Πώς ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ρώμης ευθύνεται για το θάνατο 150.000 πιγκουίνων μιας αποικίας

Πώς ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ρώμης ευθύνεται για το θάνατο 150.000 πιγκουίνων μιας αποικίας Facebook Twitter
1

Υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 πιγκουίνοι Adélie που ζούσαν στην Ανταρκτική έχουν πεθάνει εξαιτίας ενός παγόβουνου στο μέγεθος της Ρώμης που προσέκρουσε και προσκολλήθηκε κοντά στην αποικία τους, αναγκάζοντάς τους σε ένα οδοιπορικό 60 χιλιομέτρων προς τη θάλασσα για τραφούν.

Οι πιγκουίνοι του Cape Denison στο Commonwealth Bay ζούσαν κοντά στα ανοιχτά νερά για πάνω από 100 χρόνια προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην τροφή τους. Αλλά το 2010, ένα κολοσσιαίο παγόβουνο 2.900 τετραγωνικών χλμ παγιδεύτηκε στον κόλπο, μπλοκάροντας την αποικία. Αυτές οι νέες συνθήκες τα περασμένα χρόνια είχαν καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό των πιγκουίνων και τώρα η αποικία απειλείται με εξαφάνιση, αναφέρουν στον Guardian οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο.

Πώς ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ρώμης ευθύνεται για το θάνατο 150.000 πιγκουίνων μιας αποικίας Facebook Twitter

Από το 2011, η αποικία των 160.000 πιγκουίνοι έχει συρρικνωθεί σε μόλις 10.000, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η αποικία θα έχει εξαφανιστεί σε 20 χρόνια, εκτός εάν ο θαλάσσιος πάγος σπάσει και ο παγωμένος γίγαντας που ονομάστηκε B09B, αποσπασθεί.

Το παγόβουνο επέπλεε κοντά στην ακτή για 20 χρόνια πριν τη συντριβή του στον παγετώνα και τον εγκλωβισμό των πιγκουίνων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Adapt or die. Αυτά για όσους πίστεψαν πως ακολουθώντας την ίδια πάντα ρουτίνα θα επιβιώσουν. Οι πιγκουίνοι μήπως μετακόμισαν και δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα; Θα ήταν μια ευχάριστη είδηση.