"Πράσινο φως" από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πακέτα τσιγάρων με εικόνες-σοκ

"Πράσινο φως" από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πακέτα τσιγάρων με εικόνες-σοκ Facebook Twitter
3

Το «πράσινο φως» για εικόνες-σοκ στα πακέτα τσιγάρων με στόχο την μείωση των καπνιστών, άναψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απορρίπτοντας απόπειρα καπνοβιομηχανιών να «μπλοκάρουν» την σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Δικαστήριο είχε προσφύγει γνωστές πολυεθνικές του καπνού, όπως η Phillip Morris International και η British American Tobacco, αλλά το αίτημα τους απορρίφθηκε, με την απόφαση αυτή να ανοίγει το δρόμο προκειμένου ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

 "Το δικαστήριο διαπιστώνει ότι, ορίζοντας ότι κάθε πακέτο και εξωτερική συσκευασία πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία ... οι νομοθέτες της Ένωσης δεν υπερβαίνουν τα όρια αυτού που είναι πρόσφορο και αναγκαίο», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

Στην Αυστραλία, όπου το μέτρο εισήχθη το 2012, τα ποσοστά των καπνιστών μειώθηκαν κατά περισσότερο από 12 τοις εκατό μεταξύ Δεκεμβρίου του 2013 και του 2014.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να τα κόψουν τελείως.. Μα δε τους συμφέρει. (είμαι καπνιστής) Επίσης οι εικόνες αυτές δεν νομίζω να προσφέρουν πολλά.Όχι κάτι παραπάνω απο αυτα που προσφεραν οι μαύρες ετικέτες. Το άγχος και ο φόβος οδηγεί σε ένα ακόμη τσιγάρο.