάνω τα 250 ευρώ που έδωσα στις εκπτώσεις (από 500 ευρώ αρχική τιμή). Επίσης, φοράω τη βέρα μου, που είναι priceless.

Η Ινώ Μέη σχεδιάζει, φοράει (και πιστεύει στα) κιμονό και έχει τις ωραιότερες συμβουλές για μακριά μαλλιά Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Δείτε τις συλλογές της Ινώς εδώ

Έχεις Γούστο!
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ