Tι ξεχωρίζει το "αληθινό" φαγητό από τις πλαστικές απομιμήσεις του;

Tι ξεχωρίζει το "αληθινό" φαγητό από τις πλαστικές απομιμήσεις του; Facebook Twitter
Θανάσης Παπαδημητρίου
0



— Τι πάει να πει αληθινό φαγητό;

Η φύση έχει αποφασίσει ήδη τι είναι για κατανάλωση και τι όχι. Και σίγουρα στη φύση δεν βρίσκεις ούτε χημικά πρόσθετα, ούτε διογκωτικά, ούτε επεξεργασμένη ζάχαρη. Όμως και το σιτάρι δεν είναι και τόσο διαθέσιμο στη φύση για απευθείας κατανάλωση. Έχεις δοκιμάσει να καταναλώσεις ανεπεξέργαστο σιτάρι; Το άχυρο, σίγουρα, τρώγεται πιο εύκολα! Η σκέψη είναι απλή. Οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα λαχανικά, η ινδική καρύδα, τα αυγά (ελευθέρας βοσκής και όχι από κότες που καταναλώνουν σιτάρι) και οι λοιπές προτάσεις μας είναι όλα τροφές που, πολύ απλά, μπορείς να καταναλώσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί επεξεργασία. Γι' αυτό τις ονομάζουμε αληθινές.


— Γιατί δεν επιλέγουν όλα τα μαγαζιά αληθινά προϊόντα;

Πολύ απλά, λόγω κόστους.

Το υγιεινό είναι ζήτημα βιολογίας, χημείας, και όχι μιας trendy δίαιτας με φανταχτερό όνομα. Ούτε είναι ζήτημα φανατισμού, τον οποίο πολλοί, δυστυχώς, υιοθετούν για να υπερασπιστούν τις διατροφικές τους συνήθειες.


— Υπάρχει μια στροφή προς το υγιεινό φαγητό στην Αθήνα;

Δεν θα το έλεγα. Το υγιεινό είναι ζήτημα βιολογίας, χημείας, και όχι μιας trendy δίαιτας με φανταχτερό όνομα. Ούτε είναι ζήτημα φανατισμού, τον οποίο πολλοί, δυστυχώς, υιοθετούν για να υπερασπιστούν τις διατροφικές τους συνήθειες. Η υγιεινή διατροφή δεν είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά κάτι που διακατέχεται από επιστημονικούς κανόνες. Ένα κι ένα κάνουν δύο.


— Σας μένουν προϊόντα στο τέλος της ημέρας;

Δυστυχώς, μένουν πολλά. Όπως φαίνεται, το κέντρο της Αθήνας έχει πέσει αρκετά ως προς την εμπορική κίνηση, με όλες αυτές τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Το καλό, αν και παράξενο, είναι πως στέλνουμε πολλά προϊόντα στη συμπρωτεύουσα, όπου τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά, καλύτερα απ' ό,τι στην Αθήνα για την ακρίβεια.


— Πώς κοστολογείς την πάστα γλυκοπατάτας με πέστο στα 6,8 ευρώ;

Το λάδι καρύδας στο οποίο μαγειρεύεται είναι ακριβό, όπως επίσης και η παρμεζάνα ωρίμανσης που χρησιμοποιούμε στο πέστο, και ο χρόνος προετοιμασίας. Έχετε φάει «βιολογική μακαρονάδα» χωρίς γλουτένη στο κέντρο με λιγότερο από 10-13 ευρώ;

—Πες μας μια εύκολη, «αληθινή» συνταγή.

Σπιτική πραλίνα: Χτυπάω 190 γρ. φουντούκια για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα λάδια τους. Τα αδειάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω 50 γρ. σοκολάτα 80% και τα βάζω όλα σε μπεν-μαρί. Ανακατεύω σιγά-σιγά. Βάζω ελάχιστο αλάτι, 30 γρ. μέλι και ανακατεύω. Δοκιμάζω, έτοιμη!

Wild in the city

Βουλής 7, στοά Μπολάνη, Σύνταγμα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ