Ποιές είναι οι κυριότερες τάσεις στο μακιγιάζ αυτή τη στιγμή;

Ποιές είναι οι κυριότερες τάσεις στο μακιγιάζ αυτή τη στιγμή; Facebook Twitter
Όσο πιο δυνατό είναι το χρώμα και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, τόσο πιο λιτό και ωμό είναι και το υπόλοιπο πρόσωπο.
0

Σχεδιαστές και make-up artists εμπνεόμενοι από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση δημιούργησαν φέτος μέσω των fashion shows τους σε Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη looks που δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα δυναμικότητας, θάρρους και αυτοπεποίθησης.

Ξεχώρισαν δημιουργίες με ένταση στο χρώμα. Γλυκό ροζ, έντονο λιλά και neon τιρκουάζ τράβηξαν τα βλέμματα στην πασαρέλα, φορεμένα μόνα τους και κυρίως σε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου. Στα χείλη ή στα μάτια ως eyeliner.

Μια πορτοκαλί σκιά στο κινητό βλέφαρο είναι αρκετή. Όσο πιο δυνατό είναι το χρώμα και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, τόσο πιο λιτό και ωμό είναι και το υπόλοιπο πρόσωπο.

Η άλλη τάση είναι αυτή που προτείνει έμφαση στα μάτια και μόνο. Τα μάτια γίνονται πιο μεγάλα, τονισμένα με eyeliner ή μολύβι και σκιά για βάθος ‒ πάντα προσαρμοσμένα στο σχήμα των ματιών.

Η δεύτερη τάση που παρατηρήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν το «φυσικό» στοιχείο στο μακιγιάζ. Σκέψου μια λαμπερή βάση με αποχρώσεις στο χρώμα του δέρματος που ροδίζουν και μοιάζουν να αναδύονται μέσα απ' το δέρμα.

Παίζοντας περισσότερο με τις υφές και τις λάμψεις, τα χρώματα σε μπεζ υποτόνους, διαβαθμισμένα σε μάτια και ζυγωματικά, είναι εκεί για να αναδείξουν τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας.

Το ζητούμενο είναι να μη φαίνονται επιτηδευμένα. Καλοσχηματισμένα φρύδια, αλλά όχι σκληρά. Ενυδατωμένα χείλη με περίγραμμα, αλλά όχι υπερτονισμένα.

Η άλλη τάση είναι αυτή που προτείνει έμφαση στα μάτια και μόνο. Τα μάτια γίνονται πιο μεγάλα, τονισμένα με eyeliner ή μολύβι και σκιά για βάθος ‒ πάντα προσαρμοσμένα στο σχήμα των ματιών.

Βλεφαρίδες με μπόλικη μάσκαρα τυπου Brigitte Bardot. Πούδρες με ματ υφές σε αισθησιακό μαύρο, ανθρακί και σκούρο καφέ είναι οι τόνοι που επικράτησαν.

Τέλος, μια τάση ακόμη πιο ατίθαση μάς έδειξε όλους τους τόνους του κόκκινου χρώματος εκεί όπου δεν το περιμέναμε. Στα μάτια, στο κινητό βλέφαρο και σβησμένο ελαφρώς, αλλά και στα χείλη, χωρίς περίγραμμα, με το χρώμα σβησμένο στις άκρες των χειλιών.

Ένα μακιγιάζ που προσπαθεί να δώσει περισσότερο διάθεση στο πρόσωπο παρά ιδανικό σχήμα.

mariavez.co.uk
Instagram: mariavezz

Ρώτα τον Υπεύθυνο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ