Καναδάς: Αντιμετωπίζει 10ετή φυλάκιση γιατί έδωσε νερό σε γουρούνια

Καναδάς: Αντιμετωπίζει 10ετή φυλάκιση γιατί έδωσε νερό σε γουρούνια Facebook Twitter
1

Μια καναδή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ακόμη και 10 ετών, επειδή έδωσε νερό, μια καυτή ημέρα του Ιουνίου,  σε γουρούνια τα οποία μεταφερόταν για σφαγή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης των ζώων αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της 48χρονης Anita Krajnc, που ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του, αφού δεν της επέτρεπε να δώσει το νερό στα ζώα.

Η 48χρονη προσπάθησε να δροσίζει τα ζώα την ώρα που το φανάρι ήταν κόκκινο και το φορτηγό που τα μετέφερε είχε σταματήσει, κοντά στο Τορόντο.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον οδηγό να βγαίνει από το φορτηγό για να σταματήσει την ακτιβίστρια η οποία του λέει: "Ο Χριστός είπε: Αν διψούν δώσε νερό". "Δεν είναι άνθρωποι», ακούγεται να απαντά ο οδηγός που απειλεί στη συνέχεια να καλέσει την αστυνομία, ρωτώντας τι έχει μέσα στο νερό. «Είναι απλώς νερό»,  απαντά η γυναίκα, με τον άνδρα να επιμένει: «Πώς το ξέρω αυτό;».

Την επόμενη ημέρα ο ιδιοκτήτης των χοίρων υπέβαλε μήνυση στη 48χρονη που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων. Ο Καναδάς, σύμφωνα με την ίδια, είναι μια από τις χώρες με τις χειρότερες διατάξεις για τη μεταφορά των ζώων, στο δυτικό κόσμο.

Στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης χρήστες έχουν αρχίσει διάφορες ηλεκτρονικές αναφορές για την υποστήριξη της Krajnc κάτω από το hashtag #StandWithAnita.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Τα ζώα απ' έξω κοίταζαν από γουρούνι σε άνθρωπο και από άνθρωπο σε γουρούνι και ξανά από γουρούνι σε άνθρωπο. Αλλά ήταν πια αδύνατο να αποφανθεί κανείς ποιος ήταν ποιος." G. Orwell "Animal Farm".