Ο Ερντογάν είχε απειλήσει την Ευρώπη για τους πρόσφυγες: Θέλετε 15 χιλιάδες πνιγμένα παιδιά;

Ο Ερντογάν είχε απειλήσει την Ευρώπη για τους πρόσφυγες: Θέλετε 15 χιλιάδες πνιγμένα παιδιά; Facebook Twitter
2

Και δεύτερο φράχτη στήνουν οι αρχές στην ΠΓΔΜ ενισχύοντας τον ήδη υπάρχοντα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, στο πλαίσιο των αναγγελιών για αυστηρότερους ελέγχους σχετικά με τη διέλευση προσφύγων. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες με μηχανήματα που προετοιμάζουν το χώρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times αλλά και της Die Welt, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο θέλουν να απομονώσουν την Ελλάδα ενισχύοντας τους ελέγχους στην ΠΓΔΜ και μετατρέποντας στην ουσία τη χώρα σε ένα προσφυγικό καμπ, από το οποίος θα βγαίνουν όσοι θέλουν να απορροφήσουν οι ευρωπαικές χώρες.

Σήμερα για το προσφυγικό κυρίως επισκέπτεται την Τουρκία η Άνκελα Μέρκελ που θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.  

Να ανοίξει «τις πόρτες προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και να στέλνει τους πρόσφυγες με λεωφορεία» απειλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, αν η Ε.Ε. δεν δώσει στην Τουρκία τουλάχιστον 9 δισ. ευρώ σε βάθος τριών ετών (δηλαδή 3 δισ. το χρόνο τη στιγμή που το πακέτο που συμφωνήθηκε μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ είναι συνολικά 3 δισ. και μάλιστα με τμηματική καταβολή).«Θέλετε 15.000 παιδιά πνιγμένα στο Αιγαίο;» και «πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;», φαίνεται να είναι μόνον μερικές από τις ρητές απειλές του τούρκου προέδρου προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωσυμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα από τη συνάντηση στην Αττάλλεια, που έφερε στο φως η εφημερίδα «Αγορά». Η συνάντηση είχε γίνει στις 16 Νοεμβρίου στο περιθώρια της συνάντησης των G20 στην τουρκική πόλη.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο βαθμό που Τουσκ και Γιούνκερ δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM