Ένας ορκισμένος συλλέκτης sneakers εξομολογείται τα πάντα για την αθανασία των αγαπημένων σου παπουτσιών

Ένας ορκισμένος συλλέκτης sneakers εξομολογείται τα πάντα για την αθανασία των αγαπημένων σου παπουτσιών Facebook Twitter
0
Ένας ορκισμένος συλλέκτης sneakers εξομολογείται τα πάντα για την αθανασία των αγαπημένων σου παπουτσιών Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Πόσα sneakers έχεις;

Τα μαζεύω από παιδί. Ξεκίνησα το 1998 και κατέληξα να ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό. Αυτήν τη στιγμή έχω 180 ζευγάρια περίπου.


— Πόση διάρκεια ζωής έχει ένα παπούτσι;

Εξαρτάται από τη χρήση και τη φροντίδα. Αν τα προσέξεις, μπορεί να κρατήσουν και μια ζωή. Βέβαια, υπάρχουν υλικά πάνω σε ορισμένα sneakers τα οποία μπορεί να διαβρωθούν με τα χρόνια, ακόμα κι αν τα παπούτσια δεν φορεθούν ποτέ. Όπως και να 'χει, υπάρχουν προϊόντα ανάκτησης και ειδικοί που μπορούν να επαναφέρουν τα ρετρό παπούτσια μας στην αρχική τους κατάσταση.


— Διαλέγεις πρώτα τα παπούτσια ή τα ρούχα που θα φορέσεις;

Οι λεγόμενοι sneakerheads –συλλέκτες sneakers– επιλέγουν πρώτα τα παπούτσια και μετά τα ρούχα που θα τα συνοδεύσουν. Εγώ κοιτάω πρώτα να με βολεύουν τα παπούτσια που επιλέγω.


— Ποιο είναι το αγαπημένο σου αυτό τον καιρό;

Αυτή την περίοδο την πετριά την έχουμε φάει όλοι με την επανακυκλοφορία του Nike Air More Uptempo, το χαρακτηριστικό μπασκετικό sneaker που στολιζόταν με ένα τεράστιο «AIR» στα πλαϊνά και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν στα μέσα των '90s. Αγαπημένο μου ever είναι το Suede της Puma, γιατί απλώς, ακόμα και σήμερα, είναι το πιο street-friendly πατούμενο της αγοράς. Κατασκευάστηκε για μπάσκετ και πλέον φοριέται από skaters μέχρι b-boys για την απλότητα, την ανθεκτικότητα και τη χαμηλή του τιμή. Σήμερα φοράω Nike Cortez «Forrest Gump», το πρώτο μεγάλο «μπαμ» της Nike, το οποίο έχει επιστρέψει για τα καλά.


— Πώς σου φαίνεται που όλο και περισσότεροι φορούν αποκλειστικά sneakers;

Ενθαρρυντικό! Τα sneakers πλέον δεν είναι μόνο για γυμναστική και το πρωτόκολλο του επίσημου παπουτσιού έχει αλλάξει. Η ιστορία τους χτίστηκε πάνω σε αθλητές και καλλιτέχνες που, φορώντας τα, άφησαν εποχή και αποτέλεσαν σταθμό στην urban κουλτούρα και στη σύγχρονη μόδα.


— Με πιο άλλο αξεσουάρ έχεις κόλλημα;

Τα καπέλα. Παντός τύπου. Head to toe!


— Πες μου για το νέο μαγαζί που ανοίγεις.

Έπειτα από 5 επιτυχημένα χρόνια σε Γκάζι και Χαλάνδρι, το Ministry οf Concrete ανοίγει στην πλατεία Συντάγματος. Θα είναι μία limited edition sneaker boutique. Εκεί, οι απανταχού sneakerheads θα βρουν περισσότερες και πιο hot κυκλοφορίες από ποτέ, οι skaters όλα τα απαραίτητα «καλούδια» και όλοι μαζί φρέσκο streetwear με έμφαση στα εγχώρια brands, όπως τα HVNT, Mohxa και Carnage.

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ