Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο

Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο Facebook Twitter
2

Πριν από λίγο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως τρία πολεμικά πλοία κατευθύνονται άμεσα στο Αιγαίο για να συνδράμουν στον τερματισμό της δράσης των δικτύων διακινητών προσφύγων μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αμυντικού στρατιωτικού οργανισμού που αναλαμβάνει ανάλογη αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη 2, στην παρούσα φάση υπό γερμανική διοίκηση, θα πραγματοποιήσει αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η αποστολή των πλοίων δεν είναι να σταματήσουν ή να απωθήσουν τα σκάφη των προσφύγων.

Όπως επεσήμανε, ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Aμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, «δίνει αυτήν τη στιγμή διαταγή στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη να αναπτυχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος χωρίς καθυστέρηση και να αρχίσει εκεί τις δραστηριότητες παρακολούθησης».

Η απόφαση ελήφθη για να υπάρξει συνδρομή προς την Τουρκία και την Ελλάδα «στη διαχείριση μίας ανθρώπινης τραγωδίας καλύτερα απ' ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής» είπε ο Στόλτενμπεργκ κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά απαιτητική κατάσταση».

H ναυαρχίδα της δύναμης είναι το γερμανικό πλοίο Bonn Frederiction και συμμετέχουν το τουρκικό Barbaros και το καναδικό Frederikton.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο αμυντικός στρατιωτικός οργανισμός πραγματοποιεί ανάλογη επιχείρησης παρακολούθησης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει αποστολή αναγνώρισης και παρακολούθησης από τη σύστασή του" Δηλαδή τόσες δεκαετίες το ΝΑΤΟ τι ακριβώς έκανε; Ασκήσεις και συνέδρια;
"...ξεκαθάρισε πως η αποστολή των πλοίων δεν είναι να σταματήσουν ή να απωθήσουν τα σκάφη των προσφύγων...", αλλά ποια είναι ακριβώς έχει καταλάβει κανένας? Μάλλον Θα τους κουνάνε μαντήλια για καλό ταξίδι