ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κύριε Θανάση, σώσε με, λάστιχο!

Κύριε Θανάση, σώσε με, λάστιχο! Facebook Twitter
O Κύριος Θανάσης στο βουλκανιζατέρ της Σαρανταπόρου
0


— Τι πρέπει να κάνει κάποιος, όταν του σκάσει το λάστιχο;

Να σηκώσει με τον γρύλο το αυτοκίνητο, να ξεβιδώσει τα μπουλόνια με τον σταυρό και να αντικαταστήσει το σκασμένο λάστιχο με τη ρεζέρβα.


— Πόση απόσταση μπορείς να διανύσεις με σκασμένο λάστιχο;

Δεν μπορείς. Θα πρέπει να σταματήσεις επειγόντως και να βάλεις ρεζέρβα. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και πώς θα πάει το αυτοκίνητο. Είναι καθαρά θέμα τύχης. Μπορεί να φύγει μπροστά και να τρακάρει, μπορεί να μην πάθει και τίποτα, αλλά δεν νομίζω να θέλει κάποιος να παίξει με τις πιθανότητες. Υπάρχουν και τα ελαστικά «Run Flat» που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να συνεχίσει την πορεία του για περίπου 80 με 100 χιλιόμετρα με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα την ώρα, ακόμα και αν για κάποιον λόγο τα ελαστικά χάσουν αέρα.


— Η ρεζέρβα μπορεί να υποκαταστήσει το σκασμένο λάστιχο για πάντα;

Όχι, θα πρέπει να πας στο βουλκανιζατέρ απευθείας. Πρέπει πάντα να έχει ρεζέρβα ένα αυτοκίνητο.

Επισκευάζεται το λάστιχο με μπάλωμα που κοστίζει 5 ευρώ και κρατάει 6 μήνες με έναν χρόνο. Το πιο ισχυρό μπάλωμα, που κοστίζει 10 ευρώ, κρατάει σίγουρα έναν χρόνο.


— Τι εργασίες γίνονται στο βουλκανιζατέρ και πόσο κοστίζουν;

Επισκευάζεται το λάστιχο με μπάλωμα που κοστίζει 5 ευρώ και κρατάει 6 μήνες με έναν χρόνο. Το πιο ισχυρό μπάλωμα, που κοστίζει 10 ευρώ, κρατάει σίγουρα έναν χρόνο. Αντικαθίσταται το σκασμένο λάστιχο με μεταχειρισμένο, που κοστίζει 60-80 ευρώ. Το καινούργιο λάστιχο κοστίζει 120 ευρώ. Είναι καλό η αντικατάσταση των ελαστικών να γίνεται σε δυάδες και ακόμη καλύτερα σε τετράδες, γιατί το αυτοκίνητο πρέπει να ισορροπεί.


— Τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος που ετοιμάζει ταξίδι με το αυτοκίνητο;

Να περάσει από βουλκανιζατέρ ή από βενζινάδικο και να ελέγξει τον αέρα στα λάστιχα. Να τσεκάρει την ασφάλεια του ελαστικού, να δει αν είναι φθαρμένη.


— Υπάρχουν χειμερινά και καλοκαιρινά ελαστικά;

Υπάρχουν καλοκαιρινά λάστιχα, χειμερινά και παντός καιρού (four seasons). Τα καλοκαιρινά στην Ελλάδα είναι τα πιο συνηθισμένα. Επίσης, υπάρχουν ειδικά ελαστικά για χιόνι, λάσπη, χώμα ή για τα αυτοκίνητα επιδόσεων.


— Από τι μπορεί να πάθει κάποιος λάστιχο;

Από τη φθορά, τις ακραίες θερμοκρασίες, από αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο, όπως βίδες, καρφιά, γυαλιά, από λακκούβες, αν χτυπήσεις με δύναμη πάνω στο πεζοδρόμιο και αν τρακάρεις.


— Ποια είναι τα καλύτερης ποιότητας ελαστικά;

Όλα σχεδόν είναι καλά. Εντάξει, ίσως τα Michelin και τα Bridgestone να είναι καλύτερα. Έχουμε και θυγατρικά που είναι καλά. Ελληνικά δεν υπάρχουν, παλιά υπήρχαν, αλλά τα κλείσαμε, είμαστε μάγκες!

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ