ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βίαιη διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ινδία για ένα σκίτσο

Βίαιη διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ινδία για ένα σκίτσο Facebook Twitter
0

Βίαιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη δυτική Ινδία, μετά τη δημοσίευση από τοπική εφημερίδα ενός σκίτσου με έναν κουμπαρά-γουρουνάκι,  που έφερε πάνω του τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας με βίαιες διαθέσεις, καθώς υποστηρίζουν ότι  η γελοιογραφία ήταν βλάσφημη. Το άρθρο που συνόδευε τη φωτογραφία είχε τίτλο "Τα χρήματα του ISIS" και ο αρθρογράφος διερευνούσε τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατών. Η εικόνα έδειχνε μια σειρά από εθνικά νομίσματα που κατέληγαν όλα στον κουμπαρά-γουρουνάκι. Το όνομα του Μωάμεθ ήταν επίσης γραμμένο πάνω στον κουμπαρά.

Βίαιη διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ινδία για ένα σκίτσο Facebook Twitter

Οι τοπικοί μουσουλμάνοι εξαγριώθηκαν, καθώς θεωρούν ότι ο χοίρος είναι «haram», δηλαδή βρώμικος  και δεν επιτρέπεται από τον ισλαμικό νόμο. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και στα γραφεία της εφημερίδας, απαιτώντας τη σύλληψη του εκδότη και του σκιτσογράφου ενώ μέσω social media, καλούσαν τον κόσμο να μποϋκοτάρει την εφημερίδα.

Μετά από τις βίαιες διαμαρτυρίες, η εφημερίδα δημοσίευσε μια συγγνώμη εκφράζοντας τη λύπη της για όσους τυχόν προσέβαλε με τη δημοσίευση του σκίτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες υποσχέθηκε ότι «έχει αναληφθεί δράση» εναντίον των υπευθύνων.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM