ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Ρωσία διοργάνωσε συναυλία στα ερείπια της Παλμύρας

Η Ρωσία διοργάνωσε συναυλία στα ερείπια της Παλμύρας Facebook Twitter
1

Κονσέρτο μέσα στα ερείπια της αρχαίας Παλμύρας, την οποία ανακατέλαβε τον Μάρτιο ο συριακός στρατός από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έδωσε σήμερα ένας διάσημος Ρώσος μαέστρος. 

Ο αρχιμουσικός Valery Gergiev, υποστηρικτής του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, διηύθυνε τη συμφωνική ορχήστρα του θεάτρου Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης, σε μια παράσταση με τίτλο "Προσευχή για την Παλμύρα. Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη" με κομμάτια τωνJohann Sebastian Bach, Sergei Prokofiev και Rodion Shchedrin μπροστά σε ένα πλήθος Ρώσων στρατιωτών, υπουργών της κυβέρνησης και δημοσιογράφων. 

Η Ρωσία διοργάνωσε συναυλία στα ερείπια της Παλμύρας Facebook Twitter

Η συναυλία, που άρχισε στις 17.00 ώρα Ελλάδος, μεταδόθηκε ζωντανά από το Russia Today, που κατά διαστήματα την διέκοπτε για να προβάλλει πλάνα στρατιωτικής δράσης που έδειχναν τον ρωσικό στρατό μαζί με αυτόν της Συρίας ενώ απελευθέρωναν την πόλη από τους τζιχαντιστές. Το Foreignpolicy.com σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο πάντως το κονσέρτο, αφήνοντας αιχμές για ρώσικη προπαγάνδα.

Σε κάποια στιγμή, εμφανίστηκε σε βίντεο και ο πρόεδρος Vladimir Putin μέσω απευθείας σύνδεσης από το Σότσι κι απευθύνθηκε στο πλήθος, αποκαλώντας την τρομοκρατία "επιδημία" από την οποία "ο κόσμος πρέπει να απαλλαγεί ενώ χαρακτήρισε "έκπληξη" το γεγονός πως τελικά έγινε η συναυλία. "Η σημερινή πράξη είχε μείζονα προβλήματα και κινδύνους για όλους, δεδομένου πως πρόκειται για μια χώρα σε πόλεμο όπου οι εχθροπραξίες μαίνονται ακόμη. Αυτό απαίτησε τεράστια δύναμη και προσωπικό θάρρος από όλους σας" σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος. Η συναυλία στην Παλμύρα δείχνει "την αλληλεγγύη προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού προς αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία διοργάνωσε συναυλία στα ερείπια της Παλμύρας Facebook Twitter

Ο 63χρονος μαέστρος έχει ήδη οργανώσει συναυλίες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή για θύματα φυσικών καταστροφών. Η ορχήστρα του είχε παίξει το 2008 μπροστά από τα ερείπια των κυβερνητικών κτιρίων στο Τσχινβάλι, την πρωτεύουσα της αποσχισθείσας από τη Γεωργία φιλορωσικής δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας λίγο μετά τον πόλεμο αστραπή μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας για τον έλεγχο του εδάφους αυτού. 

Το 2012 είχε διευθύνει συναυλία στο Τόκιο, στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής του 2011 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ενώ οργάνωσε επίσης πολλές συναυλίες σε όλο τον κόσμο για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα της ομηρείας σε ένα σχολείο στο Μπεσλάν, στο ρωσικό Καύκασο, η οποία κατέληξε στο θάνατο περισσοτέρων από 330 ανθρώπων, ανάμεσά τους 186 παιδιά.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM