Ο κομμωτής Δημήτρης Χαραμής ξέρει ποιες είναι οι τάσεις στα μαλλιά για το φετινό καλοκαίρι

Ο κομμωτής Δημήτρης Χαραμής ξέρει ποιες είναι οι τάσεις στα μαλλιά για το φετινό καλοκαίρι Facebook Twitter
Τα μαλλιά θέλουν λίγο περισσότερη φροντίδα το καλοκαίρι κι αυτό είναι κάτι που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να τηρούν, ώστε να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση. Eικονογράφηση: Xoana Herrera
0

— Ποιες είναι οι τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι 2017 που ξεχωρίζουν;

Τα κοντά μαλλιά είναι σέξι και είναι τάση – περισσότερο τα ασύμμετρα που τονίζονται με χρωματικές πινελιές για αντίθεση και πιο έντονο αποτέλεσμα. Τάση είναι επίσης τα χρώματα, έντονα αλλά και σε παστέλ αποχρώσεις, που με τις κατάλληλες τεχνικές ανανεώνουν τελείως το στυλ. Εδώ, βέβαια, υπάρχει περιθώριο για πολλούς πειραματισμούς και χρειάζεται προσοχή για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Το wet look είναι άλλη μια τάση, είτε σε κοντά μαλλιά είτε σε μακριά, πιασμένα πίσω σε σφιχτό κότσο. Όσο πιο sleek τόσο καλύτερα στην περίπτωση αυτή. Τέλος, οι κοτσίδες, που κάθε καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Περίτεχνες, ελαφρώς ατημέλητες και hippy πλεξούδες ή κότσοι άλλα και σινιόν μάλλον θα «παίξουν» αρκετά αυτό το καλοκαίρι.

— Τι είναι το balayage και πώς προτείνεται για το φετινό καλοκαίρι;

Είναι μια free hand τεχνική που έχει τις ρίζες της στην δεκαετία του '70 και αναδεικνύει όλα τα μήκη μαλλιών. Ωστόσο συνιστάται σε μήκη κάτω από τους ώμους, καθώς έτσι κολακεύει περισσότερο. Το καλοκαίρι υπάρχει η τάση για αλλαγές και τολμηρές προτάσεις, άλλα το τελικό αποτέλεσμα είναι ανάλογο της επιθυμίας και της διάθεσης που έχει κάθε γυναίκα. Έτσι, μπορούμε να «παίξουμε» με πολύ απαλές και φυσικές ανταύγειες αλλά και με πολύ έντονες αντιθέσεις! Το balayage είναι ιδανικό για όσες δεν έχουν χρόνο και οικονομική ευχέρεια, καθώς η συντήρησή του δεν απαιτεί τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο, όπως άλλες, δημοφιλείς τεχνικές βαφής.

— Αν ζητήσω το κούρεμα shaggy που βλέπω στα περιοδικά, τι να περιμένω;

Tο shag haircut είναι άκρως συνδεδεμένο με τη δεκαετία του '70, η οποία κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στον χώρο της μόδας. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών, κοντά αλλά και μακριά. Όμως το πάχος και το μήκος κάθε τρίχας έχει το δικό του shaggy στυλ, για το οποίο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη το σχήμα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και η υφή της τρίχας. Είναι ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από πολλά μήκη στα μαλλιά, είναι ανάλαφρο και γοητευτικό, αλλά θέλει περιποίηση και αρκετό styling για να αναδειχτεί. Η μοντέρνα εκδοχή του απαιτεί πιο έντονες μύτες και layering.

Τα μακριά μαλλιά είναι η ιδανική περίπτωση για πλεξούδες και χαμηλούς κότσους με ελαφρώς ατημέλητες πλεξούδες και χαλαρά twists, που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Αυτό που μάλλον θα πρέπει να αποφεύγεται είναι το υπεστυλιζαρισμένο ύφος.

— Είναι τάση το φυσικό στέγνωμα στα μαλλιά;

Είναι, αν γίνεται σωστά και δεν θέλουμε ένα αμήχανο αποτέλεσμα. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδέσει το φυσικό στέγνωμα με το γνωστό σε όλους μας «λούζομαι και φεύγω», είτε γιατί έχουν βαρεθεί το πιστολάκι, τις βούρτσες και το σίδερο είτε για εξοικονόμηση χρόνου, λόγω των απαιτητικών ρυθμών της καθημερινότητας. Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρο θα είναι απογοητευτικό αν δεν τηρηθεί πιστά μια εξίσου χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί σωστό λούσιμο και ενυδάτωση με τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών μας, προσεχτικό στέγνωμα με την πετσέτα χωρίς τρίψιμο άλλα και τα προϊόντα styling που θα διατηρήσουν τον απαραίτητο όγκο και την υγρασία στα μαλλιά μας. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

— Κοντά ή μακριά;

Αυτό είναι κάτι που ο κομμωτής δεν μπορεί να αποφασίσει για λογαριασμό της πελάτισσας. Το κάθε μήκος έχει τα δικά του προνόμια και τη δική του χάρη σε ό,τι αφορά το στυλ που θέλει για το καλοκαίρι μια γυναίκα. Τα κοντά μαλλιά είναι θεωρητικά πιο εύκολα και μας γλιτώνουν από τη ζέστη, αλλά συνήθως απαιτούν περισσότερο styling. Τα μακριά, ωστόσο, χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και ίσως είναι ενοχλητικά τις πιο ζεστές μέρες. Πάντως, γενικά τα κοντά μαλλιά είναι τάση τα τελευταία χρόνια και αρκετές γυναίκες τα τολμούν, όχι μόνο το καλοκαίρι. Αν δεν φοβάστε μήπως το μετανιώσετε, τότε αυτή η περίοδος είναι η ιδανική για να τα υιοθετήσετε.

— Είναι ακόμα τάση οι κοτσίδες; Πώς έχουν εξελιχθεί για φέτος;

Είναι και μάλλον θα συνεχίσουν δημοφιλείς για καιρό ακόμη. Τα μακριά μαλλιά είναι η ιδανική περίπτωση για πλεξούδες και χαμηλούς κότσους με ελαφρώς ατημέλητες πλεξούδες και χαλαρά twists, που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Αυτό που μάλλον θα πρέπει να αποφεύγεται είναι το υπεστυλιζαρισμένο ύφος. Η τάση θέλει τους κότσους λίγο πιο μποέμικους και τις πλεξούδες ρομαντικές, χωρίς πολύ styling και επιτήδευση, σαν να έχετε πλέξει μόνες σας χαλαρά τα μαλλιά. Μπορείτε να πειραματιστείτε, πάντως, στο πάχος και στο μήκος και να αλλάζετε το στυλ ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση. Και εννοείται πως εκτός από μοδάτη πρόταση είναι και βολική, εφόσον κρατά τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπό και τον λαιμό όταν κάνει ζέστη.

— Ποιες είναι οι ιδιαίτερες φροντίδες που χρειάζεται να κάνουμε σε σχέση με τη θάλασσα και τον ήλιο;

Τα μαλλιά θέλουν λίγο περισσότερη φροντίδα το καλοκαίρι κι αυτό είναι κάτι που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να τηρούν, ώστε να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση. Ο ήλιος, το θαλασσινό νερό άλλα και το νερό της πισίνας είναι βασικοί εχθροί της λαμπερής και υγιούς εμφάνισης των μαλλιών μας. Επαγγελματικά προϊόντα, όπως αντηλιακά λάδια, σπρέι και κρέμες, προστατεύουν την τρίχα από την οξειδωτική δράση του ήλιου, ενώ τα κατάλληλα σαμπουάν καθαρίζουν τα υπολείμματα από το χλώριο και το αλάτι, διατηρώντας την εικόνα των μαλλιών όμορφη και αναλλοίωτη. Αρκετά σημαντικό tip είναι και το φυσικό στέγνωμα, αποφεύγοντας το σεσουάρ.

— Μπορείτε να μας προτείνετε κάποια προϊόντα που έχετε ανακαλύψει τελευταία;

Δεν είναι όλα ακριβώς καινούργια προϊόντα στην αγορά, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητα για την καθημερινή όμορφή όψη των μαλλιών.

Schwarzkopf BC Sun Protect Shampoo: Eίναι ένα σαμπουάν που καθαρίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά, αφαιρώντας κατάλοιπα όπως αλάτι, άμμο και χλώριο, ρυθμίζει το επίπεδο ενυδάτωσης στα μαλλιά και το τριχωτό, προστατεύοντας από το ξεθώριασμα του χρώματος.

Kerastase Reflection Masque Chromatique: Πρόκειται για μια πολύ προστατευτική μάσκα αναδόμησης για ταλαιπωρημένα βαμμένα μαλλιά ή μαλλιά με ανταύγειες.

Moroccanoil Oil Treatment: Είναι μια θεραπεία περιποίησης, styling και φινιρίσματος με σύνθεση από έλαιο argan, χαρίζει λάμψη και μεταξένια υφή σε όλους τους τύπους μαλλιών

Sebastian Craft Clay: Είναι μια συμπαγής κρεμά με γήινα ιχνοστοιχεία για ελαστικό κράτημα και ματ αποτέλεσμα.

Schwarzkopf Osis Session Label Salt Spray: Σπρέι για ατημέλητο look παράλιας στο λεπτό !Σύνθεση με μαγνήσιο για πλούσιο όγκο και ματ τελείωμα.

Schwarzkopf Osis Curl Honey: Κρεμά για μπούκλες που δρα κατά του φριζαρίσματος, ξεχωρίζει και δίνει σχήμα στις φυσικές τραχιές και ατίθασες μπούκλες.

Clarité Top Ten: Είναι ένα θεραπευτικό προϊόν με διαφορετικά οφέλη για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, με φίλτρα UVA και UVB που προσφέρουν προστασία από τη θερμότητα και δίνουν διάρκεια στο styling, τέλειο έλεγχο και λάμψη.

Ο Δημήτρης Χαραμής είναι κομμωτής και ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Fatale.

Βρείτε τον εδώ

Ρώτα τον Υπεύθυνο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ