Η Κένυα εξαναγκάζει τους ομοφυλόφιλους σε πρωκτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σεξουαλικότητά τους

Η Κένυα εξαναγκάζει τους ομοφυλόφιλους σε πρωκτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σεξουαλικότητά τους Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, δύο Κενυάτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι ότι συμπατριώτες τους αστυνομικοί τους υπέβαλλαν σε εξαναγκαστικές πρωκτικές εξετάσεις προκειμένου να αποδείξουν ότι έκαναν σεξ μεταξύ τους.

Οι ίδιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι εν συνεχεία τους υπέβαλλαν και σε τεστ για HIV και ηπατίτιδα. Οι δύο Κενυάτες συνελήφθησαν από την αστυνομία  της χώρας το Φεβρουάριο του 2015 με την υποψία της ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μομπάσα έδωσε στους δικηγόρους μία εβδομάδα προθεσμία για να προετοιμαστούν.

Στην Κένυα, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται μέχρι και με 14 χρόνια φυλάκισης.

Σε δήλωσή της, η ακτιβιστική οργάνωση «Human Rights Watch» (HRW) που έχει ζητήσει επανειλημμένως την καταδίκη της συγκεκριμένης πρακτικής από την παγκόσμια κοινότητα τονίζει:


«Σύμφωνα με το σύνταγμα, η αναγκαστική πρωκτική εξέταση είναι μια μορφή ωμής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης που μπορεί να θεωρηθεί είδος βασανισμού. Οι πρωκτικές εξετάσεις δεν αποδεικνύουν και δεν πετυχαίνουν τίποτα, παρά μόνο να εξευτελίζουν και να απαξιώνουν ανθρώπους που αντιμετωπίζονται ως απόβλητοι, ηθικά και κοινωνικά» τονίζει το μέλος της HRW, Neela Ghoshal.

Ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών έχουν επίσης χαρακτηριστεί την πρακτική των εξαναγκαστικών πρωκτικών εξετάσεων για την εξακρίβωση της σεξουαλικότητας ως «ιατρικώς άχρηστες».

Πέρυσι, ο Κενυάτης πρόεδρος William Ruto είχε δηλώσει πως οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν καμία θέση στη χώρα.

Οι περισσότερες θρησκευτικές οργανώσεις τόσο στην Κένυα όσο και σε άλλες Αφρικανικές χώρες αντιτίθενται σθεναρά στην ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι είναι «αντιαφρικανική».

Τα τελευταία χρόνια, δεκάδες άνθρωποι έχουν διωχθεί από τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Κένυας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε θα το'λεγα.Πολλοί χρησιμοποιουν δήθεν τις θρησκείες ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση με πίστη για να προωθήσουν την δική τους αντιπάθεια προς τους ομοφυλοφιλους.