O πιο gay friendly εργοδότης της Βρετανίας απαγόρευε μέχρι πριν 25 χρόνια τους ομοφυλόφιλους στην υπηρεσία του

O πιο gay friendly εργοδότης της Βρετανίας απαγόρευε μέχρι πριν 25 χρόνια τους ομοφυλόφιλους στην υπηρεσία του Facebook Twitter
5

H MI5, η βρετανική υπηρεσία ασφαλείας και πληροφοριών, βρίσκεται φέτος στην κορυφή της λίστας Stonewall που παρουσιάζει του 100 εργοδότες που ξεχωρίζουν για την αντιμετώπιση της LGBT κοινότητας, την αποδοχή τους στον εργασιακό χώρο και την υπεράσπισή της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο λόγος που η ΜΙ5 καταφέρνει χάρη στη διάκριση αυτή να γίνεται θέμα σε όλο τον κόσμο, είναι διότι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ήρε την απαγόρευση των ομοφυλοφίλων στις υπηρεσίες της μόλις πριν από 25 χρόνια, σε μια κίνηση που χαιρετίστηκε ως ιστορική για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πορεία της μέσα σε αυτά τα χρόνια και η στάση που κράτησε πάνω στο θέμα, θεωρούνται αξιόλογες και παραδειγματικές κινήσεις για όλες τις μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως, σημειώνει η εισαγωγή της έκθεσης.

Περισσότερες από 400 εταιρείες έλαβαν μέρος στον κατάλογο που καταρτίζεται από την οργάνωση, η οποία αγωνίζεται για την ισότητα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς ατόμων σε όλη τη Βρετανία. Η Lloyds Banking Group έρχεται δεύτερη και τρίτη η National Assembly for Wales.

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι η πολιτική της MI5 πέρυσι παρείχε στο προσωπικό ποιότητα απασχόλησης, κατάρτισης, ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, και υποστήριξη για τα ΛΟΑΤ άτομα.

Η Ruth Hunt, ο διευθύνων σύμβουλος του Stonewall, είπε: «Στην MI5 έχουν κάνει φανταστική πρόοδο στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς στον εργασιακό χώρο. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα και δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνεται η πολυμορφία και η ένταξη ». Η ίδια η ΜΙ5 ξεκίνησε άλλωστε συνεργασία με τον οργανισμό προκειμένου να διαμορφώσει τις συνθήκες αυτές μετά την άρση της απαγόρευσης.

Ο επικεφαλής της ΜΙ5, Andrew Parker, δήλωσε: "Η διαφορετικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την MI5, όχι μόνο επειδή είναι σωστό να αντιπροσωπεύουμε τις κοινότητες που υπηρετούμε, αλλά επειδή στηριζόμαστε στις ικανότητες των πιο ταλαντούχων ανθρώπων όποιοι και αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται."

Η MI6, η οποία ασχολείται με την κατασκοπεία στο εξωτερικό και η οποία ήρε την απαγόρευση στα γκέι άτομα την ίδια περίοδο με την MI5, βρίσκεται στην 36η θέση.

 

Oι υπόλοιποι 100 της βρετανικής λίστας:

2 LLOYDS BANKING GROUP
3 NATIONAL ASSEMBLY FOR WALES
4 B3LIVING
5 PINSENT MASONS
5 TOWER HAMLETS HOMES
7 LEICESTERSHIRE COUNTY COUNCIL
8 METROPOLITAN
9 CLIFFORD CHANCE
10 ROYAL NAVY
11 BAKER & MCKENZIE
11 PWC
13 CHESHIRE FIRE & RESCUE SERVICE
13 VICTIM SUPPORT
15 NEWCASTLE CITY COUNCIL
15 SUFFOLK CONSTABULARY
17 FRESHFIELDS BRUCKHAUS DERINGER
17 LEICESTERSHIRE POLICE
17 WELSH GOVERNMENT
20 CARDIFF UNIVERSITY
20 CREATIVE SKILLSET
22 CIRCLE HOUSING GROUP
22 NORTON ROSE FULBRIGHT
22 SUSSEX POLICE
25 CROWN OFFICE & PROCURATOR FISCAL SERVICE
25 HERBERT SMITH FREEHILLS
25 NORTHUMBERLAND COUNTY COUNCIL
28 BIRMINGHAM CITY COUNCIL
29 GOLDEN JUBILEE FOUNDATION
30 ESSEX COMMUNITY REHABILITATION COMPANY

30 LONDON BOROUGH OF TOWER HAMLETS
32 NORFOLK CONSTABULARY
32 OXLEAS NHS FOUNDATION TRUST
32 ROYAL BANK OF SCOTLAND
32 THE ARMY
36 MI6
36 OFFICE FOR NATIONAL STATISTICS
36 SWANSEA UNIVERSITY
36 YOUR HOMES NEWCASTLE
40 FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY
41 J.P. MORGAN
41 SHEFFIELD CITY COUNCIL
43 BP
44 KPMG
44 TEESSIDE UNIVERSITY
46 AVIVA
46 CENTRAL LONDON COMMUNITY HEALTHCARE NHS TRUST
46 LONDON AMBULANCE SERVICE NHS TRUST
46 NORTH EAST AMBULANCE SERVICE NHS FOUNDATION TRUST
50 CARDIFF & VALE UNIVERSITY HEALTH BOARD
50 TOUCHSTONE
50 UNIVERSITY OF BIRMINGHAM
STONEWALL TOP 100 EMPLOYERS 9
53 UNIVERSITY OF ESSEX
53 UNIVERSITY OF MANCHESTER
55 CORE ASSETS GROUP
56 DWF
57 HOGAN LOVELLS
58 DE MONTFORT UNIVERSITY
58 ST ANDREW'S HEALTHCARE
60 BURY COUNCIL
61 LAND REGISTRY
61 UNIVERSITY OF SHEFFIELD
61 YORK ST JOHN UNIVERSITY
64 L&Q
64 LEEDS BECKETT UNIVERSITY
64 NOTTINGHAMSHIRE COUNTY COUNCIL
64 NOTTINGHAMSHIRE POLICE
68 EDF ENERGY
69 THE RIVERSIDE GROUP
70 HSBC BANK
71 WEST MIDLANDS POLICE
72 BETSI CADWALADR UNIVERSITY
HEALTH BOARD
72 ENVIRONMENT AGENCY
72 NORTHUMBRIA HEALTHCARE NHS FOUNDATION TRUST
72 REED SMITH
72 ST MUNGO'S
72 THE CO-OPERATIVE GROUP
78 RHONDDA CYNON TAF COUNTY
BOROUGH COUNCIL
78 SUFFOLK COUNTY COUNCIL
80 CMS CAMERON MCKENNA
80 UNIVERSITY OF GREENWICH
82 SOUTHEND-ON-SEA BOROUGH COUNCIL
83 ASDA
83 POLICE SCOTLAND
85 CARMARTHENSHIRE COUNTY COUNCIL
86 BARNARDO'S
86 EVERSHEDS
86 HERTFORDSHIRE PARTNERSHIP NHS FOUNDATION TRUST
89 NOTTINGHAMSHIRE FIRE & RESCUE SERVICE
90 BANK OF AMERICA MERRILL LYNCH
91 NATIONAL CRIME AGENCY
92 LONDON SOUTH BANK UNIVERSITY
93 MACQUARIE
93 MEDWAY COUNCIL
93 VISION WEST NOTTINGHAMSHIRE COLLEGE
96 LONDON BOROUGH OF ISLINGTON
97 BERKSHIRE HEALTHCARE NHS
FOUNDATION TRUST
97 DENTONS
97 NOTTINGHAM CITY COUNCIL
100 CITI
100 FUJITSU

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
"...Η MI6, η οποία ασχολείται με την κατασκοπεία στο εξωτερικό και η οποία ήρε την απαγόρευση στα γκέι άτομα την ίδια περίοδο με την MI5, βρίσκεται στην 36η θέση..."Η MI6 φαίνεται πως είχε "καεί" κάμποσες φορές κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου από μέλη της που υπήρξαν ομοφυλόφιλοι και που υποτίθεται ότι προσεγγίστηκαν ή εκβιάστηκαν από ομοφυλόφιλους Σοβιετικούς πράκτορες (η πιό περίφημη υπόθεση αφορούσε τους συνεργάτες του Kim Philby: Anthony Blunt, Donald Maclean και Guy Burgess--των Cambridge Five)--με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές διώξεις και κυνήγι μαγισσών στις τάξεις του, που διήρκεσαν μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου (ακριβώς 25 χρόνια πριν). Είναι εντυπωσιακό πως 25 χρόνια μετά η ΜΙ5 είναι στην κορυφή αυτής της λίστας, (και η ΜΙ6 σε καλύτερη θέση από το University of Essex!).
"από ομοφυλόφιλους Σοβιετικούς πράκτορες"Αφού στην Σοβιετική Ένωση κυνηγούσαν τους ομοφυλόφιλους,επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι(γι αυτό,όχι για κανέναν άλλον λόγο,ο σεξ.προσανατολισμός τους ήταν το θέμα).Τουλάχιστον έτσι μαθαίνω μια στις τόσες από τους ιστορικούς στα σχόλια της Lifo.Παιδιά συντονιστείτε λίγο.Τουλάχιστον οι Σοβιετικοί πράκτορες ήταν ωραία γκομενάκια ή πιάστηκαν κορόιδα οι Εγγλέζοι για τίποτα πατσαβούρες;
Για την Μητέρα Ρωσία και τον Σοσιαλισμό των Σοβιέτ πολλοί "θυσιάστηκαν" Vernedead--αν με πιάνεις. Και ήταν πραγματικοί ήρωες!Πέρα απ'την σαχλαμάρα-- Αν πρόσεξες έγραψα "ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προσεγγίστηκαν ή εκβιάστηκαν". Δεν ξέρω αν οι Σοβιετικοί ήταν όντως gay-πόσο μάλλον αν ήταν "γκομενάκια"--όπως επίσης και το αν όντως έπαιξε ρόλο η ομοφυλοφιλία των τριών εκ των πέντε (γι αυτό έγραψα "υποτίθεται"), αλλά το ότι η προδοσία τους θεωρήθηκε πως συσχετιζόταν με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αυτό είναι γεγονός τεκμηριωμένο--και οδήγησε σε διώξεις των ομοφυλοφίλων στην MI5 και ΜΙ6. Αντιστοίχως και στην CIA και στον αμερικανικό στρατό της εποχής (lavender scare), όπου οι ομοφυλόφιλοι θεωρήθηκαν "υπονομευτές" και εκ φύσεως προδότες. Μάλιστα ο Μακάρθυ (που πιθανόν να ήταν και ο ίδιος gay, όπως ο Roy Cohn και ο Hoover) έπαιξε πάλι τον ρόλο του.Πάντως από μέρους μου δεν υπήρξε καμία διάθεση δυσφήμισης της ΕΣΣΔ στο προηγούμενο σχόλιό μου, αγαπητέ Vernedead. Ο μοναδικός λόγος που το έγραψα ήταν για να δυσφημίσω το University of Essex (που υποτίθεται πως είναι απ’τα πλέον προοδευτικά πανεπιστήμια του Η.Β.), επειδή είναι η alma mater του Βαρούφα (τον οποίο ξέρεις πόσο συμπαθώ).--αστειεύομαι φυσικά.
Πίστεψε με,περισσότερο δηκτικό προς όσους πιστεύουν ό,τι διαβάζουν στο διαδίκτυο ή σε οποιαδήποτε-δήθεν τάχα μου-αξιόπιστη πηγή και το αναπαράγουν μετά(μία έτσι μια γιουβέτσι,ανάλογα με το τι πρέπει να υποστηριχθεί σαν "θέση") ήταν το σχόλιο μου,παρά προς εσένα προσωπικά.Είτε ήταν είτε δεν ήταν ομοφυλόφιλοι με αφήνει παγερά αδιάφορο.Το αντίστοιχο συμβαίνει και όταν αναφερόμαστε σε Εβραίους π.χ. σε συνάρτηση με την Σοβ.Ένωση.Την μία θα ακούσεις πως η ΕΣΣΔ κυνηγούσε τους Εβραίους(γιατί ήταν Εβραϊκής καταγωγής ντε,γιατί έτσι),την άλλη πως οι Σοβιετικοί ήταν Εβραίοι και πράκτορες του Σιωνισμού("εβραιομπολσεβίκοι" κ.λπ. κ.λπ.).Την μία ο Μαρξ είναι αντισημίτης(και ας ήταν Εβραίος),την άλλη Σιωνιστής(επειδή ήταν Εβραίος).Όπως θέλει ο καθένας και ό,τι θέλει ο καθένας λέει,συνοδευμένα κάθε φορά όλα αυτά τα μαργαριτάρια και από μια εξαιρετική γαρνιτούρα.Δεν ξέρεις από τι να πρωτοφυλαχθείς.
Πολλοί απ τους οργανισμούς στη λίστα είναι δήμοι, αστυνομίες και στρατός. Αδιανόητο για την Ελλάδα που δεν είναι σίγουρη ούτε για το σύμφωνο...