Συμβουλές και τεχνικές για την εξάλειψη της ακαταστασίας από το σπίτι

Συμβουλές και τεχνικές για την εξάλειψη της ακαταστασίας από το σπίτι Facebook Twitter
Τα κρεμαστά καλό είναι να τοποθετούνται με κριτήριο το μήκος αλλά και το χρώμα, γιατί έτσι είναι πιο βολικά στην τακτοποίηση.
1

Ξεκινήστε με ένα καλό καθάρισμα. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, που λέγανε και παλιά. Βγάλτε, λοιπόν, όλα τα ρούχα σας έξω και ξεκινήστε να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στην ντουλάπα σας. Η αίσθηση και η μυρωδιά της καθαριότητας θα προσδώσουν αυτόματα φρεσκάδα στον χώρο.

• Συνεχίστε με ένα καλό ξεσκαρτάρισμα των ρούχων. Αν και πολλές φορές είναι δύσκολο να πετάξουμε ή να δωρίσουμε παλιά μας ρούχα, αυτό είναι το κλειδί της καλής οργάνωσης. Το να ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα ρούχα που δεν φοράμε ποτέ θα δημιουργήσει χώρο στις ντουλάπες και θα μας βάλει στη διαδικασία να ανανεώσουμε επιτέλους την γκαρνταρόμπα μας. Δωρίστε οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει για περισσότερο από δύο χρόνια και δεν έχει καμία αξία για εσάς. Επίσης, αν δεν σας μπαίνουν πια ή είναι πολύ μεγάλα, μη διστάσετε να τα ξεφορτωθείτε. Όπως προτείνει και η Marie Kondo, η Γιαπωνέζα ειδική στην εξάλειψη της ακαταστασίας και στην τακτοποίηση και συγγραφέας μερικών μπεστ σέλερ πάνω σε αυτό το θέμα, κάντε την ερώτηση-κλειδί: «Μου δίνει χαρά;». Η απάντηση θα είναι ένα απλό ναι ή ένα όχι.

• Βάλτε ταμπέλες στα κουτιά των παπουτσιών σας. Έτσι θα είναι ευκολότερο να αναγνωρίζετε τα ζευγάρια. Έπειτα, τακτοποιήστε τα κουτιά ανάλογα με τη χρήση που κάνετε στα παπούτσια και την εποχή.

• Ξεχωρίστε και φυλάξτε τα ρούχα σας κατά είδος. Φούστες, παντελόνια, φορέματα, παλτό, μπουφάν, πουλόβερ, μπλούζες. Έτσι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε ό,τι ψάχνετε κάθε φορά και να μη γίνονται όλα άνω κάτω κάθε φορά που ετοιμάζεστε.

• Τα κρεμαστά καλό είναι να τοποθετούνται με κριτήριο το μήκος, αλλά και το χρώμα, γιατί έτσι είναι πιο βολικά στην τακτοποίηση –τα πιο μακριά στη μια πλευρά της ντουλάπας, τα πιο κοντά στη συνέχεια– αλλά και πιο ξεκούραστα στο μάτι.

• Χρησιμοποιήστε ένα αυτοκόλλητο φωτάκι με μπαταρία. Είναι η πιο εύκολη και καλή λύση για να φωτίσετε την γκαρνταρόμπα σας. Είναι η πιο χρήσιμη και εύκολη μετατροπή που θα της κάνετε.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Ρώτα τον Υπεύθυνο
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ