Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η συμφωνία για το προσφυγικό λειτουργεί

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η συμφωνία για το προσφυγικό λειτουργεί Facebook Twitter
0

«Η συμφωνία την οποία συνυπέγραψαν ΕΕ και Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών λειτουργεί και αποδίδει απτά αποτελέσματα» τόνισε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο  Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επισημαίνοντας μάλιστα πως διαψεύδονται και όλοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως αυτή θα δημιουργήσει μια άλλη μεταναστευτική οδό, κάτι το οποίο, όπως ο ίδιος είπε, δεν συνέβη.

«Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που προηγήθηκαν της συμφωνίας, περίπου 27.000 πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας. Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ήταν λίγο λιγότεροι από 6.000. Μια μεγαλύτερη πτώση σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να ακολουθήσουν άλλες μεταναστευτικές οδούς, ιδίως από την Βόρεια Αφρική, ο Σταϊνμάιερ δήλωσε πως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο το οποίο να μας αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

«Έως σήμερα, καμία άλλη μεταναστευτική οδός εναλλακτική στον Βαλκανικό διάδρομο δεν έχει οριστεί ούτε μέσω της Αλβανίας ούτε μέσω της Ιταλίας», ανέφερε.

Ο ίδιος ωστόσο ο Γερμανός υπουργός αρνήθηκε πως η ύπαρξη της συγκεκριμένης συμφωνίας σημαίνει πως η Ευρώπη παραβλέπει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς Τουρκίας, απορρίπτοντας τις σχετικές μομφές που αποδίδονται στην κυβέρνηση του Βερολίνου.

«Το να μας κατηγορούν ότι σωπαίνουμε ή υποκλινόμαστε ενώπιον της Άγκυρας είναι λάθος», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ