Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διατάξει να εκτοξευτούν και άλλοι πύραυλοι με δορυφόρους

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διατάξει να εκτοξευτούν και άλλοι πύραυλοι με δορυφόρους Facebook Twitter
0


Η Βόρεια Κορέα σκοπεύει να συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους που μεταφέρουν δορυφόρους στο διάστημα, αναφέρει σε σημερινή δήλωση που εξέδωσε η βορειοκορεατική πρεσβεία στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.


"Η κρατική υπηρεσία εξερεύνησης του διαστήματος, ακολουθώντας την πολιτική του Κόμματος των Εργατών της Κορέας να δίνεται προτεραιότητα στην επιστήμη και την τεχνολογία, θα συνεχίσει να εκτοξεύει και άλλους τεχνητους δορυφόρους", αναφέρει η πρεσβεία στη δήλωσή της, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, αψηφώντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών που της απαγορεύουν να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων. Αν και η Β. Κορέα ισχυρίζεται πως είναι εκτόξευση δορυφόρου, η  ενέργεια αυτή πιστεύεται ότι ήταν στην πραγματικότητα μια δοκιμή πυραύλου και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Σήμερα θα συνέλθει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει το θέμα.

Η Γαλλία καταδίκασε την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα την οποία χαρακτήρισε "απερίσκεπτη πρόκληση" και ζήτησε να υπάρξει "μια ταχεία και σοβαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο Συμβούλιο Aσφαλείας" του ΟΗΕ.


"Η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα κατάφορη παραβίαση από τη Βόρεια Κορέα των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η εκτόξευση του πυραύλου που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα μήνα έπειτα από μια νέα πυρηνική δοκιμή, συνιστά μια απερίσκεπτη πρόκληση. Η Γαλλία ζητεί μια άμεση και σοβαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήδη από σήμερα", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.


Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ καταδίκασε την ενέργεια αυτή της Πιονγκγιάνγκ, σημειώνοντας ότι η εκτόξευση του πυραύλου αυτού συνιστά μια "σαφή και σκόπιμη" παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ. "Καταδικάζω απερίφραστα την δοκιμή της τεχνολογίας των βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Αυτό συνιστά μια σαφή και σκόπιμη παραβίαση ενός αριθμού αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν μια απειλή για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια", σημειώνει ο Χάμοντ σε ανακοίνωσή του.

 

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει συμφωνήσει ομόφωνα να λάβει σημαντικά μέτρα κατά οποιωνδήποτε περαιτέρω εκτοξεύσεων ή πυρηνικών δοκιμών. Τώρα θα συναντηθούμε με τους εταίρους μας στη Νέα Υόρκη για να συμφωνήσουμε σε μια συλλογική απάντηση", καταλήγει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM