Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Γυαλιά €2,99, moustakastoys.gr. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι

0

Όλα τα πάρτι που πρέπει να ξέρεις

Τσικνοπέμπτη στο Quilombo!

To γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο Quilombo είναι πλέον θεσμός. Η πολυμελής μπάντα που έχει συσταθεί ειδικά για τη μέρα θα ανέβει στη σκηνή για να απαντήσει σε φλέγοντα ζητήματα, όπως «πώς το τρίβουν το πιπέρι;».

16/02, Quilombo Centro Cultural, Σερβίων 8 & λεωφ. Αθηνών 44, Ακαδημία Πλάτωνος, 21:00, είσοδος ελεύθερη

Βενετσιάνικο Καρναβάλι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας φέτος μας επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη, ένα καρναβάλι με βενετσιάνικη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα happenings και χορός θα σας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο της Βενετίας, ενώ τα εδέσματα του πάρτι θα έχουν την υπογραφή των σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου και Διονύση Αλέρτα.

17/ 02, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά, 21:30-3:00, είσοδος: €60

Καρναβαλοντέκα

Το Manhattan Project, στο πλαίσιο της καρναβαλίστικης διάθεσης που θα κυριεύσει το Μεταξουργείο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, θα υποδεχτεί τις #μόνο_ντέκα. Oι selectors Ζωή Παρασίδη και Φιλίππα Δημητριάδη θα αναλάβουν τα decks και, όπως πάντα, θα συνδυάσουν τις απρόβλεπτες μουσικές τους επιλογές.

19/02, Manhattan Project, Ακαδήμου 11, 20:00, είσοδος ελεύθερη

Perestroika: Blend Carnival w/ Shlomi Aber & Deborah de Luca

Το Blend και το six d.o.g.s υπογράφουν φέτος το πιο εκρηκτικό αποκριάτικο πάρτι της πόλης μ' ένα μοναδικό Perestroika Night και headliners δύο αστέρια της διεθνούς underground σκηνής. Στις 18 Φεβρουαρίου η Deborah de Luca και ο Shlomi Aber εισβάλλουν αποφασισμένοι στο booth της Αβραμιώτου για να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά.

18/02, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-9, 00:00, είσοδος: €22

Stranger Things | Eleven (E11E) '80s Party στο Χυτήριο

Φέτος το #zombiethrillerparty από τους διοργανωτές του αθηναϊκού Zombie Walk εμπνέεται από τη σειρά-φαινόμενο «Stranger Things» και ετοιμάζει μια ρετροσπεκτίβα γεμάτη παράλληλες δράσεις.

25/02, Stranger Things | Eleven (E11E) '80s Party στο Χυτήριο, Χυτήριο Theatre & ART Café, Ιερά Οδός 44, 20:00, είσοδος: €6 (με κρασί, μπίρα ή αναψυκτικό)

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Stranger Things | Eleven (E11E) '80s Party στο Χυτήριο

Raveolution Carnival Festival

Το Raveolution Carnival έφτασε! Καλή μουσική, ποτά και μόνο ένας κανόνας: να περάσεις καλά! Ντύσου ό,τι θες και μην ξεχνάς, στο τέλος της βραδιάς θα βραβευτούν οι καλύτερες στολές.

17/02, Αρχιτεκτονική, Ελασιδών 6, Γκάζι, είσοδος: €5-7

The EPIC Carnival Party - Athens - Monastiraki Center

Το EPIC Party επιστρέφει με καρναβαλική διάθεση στην καρδιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Monastiraki Center, με το πιο επικό και καρναβαλικό πάρτι που θα τα έχει όλα. Θα ακουστούν όλα τα guilty pleasures που αγαπάμε από τους Kanye Zest & LEGO που θα βρίσκονται χωρίς τύψεις στα decks.

18/02, Monastiraki Center, Αγίας Ελεούσης 3, 22:30, είσοδος: €5

Trash vs Techno Μασκέ Edition at six d.o.g.s

Τελευταία Κυριακή των Αποκριών, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, και το Luben.tv ντύνεται μασκέ και κρασάρει το six d.o.g.s. Μετά τα πάρτι των Χριστουγέννων και των 4 Χρόνων LUBEN, six d.o.g.s, Luben.tv και Cannibalradio.com ενώνουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και ρίχνουν στη μάχη 5 DJs σε 2 stages. Στο Gig Space θα είναι οι Cult Invaders, ενώ στο -1 θα βρίσκεται η παρέα του Cannibalradio.com.

26/02, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-9, 22:00, είσοδος: €5

Αποκριάτικο πάρτι με τις πριγκίπισσες της Disney!

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν όλα τα μικρά και μεγάλα κορίτσια που νιώθουν πριγκίπισσες σε μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνίστριες τις αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney.

18/02, Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, 12:30, είσοδος ελεύθερη

Τσικνοπέμπτη στο Γηροκομείο Αθηνών

Συναυλία-αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα με τραγούδια των Σουγιούλ, Χατζηαποστόλου, Αττίκ κ.ά. Ερμηνεύουν: Δ. Τσολάκη, Ν. Γεωργανής, Κ. Παπαδόπουλος, Γ. Χαλκιάς.

16/02, Γηροκομείο Αθηνών, λεωφ. Κηφισίας 137, 11:30, είσοδος ελεύθερη

Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων στο Μοναστηράκι

Η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1999 και έκτοτε τελεί υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Από την πρώτη στιγμή είχε πλούσια μουσική παρουσία στο πλαίσιο εκδηλώσεων-παραγωγών του Δήμου της Αθήνας και δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς.

17/02, πλατεία Μοναστηρακίου, 12:00, είσοδος ελεύθερη

Dario Cecchini returns for Carnevale

Ο περίφημος Ιταλός εστιάτορας και post modern χασάπης επιστρέφει στο Vezené και παρουσιάζει την «Panzano» εκδοχή της Τσικνοπέμπτης.

16/02, Vezené , Βρασίδα 11, Ιλίσια, 20:30, είσοδος: €95 (με φαγητό και κρασί)

Απόκριες στα Αηδονάκια στο Μαρούσι και στο Escape Center στο Ίλιον

Το αγαπημένο και ανανεωμένο λούνα παρκ «Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι, με όλα τα κλασικά παιχνίδια λούνα παρκ, και το Escape Center στο Ίλιον, έχουν φιλοξενούμενο τον Βασιλιά Καρνάβαλο τα δύο Σαββατοκύριακα των Αποκριών. Face painting, DJ party, διαγωνισμοί χορού και στολής και πολλά δώρα περιμένουν τους μικρούς μασκαρεμένους φίλους.

18-19/02 & 25-27/02, λεωφ. Κηφισίας 89 & Διονύσου 155, Μαρούσι, 12:00, είσοδος ελεύθερη

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Tα βεστιάρια

Βεστιάριο Costumier

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία από θεατρικά και κινηματογραφικά κοστούμια (vintage και μοντέρνα), αποκριάτικες στολές και πολλά αξεσουάρ με τα οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε το ντύσιμό σας.

Παλλάδος 11, Ψυρρή, 210 3214990

Βεστιάριο

Στους χώρους του θα βρείτε περισσότερα από 20.000 κοστούμια, κατάλληλα για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, χορευτές και χορευτικά σόου και πολλές στολές για αποκριάτικες εκδηλώσεις και πάρτι.

Σωκράτους 16, Ομόνοια, 210 5227906

Τα ρούχα του βασιλιά

Στους δύο ορόφους που λειτουργούν την περίοδο της Αποκριάς θα βρείτε στολές κάθε είδους και για όλες τις ηλικίες.

Μιαούλη 25, πλατεία Ψυρρή, Αθήνα, 210 3313393

Μαγέψτε

O κατάλογός του περιλαμβάνει όλες τις γυναικείες και ανδρικές αμφιέσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει για την περίοδο της Αποκριάς, ενώ η μεγάλη του ποικιλία εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργιες και επίκαιρες στολές.

Σπευσίππου 26-28, 210 7294566

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Καραμούζες €1,99, moustakastoys.gr

4 ιδέες για DIY στολές

404 Error

Βρες ένα λευκό Τ-shirt (ή, αν δεν θέλεις να χαλάσεις κάποιο που έχεις ήδη, μπορείς να βρεις στη λαϊκή της γειτονιάς σου με 3 ευρώ το πολύ) και γράψε πάνω με ανεξίτηλο μαρκαδόρο για υφάσματα «Error 404 Costume Not Found».

Προφίλ στο Facebook

Άνοιξε μια μεσαίου μεγέθους χάρτινη κούτα και ένωσε τις εγκοπές με χαρτοταινία. Στην καλή πλευρά, κόψε με έναν χαρτοκόπτη ένα τετράγωνο στο ύψος που εμφανίζεται η φωτογραφία προφίλ στο timeline σου στο Facebook, για να φαίνεται το πρόσωπό σου. Στην υπόλοιπη κούτα ζωγράφισε το interface του προφίλ σου. (Εναλλακτικά, μπορείς να εκτυπώσεις το κανονικό σου προφίλ στις διαστάσεις της κούτας και να το κολλήσεις πάνω.)

Σακουλάκι με ζαχαρωτά

Πάρε δύο πακέτα πολύχρωμα μπαλόνια για πάρτι και φούσκωσέ τα σε μεσαίο μέγεθος. Μετά, πάρε μια διάφανη σακούλα φύλαξης ρούχων. Άνοιξε δύο τρύπες για τα πόδια και φόρεσέ τη. Γέμισε τη με τα μπαλόνια και κάνε και μία τρύπα για το κεφάλι, πολύ πριν από το τελείωμα της σακούλας. Δέσε το περίσσευμα πίσω από τον λαιμό σου με μια κόκκινη κορδέλα.

Επώνυμος που πέθανε μέσα στο 2016

Οι επιλογές είναι (δυστυχώς) πολλές. Με λίγα props από την ντουλάπα σου ή την ντουλάπα των φίλων σου και πολλή φαντασία μπορείς να ντυθείς: α) Prince, με ένα άσπρο πουκάμισο με φραμπαλά στα μανίκια κι ένα μοβ σακάκι, β) David Bowie ως Aladdin Sane, ζωγραφίζοντας απλά τον χαρακτηριστικό κεραυνό στο πρόσωπό σου, γ) George Michael (ζωγραφίζοντας αν είναι κορίτσι ή) ξυρίζοντας το μούσι σου σε goatee και φορώντας τζιν, λευκό Τ-shirt και μαύρο τζάκετ.

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Φωτο: SOOC

Απόκριες στους δρόμους της πόλης

23 χρόνια Καρναβάλι Ρέντη

Το διάσημο αθηναϊκό καρναβάλι που ξεκίνησε το 1995 κρατάει γερά, με δύο κεντρικές παρελάσεις φέτος, μία στις 19 και μία στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που ξεκίνησε το Σάββατο 11/02.

Καρναβάλι Μοσχάτου - Ταύρου

Το Καρναβάλι του Μοσχάτου, από τα μεγαλύτερα της Αττικής, δίνει γι' ακόμα μια φορά τον αποκριάτικο παλμό στην πόλη με πληθώρα εκδηλώσεων και αποκορύφωμα τις δύο παρελάσεις του, τη νυχτερινή το Σάββατο 18/02, στις 19:00, στον Ταύρο, και τη μεγάλη, την Κυριακή 19/02, στις 14:00, στη λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

8ο Καρναβάλι Μεταξουργείου

Το πιο αυθεντικό, διονυσιακό καρναβάλι της Αθήνας θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 19/02. Ξεκινάει στις 12:00, με σημείο εκκίνησης το 64ο Δημοτικό Σχολείο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Καρναβάλι στο Πέραμα

Μετά από πολλά χρόνια, η καρδιά του Περάματος θα χτυπήσει σε ρυθμούς καρναβαλιού την Κυριακή 19/02, στις 12:00, με παρέλαση αρμάτων και μασκαράδων στη λεωφόρο Ειρήνης.

ΚαρναβΆλιμος

Η καρδιά του καρναβαλιού «χτυπάει» δυνατά στον Άλιμο με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στη λεωφόρο Καλαμακίου. Η γιορτή θα συνεχιστεί στην Αγορά Θουκυδίδου με συναυλία των Walkman The Band που θα διασκεδάσουν τους μασκαράδες με διασκευές από τα '80s και τα '90s. Η παρέλαση ξεκινάει στις 11:00 από τη Νίκης και Καλαμακίου.

2ο Παιδικό Καρναβάλι Μετς

Το Παιδικό Καρναβάλι του Μετς επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την υποστήριξης του προγράμματος του Δήμου Αθήνας και του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» το Σάββατο 18/02, στις 12:00. Τα παιδιά θα παρελάσουν στα γραφικά στενά μαζί με τους συνοδούς τους, ενώ παράλληλες δράσεις με δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής μασκών και στολών έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στις 5 και 12 Φεβρουαρίου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Χαρβούρη και θα καταλήξει στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Ανακατώματα το τσικνοσάββατο στο Κουκάκι

Tο Κουκάκι κρατάει ζωντανή την παράδοση των Αποκριών και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει με πρωτοβουλία και συγχρηματοδότηση των καταστηματαρχών του πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 16:00 έως αργά το βράδυ, τα καταστήματα θα προσφέρουν μπίρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ και θα κερνάνε τα σουβλάκια και τους μεζέδες. Επίσης, όλες οι δραστηριότητες και τα δρώμενα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους είναι δωρεάν.

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Μάσκα με φτερά €1,99 moustakastoys.gr

Πού να το τσικνίσεις

Τέλης

Τα μπριζολάκια του Τέλη, στην Ευριπίδου, είναι λουκούμι. Σερβίρονται με τραγανές, κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες και συνδυάζονται τέλεια με χωριάτικη.

Τέλης, Ευριπίδου 86, πλατεία Κουμουνδούρου, 210 3242775


Tο Ρεμούτσικο

Ταβέρνα με τριάντα χρόνια ιστορίας και παράδοση στο ψήσιμο στα κάρβουνα. Ερεθιστικό κοντοσούβλι και μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια γάλακτος.

Tο Ρεμούτσικο, Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, 210 9704515


Το Στέκι του Ηλία

Όταν έρχεται ο λόγος στα καλά παϊδάκια, η πυξίδα δείχνει το Στέκι του Ηλία, στο Θησείο. Χειροποίητες τηγανητές πατάτες, χόρτα και χύμα κρασί από τη Νεμέα συνοδεύουν τα παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος που ψήνονται με μαστοριά.

Το στέκι του Ηλία, Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 210 3422407


Κορομηλάς

Ο Κορομηλάς στην Αγία Παρασκευή είναι από τα κλασικά στέκια με ψητά στα κάρβουνα, ιστορία 60 χρόνων και τα πιο ζουμερά και τραγανά παϊδάκια στην πόλη.

Κορομηλάς, Ελ. Βενιζέλου 72, Αγία Παρασκευή, 210 6510496


Καραβίτης

Αυθεντικό κουτούκι με παϊδάκια σωστά ψημένα που σε κάθε μπουκιά αποκαλύπτουν τη βαθιά νοστιμιά τους.

Καραβίτης, Αρκτίνου & Παυσανίου, Παγκράτι, 210 7215155

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Ασημένιο παπιγιόν €2, Tigerstores.gr


Κολοβός

Ένα υπόγειο κουτούκι στην Αγία Παρασκευή μάζευε κόσμο από το 1954. Λουκάνικο, κοκορέτσι, γουρουνοπούλα στη σούβλα, πατάτες τηγανητές και, φυσικά, περιποιημένα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια, μαστόρικα ψημένα.

Κολοβός, Πελοποννήσου 75, Αγ. Παρασκευή, 210 6510989


Ρούμελη

Στην ίδια θέση από τη δεκαετία του 1930 βρίσκεται η ταβέρνα «Ρούμελη» στον Βύρωνα. Εδώ ξέρεις ότι θα βρεις παϊδάκια με υπογραφή, από τα καλύτερα της Αθήνας, ψημένα στα κάρβουνα.

Ρούμελη, Κωνσταντινουπόλεως 34 & Προύσσης, Βύρωνας, 210 7658347


Βλάχικα

Η ταβέρνα «Τα Βλάχικα» από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έχει χαρακτηρίσει τη Βάρη. Καλό ψητό κρέας σε διάφορες παραλλαγές. Γαρδουμπάκια στην παραδοσιακή γάστρα ψημένα στη χόβολη, μποξάς με συκώτι και γλυκάδια, μελωμένο αρνάκι σούβλας που κλέβει την παράσταση, ψητό γουρουνόπουλο με ροδοκόκκινη τραγανή πετσούλα.

Τα Βλάχικα, λεωφ. Βάρης 35, Βάρη, 210 8956141


Ο Σπανός

Επί τρεισήμισι δεκαετίες ο Σπανός στα Κάτω Πατήσια θεωρείται μία από τις ταβέρνες όπου θα φας καλό παϊδάκι. Προβατίνα, κοντοσούβλι με αρνίσια μπόλια, κοκορέτσι, θα σε τραβήξουν από τη μύτη.

Ο Σπανός, Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, 210 8327381


Κρητικός

Παραδοσιακή ταβέρνα βουτηγμένη στις γαρδένιες και στις καμέλιες. Δοκιμάστε νεφράκια, πριν περάσετε στα γλυκοφάγωτα παϊδάκια. Απίστευτη νοστιμιά και αριστοτεχνικό ψήσιμο.

Κρητικός, Αιόλου 49, Κάντζα, 210 6659061

Απόκριες στην Αθήνα: Ο οδηγός του LiFO.gr για ασταμάτητο πάρτι Facebook Twitter
Μάσκα Batman €2,99 moustakastoys.gr
Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ