Στέφανος Αθανασόπουλος, αρχιτέκτονας και surfer

Στέφανος Αθανασόπουλος, αρχιτέκτονας και surfer Facebook Twitter
0
Στέφανος Αθανασόπουλος, αρχιτέκτονας και surfer Facebook Twitter
Το surf, όχι στην Ελλάδα αλλά σε χώρες όπως η Αμερική, η Χαβάη και η Αυστραλία, είναι μια πραγματική κουλτούρα και ένας τρόπος ζωής. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου;

Ως αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και surfer στο χόμπι, προσπαθώ να συνδυάζω πάντα στοιχεία αβανγκάρντ με λίγο aloha surf or Die Hard 3... Πλάκα κάνω, δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα τον χαρακτηρισμό που ταιριάζει στο στυλ μου, είμαι ανοιχτός σε ιδέες. Δεν είμαι χαμαιλέοντας, αλλά δεν μου αρέσει να πηγαίνω κάπου σοβαρά ως ασόβαρος – το αντίθετο δεν με χαλάει ορισμένες φορές.


— Γιατί πιστεύεις ότι η κουλτούρα του surf σχετίζεται με τη μόδα και το στυλ;

Νομίζω πως κάθε κουλτούρα ή υποκουλτούρα, για να κερδίσει αυτό τον χαρακτηρισμό, πρέπει να έχει δημιουργήσει κάτι διαφορετικό σε όλους τους τρόπους έκφρασης των ανθρώπων. Το surf, όχι στην Ελλάδα αλλά σε χώρες όπως η Αμερική, η Χαβάη και η Αυστραλία, είναι μια πραγματική κουλτούρα και ένας τρόπος ζωής. Αυτός ο τρόπος ζωής έφτιαξε το δικό του στυλ στη μουσική, στη ζωγραφική, στο ντύσιμο, ακόμα και στον τρόπο που μιλάνε κάποιοι surfers.

Εντάξει, πέρα από το προσωπικό μου γούστο, ισχύει ότι πολλοί που ασχολούνται με το surf φοράνε πολύχρωμα και με χαλαρές γραμμές ρούχα. Νομίζω πως αυτό συμβαίνει γιατί είναι χαλαρές-ανέμελες ψυχές, «surfer dudes», σαν τον χαρακτήρα από το Big Lebowski.


— Γιατί ότι όλοι οι surfers φοράνε χαρούμενα χρώματα και χαλαρές γραμμές;

Λες, ε; Εγώ, δηλαδή, που συνήθως φοράω μαύρα και κάπως στενά, κάνω κάτι λάθος; Εντάξει, πέρα από το προσωπικό μου γούστο, ισχύει ότι πολλοί που ασχολούνται με το surf φοράνε πολύχρωμα και με χαλαρές γραμμές ρούχα. Νομίζω πως αυτό συμβαίνει γιατί είναι χαλαρές-ανέμελες ψυχές, «surfer dudes», σαν τον χαρακτήρα από το Big Lebowski.


— Πόσα μαγιό έχεις;

Δεν τα έχω μετρήσει, αλλά κάθε καλοκαίρι παίρνω δυο-τρία.


— Προτιμάς να κάνεις surf με στολή ή χωρίς;

Mε μαγιό, αλλά επειδή στην Ελλάδα κάνεις surf κυρίως από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο, αναγκαστικά φοράς στολή, εκτός αν είσαι πολύ σκληρός. Αν κανονίσω ταξίδι για surf στο εξωτερικό, ο παράγοντας στολή ή μαγιό παίζει ρόλο στην επιλογή της χώρας που θα επισκεφτώ. Αξίζει το surf μόνο με μαγιό και t-shirt.


— Από ποιες ελληνικές εταιρείες ψωνίζεις ρούχα;

Αγαπημένες μου ελληνικές εταιρίες είναι το ΚΥΜΑ surf, που τα τελευταία χρόνια φτιάχνει τρομερά πράγματα σε σχέση με το surf, η One Zipper, Super Ponchos, και η Sook Board Family, που εισάγει μερικές από τις πιο σωστές εταιρείες που σχετίζονται με surf και skate, όπως είναι η Globe και η Afends.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

One Zipper poncho, €72.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ